Akcesoria i odzież
  • Akcesoria
  • Odzież sportowa
  • Sztuki walki
Aminokwasy
  • Aminokwasy Całodzienne
  • Aminokwasy Niezbędne (EAA)
  • Arginina
  • Beta-Alanina
  • BCAA
  • Glutamina
  • HMB
  • Leucyna
  • Tauryna
Boostery mózgu
  • Adaptogeny
  • Metabolizm i krążenie mózgowe
  • Regeneracja układu nerwowego
  • Antydepresanty
  • Mixy nootropowe
  • Stymulanty
Boostery testosteronu
  • Produkty specjalne
  • DHEA
  • Ekstrakty ziołowe
  • Kontrola estrogenów
  • Kwas D-Asparaginowy (DAA)
  • Mixy podnoszące testosteron
  • Ochrona Prostaty
  • PCT (Post Cycle Therapy)
  • Profilaktyka na cyklu
  • Tribulus
  • ZMA
Boostery treningowe
  • Boostery Azotowe
  • Odżywki Okołotreningowe
  • Przedtreningowe Boostery
  • Węglowodany
  • Uniwersalne (przed i po treningowe)
  • W Trakcie Treningu
  • Potreningowe Boostery
Kreatyna
  • Staki Kreatynowe
  • Azotan Kreatyny
  • Chelat Magnezowy Kreatyny
  • Chlorowodorek Kreatyny (HCl)
  • Cytrynian Kreatyny
  • Etylowy Ester Kreatyny
  • Fosforan Kreatyny
  • Jabłczan Kreatyny (TCM)
  • Pirogronian Kreatyny
  • Pozostałe Formy Kreatyn
  • Kre-Alkalyn
  • Orotan Kreatyny
  • Monohydrat Kreatyny
Odchudzanie
  • Spalacze Tłuszczu
  • Chitosan i błonnik
  • Diabetyczne - kontrola cukru
  • Dieta ketogeniczna
  • Diuretyki - odwadniające
  • Kontrola apetytu
  • Odchudzające przekąski
  • Przyspieszacze metabolizmu
Odżywki białkowe
  • Białka Jaja
  • Białka Roślinne (Sojowe, Pszeniczne)
  • Białka Wolnowchłanialne
  • Białka Serwatkowe (WPC, WPI, WPH)
  • Odżywki na masę
  • Procentowe Podziały Białek
  • Białka Mleka - Kazeina
  • Pozostałe Białka
Witaminy i minerały
  • Witaminy z grupy B
  • Witaminy
  • Minerały
  • Kompleksy Witamin i Minerałów
Zdrowie i witalność
  • Ochrona zdrowia
  • Probiotyki
  • Ochrona stawów
  • Lepsze samopoczucie
  • Lepszy sen
  • Libido i sprawność seksualna
  • Menopauza i problemy kobiece
  • Mocne włosy i paznokcie
  • Obniżające ciśnienie krwi
  • Obniżające poziom cholesterolu
  • Obniżające poziom cukru
  • Obniżające poziom kortyzolu
  • Oczyszczające - detoks
  • Odmładzające
  • Poprawa trawienia
  • Problemy skórne
  • Przeciwalergiczne
  • Przeciwstresowe
  • Regeneracja nadnerczy
  • Regeneracja wątroby
  • Umysł i koncentracja
  • Wrażliwość insulinowa
  • Wzmacniające odporność
  • Zaburzenia metylacji
  • Zdrowa prostata
  • Zdrowa tarczyca
  • Zdrowe jelita
  • Zdrowe kości i zęby
  • Zdrowe oczy
  • Zdrowy układ krążenia
  • Zdrowy układ moczowy
Żywność funkcjonalna
  • Zdrowe tłuszcze
  • Błonnik
  • Dodatki do żywności
  • Superfoods
  • Zamienniki posiłków
  • Żywność energetyczna
  • Żywność wysokobiałkowa
  • Żywność zero kalorii
Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • OLYMPUS LABS Ignit3 150 caps.
  • OLYMPUS LABS Ignit3 150 caps.
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • OLYMPUS LABS Ignit3 150 caps.
  • OLYMPUS LABS Ignit3 150 caps.
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Kanada Kanada
    Niemcy Niemcy
    Irlandia Irlandia
    Polska Polska
    Wielka Brytania Wielka Brytania
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Węgry Węgry
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
    Włochy Włochy
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Łotwa Łotwa
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Holandia Holandia
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    RPA RPA
    Hiszpania Hiszpania
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • OLYMPUS LABS Ignit3 150 caps.
  • OLYMPUS LABS Ignit3 150 caps.
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
Ignit3 Ignit3

Olympus Labs IGNIT3 jest silnym, wielokierunkowym środkiem przyspieszającym utratę zbędnej tkanki tłuszczowej, stanowiącym zestawienie powszechnie znanych i sprawdzonych substancji, z innowacyjnymi związkami uwzględniającymi wymogi nowego podejścia do mechanizmów inicjowania procesów rozpadu i spalania zgromadzonego tłuszczu.

Mechanizm działania oparty na jednoczesnym pobudzaniu pięciu kluczowych dla utraty zbędnej tkanki tłuszczowej szlaków, pozwala na uzyskanie zadowalającego efektu końcowego, w niesamowicie krótkim czasie.

W skład produktu Olympus Labs IGNIT3 wchodzą:

AMPlified Fat Incinerating Matrix:

Ekstrakt z St. John's Wort – wyciąg z ziela określanego skrótem SJW (Dziurawiec zwyczajny), wieloletniej, kwitnącej na żółto rośliny z rodziny Hypericaceae, porastającej jako chwast liczne rejony klimatu umiarkowanego na niemal wszystkich kontynentach globu. Za sprawą charakterystycznych prześwitujących kropek zlokalizowanych na liściach, zioło zostało nazwane w Polsce dziurawcem.

Większa ilość neuroprzekaźników:
Największy wpływ na wykazywane przez ziele właściwości mają wpływ hipercyny i hiperforyny. Ograniczając rozpad neurotransmiterów poprzez hamowanie enzymów MAO A i B, wykazując powinowactwo do receptorów sigma regulujących poziomy dopaminy, działając antagonistycznie wobec receptorów trifosforanu inozytolu, adenozyny, benzodiazepiny, GABA A i GABA B za sprawą czego wpływając na przewodnictwo nerwowe, występując w roli inhibitora wychwytu zwrotnego dopaminy, serotoniny, noradrenaliny, L-glutaminianu i GABA ze szczeliny synaptycznej oraz zwiększając liczbę receptorów 5-HT, wpływa na utrzymanie odpowiedniego poziomu neurotransmiterów, zadowalającą pobudliwość neuronalną, wspiera procesy poznawcze i pamięciowe, zmniejsza uczucie lęku, poprawia samopoczucie oraz chęć do życia.

Sprawny metabolizm mózgowy:
Usprawniając przepływ krwi włośniczkowej i redukując nadmierny stres oksydacyjny, wspomaga dotlenienie, odżywienie i detoksykację mózgu oraz przyczynia się do utrzymania integralności jego struktur, wspierając tym samym utrzymanie dobrej kondycji danego organu.

Silny układ odpornościowy:
Blokując wzrost bakterii dram-dodatnich, przejawia właściwości przeciwbakteryjne. Ingerując w strukturę kapsydu wirusa oraz hamując zdolność wirusów do fuzji z błonami komórkowymi, wykazuje działanie przeciwwirusowe.

Sprzyjając uwalnianiu cytochromu C i tworzeniu lawiny kaspaz, inicjuje proces apoptozy w komórkach niewłaściwie zmienionych, przeciwdziałając tym samym zjawisku nowotworzenia.

Właściwości przeciwzapalne:
Hamując ekspresję genów prozapalnych, głównie cyklooksygenazy-2, interleukiny 6 i indukowalnej syntazy tlenku azotu (iNOS); obniżając aktywność kinazy Janusa 2 (JAK2), NF-kB i STAT-3 oraz zmniejszając stężenie prostaglandyn 2 (PGE2), niweluje rozległość stanów zapalnych.

Skuteczne odchudzanie poprzez wzrost cAMP:
Zwiększając stężenia noradrenaliny i serotoniny w synapsach, a tym samym poprawiając aktywację receptorów sprzężonych z białkami G stymulujących cyklazę adenylanową, sprzyja podnoszeniu stężenia cyklicznego adenozyno-3',5'-monofosforanu (cAMP), a tym samym i uwalnianiu substratów energetycznych oraz ich przetwarzaniu w energię.

Wrażliwość insulinowa:
Zmniejszając pobudliwość białkowej fosfatazy tyrozynowej 1B (PTP1B) poprawia wrażliwość na insulinę zwiększając aktywność receptora insuliny i leptyny, za sprawą czego przeciwdziała oporności insulinowej, normuje poziom glukozy we krwi i usprawnia metabolizm tłuszczy.

Ekstrakt z Gynostemma pentaphyllum – środek pozyskany poprzez wyekstrahowanie wymaganych związków z liści Gynostemma pentaphyllum, rośliny znanej również jako Jiaogulan, Jiao Gu-lan lub południowy żeń-szeń, dwupiennej, wieloletniej byliny z rodziny Cucurbitaceae, wywodzącej się z Azji, porastającej tereny Chin, Korei, Wietnamu i Japonii.

Wykazywane właściwości umożliwia poprzez dostarczenie szerokiego wachlarza związków o strukturze saponinowej, w tym ginsenozydów Rb1, Rb3, Rd oraz F2, bądź damulin A i B, a także substancji nie będących saponinami, w tym karotenoidów, polifenoli i bioaktywnych polisacharydów.

Jiaogulan zwalcza wolne rodniki:
Zarówno poprzez zawarte w swoim składzie związki przeciwutleniające, jak i wpływ na wzrost stężeń enzymów antyoksydacyjnych, w tym dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), ogranicza ilość wolnych rodników oraz wyhamowuje proces peroksydacji lipidów. Zwiększając pojemność bariery antyoksydacyjnej, wywiera działanie neuroprotekcyjne. Hamując NF-kB i zmniejszając uwalnianie iNOS, ogranicza rozległość stanów zapalnych.

Prawidłowa gospodarka glukozowo-insulinową:
Blokując enzym PTP1B za sprawą czego zmniejsza stopień insulinooporności, jak również poprawiając wyrzut insuliny i translokacji transportera GLUT4, wspomaga transport glukozy do miejsc efektywnego jej wykorzystania, przyczyniając się do utrzymania jej niskiego poziomu we krwi oraz ograniczenia odkładania w zapasowej tkance tłuszczowej.

Usprawnienie procesów energetycznych:
Pobudzając kinazę aktywowaną 5'AMP (AMPK), wzmaga spalanie substratów energetycznych, w tym tłuszczy, angażując się tym samym w mechanizmy kontroli masy ciała. Poprawiając transport substratów energetycznych i tworzenie z nich energii w komórkach mięśniowych oraz oszczędzając zasoby glikogenu, zwiększa efektywność pracy tkanki mięśniowej.

Zdrowy układ krążenia:
Jako inhibitor ATP-aza Na+/K+ wspierający ochronę serca w okresie tachykardii i arytmii, chroniąc mięsień sercowy w warunkach dużego stężenia glukozy w krwiobiegu, wspomagając syntezę rozszerzającego naczynia tlenku azotu, wspierając dobrą kondycję naczyń poprzez zapobieganie adhezji komórek odpornościowych do ścian tętnic wskutek agonistycznego działania wobec receptorów PPARa, a także obniżając stężenie triacylogliceroli, usprawnia funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Odporność organizmu:
Tłumiąc immunosupresję wywołaną stresorami, nasilając odpowiedź przeciwciał na antygeny, ograniczając nadaktywność układu immunologicznego wobec alergenów, wspomaga pracę układu odpornościowego.

Działanie prozdrowotne:
Redukując procesy niekontrolowanego utleniania w jadrach, wspiera zachowanie ich sprawności, a tym samym i zdolności rozrodczych.

Wpływając na zachowanie wysepek Langerhansa w środowisku zwiększonego poziomu glukozy i insuliny, przyczynia się do utrzymania dobrej kondycji trzustki.

Działając przeciwutleniająco i przeciwzapalnie oraz tłumiąc wydzielanie cytokin MCP-1, VEGF i TIMP-1 poprzez hamowanie szlaku Akt/p70S6K, ogranicza postęp procesów zwłókniających przebiegających w wątrobie.

Niwelując aktywność białek biorących udział w patogenezie zwłóknienia, w tym CTGF, TGF-SS1 i Smad7, poprawia kondycję nerek. Zmniejszając owrzodzenia żołądka, wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego.

Kofeina – inaczej 1,3,7-trimetyloksantyna, trójmetylowana pochodna ksantyny, naturalny alkaloid roślinny kojarzony najczęściej z kawą, napojem wytwarzanych na bazie ziaren Coffea, całorocznie zielonych krzewów, bądź drzew zaklasyfikowanych do rodziny Rubiaceae porastających naturalnie tropikalne strefy Azji i Afryki, uprawianej masowo w gorących rejonach Ameryki Południowej i Afryki.

Kofeina przeciwdziała zmęczeniu:
Zajmując miejsce adenozyny i nie dopuszczając do jej łącznie z przypisanymi receptorami adenozynowymi A1 i A2, sprzyja syntezie wielu neurotransmiterów, w tym: acetylocholiny, epinefryny, norepinefryny i dopaminy, wzmagając tym samym pobudliwość neuronalną, przeciwdziałając ospałości i wydłużając czas podejmowanego wysiłku. Promując tworzenie acetylocholiny, wspiera procesy poznawcze, myślowe oraz skuteczność połączenia mózg-mięśnie.

Usprawnia funkcje układu nerwowego:
Ograniczając działalność fosfodiesterazy (PDE) i podnosząc poziom cyklicznego adenozyno-3′,5′-monofosforanu (cAMP), usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego. Jako antagonista receptorów adenozyny, redukuje syntezę kaspaz, przeciwdziałając tym samym destrukcji układu nerwowego.

Stymuluje uwalnianie energii:
Zapewniając wysoki poziom cAMP, ogranicza magazynowanie substratów energetycznych w postaci glikogenu i zapasowej tkanki tłuszczowej, promuje uwalnianie substratów energetycznych z zalegających źródeł oraz przyspiesza ich przemianę w energię. Wzmagając produkcję białek rozprzęgających (UCP), sprzyja zamianie nadmiaru wytworzonej energii w ciepło, wzmagając tym samym proces spalania nadmiaru substratów energetycznych.

Inne właściwości kofeiny:
Inicjując wzrost poziomu testosteronu, poprawia wigor organizmu, wspiera odnowę ustroju oraz wspomaga utratę zbędnej tkanki tłuszczowej.

Nasilając uwalnianie wapnia ze siateczki śródplazmatycznej, poprawia kurczliwość mięśni.

Nasilając tworzenie serotoniny oraz receptorów serotoninowych poprzez wygaszanie pobudliwości hydroksylazy tryptofanu, zmniejsza uczucie bólu.

Adrenergic Enhancing Trifecta:

Ekstrakt z Eria jarensis – wyciąg pozyskany z Eria jarensis, gatunku rośliny z rodzaju Eria przynależącego do rodziny Orchidaceae, popularnego głównie na południowych terenach Azji. Przypisywane jej działanie upatruje się głównie w dużej koncentracji fenyloetylodimetyloaminy (N-phenethyldimethylamine), związku zbliżonego strukturalnie do fenyloetyloaminy (PEA), dopaminy oraz 1,3-dimetyloamyloaminy (DMAA).

Więcej dopaminy:
Przyczyniając się do zwiększenia stężenia dopaminy, wpływa przede wszystkim na procesy emocjonalne i związane z nimi postrzeganie oraz postawę wobec świata. Zapewniając niemal euforyczny nastrój, promuje pozytywne nastawienie do życia oraz wspiera chęć do podejmowania działań oraz odbycia bardziej intensywnego wysiłku fizycznego.

Silniejszy od PEA:
Wzmacniając kurczliwość tkanki mięśniowej, angażuje się w funkcjonowanie organizmu, w tym pracę mięśni szkieletowych. Będąc bardziej stabilną od PEA względem degradujących ją enzymów MAO oraz za sprawą bardziej lipofilnego charakteru ułatwiającego przenikanie bariery krew-mózg, zapewnia wysoką skuteczność działania w układzie nerwowym.

Ekstrakt z Juglans regia – esencja wydobywana najczęściej z owoców lub kory Juglans regia, drzewa znanego w Polsce jako orzech włoski, rośliny zakwalifikowanej do rodziny Juglandaceae, wywodzącej się z ciepłych obszarów Europy i Azji, uprawianej licznie w wielu rejonach świata. Demonstrowane właściwości zawdzięcza głównie zawartym w swoim składzie alkaloidom, polifenolom oraz wielonienasyconym niezbędnym kwasom tłuszczowym.

Potencjał antyoksydacyjny:
Zarówno bezpośrednio, jak i za pośrednictwem aktywowanych: peroksydazy glutationowej (GP), reduktazy glutationowej (GR), katalazy (CAT) i S-transferazy glutationowej (GST) oraz podnosząc ogólny poziom glutationu, wzmacnia siłę przeciwutleniającą bariery antyoksydacyjnej ustroju.

Redukcja stanów zapalnych:
Stabilizując błony komórkowe, za sprawą których zmniejsza przepuszczalność naczyń włosowatych oraz ograniczając uwalnianie mediatorów stanu zapalnego, ogranicza rozległość stanów zapalnych i przeciwdziała występowaniu uczucia bólu.

Przewodnictwo nerwowe:
Zmniejszając pobudliwość acetylocholinesterazy, poprzez co powiększa dostępność acetylocholiny, jak również nasilając metabolizm serotoniny, angażuje się w przewodnictwo nerwowe, poprawia funkcje poznawcze oraz proces kreowania pamięci. Redukując stopień niekontrolowanych procesów utleniania, wzmagając neurogenezę i usprawniając krążenie mózgowe pozwalające na odpowiednie dotlenienie, odżywienie i detoksykację danego narządu, wspomaga utrzymanie dobrej kondycji układu nerwowego.

Zdrowa wątroba:
Poprawiając pojemność bariery antyoksydacyjnej wątroby, szczególnie poprzez podwyższanie poziomu glutationu oraz zwiększając tempo procesu beta-oksydacji ograniczającego stłuszczenie danego narządu, wspiera pracę i kondycję wątroby.

Wzmocniona odporność:
Wyhamowując rozwój oraz promując apoptozę komórek nieprawidłowo zmienionych, przeciwdziała procesom nowotworzenia. Posiada właściwości przeciwrobacze, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Redukując ekspansję Helicobacter pylori za sprawą blokowania jej głównych enzymów na podstawowych szlakach metabolicznych, wspomaga utrzymanie zadowalającego stanu żołądka.

Niski poziom glukozy:
Zmniejszając działalność α-glukozydaz, sacharazy i maltazy, wydłuża okres wchłaniania węglowodanów przyczyniając się do zachowania niskiego poziomu glukozy we krwi.

Ekstrakt z Rauvolfia serpentina – produkt otrzymany w skutek poddania procesowi ekstrakcji odpowiednich części Rauvolfia serpentina (Rauwolfia żmijowa), kwitnącej rośliny z rodziny Apocynaceae, naturalnie porastającej w postaci krzewu południowe rejony Azji, głównie Indie i Chiny. Wysoka standaryzacja wyciągu na rauwolscynę, alkaloid znany również pod nazwą alfa johimbiny lub izojohimbiny, zapewnia wzmocnienie pewnych wybranych właściwości wykazywanych przez daną roślinę.

Redukcja tkanki tłuszczowej:
Jako antagonista receptorów α2-adrenergicznych wzmagający syntezę adrenaliny, noradrenaliny i dopaminy, wzmaga pobudzenie układu nerwowego do działania. Blokując wspomniane receptory aktywuje cyklazę adenylową promującą tworzenie cAMP z ATP, wzmagając poprzez to lipolizę i związany z nią rozpad zgromadzonej tkanki tłuszczowej.

Remedium na tłuszcz brzuszny i bioder:
Z racji wysokiej koncentracji receptorów α2-adrenergicznych w biodrach i dolnych częściach brzucha, wspomaga spalanie zalegających tłuszczy w danych rejonach ciała. Wpływając na stężenie noradrenaliny w mózgu, zmniejsza apetyt, a w konsekwencji i przyjmowanie ilości kalorii wraz z posiłkiem.

Brown fat + Thyroid Modulation + Total PPAR Domination:

Ekstrakt z liści oliwki – środek uzyskany wskutek wyodrębnienia pożądanych substancji z liści Olea europaea (Oliwka europejska), drzewa przynależącego do rodziny Oleaceae, kojarzonego głównie z rejonami basenu Morza Śródziemnego, dla owocu uprawianego chętnie w licznych, gorących zakątkach świata, w tym na południowych terenach Europy i Azji, ciepłych obszarach Ameryk oraz Australii. Zainteresowanie listowiem danej rośliny wynika głównie z zawartych w nim specyficznych związków fenolowych zwanych oleuropeinami.

Stabilny układ nerwowy:
Działając przeciwutleniająco oraz chroniąc neurony przed apoptozą indukowaną 6-hydroksydopaminą i hiperglikacją, wspomaga utrzymanie dobrego stanu układu nerwowego. Ograniczając wpływ nadmiaru glukozy i rozległość procesów glikacji w układzie nerwowym, zmniejsza ból neuropatyczny.

Zwiększone tempo przemiany materii:
Jako inhibitor receptorów aktywowanych przez proliferatory peroksysomów gamma (PPARy), obniża proliferację adipocytów i insulinooporność ustroju.

Zwiększając tempo przemiany materii jako agonista receptorów TGR5 podnoszący poziom aktywnych hormonów tarczycy, szczególnie trójjodotyroniny (T3), zwiększanie wybranych katecholamin, głównie adrenaliny i noradrenaliny, a także wzmaganie ekspresji UCP1, sprzyja uwalnianiu substratów energetycznych ze zgromadzonej tkanki tłuszczowej oraz ich utylizację pod postacią ciepła.

Ogranicza przyswajalność cukru:
Hamując aktywność a-amylazy, obniża wydajność procesów trawienia węglowodanów, zmniejszając tym samym wielkość wchłanianych kalorii wraz z pożywieniem. Redukując tempo procesów trawienia produktów węglowodanowych, wspiera utrzymanie optymalnego poziomu glukozy i insuliny we krwi.

Więcej testosteronu:
Podwyższając stężenie testosteronu poprzez wpływ na aktywność hormonu luteinizującego (LH), poprawia procesy utraty zbędnej tkanki tłuszczowej oraz wspiera zatrzymanie azotu w ustroju, a także budowę i odnowę struktur białkowych.

Zdrowy układ krążenia:
Blokując konwertazę angiotensyny (ACE), za sprawą czego pozwala na redukcję podwyższonego ciśnienia krwi, przeciwdziałając procesom włóknienia mięśnia sercowego, obniżając poziom trójglicerydów i cholesterolu ogółem oraz redukując utlenianie lipoprotein, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego.

Za sprawą właściwości przeciwzapalnych, wspomaga regenerację skóry, w tym niwelowanie niekorzystnych zmian powodowanych promieniami ultrafioletowymi. W pewnym zakresie przejawia działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

Ekstrakt z Aframomum Melegueta – produkt pozyskany w skutek odpowiedniego przetworzenia Aframomum melegueta (Aframon magadaskaski), wieloletniej byliny zaklasyfikowanej do rodziny Zingiberaceae, porastającej zachodnie tereny Afryki, rośliny zielnej której nasiona znane pod nazwami Rajskie ziarno, pieprz Melegueta, bądź pieprz gwinejski, wykorzystywane są jako przyprawa w krajach afrykańskich. Pośród substancji nadających specyficzny piekący smak przyprawie, jak również odpowiedzialnych za inne przypisane jej właściwości, wymienia się najczęściej związki ketonowe, w tym: 6-Gingerol, 6-Paradol, czy 6-Shoagol.

Komunikacja nerwowo-mięśniowa:
Blokując aktywność acetylocholinesterazy, promuje przetrwanie acetylocholiny, wspierając tym samym przewodnictwo nerwowe, procesy poznawcze i niezawodność połączenia układ nerwowy-mięśnie.

Wielokierunkowe spalanie tłuszczu:
Pobudzając nadmiernie receptory TRPV1 i TRPA1, prowadząc do ich inaktywacji, zmniejsza odczucie bólu. Jako agonista receptorów TRPV1, nasilając syntezę norepinefryny i epinefryny, wzmaga proces lipolizy umożliwiający uwolnienie substratów energetycznych z zalegającej tkanki tłuszczowej.

Termogeneza:
Wzmagając termogenezę w brązowej tkance tłuszczowej, wspiera spalanie tłuszczu. Hamując a-glukozydazy, zmniejsza tempo trawienia węglowodanów, spowalniając tym samym wchłanianie cukrów i wspierając wyrównanie poziomu glukozy we krwi.

Właściwości przeciwutleniające:
Chroniąc komórki trzustki za sprawą właściwości antyutleniających, jak również wykazując działanie cytotoksyczne względem komórek nieprawidłowo zmienionych w trzustce, promuje zachowanie dobrej kondycji danego narządu.

Odpowiednie środowisko hormonalne:
Wspomagając produkcję testosteronu i działając antyestrogenowo, tworzy środowisko hormonalne sprzyjające utracie nadmiernej masy ciała, w tym zbędnej ilości tkanki tłuszczowej.

Ekstrakt z Haematococcus pluvialis – standaryzowany wyciąg pozyskany z Haematococcus pluvialis, zasobnych w astaksantynę zielenic zasiedlających głównie słodkie wody klimatu umiarkowanego, mikroalgi produkowanej na skalę przemysłową jako wysokowydajne źródło wspomnianego karotenoidu.

Dla zdrowia ustroju:
Zarówno bezpośrednio, jak i poprzez pobudzanie szlaków Nrf2 i PI3K/Akt nasilających syntezę enzymów przeciwutleniających, powiększa pojemność antyoksydacyjną ustroju i ogranicza procesy peroksydacji lipidów. Ograniczając aktywność cyklooksygenazy-1 (COX-1), redukuje rozległość stanów zapalnych.

Modulacja PPAR i więcej energii:
Będąc agonistą receptorów PPAR-α nasilających uwalnianie kwasów tłuszczowych z zapasowych struktur oraz promujących ich spalanie i przemianę w energię, jak również występując w roli antagonisty receptorów PPAR-γ za sprawą czego redukuje poziom gromadzonego tłuszczu w zapasowej tkance tłuszczowej oraz obniża insulinooporność wątroby i mięśni szkieletowych, sprzyja utracie zbędnej masy ciała i przeciwdziała ponownemu jej przybieraniu.

Obniża poziom glukozy i trójglicerydów:
Tworząc warunki dogodne do działania insuliny, wspiera utrzymanie niskiego poziomu glukozy we krwi. Obniżając stężenie trójglicerydów i normując proporcje frakcji cholesterolu poprzez podnoszenie poziom adiponektyny, promuje utrzymanie odpowiedniego profilu lipidowego.

Wspiera układ krążenia:
Przeciwdziałając degradacji tlenku azotu wywoływanej związkami utleniającymi, ograniczając utlenianie lipoprotein krążących w krwiobiegu, wydłużając żywotność czerwonych krwinek poprzez ochronę ich membran przed utlenianiem, wspomaga zachowanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego.

Zdrowie narządów:
Oddziałując na receptory PPAR-α i PPAR-γ, ogranicza gromadzenie lipidów w hepatocytach, wspierając tym samym prawidłowe funkcjonowanie wątroby.

Gromadząc się w tkankach oka, chroniąc materiał genetyczny danego narządu przed promieniowaniem ultrafioletowym, nadtlenkiem wodoru i agresywnymi postaciami tlenku azotu oraz redukując stany zapalne powodowane zwiększonym stresem oksydacyjnym, chroni struktury oka przed destrukcją.

Jako inhibitor 5-alfa reduktazy, wyhamowuje tworzenie dihydrotestosteronu, wspomagając zachowanie dobrej kondycji prostaty. Wykazuje działanie obniżające estradiol. Ograniczając procesy niekontrolowanego utleniania oraz obniżając stężenie inhibin B, poprawia jakość spermy.

Sezamol – jeden ze śladowych związków oleju sezamowego pozyskiwanego z Sesamum indicum (Sezam indyjski), jednorocznej rośliny oleistej zaklasyfikowanej do rodziny Pedaliaceae, uprawianej głównie na południowych terenach kontynentu azjatyckiego, najliczniej w Chinach i Indiach.

Działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne:
Będąc substancją której budowa opata została o strukturę fenolu, wykazuje silne działanie przeciwutleniające. Występując w roli inhibitora lipooksygenazy-1 oraz opóźniając konwersję nieaktywnej lipooksygenzay w jej aktywną formę, niweluje procesy zapalne.

Dobra kondycja układu nerwowego:
Obniżając pobudliwość acetylocholinesterazy (AChE) i utrzymując tym samym wymagany poziom acetylocholiny, zwiększa zdolności poznawcze oraz skuteczność tworzenia pamięci. Redukując ilość tlenku azotu i TNF-a oraz poprawiając skuteczność bariery antyoksydacyjnej mózgu, wspomaga zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

Receptory PPAR:
Oddziałując na receptory PPAR gamma i alfa, wpływa na metabolizm węglowodanów, tłuszczy oraz oporność insulinową, zmniejszając tym samym poziom gromadzenia tłuszczy. Redukując stężenie triacylogliceroli, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o wysokiej gęstości, wspiera utrzymanie optymalnego profilu lipidowego.

Zdrowy układ krążenia:
Ograniczając wielkość stanów zapalnych, zmniejszając agresywność wolnych rodników i poprawiając profil lipidowy, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu krążenia. Minimalizując rozległość stanów zapalnych, procesy niekontrolowanego utleniania oraz wielkość stłuszczenia wątroby, przyczynia się do zadowalającego funkcjonowania danego narządu.

Inne właściwości prozdrowotne:
Poprawiając ochronę względem uszkodzeń oksydacyjnych indukowanych promieniowaniem ultrafioletowym, zapobiega foto-uszkodzeniom, dbając poprzez to o dobry stan skóry. Nasilając aktywność kaspaz 8, 9 i 3/7, prowadzącą do utraty mitochondrialnego potencjału transbłonowego, wzmaga procesy apoptyczne w komórkach nieprawidłowo zmienionych, ograniczając tym samym procesy nowotworzenia.

Ekstrakt z korzenia imbiru – wyciąg uzyskany z poddanego ekstrakcji korzenia Zingiber officinale (Imbir lekarski), podziemnej części rośliny z rodziny Zingiberaceae, byliny porastającej tropikalne lasy deszczowe Azji, uprawiany najliczniej w gorących rejonach wspomnianego kontynentu, najchętniej w Indiach oraz Chinach. Za główną substancję aktywną, mającą dominujący wpływ na specyficzny ostry smak danej rośliny, uważa się 6-gingerol, ketonowego związku, strukturalnie zbliżonego do kapsaicyny.

Zwalcza wolne rodniki i stany zapalne:
Za sprawą bezpośrednich właściwości przeciwutleniających, ogranicza reaktywność wolnych rodników, procesy peroksydacji lipidów oraz odciąża wewnątrzustrojowe systemy antyoksydacyjne ustroju. Zmniejszając podwyższoną ekspresję NF-kB, tłumiąc 5-lipoksygenazę i syntetazę prostaglandynową, hamuje syntezę cytokin prozapalnych, m.in. IL-1, IL-8, czy TNF-α, ograniczając tym samym rozległość stanów zapalnych.

Minimalizując syntezę tlenku azotu, IL-1β, IL-6 i TNF-α, działa przeciwneurozapalnie. Zwiększając zagęszczenie neuronów w hipokambie, wspomaga kreowanie pamięci.

Wieloaspektowe spalanie tłuszczu:
Redukując uczucie głodu, zmniejsza wielkość przyjmowanych porcji pożywienia, a wraz z nim i kalorii dostarczanych do ustroju.

Stymulując receptory PPARδ w adipocytach, promuje uwalnianie tłuszczy ze zgromadzonych struktur zapasowych oraz sprzyja spalaniu substratów energetycznych.

Za pośrednictwem receptorów PPARδ mających wpływ na stopień oporności na insulinę oraz jako antagonista receptorów serotoninowych (5-HT) mających przełożenie na wielkość wyrzutu insulity, wspomaga utrzymanie niskiego poziomu glukozy we krwi.

Przejawiając właściwości przeciwbólowe, redukuje ból m.in. stawów i kości. Zmniejsza nudności. Niweluje wiele niekorzystnych zaburzeń ze strony układu pokarmowego, w tym: zaburzenia trawienia, niestrawność, kolki, biegunki, czy zapalenie śluzówki żołądka. Inaktywując NFkappaB i TNF-α, przeciwdziała procesom nowotworzenia.

Olympus Labs IGNIT3 to niezwykle skuteczny, wielokierunkowy produkt inicjujący procesy rozpadu i spalenia zmagazynowanej tkanki tłuszczowej, z jednoczesnym blokowaniem ponownego jej gromadzenia. Działając poprzez pięć różnych, synergistycznie wzmacniających się szlaków, zapewnia kompleksowe podejście do tematyki redukcji zbędnej masy ciała.

Podsumowanie działania Olympus Labs IGNIT3:

I. Więcej cAMP = nasilony rozkład tkanki tłuszczowej
Zwiększając stężenie cyklicznego adenozyno-3',5'-monofosforanu (cAMP), promuje procesy uwalniania i spalania substratów energetycznych.

II. Antagonizm receptorów α2 = utrata tłuszczu z miejsc opornych
Antagonizując receptory α2-adrenergiczne w rejonach ich wysokiej koncentracji, inicjuje utratę zbędnej tkanki tłuszczowej z miejsc opornych, tj. bioder i dolnej części brzucha.

III. Przyspieszone tempo beta-oksydacji
Wzmagając metabolizm brunatnej tkanki tłuszczowej, przyspiesza tempo beta-oksydacji uwolnionych kwasów tłuszczowych.

IV. Modulacja PPAR = więcej lipolizy, mniej lipogenezy
Modulując pobudliwość receptorów PPAR, głównie PPAR-α i PPAR-γ, promuje uwalnianie kwasów tłuszczowych ze zmagazynowanych struktur, ich spalanie oraz przeciwdziała ponownemu gromadzeniu w ustroju.

V. Stymulacja hormonów tarczycy = szybsza przemiana materii
Nasilając aktywność hormonów tarczycy, przyspiesza przemiany substratów energetycznych w energię.

VI. Nasilenie termogenezy  
Intensyfikując ekspresję białek rozprzęgających (UCP), wzmaga termogenezę, potęgując utylizację nadmiaru energii w postaci ciepła.

VII. Poprawa wrażliwości insulinowej
Usprawniając działanie insuliny oraz zmniejszając oporność wielu tkanek na dany hormon, poprawia funkcjonowanie gospodarki insulinowo-węglowodanowej.

VIII. Redukcja łaknienia
Zmniejszając apetyt i spowalniając procesy trawienia, ogranicza ilość przyjmowanych kalorii i wyrównuje poziom glukozy we krwi.

IX. Unormowanie profilu lipidowego
Obniżając stężenie trójglicerydów, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o dużej gęstości, poprawia profil lipidowy.

X. Mniej stanów zapalnych i wolnych rodników
Wykazując działanie antyutleniające i przeciwzapalne, ogranicza gromadzenie tkanki tłuszczowej oraz przyczynia się do poprawy stanu licznych układów i narządów.

XI. Motywacja
Wzmagając pobudliwość neuronalną, motywuje organizm do wzmożonej aktywności, poprawiającej efekty prowadzonej redukcji.

XII. Neuroprotekcja
Ograniczając apoptozę neuronów, z jednoczesną promocją ich odnowy, pozwala na zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

XIII. Układ odpornościowy
Usprawniając pracę układu odpornościowego, wzmacnia ustrój, a tym samym i niweluje podatność na różnego rodzaju infekcje, które często nękają osłabiony redukcją organizm.

XIV. Poprawa samopoczucia
Podnosząc poziom wybranych neuroprzekaźników, sprzyja poprawie nastroju i nastawienia do świata, których utrzymanie na wysokim poziomie jest szczególnie istotne w okresie prowadzonej redukcji.

Olympus Labs IGNIT3 za sprawą jednoczesnego pobudzania wzajemnie uzupełniających efekty swojego działania szlaków, funkcjonuje obecnie jako jeden z najskuteczniejszych produktów, promujących utratę zbędnej masy ciała.

Brak na magazynie
5 1
5

Mocne. Myślałem że jestem odporny na wszelkiego rodzaju stymulanty ale to daje niezłego kopa. Godny polecenia ale nie dla osób które dopiero zaczynają ze spalaczami
Ignit3 Ignit3 150 kaps.
OLYMPUS LABS
189,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

Ignit3 150 kaps.

Ignit3 Chwilowo
brak
Siła:
Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:
Koncentracja:
Dostępność
w magazynach
Magazyn UK BRAK

Produkty z magazynu w Wielkiej Brytanii wysyłamy do następujących krajów i miejsc:

1 STREFA: Anglii, Walii oraz Szkocji (z wyłączeniem regionu Highlands oraz wysp)



2 STREFA: Irlandii Północnej, gminy regionu Highlands, wyspy Szkocji, Wyspa Man, wyspy Scilly, wyspa Guernsey (kod pocztowy GY) oraz wyspa Jersey (kod pocztowy JE)



3 STREFA: Republika Irlandzka



Wysyłkę do wyżej wymienionych krajów realizujemy również z magazynów zlokalizowanych na terenie Unii Europejskiej, co jednak może wiązać się z dodatkowymi opłatami i procedurami celnymi.

Magazyn UE BRAK

Produkty z magazynów zlokalizowanych na terenie Unii Europejskiej wysyłamy do jej wszystkich krajów-członków.



Jak również do Norwegii, Szwajcarii, Islandii czy Wielkiej Brytanii, a także do USA, Kanady, Japonii, Australii czy na Bliski Wschód, co jednak może wiązać się z dodatkowymi opłatami i procedurami celnymi.


Kup za punkty:
132300
Dodaj do koszyka
Kup za punkty: 132300
Powiadom mnie o dostępności
Opis produktu
  • Silny środek redukujący tkankę tłuszczową
  • Aktywuje pięć kluczowych szlaków
  • Zwiększa ilość cyklicznego AMP (cAMP)
  • Pobudza układ adrenergiczny
  • Podnosi stężenie noradrenaliny i dopaminy
  • Angażuje brązową tkanki tłuszczowej
  • Nasila działanie hormonów tarczycy
  • Moduluje odpowiedź receptorów PPAR
  • Redukuje wielkość wchłanianych kalorii
  • Wzmaga proces lipolizy i beta-oksydacji
  • Intensyfikuje termogenezę
  • Obniża stopień insulinooporności
  • Poprawia profil lipidowy i tolerancję glukozy
  • Ogranicza ponowne odkładanie tłuszczu
  • Działa przeciwutleniająco i przeciwzapalnie
  • Zmniejsza uczucie bólu
  • Pobudza i motywuje organizm do działania
  • Wspiera ochronę struktur układu nerwowego
  • Wzmacnia układ obronny organizmu
  • Promuje uczucie szczęścia i chęć do życia
  • Zapewnia szybkie i długotrwałe efekty

Olympus Labs IGNIT3 jest silnym, wielokierunkowym środkiem przyspieszającym utratę zbędnej tkanki tłuszczowej, stanowiącym zestawienie powszechnie znanych i sprawdzonych substancji, z innowacyjnymi związkami uwzględniającymi wymogi nowego podejścia do mechanizmów inicjowania procesów rozpadu i spalania zgromadzonego tłuszczu.

Mechanizm działania oparty na jednoczesnym pobudzaniu pięciu kluczowych dla utraty zbędnej tkanki tłuszczowej szlaków, pozwala na uzyskanie zadowalającego efektu końcowego, w niesamowicie krótkim czasie.

W skład produktu Olympus Labs IGNIT3 wchodzą:

AMPlified Fat Incinerating Matrix:

Ekstrakt z St. John's Wort – wyciąg z ziela określanego skrótem SJW (Dziurawiec zwyczajny), wieloletniej, kwitnącej na żółto rośliny z rodziny Hypericaceae, porastającej jako chwast liczne rejony klimatu umiarkowanego na niemal wszystkich kontynentach globu. Za sprawą charakterystycznych prześwitujących kropek zlokalizowanych na liściach, zioło zostało nazwane w Polsce dziurawcem.

Większa ilość neuroprzekaźników:
Największy wpływ na wykazywane przez ziele właściwości mają wpływ hipercyny i hiperforyny. Ograniczając rozpad neurotransmiterów poprzez hamowanie enzymów MAO A i B, wykazując powinowactwo do receptorów sigma regulujących poziomy dopaminy, działając antagonistycznie wobec receptorów trifosforanu inozytolu, adenozyny, benzodiazepiny, GABA A i GABA B za sprawą czego wpływając na przewodnictwo nerwowe, występując w roli inhibitora wychwytu zwrotnego dopaminy, serotoniny, noradrenaliny, L-glutaminianu i GABA ze szczeliny synaptycznej oraz zwiększając liczbę receptorów 5-HT, wpływa na utrzymanie odpowiedniego poziomu neurotransmiterów, zadowalającą pobudliwość neuronalną, wspiera procesy poznawcze i pamięciowe, zmniejsza uczucie lęku, poprawia samopoczucie oraz chęć do życia.

Sprawny metabolizm mózgowy:
Usprawniając przepływ krwi włośniczkowej i redukując nadmierny stres oksydacyjny, wspomaga dotlenienie, odżywienie i detoksykację mózgu oraz przyczynia się do utrzymania integralności jego struktur, wspierając tym samym utrzymanie dobrej kondycji danego organu.

Silny układ odpornościowy:
Blokując wzrost bakterii dram-dodatnich, przejawia właściwości przeciwbakteryjne. Ingerując w strukturę kapsydu wirusa oraz hamując zdolność wirusów do fuzji z błonami komórkowymi, wykazuje działanie przeciwwirusowe.

Sprzyjając uwalnianiu cytochromu C i tworzeniu lawiny kaspaz, inicjuje proces apoptozy w komórkach niewłaściwie zmienionych, przeciwdziałając tym samym zjawisku nowotworzenia.

Właściwości przeciwzapalne:
Hamując ekspresję genów prozapalnych, głównie cyklooksygenazy-2, interleukiny 6 i indukowalnej syntazy tlenku azotu (iNOS); obniżając aktywność kinazy Janusa 2 (JAK2), NF-kB i STAT-3 oraz zmniejszając stężenie prostaglandyn 2 (PGE2), niweluje rozległość stanów zapalnych.

Skuteczne odchudzanie poprzez wzrost cAMP:
Zwiększając stężenia noradrenaliny i serotoniny w synapsach, a tym samym poprawiając aktywację receptorów sprzężonych z białkami G stymulujących cyklazę adenylanową, sprzyja podnoszeniu stężenia cyklicznego adenozyno-3',5'-monofosforanu (cAMP), a tym samym i uwalnianiu substratów energetycznych oraz ich przetwarzaniu w energię.

Wrażliwość insulinowa:
Zmniejszając pobudliwość białkowej fosfatazy tyrozynowej 1B (PTP1B) poprawia wrażliwość na insulinę zwiększając aktywność receptora insuliny i leptyny, za sprawą czego przeciwdziała oporności insulinowej, normuje poziom glukozy we krwi i usprawnia metabolizm tłuszczy.

Ekstrakt z Gynostemma pentaphyllum – środek pozyskany poprzez wyekstrahowanie wymaganych związków z liści Gynostemma pentaphyllum, rośliny znanej również jako Jiaogulan, Jiao Gu-lan lub południowy żeń-szeń, dwupiennej, wieloletniej byliny z rodziny Cucurbitaceae, wywodzącej się z Azji, porastającej tereny Chin, Korei, Wietnamu i Japonii.

Wykazywane właściwości umożliwia poprzez dostarczenie szerokiego wachlarza związków o strukturze saponinowej, w tym ginsenozydów Rb1, Rb3, Rd oraz F2, bądź damulin A i B, a także substancji nie będących saponinami, w tym karotenoidów, polifenoli i bioaktywnych polisacharydów.

Jiaogulan zwalcza wolne rodniki:
Zarówno poprzez zawarte w swoim składzie związki przeciwutleniające, jak i wpływ na wzrost stężeń enzymów antyoksydacyjnych, w tym dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), ogranicza ilość wolnych rodników oraz wyhamowuje proces peroksydacji lipidów. Zwiększając pojemność bariery antyoksydacyjnej, wywiera działanie neuroprotekcyjne. Hamując NF-kB i zmniejszając uwalnianie iNOS, ogranicza rozległość stanów zapalnych.

Prawidłowa gospodarka glukozowo-insulinową:
Blokując enzym PTP1B za sprawą czego zmniejsza stopień insulinooporności, jak również poprawiając wyrzut insuliny i translokacji transportera GLUT4, wspomaga transport glukozy do miejsc efektywnego jej wykorzystania, przyczyniając się do utrzymania jej niskiego poziomu we krwi oraz ograniczenia odkładania w zapasowej tkance tłuszczowej.

Usprawnienie procesów energetycznych:
Pobudzając kinazę aktywowaną 5'AMP (AMPK), wzmaga spalanie substratów energetycznych, w tym tłuszczy, angażując się tym samym w mechanizmy kontroli masy ciała. Poprawiając transport substratów energetycznych i tworzenie z nich energii w komórkach mięśniowych oraz oszczędzając zasoby glikogenu, zwiększa efektywność pracy tkanki mięśniowej.

Zdrowy układ krążenia:
Jako inhibitor ATP-aza Na+/K+ wspierający ochronę serca w okresie tachykardii i arytmii, chroniąc mięsień sercowy w warunkach dużego stężenia glukozy w krwiobiegu, wspomagając syntezę rozszerzającego naczynia tlenku azotu, wspierając dobrą kondycję naczyń poprzez zapobieganie adhezji komórek odpornościowych do ścian tętnic wskutek agonistycznego działania wobec receptorów PPARa, a także obniżając stężenie triacylogliceroli, usprawnia funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Odporność organizmu:
Tłumiąc immunosupresję wywołaną stresorami, nasilając odpowiedź przeciwciał na antygeny, ograniczając nadaktywność układu immunologicznego wobec alergenów, wspomaga pracę układu odpornościowego.

Działanie prozdrowotne:
Redukując procesy niekontrolowanego utleniania w jadrach, wspiera zachowanie ich sprawności, a tym samym i zdolności rozrodczych.

Wpływając na zachowanie wysepek Langerhansa w środowisku zwiększonego poziomu glukozy i insuliny, przyczynia się do utrzymania dobrej kondycji trzustki.

Działając przeciwutleniająco i przeciwzapalnie oraz tłumiąc wydzielanie cytokin MCP-1, VEGF i TIMP-1 poprzez hamowanie szlaku Akt/p70S6K, ogranicza postęp procesów zwłókniających przebiegających w wątrobie.

Niwelując aktywność białek biorących udział w patogenezie zwłóknienia, w tym CTGF, TGF-SS1 i Smad7, poprawia kondycję nerek. Zmniejszając owrzodzenia żołądka, wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego.

Kofeina – inaczej 1,3,7-trimetyloksantyna, trójmetylowana pochodna ksantyny, naturalny alkaloid roślinny kojarzony najczęściej z kawą, napojem wytwarzanych na bazie ziaren Coffea, całorocznie zielonych krzewów, bądź drzew zaklasyfikowanych do rodziny Rubiaceae porastających naturalnie tropikalne strefy Azji i Afryki, uprawianej masowo w gorących rejonach Ameryki Południowej i Afryki.

Kofeina przeciwdziała zmęczeniu:
Zajmując miejsce adenozyny i nie dopuszczając do jej łącznie z przypisanymi receptorami adenozynowymi A1 i A2, sprzyja syntezie wielu neurotransmiterów, w tym: acetylocholiny, epinefryny, norepinefryny i dopaminy, wzmagając tym samym pobudliwość neuronalną, przeciwdziałając ospałości i wydłużając czas podejmowanego wysiłku. Promując tworzenie acetylocholiny, wspiera procesy poznawcze, myślowe oraz skuteczność połączenia mózg-mięśnie.

Usprawnia funkcje układu nerwowego:
Ograniczając działalność fosfodiesterazy (PDE) i podnosząc poziom cyklicznego adenozyno-3′,5′-monofosforanu (cAMP), usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego. Jako antagonista receptorów adenozyny, redukuje syntezę kaspaz, przeciwdziałając tym samym destrukcji układu nerwowego.

Stymuluje uwalnianie energii:
Zapewniając wysoki poziom cAMP, ogranicza magazynowanie substratów energetycznych w postaci glikogenu i zapasowej tkanki tłuszczowej, promuje uwalnianie substratów energetycznych z zalegających źródeł oraz przyspiesza ich przemianę w energię. Wzmagając produkcję białek rozprzęgających (UCP), sprzyja zamianie nadmiaru wytworzonej energii w ciepło, wzmagając tym samym proces spalania nadmiaru substratów energetycznych.

Inne właściwości kofeiny:
Inicjując wzrost poziomu testosteronu, poprawia wigor organizmu, wspiera odnowę ustroju oraz wspomaga utratę zbędnej tkanki tłuszczowej.

Nasilając uwalnianie wapnia ze siateczki śródplazmatycznej, poprawia kurczliwość mięśni.

Nasilając tworzenie serotoniny oraz receptorów serotoninowych poprzez wygaszanie pobudliwości hydroksylazy tryptofanu, zmniejsza uczucie bólu.

Adrenergic Enhancing Trifecta:

Ekstrakt z Eria jarensis – wyciąg pozyskany z Eria jarensis, gatunku rośliny z rodzaju Eria przynależącego do rodziny Orchidaceae, popularnego głównie na południowych terenach Azji. Przypisywane jej działanie upatruje się głównie w dużej koncentracji fenyloetylodimetyloaminy (N-phenethyldimethylamine), związku zbliżonego strukturalnie do fenyloetyloaminy (PEA), dopaminy oraz 1,3-dimetyloamyloaminy (DMAA).

Więcej dopaminy:
Przyczyniając się do zwiększenia stężenia dopaminy, wpływa przede wszystkim na procesy emocjonalne i związane z nimi postrzeganie oraz postawę wobec świata. Zapewniając niemal euforyczny nastrój, promuje pozytywne nastawienie do życia oraz wspiera chęć do podejmowania działań oraz odbycia bardziej intensywnego wysiłku fizycznego.

Silniejszy od PEA:
Wzmacniając kurczliwość tkanki mięśniowej, angażuje się w funkcjonowanie organizmu, w tym pracę mięśni szkieletowych. Będąc bardziej stabilną od PEA względem degradujących ją enzymów MAO oraz za sprawą bardziej lipofilnego charakteru ułatwiającego przenikanie bariery krew-mózg, zapewnia wysoką skuteczność działania w układzie nerwowym.

Ekstrakt z Juglans regia – esencja wydobywana najczęściej z owoców lub kory Juglans regia, drzewa znanego w Polsce jako orzech włoski, rośliny zakwalifikowanej do rodziny Juglandaceae, wywodzącej się z ciepłych obszarów Europy i Azji, uprawianej licznie w wielu rejonach świata. Demonstrowane właściwości zawdzięcza głównie zawartym w swoim składzie alkaloidom, polifenolom oraz wielonienasyconym niezbędnym kwasom tłuszczowym.

Potencjał antyoksydacyjny:
Zarówno bezpośrednio, jak i za pośrednictwem aktywowanych: peroksydazy glutationowej (GP), reduktazy glutationowej (GR), katalazy (CAT) i S-transferazy glutationowej (GST) oraz podnosząc ogólny poziom glutationu, wzmacnia siłę przeciwutleniającą bariery antyoksydacyjnej ustroju.

Redukcja stanów zapalnych:
Stabilizując błony komórkowe, za sprawą których zmniejsza przepuszczalność naczyń włosowatych oraz ograniczając uwalnianie mediatorów stanu zapalnego, ogranicza rozległość stanów zapalnych i przeciwdziała występowaniu uczucia bólu.

Przewodnictwo nerwowe:
Zmniejszając pobudliwość acetylocholinesterazy, poprzez co powiększa dostępność acetylocholiny, jak również nasilając metabolizm serotoniny, angażuje się w przewodnictwo nerwowe, poprawia funkcje poznawcze oraz proces kreowania pamięci. Redukując stopień niekontrolowanych procesów utleniania, wzmagając neurogenezę i usprawniając krążenie mózgowe pozwalające na odpowiednie dotlenienie, odżywienie i detoksykację danego narządu, wspomaga utrzymanie dobrej kondycji układu nerwowego.

Zdrowa wątroba:
Poprawiając pojemność bariery antyoksydacyjnej wątroby, szczególnie poprzez podwyższanie poziomu glutationu oraz zwiększając tempo procesu beta-oksydacji ograniczającego stłuszczenie danego narządu, wspiera pracę i kondycję wątroby.

Wzmocniona odporność:
Wyhamowując rozwój oraz promując apoptozę komórek nieprawidłowo zmienionych, przeciwdziała procesom nowotworzenia. Posiada właściwości przeciwrobacze, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Redukując ekspansję Helicobacter pylori za sprawą blokowania jej głównych enzymów na podstawowych szlakach metabolicznych, wspomaga utrzymanie zadowalającego stanu żołądka.

Niski poziom glukozy:
Zmniejszając działalność α-glukozydaz, sacharazy i maltazy, wydłuża okres wchłaniania węglowodanów przyczyniając się do zachowania niskiego poziomu glukozy we krwi.

Ekstrakt z Rauvolfia serpentina – produkt otrzymany w skutek poddania procesowi ekstrakcji odpowiednich części Rauvolfia serpentina (Rauwolfia żmijowa), kwitnącej rośliny z rodziny Apocynaceae, naturalnie porastającej w postaci krzewu południowe rejony Azji, głównie Indie i Chiny. Wysoka standaryzacja wyciągu na rauwolscynę, alkaloid znany również pod nazwą alfa johimbiny lub izojohimbiny, zapewnia wzmocnienie pewnych wybranych właściwości wykazywanych przez daną roślinę.

Redukcja tkanki tłuszczowej:
Jako antagonista receptorów α2-adrenergicznych wzmagający syntezę adrenaliny, noradrenaliny i dopaminy, wzmaga pobudzenie układu nerwowego do działania. Blokując wspomniane receptory aktywuje cyklazę adenylową promującą tworzenie cAMP z ATP, wzmagając poprzez to lipolizę i związany z nią rozpad zgromadzonej tkanki tłuszczowej.

Remedium na tłuszcz brzuszny i bioder:
Z racji wysokiej koncentracji receptorów α2-adrenergicznych w biodrach i dolnych częściach brzucha, wspomaga spalanie zalegających tłuszczy w danych rejonach ciała. Wpływając na stężenie noradrenaliny w mózgu, zmniejsza apetyt, a w konsekwencji i przyjmowanie ilości kalorii wraz z posiłkiem.

Brown fat + Thyroid Modulation + Total PPAR Domination:

Ekstrakt z liści oliwki – środek uzyskany wskutek wyodrębnienia pożądanych substancji z liści Olea europaea (Oliwka europejska), drzewa przynależącego do rodziny Oleaceae, kojarzonego głównie z rejonami basenu Morza Śródziemnego, dla owocu uprawianego chętnie w licznych, gorących zakątkach świata, w tym na południowych terenach Europy i Azji, ciepłych obszarach Ameryk oraz Australii. Zainteresowanie listowiem danej rośliny wynika głównie z zawartych w nim specyficznych związków fenolowych zwanych oleuropeinami.

Stabilny układ nerwowy:
Działając przeciwutleniająco oraz chroniąc neurony przed apoptozą indukowaną 6-hydroksydopaminą i hiperglikacją, wspomaga utrzymanie dobrego stanu układu nerwowego. Ograniczając wpływ nadmiaru glukozy i rozległość procesów glikacji w układzie nerwowym, zmniejsza ból neuropatyczny.

Zwiększone tempo przemiany materii:
Jako inhibitor receptorów aktywowanych przez proliferatory peroksysomów gamma (PPARy), obniża proliferację adipocytów i insulinooporność ustroju.

Zwiększając tempo przemiany materii jako agonista receptorów TGR5 podnoszący poziom aktywnych hormonów tarczycy, szczególnie trójjodotyroniny (T3), zwiększanie wybranych katecholamin, głównie adrenaliny i noradrenaliny, a także wzmaganie ekspresji UCP1, sprzyja uwalnianiu substratów energetycznych ze zgromadzonej tkanki tłuszczowej oraz ich utylizację pod postacią ciepła.

Ogranicza przyswajalność cukru:
Hamując aktywność a-amylazy, obniża wydajność procesów trawienia węglowodanów, zmniejszając tym samym wielkość wchłanianych kalorii wraz z pożywieniem. Redukując tempo procesów trawienia produktów węglowodanowych, wspiera utrzymanie optymalnego poziomu glukozy i insuliny we krwi.

Więcej testosteronu:
Podwyższając stężenie testosteronu poprzez wpływ na aktywność hormonu luteinizującego (LH), poprawia procesy utraty zbędnej tkanki tłuszczowej oraz wspiera zatrzymanie azotu w ustroju, a także budowę i odnowę struktur białkowych.

Zdrowy układ krążenia:
Blokując konwertazę angiotensyny (ACE), za sprawą czego pozwala na redukcję podwyższonego ciśnienia krwi, przeciwdziałając procesom włóknienia mięśnia sercowego, obniżając poziom trójglicerydów i cholesterolu ogółem oraz redukując utlenianie lipoprotein, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego.

Za sprawą właściwości przeciwzapalnych, wspomaga regenerację skóry, w tym niwelowanie niekorzystnych zmian powodowanych promieniami ultrafioletowymi. W pewnym zakresie przejawia działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

Ekstrakt z Aframomum Melegueta – produkt pozyskany w skutek odpowiedniego przetworzenia Aframomum melegueta (Aframon magadaskaski), wieloletniej byliny zaklasyfikowanej do rodziny Zingiberaceae, porastającej zachodnie tereny Afryki, rośliny zielnej której nasiona znane pod nazwami Rajskie ziarno, pieprz Melegueta, bądź pieprz gwinejski, wykorzystywane są jako przyprawa w krajach afrykańskich. Pośród substancji nadających specyficzny piekący smak przyprawie, jak również odpowiedzialnych za inne przypisane jej właściwości, wymienia się najczęściej związki ketonowe, w tym: 6-Gingerol, 6-Paradol, czy 6-Shoagol.

Komunikacja nerwowo-mięśniowa:
Blokując aktywność acetylocholinesterazy, promuje przetrwanie acetylocholiny, wspierając tym samym przewodnictwo nerwowe, procesy poznawcze i niezawodność połączenia układ nerwowy-mięśnie.

Wielokierunkowe spalanie tłuszczu:
Pobudzając nadmiernie receptory TRPV1 i TRPA1, prowadząc do ich inaktywacji, zmniejsza odczucie bólu. Jako agonista receptorów TRPV1, nasilając syntezę norepinefryny i epinefryny, wzmaga proces lipolizy umożliwiający uwolnienie substratów energetycznych z zalegającej tkanki tłuszczowej.

Termogeneza:
Wzmagając termogenezę w brązowej tkance tłuszczowej, wspiera spalanie tłuszczu. Hamując a-glukozydazy, zmniejsza tempo trawienia węglowodanów, spowalniając tym samym wchłanianie cukrów i wspierając wyrównanie poziomu glukozy we krwi.

Właściwości przeciwutleniające:
Chroniąc komórki trzustki za sprawą właściwości antyutleniających, jak również wykazując działanie cytotoksyczne względem komórek nieprawidłowo zmienionych w trzustce, promuje zachowanie dobrej kondycji danego narządu.

Odpowiednie środowisko hormonalne:
Wspomagając produkcję testosteronu i działając antyestrogenowo, tworzy środowisko hormonalne sprzyjające utracie nadmiernej masy ciała, w tym zbędnej ilości tkanki tłuszczowej.

Ekstrakt z Haematococcus pluvialis – standaryzowany wyciąg pozyskany z Haematococcus pluvialis, zasobnych w astaksantynę zielenic zasiedlających głównie słodkie wody klimatu umiarkowanego, mikroalgi produkowanej na skalę przemysłową jako wysokowydajne źródło wspomnianego karotenoidu.

Dla zdrowia ustroju:
Zarówno bezpośrednio, jak i poprzez pobudzanie szlaków Nrf2 i PI3K/Akt nasilających syntezę enzymów przeciwutleniających, powiększa pojemność antyoksydacyjną ustroju i ogranicza procesy peroksydacji lipidów. Ograniczając aktywność cyklooksygenazy-1 (COX-1), redukuje rozległość stanów zapalnych.

Modulacja PPAR i więcej energii:
Będąc agonistą receptorów PPAR-α nasilających uwalnianie kwasów tłuszczowych z zapasowych struktur oraz promujących ich spalanie i przemianę w energię, jak również występując w roli antagonisty receptorów PPAR-γ za sprawą czego redukuje poziom gromadzonego tłuszczu w zapasowej tkance tłuszczowej oraz obniża insulinooporność wątroby i mięśni szkieletowych, sprzyja utracie zbędnej masy ciała i przeciwdziała ponownemu jej przybieraniu.

Obniża poziom glukozy i trójglicerydów:
Tworząc warunki dogodne do działania insuliny, wspiera utrzymanie niskiego poziomu glukozy we krwi. Obniżając stężenie trójglicerydów i normując proporcje frakcji cholesterolu poprzez podnoszenie poziom adiponektyny, promuje utrzymanie odpowiedniego profilu lipidowego.

Wspiera układ krążenia:
Przeciwdziałając degradacji tlenku azotu wywoływanej związkami utleniającymi, ograniczając utlenianie lipoprotein krążących w krwiobiegu, wydłużając żywotność czerwonych krwinek poprzez ochronę ich membran przed utlenianiem, wspomaga zachowanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego.

Zdrowie narządów:
Oddziałując na receptory PPAR-α i PPAR-γ, ogranicza gromadzenie lipidów w hepatocytach, wspierając tym samym prawidłowe funkcjonowanie wątroby.

Gromadząc się w tkankach oka, chroniąc materiał genetyczny danego narządu przed promieniowaniem ultrafioletowym, nadtlenkiem wodoru i agresywnymi postaciami tlenku azotu oraz redukując stany zapalne powodowane zwiększonym stresem oksydacyjnym, chroni struktury oka przed destrukcją.

Jako inhibitor 5-alfa reduktazy, wyhamowuje tworzenie dihydrotestosteronu, wspomagając zachowanie dobrej kondycji prostaty. Wykazuje działanie obniżające estradiol. Ograniczając procesy niekontrolowanego utleniania oraz obniżając stężenie inhibin B, poprawia jakość spermy.

Sezamol – jeden ze śladowych związków oleju sezamowego pozyskiwanego z Sesamum indicum (Sezam indyjski), jednorocznej rośliny oleistej zaklasyfikowanej do rodziny Pedaliaceae, uprawianej głównie na południowych terenach kontynentu azjatyckiego, najliczniej w Chinach i Indiach.

Działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne:
Będąc substancją której budowa opata została o strukturę fenolu, wykazuje silne działanie przeciwutleniające. Występując w roli inhibitora lipooksygenazy-1 oraz opóźniając konwersję nieaktywnej lipooksygenzay w jej aktywną formę, niweluje procesy zapalne.

Dobra kondycja układu nerwowego:
Obniżając pobudliwość acetylocholinesterazy (AChE) i utrzymując tym samym wymagany poziom acetylocholiny, zwiększa zdolności poznawcze oraz skuteczność tworzenia pamięci. Redukując ilość tlenku azotu i TNF-a oraz poprawiając skuteczność bariery antyoksydacyjnej mózgu, wspomaga zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

Receptory PPAR:
Oddziałując na receptory PPAR gamma i alfa, wpływa na metabolizm węglowodanów, tłuszczy oraz oporność insulinową, zmniejszając tym samym poziom gromadzenia tłuszczy. Redukując stężenie triacylogliceroli, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o wysokiej gęstości, wspiera utrzymanie optymalnego profilu lipidowego.

Zdrowy układ krążenia:
Ograniczając wielkość stanów zapalnych, zmniejszając agresywność wolnych rodników i poprawiając profil lipidowy, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu krążenia. Minimalizując rozległość stanów zapalnych, procesy niekontrolowanego utleniania oraz wielkość stłuszczenia wątroby, przyczynia się do zadowalającego funkcjonowania danego narządu.

Inne właściwości prozdrowotne:
Poprawiając ochronę względem uszkodzeń oksydacyjnych indukowanych promieniowaniem ultrafioletowym, zapobiega foto-uszkodzeniom, dbając poprzez to o dobry stan skóry. Nasilając aktywność kaspaz 8, 9 i 3/7, prowadzącą do utraty mitochondrialnego potencjału transbłonowego, wzmaga procesy apoptyczne w komórkach nieprawidłowo zmienionych, ograniczając tym samym procesy nowotworzenia.

Ekstrakt z korzenia imbiru – wyciąg uzyskany z poddanego ekstrakcji korzenia Zingiber officinale (Imbir lekarski), podziemnej części rośliny z rodziny Zingiberaceae, byliny porastającej tropikalne lasy deszczowe Azji, uprawiany najliczniej w gorących rejonach wspomnianego kontynentu, najchętniej w Indiach oraz Chinach. Za główną substancję aktywną, mającą dominujący wpływ na specyficzny ostry smak danej rośliny, uważa się 6-gingerol, ketonowego związku, strukturalnie zbliżonego do kapsaicyny.

Zwalcza wolne rodniki i stany zapalne:
Za sprawą bezpośrednich właściwości przeciwutleniających, ogranicza reaktywność wolnych rodników, procesy peroksydacji lipidów oraz odciąża wewnątrzustrojowe systemy antyoksydacyjne ustroju. Zmniejszając podwyższoną ekspresję NF-kB, tłumiąc 5-lipoksygenazę i syntetazę prostaglandynową, hamuje syntezę cytokin prozapalnych, m.in. IL-1, IL-8, czy TNF-α, ograniczając tym samym rozległość stanów zapalnych.

Minimalizując syntezę tlenku azotu, IL-1β, IL-6 i TNF-α, działa przeciwneurozapalnie. Zwiększając zagęszczenie neuronów w hipokambie, wspomaga kreowanie pamięci.

Wieloaspektowe spalanie tłuszczu:
Redukując uczucie głodu, zmniejsza wielkość przyjmowanych porcji pożywienia, a wraz z nim i kalorii dostarczanych do ustroju.

Stymulując receptory PPARδ w adipocytach, promuje uwalnianie tłuszczy ze zgromadzonych struktur zapasowych oraz sprzyja spalaniu substratów energetycznych.

Za pośrednictwem receptorów PPARδ mających wpływ na stopień oporności na insulinę oraz jako antagonista receptorów serotoninowych (5-HT) mających przełożenie na wielkość wyrzutu insulity, wspomaga utrzymanie niskiego poziomu glukozy we krwi.

Przejawiając właściwości przeciwbólowe, redukuje ból m.in. stawów i kości. Zmniejsza nudności. Niweluje wiele niekorzystnych zaburzeń ze strony układu pokarmowego, w tym: zaburzenia trawienia, niestrawność, kolki, biegunki, czy zapalenie śluzówki żołądka. Inaktywując NFkappaB i TNF-α, przeciwdziała procesom nowotworzenia.

Olympus Labs IGNIT3 to niezwykle skuteczny, wielokierunkowy produkt inicjujący procesy rozpadu i spalenia zmagazynowanej tkanki tłuszczowej, z jednoczesnym blokowaniem ponownego jej gromadzenia. Działając poprzez pięć różnych, synergistycznie wzmacniających się szlaków, zapewnia kompleksowe podejście do tematyki redukcji zbędnej masy ciała.

Podsumowanie działania Olympus Labs IGNIT3:

I. Więcej cAMP = nasilony rozkład tkanki tłuszczowej
Zwiększając stężenie cyklicznego adenozyno-3',5'-monofosforanu (cAMP), promuje procesy uwalniania i spalania substratów energetycznych.

II. Antagonizm receptorów α2 = utrata tłuszczu z miejsc opornych
Antagonizując receptory α2-adrenergiczne w rejonach ich wysokiej koncentracji, inicjuje utratę zbędnej tkanki tłuszczowej z miejsc opornych, tj. bioder i dolnej części brzucha.

III. Przyspieszone tempo beta-oksydacji
Wzmagając metabolizm brunatnej tkanki tłuszczowej, przyspiesza tempo beta-oksydacji uwolnionych kwasów tłuszczowych.

IV. Modulacja PPAR = więcej lipolizy, mniej lipogenezy
Modulując pobudliwość receptorów PPAR, głównie PPAR-α i PPAR-γ, promuje uwalnianie kwasów tłuszczowych ze zmagazynowanych struktur, ich spalanie oraz przeciwdziała ponownemu gromadzeniu w ustroju.

V. Stymulacja hormonów tarczycy = szybsza przemiana materii
Nasilając aktywność hormonów tarczycy, przyspiesza przemiany substratów energetycznych w energię.

VI. Nasilenie termogenezy  
Intensyfikując ekspresję białek rozprzęgających (UCP), wzmaga termogenezę, potęgując utylizację nadmiaru energii w postaci ciepła.

VII. Poprawa wrażliwości insulinowej
Usprawniając działanie insuliny oraz zmniejszając oporność wielu tkanek na dany hormon, poprawia funkcjonowanie gospodarki insulinowo-węglowodanowej.

VIII. Redukcja łaknienia
Zmniejszając apetyt i spowalniając procesy trawienia, ogranicza ilość przyjmowanych kalorii i wyrównuje poziom glukozy we krwi.

IX. Unormowanie profilu lipidowego
Obniżając stężenie trójglicerydów, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o dużej gęstości, poprawia profil lipidowy.

X. Mniej stanów zapalnych i wolnych rodników
Wykazując działanie antyutleniające i przeciwzapalne, ogranicza gromadzenie tkanki tłuszczowej oraz przyczynia się do poprawy stanu licznych układów i narządów.

XI. Motywacja
Wzmagając pobudliwość neuronalną, motywuje organizm do wzmożonej aktywności, poprawiającej efekty prowadzonej redukcji.

XII. Neuroprotekcja
Ograniczając apoptozę neuronów, z jednoczesną promocją ich odnowy, pozwala na zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

XIII. Układ odpornościowy
Usprawniając pracę układu odpornościowego, wzmacnia ustrój, a tym samym i niweluje podatność na różnego rodzaju infekcje, które często nękają osłabiony redukcją organizm.

XIV. Poprawa samopoczucia
Podnosząc poziom wybranych neuroprzekaźników, sprzyja poprawie nastroju i nastawienia do świata, których utrzymanie na wysokim poziomie jest szczególnie istotne w okresie prowadzonej redukcji.

Olympus Labs IGNIT3 za sprawą jednoczesnego pobudzania wzajemnie uzupełniających efekty swojego działania szlaków, funkcjonuje obecnie jako jeden z najskuteczniejszych produktów, promujących utratę zbędnej masy ciała.

Sposób użycia
Producent
Recenzje

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 150 kapsułekPorcja dzienna: 5 kapsułekIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji dziennej (5 kapsułek)zawartość%ZDS
AMPlified Fat Incinerating Matrix:
Dziurawiec zwyczajny (ekstrakt)900 mg-
Gynostemma pentaphyllum (ekstrakt)450 mg-
Kofeina300 mg-
Adrenergic Enhancing Trifecta:Eria Jarensis Extract, J. Regia Extract, Ekstrakt Rauwolfia Serpentina243,5 mg-
Brown Fat+Thyroid Modulation+Total PPAR Domination:
Ekstrakt z Liścia Oliwnego400 mg-
Aframomum Melegueta P.E.240 mg-
Haematococcus Pluvialis Extract240 mg-
Sesamol200 mg-
Korzeń imbiru (ekstrakt)40 mg-

Ostatnia ocena

Tomek

Mocne. Myślałem że jestem odporny na wszelkiego rodzaju stymulanty ale to daje niezłego kopa. Godny polecenia ale nie dla osób które dopiero zaczynają ze spalaczami

Najlepiej połączyć z

XXL NUTRITION

Glukozamina, chondroityna i MSM to kompleksowa formuła wspierająca funkcjonowanie stawów

59,00 zł
więcej
TREC

Beta-alanina w kapsułkach. Zwiększa poziom karnozyny w mięśniach, poprawia wytrzymałość i wydolność.

17,00 zł
więcej
LAB ONE

Produkt regenerujący skórę. Wpływa korzystnie również na stawy, pracę serca oraz mitochondria.

159,00 zł
więcej
Whey C-6
Hi-TEC

Odżywka wysokobiałkowa zawierająca 6 źródeł białka oraz dodatek witamin z grupy B. Wspomaga regenerację.

69,00 zł
więcej
SCITEC

Aminokwasy w proszku. Przyśpiesza syntezę białek, ogranicza katabolizm, zwiększa siłę oraz wytrzymałość organizmu.

105,00 zł
więcej
ACTIVLAB

Glukozamina i chondroityna wzbogacone dodatkowymi składnikami. Chronią stawy podczas zwiększonego wysiłku.

45,00 zł 39,00 zł
więcej

Dziurawiec zwyczajny

Informacje ogólne

Dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum) jest rośliną klimatu euroazjatyckiego występującą powszechnie na łąkach i ugorach. Jego surowcem lekarskim jest ziele dziurawca (Herba Hyperici), posiadające właściwości moczo- i żółciopędne, żółciotwórcze, przeciwzapalne, rozkurczowe, odkażające i pobudzające trawienie, zawierające: barwniki (czerwony i żółty), cholinę, flawonoidy (m.in. rutynę i kwercetynę), fitosterole, cukry, pektyny, olejki eteryczne, składniki mineralne oraz witaminy (C, PP, karoten). Przeciwwskazaniem jest stosowanie dziurawca przy podniesionej temperaturze ciała oraz w chorobach nerek i wątroby. Preparaty zawierające ziele dmuchawca zwyczajnego wchodzą w skład wielu mieszanek prozdrowotnych.

Gynostemma pentaphyllum

Informacje ogólne

Gynostemma pentaphyllum (Jiaogulan, „cudowne ziele”) - roślina zielna stosowana od wieków w medycynie tradycyjnej Dalekiego Wschodu, będąca źródłem gypenozydów (triterpenów steroidowych) i glikozydów o właściwościach przystosowawczych, uodparniających i zwiększających zdolności wysiłkowe psychofizyczne oraz wysokim potencjale przeciwutleniającym. Uczestniczy w wielu przemianach metabolicznych i stymuluje funkcjonowanie trzustki. Zawarte w niej glikozydy pozwalają na zwiększenie wydzielenia insuliny, a w efekcie końcowym poprawiają wykorzystanie glukozy, wpływając na receptory smakowe obniżają zapotrzebowanie organizmu na słodycze. W suplementacji sportowej decydujący wpływ ma przebieg procesów metabolicznych i przyswajalność składników odżywczych. Jest składnikiem preparatów i wyciągów służących do redukcji tkanki tłuszczowej (czy wręcz odchudzania) oraz stacków kreatynowych i mieszanek ziołowych.

Dawkowanie: 300–600 mg na dobę, przed posiłkami zawierającymi węglowodany.

Kofeina

Informacje ogólne

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

Ekstrakt Rauwolfia Serpentina

Informacje ogólne

Ekstrakt Rauwolfia Serpentina - stosowany od wieków w medycynie Dalekiego Wschodu, będący źródłem substancji aktywnych: ajmaliny, deserpidiny, johimbiny, rezerpiny i innych alkaloidów i bioflawonoidów. Usprawniają pracę układu krążenia poprawiając dotlenienie organizmu i obniżając ciśnienie tętnicze krwi. Działa również relaksująco. Stosowany rzadko w suplementacji sportowej, jako składnik niektórych spalaczy tłuszczu i preparatów wspomagających funkcje seksualne organizmu.

Ekstrakt z Liścia Oliwnego

Informacje ogólne

Ekstrakt z Liścia Oliwnego produkowany z liści oliwki europejskiej (Olea Europea) jest źródłem oleuropeiny, pochodnej kumaryny, należącej do sekoirydoidów. W działaniu: nasila proces termogenezy, prowadząc do redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększa odporność układu immunologicznego, minimalizuje ryzyko zachorowań na choroby serca i nowotworowe., wspomaga również walkę z wolnymi rodnikami.

Ekstrakt z liści oliwnych jest składnikiem suplementów odchudzających (m.in. termogeników), zestawów przeciwutleniaczy, używana również w składzie suplementów przedtreningowych w suplementacji sportowej.

Korzeń imbiru

Informacje ogólne

Korzeń imbiru (Zingiber Officinale Radix) jako surowiec zielarski jest szeroko wykorzystywany jako źródło m.in. gingeroli. Związki chemiczne zawierające składniki organiczne korzenia imbiru charakteryzują się wysoką aktywnością biologiczną. Korzeń imbiru wykorzystywany jest w medycynie, ze względu na zapobieganie infekcjom, zapewniające równowagę bakteryjną układu pokarmowego, udział w procesie wytwarzania żółci. Wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu krwionośnego jako antyoksydant (przeciwutleniacz) obniżający ciśnienie tętnicze krwi, powodujący równocześnie opóźnienie procesów tworzenia się cholesterolu LDL (inhibitor). Będąc termogenikiem zmniejsza procesy łaknienia i bywa składnikiem kompleksów odchudzających. Dzięki uczestniczeniu w przemianach termogenicznych  lipolizie, należy do wartościowych spalaczy tłuszczu. Substancje aktywne w nim zawarte są składnikiem regeneratorów stawów  (w połączeniu m.in. z glukozaminą czy kurkuminą). W suplementacji sportowej ceniony za właściwości przeciwzapalne wspomagające proces leczenia i odnowy biologicznej po kontuzji narządów ruchu (szczególnie stawów) . Współtworzą bowiem z chondroityną, glukozaminą i kurkuminą tzw. regeneratory stawów.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Brain Fuel v2

119,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Game Over

149,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>