Akcesoria i odzież
  • Akcesoria
  • Odzież sportowa
  • Sztuki walki
Aminokwasy
  • Aminokwasy Całodzienne
  • Aminokwasy Niezbędne (EAA)
  • Arginina
  • Beta-Alanina
  • BCAA
  • Glutamina
  • HMB
  • Leucyna
  • Tauryna
Boostery mózgu
  • Adaptogeny
  • Metabolizm i krążenie mózgowe
  • Regeneracja układu nerwowego
  • Antydepresanty
  • Mixy nootropowe
  • Stymulanty
Boostery testosteronu
  • Produkty specjalne
  • DHEA
  • Ekstrakty ziołowe
  • Kontrola estrogenów
  • Kwas D-Asparaginowy (DAA)
  • Mixy podnoszące testosteron
  • Ochrona Prostaty
  • PCT (Post Cycle Therapy)
  • Profilaktyka na cyklu
  • Tribulus
  • ZMA
Boostery treningowe
  • Boostery Azotowe
  • Odżywki Okołotreningowe
  • Przedtreningowe Boostery
  • Węglowodany
  • Uniwersalne (przed i po treningowe)
  • W Trakcie Treningu
  • Potreningowe Boostery
Kreatyna
  • Staki Kreatynowe
  • Azotan Kreatyny
  • Chelat Magnezowy Kreatyny
  • Chlorowodorek Kreatyny (HCl)
  • Cytrynian Kreatyny
  • Etylowy Ester Kreatyny
  • Fosforan Kreatyny
  • Jabłczan Kreatyny (TCM)
  • Pirogronian Kreatyny
  • Pozostałe Formy Kreatyn
  • Kre-Alkalyn
  • Orotan Kreatyny
  • Monohydrat Kreatyny
Odchudzanie
  • Spalacze tłuszczu
  • Chitosan i błonnik
  • Diabetyczne - kontrola cukru
  • Dieta ketogeniczna
  • Diuretyki - odwadniające
  • Kontrola apetytu
  • Odchudzające przekąski
  • Przyspieszacze metabolizmu
Odżywki białkowe
  • Białka Jaja
  • Białka Roślinne (Sojowe, Pszeniczne)
  • Białka Wolnowchłanialne
  • Białka Serwatkowe (WPC, WPI, WPH)
  • Odżywki na masę
  • Procentowe Podziały Białek
  • Białka Mleka - Kazeina
  • Pozostałe Białka
Witaminy i minerały
  • Witaminy z grupy B
  • Witaminy
  • Minerały
  • Kompleksy Witamin i Minerałów
Zdrowie i witalność
  • Ochrona zdrowia
  • Ochrona stawów
  • Lepsze samopoczucie
  • Lepszy sen
  • Libido i sprawność seksualna
  • Menopauza i problemy kobiece
  • Mocne włosy i paznokcie
  • Obniżające ciśnienie krwi
  • Obniżające poziom cholesterolu
  • Obniżające poziom cukru
  • Obniżające poziom kortyzolu
  • Oczyszczające - detoks
  • Odmładzające
  • Problemy skórne
  • Przeciwalergiczne
  • Przeciwstresowe
  • Przeciwzapalne
  • Regeneracja nadnerczy
  • Regeneracja wątroby
  • Umysł i koncentracja
  • Wrażliwość insulinowa
  • Wzmacniające odporność
  • Zaburzenia metylacji
  • Zdrowa prostata
  • Zdrowa tarczyca
  • Zdrowe kości i zęby
  • Zdrowe oczy
  • Zdrowy układ krążenia
  • Zdrowy układ moczowy
Żywność funkcjonalna
  • Zdrowe tłuszcze
  • Błonnik
  • Dodatki do żywności
  • Superfoods
  • Zamienniki posiłków
  • Żywność energetyczna
  • Żywność wysokobiałkowa
  • Żywność zero kalorii
Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • HITEC Carbo Plus 3000g
  • HITEC Carbo Plus 3000g
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Kanada Kanada
    Niemcy Niemcy
    Irlandia Irlandia
    Polska Polska
    Wielka Brytania Wielka Brytania
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Węgry Węgry
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
    Włochy Włochy
  • K
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Łotwa Łotwa
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • M
    Malta Malta
  • N
    Holandia Holandia
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Hiszpania Hiszpania
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • HITEC Carbo Plus 3000g
  • HITEC Carbo Plus 3000g
0 0,00 zł
0 0,00 zł
Carbo Plus Carbo Plus

Carbo Plus to nowoczesny preparat węglowodanowy wzbogacony o HCA, taurynę, rybozę, glukuronolakton i pełen zestaw witamin z grupy B oraz witaminy antyoksydacyjne C i E. CARBO PLUS to produkt przeznaczony dla osób uprawiających sporty siłowe, wytrzymałościowe (biegi długodystansowe, gry zespołowe) oraz wytrzymałościowo – siłowe.

Paliwo dla mięśni
Maltodekstryny, zawarte w CARBO PLUS, są polimerami glukozy o średniej długości łańcucha, które dostarczają w krótkim czasie dużo energii dla pracujących mięśni i ułatwiają szybką resyntezę glikogenu mięśniowego w fazie nadkompensacji
potreningowej.

Zwiększa adaptację do wysiłku, chroni białka i krwinki czerwone przed uszkodzeniami
CARBO PLUS, obok maltodekstryn, zawiera silne substancje ergogeniczne,
które potęgują adaptację organizmu do zwiększonego wysiłku fizycznego i przyspieszają regenerację potreningową. Podczas intensywnego wysiłku fizycznego znaczna część puli ATP, zużywanego w dużej ilości m.in. do skurczów włókien mięśniowych, ulega rozpadowi i przenika z komórek mięśniowych do krwiobiegu. Straty są szybko uzupełniane poprzez wewnątrzkomórkową syntezę nukleotydów adeninowych. Kluczowym substratem w regeneracji zapasów ATP jest ryboza. Bierze ona także udział w syntezie kwasów nukleinowych, niezbędnych w procesach syntezy białek mięśniowych. Zastosowany w CARBO PLUS glukuronolakton, prekursor syntezy rybozy, nasila działanie samej rybozy a także hamuje jej rozpad. Ponadto związek ten bierze udział w regeneracji glutationu, który jest jednym z najważniejszych antyoksydantów komórkowych, chroniących m.in. krwinki czerwone i komórki mięśniowe przed stresem oksydacyjnym wywołanym intensywnym treningiem. Zastosowana w preparacie tauryna silnie hamuje katabolizm wysiłkowy i powysiłkowy, utrzymuje wysokie stężenie wapnia w komórkach mięśniowych, zmniejsza syntezę serotoniny w mózgu a tym samym ograicza zmęczenie powstałe podczas wysiłku oraz wykazuje działanie insulinomimetyczne.

Lepiej zapobiegać....
Dodatkowym atutem CARBO PLUS jest obecność kwasu hydroksycytrynowego, który hamuje syntezę kwasów tłuszczowych z prekursorów cukrowych, stymuluje metabolizm tłuszczu, chroniąc jednocześnie białka przed katabolizmem. Nadmiar węglowodanów dostarczony w CARBO PLUS nie będzie prowadził do odkładania się tkanki tłuszczowej lecz nasili anabolizm białek mięśniowych i syntezę glikogenu mięśniowego.

Carbo Plus dostarcza mięśniom energii oraz zwiększa adaptację organizmu do wysiłku.
Połączenie rybozy, tauryny i glukuronolaktonu zmniejsza zmęczenie mięśni i układu nerwowego podczas długotrwałego wysiłku fizycznego.

Brak na magazynie
0 0
Carbo Plus Carbo Plus 3000g
Hi-TEC
59,00 zł
Dodaj do koszyka

Carbo Plus 3000g

Carbo Plus
Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
Dostępność
w magazynach
Magazyn UK BRAK

Produkty z magazynu w Wielkiej Brytanii wysyłamy do następujących krajów i miejsc:



1 STREFA: Anglii, Walii oraz Szkocji (z wyłączeniem regionu Highlands oraz wysp)



2 STREFA: Irlandii Północnej, gminy regionu Highlands, wyspy Szkocji, Wyspa Man, wyspy Scilly, wyspa Guernsey (kod pocztowy GY) oraz wyspa Jersey (kod pocztowy JE)



3 STREFA: Republika Irlandzka



Wysyłkę do wyżej wymienionych krajów realizujemy również z magazynów zlokalizowanych na terenie Unii Europejskiej, co jednak może wiązać się z dodatkowymi opłatami i procedurami celnymi. 


Magazyn UE DOSTĘPNY

Produkty z magazynów zlokalizowanych na terenie Unii Europejskiej wysyłamy do jej wszystkich krajów-członków.



Jak również do Norwegii, Szwajcarii, Islandii czy Wielkiej Brytanii, a także do USA, Kanady, Japonii, Australii czy na Bliski Wschód, co jednak może wiązać się z dodatkowymi opłatami i procedurami celnymi.


Wybierz smak
59,00 zł
Kup za punkty: 42700
SZTUK
Dodaj do koszyka
Opis produktu

Carbo Plus to nowoczesny preparat węglowodanowy wzbogacony o HCA, taurynę, rybozę, glukuronolakton i pełen zestaw witamin z grupy B oraz witaminy antyoksydacyjne C i E. CARBO PLUS to produkt przeznaczony dla osób uprawiających sporty siłowe, wytrzymałościowe (biegi długodystansowe, gry zespołowe) oraz wytrzymałościowo – siłowe.

Paliwo dla mięśni
Maltodekstryny, zawarte w CARBO PLUS, są polimerami glukozy o średniej długości łańcucha, które dostarczają w krótkim czasie dużo energii dla pracujących mięśni i ułatwiają szybką resyntezę glikogenu mięśniowego w fazie nadkompensacji
potreningowej.

Zwiększa adaptację do wysiłku, chroni białka i krwinki czerwone przed uszkodzeniami
CARBO PLUS, obok maltodekstryn, zawiera silne substancje ergogeniczne,
które potęgują adaptację organizmu do zwiększonego wysiłku fizycznego i przyspieszają regenerację potreningową. Podczas intensywnego wysiłku fizycznego znaczna część puli ATP, zużywanego w dużej ilości m.in. do skurczów włókien mięśniowych, ulega rozpadowi i przenika z komórek mięśniowych do krwiobiegu. Straty są szybko uzupełniane poprzez wewnątrzkomórkową syntezę nukleotydów adeninowych. Kluczowym substratem w regeneracji zapasów ATP jest ryboza. Bierze ona także udział w syntezie kwasów nukleinowych, niezbędnych w procesach syntezy białek mięśniowych. Zastosowany w CARBO PLUS glukuronolakton, prekursor syntezy rybozy, nasila działanie samej rybozy a także hamuje jej rozpad. Ponadto związek ten bierze udział w regeneracji glutationu, który jest jednym z najważniejszych antyoksydantów komórkowych, chroniących m.in. krwinki czerwone i komórki mięśniowe przed stresem oksydacyjnym wywołanym intensywnym treningiem. Zastosowana w preparacie tauryna silnie hamuje katabolizm wysiłkowy i powysiłkowy, utrzymuje wysokie stężenie wapnia w komórkach mięśniowych, zmniejsza syntezę serotoniny w mózgu a tym samym ograicza zmęczenie powstałe podczas wysiłku oraz wykazuje działanie insulinomimetyczne.

Lepiej zapobiegać....
Dodatkowym atutem CARBO PLUS jest obecność kwasu hydroksycytrynowego, który hamuje syntezę kwasów tłuszczowych z prekursorów cukrowych, stymuluje metabolizm tłuszczu, chroniąc jednocześnie białka przed katabolizmem. Nadmiar węglowodanów dostarczony w CARBO PLUS nie będzie prowadził do odkładania się tkanki tłuszczowej lecz nasili anabolizm białek mięśniowych i syntezę glikogenu mięśniowego.

Carbo Plus dostarcza mięśniom energii oraz zwiększa adaptację organizmu do wysiłku.
Połączenie rybozy, tauryny i glukuronolaktonu zmniejsza zmęczenie mięśni i układu nerwowego podczas długotrwałego wysiłku fizycznego.

Sposób użycia
Producent
Recenzje

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 3000 gPorcja jednorazowa: 50 gIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (50 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna787 kJ / 185 kcal*
Białko0,2 g*
Węglowodany45,6 g*
Tłuszcz0 g*
Polimery glukozy45,6 g*
HCA500 mg*
Tauryna250 mg*
Ryboza125 mg*
Glukuronolakton125 mg*
Witamina C30 mg50%
Niacyna9 mg50%
Witamin E5 mg50%
Kwas pantotenowy3 mg50%
Witamin B61 mg50%
Ryboflawina0,8 mg50%
Tiamina0,7 mg50%
Kwas foliowy100 µg50%
Biotyna75 µg50%
Witamina B120,5 µg25%

Najlepiej połączyć z

NOW FOODS

Suplement zawierający chlorellę. Dobre źródło białka, witamin i minerałów. Odżywia i wzmacnia organizm.

69,00 zł
więcej
Engorge
PRIMEVAL LABS

Odżywka do stosowania przed treningiem. Zapewnia wzrost siły, zwiększa wytrzymałość oraz nasila ukrwienie mięśni.

149,00 zł
więcej
Fast Food
BLACKSTONE LABS

Idealnie uzupełnia kalorie zarówno podczas budowania masy, jak i redukcji tłuszczu.

259,00 zł
więcej
FALCON LABS

Preparat wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia termogenezę i koncentrację, ogranicza łaknienie.

139,00 zł
więcej
KILLER LABZ

Odżywka przedtreningowa. Pobudza i ożywia, zapewnia pompę mięśniową, przyspiesza syntezę tlenku azotu.

159,00 zł
więcej
BETANCOURT

Odżywka przedtreningowa zapewniająca efekt silnej pompy mięśniowej, zwiększająca siłę i wytrzymałość mięśni.

119,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacje ogólne

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacje ogólne

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Polimery glukozy

Informacje ogólne

Polimery glukozy powstają poprzez jej połączenia łańcuchowe wiązań chemicznych, należą do nich m.in. maltodekstryny, amylopektyna i amyloza (skrobia), glikogen oraz niestrawiona przez człowieka celuloza w postaci np. hemicelulozy,  posiadają dużą masę cząsteczkową. W przeciwieństwie do glukozy są szybciej trawione i nie powodują zaburzeń układu trawiennego, mają niższą słodycz oraz gorszą rozpuszczalność w wodzie. Stosowane jako uzupełnienie diety osobom wykazującym większe zapotrzebowanie na węglowodany lub posiadającym problem z dostarczaniem ich w postaci naturalnej zywności. W suplementacji sportowej, szczególnie amylopektyny i skrobia woskowa, znalazły uznanie u sportowców dyscyplin wytrzymałościowych i siłowych. Dostępne na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W zależności od indywidualnego zapotrzebowania

HCA (Kwas hydroksycytrynowy)

Informacje ogólne

HCA (kwas hydroksycytrynowy) kwas organiczny występujący w skórce i owocach roślin: Tamarindus i garcynia, będący inhibitorem liazy cytrynianowej, może zmniejszać łaknienie i przyjmowanie pokarmów oraz spowalniać syntezę kwasów tłuszczowych oraz zwiększać syntezę glikogenu w wątrobie. Stosowany w suplementacji sportowej jako czynnik kontroli masy ciała podczas redukcji tkanki tłuszczowej, a także profilaktycznie przy spożywaniu posiłków wysokokalorycznych. Może być wykorzystywany w diecie odchudzającej dla osób o niskiej aktywności fizycznej. Jest dostępny w postaci monopreparatów oraz preparatów wieloskładnikowych odchudzających działających neutralnie u osób uwrażliwionych na działanie kofeiny.

Dawkowanie: 300-1200 mg na dobę w dawkach dzielonych.

Tauryna

Informacje ogólne

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Ryboza

Informacje ogólne

Ryboza jest cukrem prostym wytwarzanym wewnątrz organizmu, wchodzącym w skład kwasów nukleinowych [RNA (rybonukleinowego) i DNA (dezoksyrybonukleinowego)], zawierających informacje genetyczne wpływające na czynniki wzrostu oraz rozwój i prawidłowe funkcjonowanie komórek. Odpowiednia ilość rybozy przyjęta w suplementacji gwarantuje odbudowę i prawidłowe przemiany energetyczne, zarówno ATP, jak i ADP oraz zwiększenie wydolności tlenowej, poprawę funkcjonowania serca i mięśni. Zaleca się szczególnie stosowanie preparatów zawierających rybozę dla osób obciążonych wysokim wysiłkiem fizycznym oraz osobom, których organizm nie wytwarza wystarczającej ilości rybozy. Preparaty dostępne na www.muscle-zone.pl

Glukuronolakton

Informacje ogólne

Glukuronolakton (D-glukurono-3 ,6-lakton; DGL) - metabolit glukozy występujący w pożywieniu, o potencjale termogenicznym, detoksykacyjnym i osłaniającym wątrobę, wpływający na prawidłowe funkcjonowanie aparatu ruchu. Dzięki potencjałowi  detoksykacyjnemu neutralizuje toksyny i pomaga w usunięciu z organizmu zbędnych produktów przemiany materii. Wspomaga zdolności wysiłkowe. W suplementacji sportowej jest składnikiem napojów energetyzujących, w składzie preparatów okołotreningowych, stacków kreatynowych. Informacje o ujemnym wpływie na zdrowie przy stosowaniu glukuronolaktonu, w świetle certyfikatu bezpieczeństwa wydanego przez European Food Safety Authority (EFSA), wydaja się być mocno przesadzone. Preparaty i napoje energetyzujące (w tym: tzw. energy drink’s).

Dawkowanie: Zwyczajowo przyjmowane w suplementacji sportowej 1–3 g na dobę.

Witamina C

Informacje ogólne

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Witamina B5 (Kwas pantotenowy)

Informacje ogólne

Witamina B5 (pantotenian wapnia, kwas pantotenowy, pantotenol) wchodzi w skład kompleksu witamin B. Wpływa na rozwój ośrodkowego układu nerwowego, jest budulcem komórek. W organizmie syntezowana przez bakterie jelitowe. Występuje w produktach zwierzęcych (mięso, nerki, wątroba) i roślinnych (kiełki pszenicy, otręby, orzechy, ziarno zbóż, zielone warzywa). Zapobiega zmęczeniu  i nadmiernemu stresowi, przyśpiesza gojenie skaleczeń i ran, działa stymulująco na skutki uboczne przy stosowaniu antybiotyków. Niedobór powoduje zmiany na skórze oraz trudności w krzepliwości krwi.

Witamina B2 (Ryboflawina)

Informacje ogólne

Witamina B2 (ryboflawina) jest rozpuszczalna w cieczach, bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Potrzebna do wzrostu organizmu. Bierze udział przy produkcji erytrocytów (czerwonych ciałek krwi). Znajduje się w naturalnych produktach żywnościowych, takich jak drożdże, mięso (szczególnie wątroba, nerki, serca), mleko, ryby i warzywa zielonolistne.

Niedobór witaminy B2 hamuje przyrost wzrostu, choroby jamy ustnej, wypadanie i przetłuszczenie włosów, łojotok oraz rozwarstwienie paznokci. Zwiększa szorstkość skóry i skłonność do trądziku i przetłuszczonej cery.

Dawkowanie: 1–2 mg na dobę.

Witamina B1 (Tiamina)

Informacje ogólne

Witamina B­1 (tiamina, aneuryna) poprawia sprawność umysłową oraz wzmacnia system nerwowy zapewniając prawidłowe funkcjonowanie mózgu. Usprawnia czynności serca i układu mięśniowego. Jest pomocnicza w leczeniu półpaśca. Bierze udział w metabolizmie węglowodanów i tłuszczów. Naturalnym źródłem witaminy B1 są: ciemne pieczywo, drożdże, jaja, jarzyny surowe, mięso, mleko, rośliny strączkowe, sery.

Niedobór witaminy B1 utrudnia procesy rozpadu cukrów (katabolizm), powoduje utratę łaknienia i zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego, może wywoływać zapalenie wielonerwowe i chorobę beri-beri.

Dawkowanie: Norma dzienna  wynosi 1–2 mg.

Witamina B9 (Folian)

Informacje ogólne

Witamina B9 (kwas foliowy, folacyna, witamina M) wchodzi w skład kompleksu witamin B rozpuszczalnych w wodzie. Bierze udział w produkcji erytrocytów, we współdziałaniu z witaminą B12, przeciwdziałając postępowaniu anemii, jej cząsteczki biorą udział w katalizie procesów krwiotwórczych. Wspólnie z witaminami B6 i ­­B12 wspomaga leczenie hiperhomocysteinemii. Likwiduje zaburzenia w przewodzie pokarmowym. Wpływa na prawidłowe działanie układu immunologicznego.niezbędny w okresie ciąży, gdyż niedobór powoduje wady cewy nerwowej płodu. W składnikach naturalnych znajduje się w drożdżach, jajach, wątrobie, zielonych warzywach oraz syntetyzuje się w przewodzie pokarmowym przez bakterie jelitowe.

Dawkowanie: Dzienne zapotrzebowanie wynosi 0,1–0,2 mg.

Biotyna

Informacje ogólne

Biotyna (witamina H, koenzym R) należy do grupy witamin B, dzięki zawartości związków siarki bierze udział w syntezie kwasu askorbinowego (witaminy C). Syntetyzowana również w jelitach. Wspomaga produkcję hormonów i reguluje poziom cholesterolu. Zmniejsza bóle mięśniowe. Zapobiega łysieniu i siwieniu włosów. Działa kojąco przy stanach zapalnych skóry. Nie ma działania toksycznego. Często łączona z innymi witaminami grupy B, a także z witaminą A. Naturalnym źródłem pozyskiwania są: chleb pełnoziarnisty, drożdże, jaja (żółtko), mleko, ryż brązowy i ser.

Dzienne zapotrzebowanie: 100–300 mg na dobę.

Witamina B12

Informacje ogólne

Witamina B­12 (kobalamina, cyjanokobalamina) należy do witamin rozpuszczalnych w cieczach. Uczestniczy w produkcji erytrocytów i jest niezbędna w przyswajaniu żelaza przez organizm. Działa uspokajająco, wpływa pozytywnie na koncentrację oraz dodatnio na pamięć. Potęguje swe działanie we współpracy z kwasem foliowym (witaminą M). Występuje na ogół w produktach pochodzenia zwierzęcego, rybach i nabiale. Zawiera mikroelementy.

Niedobór witaminy B12 może doprowadzić do złośliwej anemii, ogólnego osłabienia i odporności organizmu, zahamowania wzrostu oraz uszkodzenia mielinowej otoczki nerwów.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Relatonic Forte

79,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Bacopa Monnieri

69,00 zł

MZ SUPPLEMENTS LTD

Zarejestrowano w Anglii i Walii. Numer firmy 09592811

Unit 4E Enterprise Court
Farfield Park
Rotherham S63 5DB
ENGLAND

Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały,
albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>