Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g
  • SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g
  • SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Kanada Kanada
    Niemcy Niemcy
    Irlandia Irlandia
    Polska Polska
    Wielka Brytania Wielka Brytania
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Węgry Węgry
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
    Włochy Włochy
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Łotwa Łotwa
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Holandia Holandia
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    RPA RPA
    Hiszpania Hiszpania
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g
  • SCITEC 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
100% Hydrolyzed Whey Protein 100% Hydrolyzed Whey Protein

Białko serwatki to podstawowy suplement diety dla sportowców. Koncentraty i izolaty białka serwatki reprezentują różne stopnie przetworzania oraz jakości białka, które podczas produkcji pozostaje jednak nienaruszone. Proces hydrolizacji natomiast rozbija białka na mniejsze cząsteczki, dzięki czemu proces trawienia, wchłaniania oraz wykorzystania tych białek przez organizm człowieka przebiega dużo szybciej. Z powodu tej ultraszybkiej absorpcji hydrolizowane białko serwatkowe jest idealne do spożycia po treningu (lub pomiędzy kilkoma sesjami treningowyim w ciągu dnia) lub jako pierwszy posiłek rano.

W przeciwieństwie do produktów innych firm, 100% Hydrolyzed Whey zawiera wyłącznie hydrolizat białka serwatki, nie ma w nim dodatku zwykłego koncentratu czy izolatu białka serwatki!

100% Hydrolyzed Whey dzięki wysokiej zawartości białka przyczynia się do rozwoju i utrzymania masy mięśniowej, a także do utrzymania zdrowych kości*. Nasz produkt może być również spożywany przez osoby cierpiące na nietolerancję laktozy, ponieważ zawiera enzym laktazę.
Brak na magazynie
100% Hydrolyzed Whey Protein 100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g
SCITEC
275,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

100% Hydrolyzed Whey Protein 2030g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Wysyłka zagraniczna już od 19,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

+48 510 054 586 sprawy niezwiązane z konsultacją

275,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Wysyłka zagraniczna już od 19,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

+48 510 054 586 sprawy niezwiązane z konsultacją

Opis produktu
  • 28 gramów białka na porcję
  • Niska zawartość cukru i tłuszczu
  • Dodatek enzymu laktazy

Białko serwatki to podstawowy suplement diety dla sportowców. Koncentraty i izolaty białka serwatki reprezentują różne stopnie przetworzania oraz jakości białka, które podczas produkcji pozostaje jednak nienaruszone. Proces hydrolizacji natomiast rozbija białka na mniejsze cząsteczki, dzięki czemu proces trawienia, wchłaniania oraz wykorzystania tych białek przez organizm człowieka przebiega dużo szybciej. Z powodu tej ultraszybkiej absorpcji hydrolizowane białko serwatkowe jest idealne do spożycia po treningu (lub pomiędzy kilkoma sesjami treningowyim w ciągu dnia) lub jako pierwszy posiłek rano.

W przeciwieństwie do produktów innych firm, 100% Hydrolyzed Whey zawiera wyłącznie hydrolizat białka serwatki, nie ma w nim dodatku zwykłego koncentratu czy izolatu białka serwatki!

100% Hydrolyzed Whey dzięki wysokiej zawartości białka przyczynia się do rozwoju i utrzymania masy mięśniowej, a także do utrzymania zdrowych kości*. Nasz produkt może być również spożywany przez osoby cierpiące na nietolerancję laktozy, ponieważ zawiera enzym laktazę.
Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2030 gPorcja jednorazowa: 35 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 58
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1579 kJ / 550 kcal-
Białko80 g-
Węglowodany5,1 g-
w tym cukry4 g-
Tłuszcz4 g-
w tym tłuszcze nasycone2 g-
Sól1,1 g-
Laktaza1167 jednostek FCC**-

Pozostałe składniki

Truskawka-tiramisu: Hydrolizowany izolat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Hydrolizowany koncentrat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromat (truskawka, tiramisu), Kakao (20-22%) w proszku, substancje słodzące (Suklaroza, Acesulfam K), Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Mikrogranulowana ß-galaktozydaza (enzym Tolerase™ L laktaza) // Toffi: Hydrolizowany izolat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Hydrolizowany koncentrat białka serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), Mieszanka toffikarmelowa [cukier, syrop karmelowy, laktoza, aromat, sól, substancja stabilizująca (Węglany sodu), aromat (cappuccino, karmel mleczny)], substancje słodzące (Suklaroza, Acesulfam K), Chlorek sodu, Mikrogranulowana ß-galaktozydaza (enzym Tolerase™ L laktaza).
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Thermo Shape 2.0
Thermo Shape 2.0
ACTIVLAB

Wieloskładnikowy spalacz tłuszczu. Poprawia przemianę materii, zwiększa termogenezę i poziom enegii.

22,00 zł
więcej
5-HTP 50mg
5-HTP 50mg
SEEKING HEALTH

Suplement diety wspomagający układ nerwowy. Odpowiedni wybór dla osób mających problem z poziomem serotoniny.

59,00 zł
więcej
Green Tea Extract 400mg
Green Tea Extract 400mg
NOW FOODS

Ekstrakt zielonej herbaty wspomaga odchudzanie, wpływa korzystnie na układ krążenia, obniża cholesterol i LDL

80,00 zł
więcej
Dibencozide Magnum
Dibencozide Magnum
MEGABOL

Kapsułki z witaminą B12, która pełni rolę stymulatora w procesie syntezy białek. Zwiększa łaknienie.

23,00 zł
więcej
L-Carnitine Complex
L-Carnitine Complex
TREC

The composition of L-carnitine tartrate, chromium and vitamin B6. It facilitates energy production.

45,00 zł
więcej
Predator
Predator
CHAOS AND PAIN

Mimetyk insuliny; optymalizuje metabolizm węglowodanów; poprawia wrażliwość insulinową.

149,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacje ogólne

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacje ogólne

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Laktaza

Informacje ogólne

Laktaza (enzym trawienny) uczestniczący w trawieniu cukru mlecznego (laktozy) i poprawie jego przyswajalności, sztucznie pozyskiwany z drożdży. W suplementacji jest składnikiem preparatów odżywczych  zawierających w składzie białka pochodzenia mlecznego (kazeinowe, serwatkowe), węglowodanowych, zamiennikach posiłku typu MRP oraz jako dodatek w kompleksach aminokwasowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: Brak norm jednostkowego spożycia

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Brain Fuel v2

119,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Game Over

149,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>