Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • FA Gold Whey Protein Isolate 2270g
  • FA Gold Whey Protein Isolate 2270g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • FA Gold Whey Protein Isolate 2270g
  • FA Gold Whey Protein Isolate 2270g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • FA Gold Whey Protein Isolate 2270g
  • FA Gold Whey Protein Isolate 2270g
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Gold Whey Protein Isolate Gold Whey Protein Isolate

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE otrzymany jest w wyniku zaawansowanego procesu filtracji krzyżowej co pozwala na wyodrębnienie z serwatki najlepszych frakcji białek i skoncentrowanie ich w jednym produkcie. GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE to produkt bogaty w bioaktywne składniki takie jak: laktoalbuminy alfa i beta, glikomakropeptydy, frakcje odpowiedzialne za wspieranie naturalnej odporności organizmu (immunoglobuliny, laktoferyna) czy polipeptydy o silnym działaniu anabolicznym (czynniki wzrostu TGF, IGF-1, IGF-2). Dzięki zastosowaniu procesu filtracji krzyżowej wszystkie składniki aktywne zawarte w GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE zachowują swoje właściwości bioaktywne przez co podnoszą odporność organizmu, mogą efektywnie wspierać procesy anaboliczne, w wyniku których budowana jest beztłuszczowa masa mięśniowa ale też wspierać regenerację mięśni w których zaszły mikrouszkodzenia na skutek intensywnego treningu.

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE powinien zostać włączony do programu odżywiania każdego człowieka a szczególnie intensywnie i ciężko trenującego sportowca aby zapewnić maksymalną podaż pełnowartościowego białka, budowę beztłuszczowej masy mięśniowej połączoną ze zwiększoną odpornością organizmu.

Brak na magazynie
5 1
5

gold whey isolate- odżywka bardzo smaczna, skład idealny do moich potrzeb, rozpuszcza się na najwyższym poziomie!
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Gold Whey Protein Isolate Gold Whey Protein Isolate 2270g
FA
219,00 zł

Gold Whey Protein Isolate 2270g

5 na podstawie 1 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,69 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

219,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,69 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Każda porcja dostarcza 25 g pełnowartościowego białka
  • Zawiera kompleks enzymów trawiennych Aminogen®
  • Wspomaga regenerację całego organizmu
  • Wysoka zawartość BCAA i Glutaminy w jednej porcji
  • Nie zawiera cukrów ani tłuszczów nasyconych
  • Dostępny w 5 pysznych smakach

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE otrzymany jest w wyniku zaawansowanego procesu filtracji krzyżowej co pozwala na wyodrębnienie z serwatki najlepszych frakcji białek i skoncentrowanie ich w jednym produkcie. GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE to produkt bogaty w bioaktywne składniki takie jak: laktoalbuminy alfa i beta, glikomakropeptydy, frakcje odpowiedzialne za wspieranie naturalnej odporności organizmu (immunoglobuliny, laktoferyna) czy polipeptydy o silnym działaniu anabolicznym (czynniki wzrostu TGF, IGF-1, IGF-2). Dzięki zastosowaniu procesu filtracji krzyżowej wszystkie składniki aktywne zawarte w GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE zachowują swoje właściwości bioaktywne przez co podnoszą odporność organizmu, mogą efektywnie wspierać procesy anaboliczne, w wyniku których budowana jest beztłuszczowa masa mięśniowa ale też wspierać regenerację mięśni w których zaszły mikrouszkodzenia na skutek intensywnego treningu.

GOLD WHEY PROTEIN ISOLATE powinien zostać włączony do programu odżywiania każdego człowieka a szczególnie intensywnie i ciężko trenującego sportowca aby zapewnić maksymalną podaż pełnowartościowego białka, budowę beztłuszczowej masy mięśniowej połączoną ze zwiększoną odpornością organizmu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2270 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 75,5
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1481 kJ / 354 kcal-
Białko83 g-
Węglowodany2,9 g-
- cukry1,2 g-
Tłuszcz1 g-
- nasycone kwasy tłuszczowe-
Błonnik0,7 g-
Sól0,5 g-
Aminogen®330 mg-

Pozostałe składniki

Isolac®[Izolat białka serwatkowego, emulgator (lecytyna sojowa)], kakao, aromaty, stabilizator (karboksymetyloceluloza), barwnik (burak czerwony), enzymy trawienne (Aminogen®), słodziki (acesulfam potasowy, sukraloza).

Ostatnia ocena

Figaro

gold whey isolate- odżywka bardzo smaczna, skład idealny do moich potrzeb, rozpuszcza się na najwyższym poziomie!

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Furuza-50
Furuza-50
BRAWN

Środek anaboliczno-androgenny wspomagający rozrost tkanki mięśniowej oraz utratę zbędnego tłuszczu i wody.

219,00 zł
więcej
L-Carnitine + Green Tea
L-Carnitine + Green Tea
TREC

Suplement diety, który wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej oraz zwiększa wydolność fizyczną.

27,00 zł
więcej
Flex-Power
Flex-Power
OLIMP

Complete support for bones, joints, cartilage and ligaments.

62,00 zł
więcej
Epi-Cat
Epi-Cat
BLACKSTONE LABS

Inhibitor miostatyny. Zwiększa wzrost mięśni, przyczynia się do zwiększonej siły oraz wytrzymałości.

209,00 zł
więcej
Preg-Natal
Preg-Natal
JARROW FORMULAS

Kompleks witamin i minerałów dla kobiet ciężarnych oraz karmiących.

139,00 zł
więcej
Glutamine Xplode
Glutamine Xplode
OLIMP

Suplement diety zawierający między innymi L-glutaminę. Zwiększa poziom azotu i wspomaga regenerację.

85,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Aminogen

Informacja

Aminogen jest kompleksem enzymów trawiennych pochodzenia naturalnego aktywującym procesy trawienne białek, powodujące lepszą przyswajalność aminokwasów. Jest pozyskiwany z grzybów workowców (Aspergillus Niger i Aspergillus oryzae), w opatentowanej mieszance proteaz przewodu pokarmowego. W przeprowadzonym badaniu naukowym stwierdzono, iż dodatek aminogenu (ok. 5 mg/porcję) do porcji białka  serwatkowego (50 WPC) zwiększa przyswajalność niektórych aminokwasów. Według właściciela patentu może zwiększać przyswajalność nawet o 100%.

Aminogen wchodzi w skład odżywek białkowych, odżywek węglowodanowo-białkowych i preparatów odżywczych.

Dawkowanie: optymalna dawka w przeliczeniu na 1 g białka, wynosi 50–100 mg enzymów  

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>