Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • NOW FOODS Plant Enzymes 120 caps.
  • NOW FOODS Plant Enzymes 120 caps.
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • NOW FOODS Plant Enzymes 120 caps.
  • NOW FOODS Plant Enzymes 120 caps.
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • NOW FOODS Plant Enzymes 120 caps.
  • NOW FOODS Plant Enzymes 120 caps.
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Plant Enzymes Plant Enzymes

Now Foods Plant Enzymes to suplement diety zawierający kompleksową formułę roślinnych (100% wegetariańskich) enzymów trawiennych działających w szerokim zakresie pH, przystosowanych do trawienia białek (proteaza zwykła i specjalna – stabilna w kwaśnym środowisku, papaina, bromelina), węglowodanów (amylaza), tłuszczy (lipaza), błonnika (celulaza), i cukru mlecznego - laktozy (laktaza).

Doustna suplementacja roślinnych enzymów trawiennych może być pomocna w sytuacjach, gdy produkcja własnych enzymów trzustkowych, jelitowych bądź żołądkowych jest niewystarczająca, jak również w celu szybszej regeneracji tkanek podczas trwających rekonwalescencji pourazowych lub po intensywnym wysiłku w sporcie wyczynowym.

Proteazy (enzymy proteolityczne) – inaczej enzymy trawiące białka; grupa najbardziej rozpowszechnionych enzymów występujących w organizmie; katalizują proces rozszczepienia wiązań peptydowych (proteolizy) albo wewnątrz łańcucha peptydowego (endopeptydazy) albo na końcu tego łańcucha (egzopeptydazy).

Do endogennych enzymów proteolitycznych układu trawiennego zaliczamy:
- pepsynę, czyli składnik soku żołądkowego rozkładający białka na polipeptydy i oligopeptydy, co ma miejsce tylko w kwaśnym środowisku
- trypsynę i chymotrypsynę, czyli składniki soku trzustkowego rozkładające białka na polipeptydy, a te z kolei na oligopeptydy, co ma miejsce w środowisku zasadowym w dwunastnicy
- peptydazy (karboksypeptydazy, aminopeptydazy i dipeptydazy) rozkładające polipeptydy, oligopeptydy, tripeptydy i dipeptydy, aż do końcowych produktów – aminokwasów prostych

Jakie inne zalety kryją w sobie enzymy proteolityczne?
Ostatnie doniesienia naukowców głoszą, że dostarczane z zewnątrz enzymy proteolityczne (szczególnie bromelina) mogą zostać wchłonięte do krwioobiegu jednocześnie zachowując pełną aktywność enzymatyczną (przy stosowaniu między posiłkami).

W takiej postaci wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, immunostymulujące (aktywują makrofagi i granulocyty), jak również biorą czynny udział w procesach krzepnięcia krwi (rozkładają skrzepy).

Amylazy (diastazy) – enzymy amylolityczne rozkładające węglowodany (polisacharydy: skrobię, glikogen), na mniejsze cząsteczki (zazwyczaj dwucukry), takie jak maltoza. W organizmie człowieka wykazują również działanie przeciwzapalne i antyhistaminowe, np. amylaza hamuje uwalnianie histaminy przez leukocyty zasadochłonne. Prowadzone są badania na temat ich roli w chorobach alergicznych, astmie oraz  przewlekłej chorobie płuc.

Lipazy – enzymy trawiące tłuszcze, tj. katalizujące reakcję hydrolizy wiązań estrowych występujących pomiędzy glicerolem, a kwasami tłuszczowymi. W organizmie człowieka wykonują swoje zadania w żołądku, trzustce i jelicie cienkim.

Celulazy – grupa enzymów rozkładających celulozę (rodzaj niestrawnego błonnika).

Laktaza – enzym rozkładający laktozę (cukier mleczny) na galaktozę i glukozę. Niedobór tego enzymu powoduje zespół objawów określanych jako nietolerancja laktozy.

Papaina – enzym proteolityczny otrzymywany z liści i niedojrzałych owoców papai (melonowca właściwego), wykazujący szczególne podobieństwo do ludzkiej pepsyny. Podobnie jak bromelaina – uczestniczy w rozkładzie białek.

Ponadto niszczy pasożyty (glisty, włosogłówka, owsiki) obecne w przewodzie pokarmowym oraz przejawia działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Może również regulować działanie układu immunologicznego stymulując produkcję cytokin i nakierunkowując reaktywne formy tlenu do niszczenia komórek nowotworowych.

Bromelaina (bromelina) – mieszanina enzymów proteolitycznych pozyskiwanych z ekstraktu z ananasa, inaczej proteaza cysteinowa. Enzym ten rozcina wiązania peptydowe (trawi białko) zarówno w żołądku, jak i jelicie cienkim, dzięki czemu poprawia strawność białek i przyswajalność aminokwasów. Unikatową skuteczność wykazuje w stosunku do strawności kazeiny i żelatyny.

Bromelaina redukuje stany zapalne w organizmie, w tym także te występujące po urazach sportowych, po zabiegach chirurgicznych, zapalenia stawów, jak również stany zapalne nosa i górnych dróg oddechowych u dzieci. Pomaga udrożnić zatkany nos, ułatwia oddychanie i tłumi kaszel.

Wykazuje również działanie przeciwpasożytnicze, immunotropowe oraz poprawia jakość życia u chorych na raka zmniejszając niepożądane objawy choroby nowotworowej.

Naukowcy udowodnili, że suplement z bromelainą, papainą i proteazami grzybowymi może przyspieszać regenerację mięśni po wysiłku poprzez stymulację procesu rozkładania uszkodzonych tkanek.

Podsumowując, Now Foods Plant Enzymes to suplement diety przeznaczony przede wszystkim dla osób mających problemy trawienne i niestrawności. Zalecany także dla sportowców oraz osób stosujących diety wysokobiałkowe. Wartym zastanowienia jest także podawanie tego preparatu w przypadku przewlekłych stanów zapalnych, miażdżycy, astmie i alergiach.  

Brak na magazynie
Since 2005
Plant Enzymes Plant Enzymes 120 kaps.
NOW FOODS
49,00 zł

Plant Enzymes 120 kaps.

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,62 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,62 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Kompleksowy zestaw enzymów trawiennych
  • Gwarancja skuteczności w każdym zakresie pH
  • Zwiększa przyswajalność składników pokarmowych
  • Ułatwia trawienie białek i wchłanianie aminokwasów
  • Opracowany dla osób z nietolerancją nabiału
  • Istotnie ułatwia pracę układu pokarmowego
  • Reguluje wypróżnienia i przeciwdziała zaparciom
  • Skraca czas rekonwalescencji po urazach
  • Stymuluje układ immunologiczny i wzmacnia odporność
  • Tłumi stany zapalne stawów i górnych dróg oddechowych

Now Foods Plant Enzymes to suplement diety zawierający kompleksową formułę roślinnych (100% wegetariańskich) enzymów trawiennych działających w szerokim zakresie pH, przystosowanych do trawienia białek (proteaza zwykła i specjalna – stabilna w kwaśnym środowisku, papaina, bromelina), węglowodanów (amylaza), tłuszczy (lipaza), błonnika (celulaza), i cukru mlecznego - laktozy (laktaza).

Doustna suplementacja roślinnych enzymów trawiennych może być pomocna w sytuacjach, gdy produkcja własnych enzymów trzustkowych, jelitowych bądź żołądkowych jest niewystarczająca, jak również w celu szybszej regeneracji tkanek podczas trwających rekonwalescencji pourazowych lub po intensywnym wysiłku w sporcie wyczynowym.

Proteazy (enzymy proteolityczne) – inaczej enzymy trawiące białka; grupa najbardziej rozpowszechnionych enzymów występujących w organizmie; katalizują proces rozszczepienia wiązań peptydowych (proteolizy) albo wewnątrz łańcucha peptydowego (endopeptydazy) albo na końcu tego łańcucha (egzopeptydazy).

Do endogennych enzymów proteolitycznych układu trawiennego zaliczamy:
- pepsynę, czyli składnik soku żołądkowego rozkładający białka na polipeptydy i oligopeptydy, co ma miejsce tylko w kwaśnym środowisku
- trypsynę i chymotrypsynę, czyli składniki soku trzustkowego rozkładające białka na polipeptydy, a te z kolei na oligopeptydy, co ma miejsce w środowisku zasadowym w dwunastnicy
- peptydazy (karboksypeptydazy, aminopeptydazy i dipeptydazy) rozkładające polipeptydy, oligopeptydy, tripeptydy i dipeptydy, aż do końcowych produktów – aminokwasów prostych

Jakie inne zalety kryją w sobie enzymy proteolityczne?
Ostatnie doniesienia naukowców głoszą, że dostarczane z zewnątrz enzymy proteolityczne (szczególnie bromelina) mogą zostać wchłonięte do krwioobiegu jednocześnie zachowując pełną aktywność enzymatyczną (przy stosowaniu między posiłkami).

W takiej postaci wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, immunostymulujące (aktywują makrofagi i granulocyty), jak również biorą czynny udział w procesach krzepnięcia krwi (rozkładają skrzepy).

Amylazy (diastazy) – enzymy amylolityczne rozkładające węglowodany (polisacharydy: skrobię, glikogen), na mniejsze cząsteczki (zazwyczaj dwucukry), takie jak maltoza. W organizmie człowieka wykazują również działanie przeciwzapalne i antyhistaminowe, np. amylaza hamuje uwalnianie histaminy przez leukocyty zasadochłonne. Prowadzone są badania na temat ich roli w chorobach alergicznych, astmie oraz  przewlekłej chorobie płuc.

Lipazy – enzymy trawiące tłuszcze, tj. katalizujące reakcję hydrolizy wiązań estrowych występujących pomiędzy glicerolem, a kwasami tłuszczowymi. W organizmie człowieka wykonują swoje zadania w żołądku, trzustce i jelicie cienkim.

Celulazy – grupa enzymów rozkładających celulozę (rodzaj niestrawnego błonnika).

Laktaza – enzym rozkładający laktozę (cukier mleczny) na galaktozę i glukozę. Niedobór tego enzymu powoduje zespół objawów określanych jako nietolerancja laktozy.

Papaina – enzym proteolityczny otrzymywany z liści i niedojrzałych owoców papai (melonowca właściwego), wykazujący szczególne podobieństwo do ludzkiej pepsyny. Podobnie jak bromelaina – uczestniczy w rozkładzie białek.

Ponadto niszczy pasożyty (glisty, włosogłówka, owsiki) obecne w przewodzie pokarmowym oraz przejawia działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Może również regulować działanie układu immunologicznego stymulując produkcję cytokin i nakierunkowując reaktywne formy tlenu do niszczenia komórek nowotworowych.

Bromelaina (bromelina) – mieszanina enzymów proteolitycznych pozyskiwanych z ekstraktu z ananasa, inaczej proteaza cysteinowa. Enzym ten rozcina wiązania peptydowe (trawi białko) zarówno w żołądku, jak i jelicie cienkim, dzięki czemu poprawia strawność białek i przyswajalność aminokwasów. Unikatową skuteczność wykazuje w stosunku do strawności kazeiny i żelatyny.

Bromelaina redukuje stany zapalne w organizmie, w tym także te występujące po urazach sportowych, po zabiegach chirurgicznych, zapalenia stawów, jak również stany zapalne nosa i górnych dróg oddechowych u dzieci. Pomaga udrożnić zatkany nos, ułatwia oddychanie i tłumi kaszel.

Wykazuje również działanie przeciwpasożytnicze, immunotropowe oraz poprawia jakość życia u chorych na raka zmniejszając niepożądane objawy choroby nowotworowej.

Naukowcy udowodnili, że suplement z bromelainą, papainą i proteazami grzybowymi może przyspieszać regenerację mięśni po wysiłku poprzez stymulację procesu rozkładania uszkodzonych tkanek.

Podsumowując, Now Foods Plant Enzymes to suplement diety przeznaczony przede wszystkim dla osób mających problemy trawienne i niestrawności. Zalecany także dla sportowców oraz osób stosujących diety wysokobiałkowe. Wartym zastanowienia jest także podawanie tego preparatu w przypadku przewlekłych stanów zapalnych, miażdżycy, astmie i alergiach.  

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 120
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Multi-Enzyme Blend171 mg-
Proteazy12.500 HUT-
Proteaza (stabilna kwasowo)100 SAPU-
Amylazy2500 DU-
Lipazy750 FIP-
Celulaza500 CU-
Laktaza200 ALU-
Papaina6000 FCC PU-
Bromelina5000 FCC PU-

Pozostałe składniki

Maltodekstryna Ryżowa, Celuloza (kapsułka), Stearynian Magnezu (źródło roślinne), MCT (trójglicerydy średniołańcuchowe), Krzemionka. Zawiera siarczyny.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Niacin Time Release 500mg
Niacin Time Release 500mg
NATROL

Suplement zawierający bezpieczną formę niacyny o przedłużonym uwalnianiu.

45,00 zł
więcej
Fo-Ti 560mg
Fo-Ti 560mg
NOW FOODS

Bardzo znane zioło w medycynie chińskiej. Ma działanie przeciwzapalne, estrogenne i antyoksydacyjne.

35,00 zł
więcej
Spirulina
Spirulina
TREC

Wartościowy gatunek zielono-niebieskich alg morskich. Skutecznie oczyszcza organizm.

17,00 zł
więcej
Lactibiane CND 10M
Lactibiane CND 10M
PILEJE

Probiotyk ukierunkowany na zwalczanie kandydozy układu pokarmowego i błon śluzowych.

65,00 zł
więcej
Super Formula
Super Formula
SANPROBI

Preparat wspiera mikroflorę jelitową, pomaga zachować szczelności bariery jelitowej oraz wzmacnia odporność organizmu.

39,00 zł
więcej
Olive Leaf Extract 500mg
Olive Leaf Extract 500mg
SWANSON

Ekstrakt z liści drzewa oliwnego. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, reguluje poziom cholesterolu we krwi.

55,00 zł
więcej

Enzyme blend

Informacja

Enzyme blend zawiera wyselekcjonowany zestaw enzymów trawiennych, pochodzenia roślinnego, takich jak: bromelina występująca w świeżych ananasach, papaina (liście i owoce papai); amylazy i laktazy (enzymy trawienne węglowodanów), lipazy (enzymy trawienne tłuszczu) oraz celulazę (rozkładającą w organizmie nietrafioną celulozę), ułatwiających procesy trawienne i przyswajanie składników pokarmowych (cukrów, protein, tłuszczy). Szczególnie przydatne podczas stosowania diet wysokokalorycznych oraz po wysiłku treningowym, dla ułatwienia trawienia protein. Enzyme blend jest składnikiem OrangeOxiMega Combo Greens & Fish Oil, kompleksowego preparatu firmy Controlled Labs.

Amylaza

Informacja

Amylazy (diastazy), należą do grupy enzymów trawiennych (z klasy hydrolaz) katalizujących rozkład wielocukrów (skrobi i glikogenu) na cukry proste. Występują w ślinie, soku trzustkowym wydzielanym do jelita cienkiego kontynuując procesy trawienne. W naturze występują w słodzie, ziarnach zbóż. Wchodzą w skład suplementów diety, w połączeniu ze składnikami rozkładającymi cukier mleczny (laktozę), lipazami (enzymami katalizującymi hydrolityczny rozpad wiązania estrowego w tłuszczach) oraz protezami (enzymami katalizującymi rozpad wiązań peptydowych i biorącymi udział w procesie trawienia białka). Preparaty zawierające lipazy zalecane są dla osób aktywnych stosujących diety wysokowęglowodanowe i spożywających obfite posiłki.

Lipaza

Informacja

Lipazy, enzymy trawienne, z klasy hydrolaz, wydzielane przez trzustkę i ściany jelita cienkiego, powodujące rozpad hydrolityczny tłuszczy pokarmowych, aktywowane przez kwasy żółciowe rozkładają  triacyloglicerole do monoacyloglicerolu i wolnych kwasów tłuszczowych. Szczególne zastosowanie związków zawierających lipazy wskazane jako uzupełnienie diety osób o wysokiej aktywności fizycznej w przypadku spożywania pokarmów ciężkostrawnych. Lipazy wchodzą w skład preparatów wspomagających procesy trawienne, dostępnych na www.muscle-zone.pl .

Laktaza

Informacja

Laktaza (enzym trawienny) uczestniczący w trawieniu cukru mlecznego (laktozy) i poprawie jego przyswajalności, sztucznie pozyskiwany z drożdży. W suplementacji jest składnikiem preparatów odżywczych  zawierających w składzie białka pochodzenia mlecznego (kazeinowe, serwatkowe), węglowodanowych, zamiennikach posiłku typu MRP oraz jako dodatek w kompleksach aminokwasowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: Brak norm jednostkowego spożycia

Papaina

Informacja

Papaina jest enzymem trawiennym uzyskiwanym z owocu papai, powodującym wstępny rozkład białka zwierzęcego w wyniku hydrolizy, zwiększa przyswajalność aminokwasów, wspomaga procesy trawienne, przez wpływ na błonę śluzową żołądka zmniejsza ryzyko choroby wrzodowej, wg niepotwierdzonych do końca badań wpływa na zwiększenie odporności organizmu. W suplementacji sportowej stosowana w składzie odżywek białkowych, preparatów witaminowych oraz kompleksów enzymatycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: od kilkudziesięciu do kilkuset mg/24h

Bromelina (Bromelaina)

Informacja

Bromelina - enzym z grupy proteaz. Surowcem jest owoc ananasa (Fructus ananas sativi) i liście ananasa, zawierające bromelinę stanowiącą mieszaninę enzymów zbliżonych do pepsyny i papainy odpowiadających za hydrolizę wiązań peptydowych białka. . Bromelina w pierwszym rzędzie, w supremacji sportowej, zwiększa strawność białek, szczególnie w przypadku stosowania diet wysokobiałkowych oraz działa przeciwzapalnie i likwiduje obrzęki. Zapobiega nadmiernemu obciążeniu układu pokarmowego oraz biegunkom.

Jest składnikiem odżywek dla sportowców i suplementów wspomagających narządy ruchu.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>