Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • DYMATIZE Flud 100% Waxy Maize 1878g
  • DYMATIZE Flud 100% Waxy Maize 1878g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • DYMATIZE Flud 100% Waxy Maize 1878g
  • DYMATIZE Flud 100% Waxy Maize 1878g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Kanada Kanada
    Niemcy Niemcy
    Irlandia Irlandia
    Polska Polska
    Wielka Brytania Wielka Brytania
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Węgry Węgry
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
    Włochy Włochy
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Łotwa Łotwa
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Holandia Holandia
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    RPA RPA
    Hiszpania Hiszpania
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • DYMATIZE Flud 100% Waxy Maize 1878g
  • DYMATIZE Flud 100% Waxy Maize 1878g
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
Flud 100% Waxy Maize Flud 100% Waxy Maize

FLUD - Naukowo opracowany kompleks węglowodanów o zróżnicowanym tempie wchłaniania, dostarczający jedynie 2g cukrów w porcji. Innowacyjny matrix wysokocząsteczkowej, długołańcuchowej woskowej skrobi kukurydzianej (WAXY MAIZE), poli- i oligosacharydów uzupełniony izomaltulozą dostarcza węglowodanów o zróżnicowanym tempie wchłaniania. Efektem jest natychmiastowy, jednostajny, długotrwały i jednocześnie łagodny wzrost poziomu anabolicznej insuliny oraz doskonałe uzupełnienie zapasów glikogenu utraconego podczas ciężkiego treningu. Ten kompleksowy blend uzupełnia zasoby energetyczne, pomaga uzyskać nadkompensację składników energetycznych niezwykle korzystną dla procesu budowania masy mięśniowej, pobudzającą naturalne mechanizmy anaboliczne i doskonale regenerując zapasy glikogenu mięśniowego i wątrobowego.

Kluczem sukcesu FLUD jest Dymamylopetin, długa sekwencja węglowodanów złożonych, uzyskanych ze skrobi kukurydzianej woskowej o wysokiej gęstości. FLUD nie zawiera bez cukru, zawiera natomiast mieszankę kukurydzy woskowej, która działa jako wewnętrzny odkurzacz, wciągający składniki odżywcze i wodę do mięśni przy jednoczesnym wspomaganiu trawienia.
Proces ten jest aktywowany przez wysoki ciężar cząsteczkowy, który jest ponad 100 większy niż maltodekstryny oraz prawie 3.000 większy od dekstrozy! W związku z tak dużą masą cząsteczkową oraz szybkim wchłanianiu nie powoduje wzdęcia ani niestrawności.

Suplementacja FLUD pomaga: zwiększać objętość mięśni, magazynowanie sił i super-hydratację. Najlepsze rezultaty są jeszcze bardziej optymalizowane dzięki dodatkowi wyjątkowego enzymu wspomagającego trawienie węglowodanów, siarczan wanadylowy i kwasu alfa-liponowego dla zwiększenia magazynowania glikogenu.

Brak na magazynie
Flud 100% Waxy Maize Flud 100% Waxy Maize 1878g
DYMATIZE
59,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

Flud 100% Waxy Maize 1878g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Wysyłka zagraniczna już od 19,94 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

59,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Wysyłka zagraniczna już od 19,94 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu

FLUD - Naukowo opracowany kompleks węglowodanów o zróżnicowanym tempie wchłaniania, dostarczający jedynie 2g cukrów w porcji. Innowacyjny matrix wysokocząsteczkowej, długołańcuchowej woskowej skrobi kukurydzianej (WAXY MAIZE), poli- i oligosacharydów uzupełniony izomaltulozą dostarcza węglowodanów o zróżnicowanym tempie wchłaniania. Efektem jest natychmiastowy, jednostajny, długotrwały i jednocześnie łagodny wzrost poziomu anabolicznej insuliny oraz doskonałe uzupełnienie zapasów glikogenu utraconego podczas ciężkiego treningu. Ten kompleksowy blend uzupełnia zasoby energetyczne, pomaga uzyskać nadkompensację składników energetycznych niezwykle korzystną dla procesu budowania masy mięśniowej, pobudzającą naturalne mechanizmy anaboliczne i doskonale regenerując zapasy glikogenu mięśniowego i wątrobowego.

Kluczem sukcesu FLUD jest Dymamylopetin, długa sekwencja węglowodanów złożonych, uzyskanych ze skrobi kukurydzianej woskowej o wysokiej gęstości. FLUD nie zawiera bez cukru, zawiera natomiast mieszankę kukurydzy woskowej, która działa jako wewnętrzny odkurzacz, wciągający składniki odżywcze i wodę do mięśni przy jednoczesnym wspomaganiu trawienia.
Proces ten jest aktywowany przez wysoki ciężar cząsteczkowy, który jest ponad 100 większy niż maltodekstryny oraz prawie 3.000 większy od dekstrozy! W związku z tak dużą masą cząsteczkową oraz szybkim wchłanianiu nie powoduje wzdęcia ani niestrawności.

Suplementacja FLUD pomaga: zwiększać objętość mięśni, magazynowanie sił i super-hydratację. Najlepsze rezultaty są jeszcze bardziej optymalizowane dzięki dodatkowi wyjątkowego enzymu wspomagającego trawienie węglowodanów, siarczan wanadylowy i kwasu alfa-liponowego dla zwiększenia magazynowania glikogenu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1878 gPorcja jednorazowa: 31 gIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (31 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna110 kcal*
Białko0 g*
Tłuszcz0 g*
Węglowodany30 g*
w tym cukry proste0 g*
Witamina A1750 IU35%
Witamina C24 mg40%
Witamina E10,5 IU35%
Kwas alfa-liponowy50 mg*
Amylaza15 mg*
Siarczan wanadylowy5 mg*

Pozostałe składniki

Dymamylopektyna (czysta amylopektyna pozyskana z kukurydzy woskowej), naturalne oraz sztuczne aromaty, acesulfam potasowy, octan witaminy E, siarczan wanadylu, palmitynian witaminy A.
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Krem Koperkowy
Krem Koperkowy
ACTIVLAB

Łatwy sposób na szybkie przygotowanie sycącej i wartościowej potrawy.

3,49 zł
więcej
Amino Anabol Professional
Amino Anabol Professional
Hi-TEC

Suplement dostarczający rozgałęzionych aminokwasów BCAA. Ogranicza katabolizm i zwiększa odproność.

59,00 zł
więcej
All Thymus
All Thymus
NATURAL SOURCES

Raw bovine thymus in the form of powder. High-quality composition, free from pesticides.

59,00 zł
więcej
Triple X
Triple X
GOLD STAR

Odżywka przedtreningowa. Pobudza i ożywia, zapewnia pompę mięśniową, przyspiesza syntezę tlenku azotu.

169,00 zł
więcej
Fiber-3
Fiber-3
NOW FOODS

Fiber-3 is a combination of fibers for supporting healthy digestive function.

65,00 zł
więcej
BCAA G-Force
BCAA G-Force
TREC

Aminokwasy rozgałęzione wzbogacone L-glutaminą. Zapewniają większą siłę i wydolność podczas treningów.

110,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacje ogólne

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacje ogólne

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Witamina A

Informacje ogólne

Witamina A (retinol) występuje w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (ryby morskie, tran, węgorze, wątroby wieprzowe i wołowe, jaja, masło. W produktach roślinnych występuje jako prowitamina A (b-karoten) silny antyutleniacz. Produktami spożywczymi zawierającymi prowitaminę A są owoce w kolorach żółtym i czerwonym, m.in. morele, pomidory. Niezbędna z procesie budowy i przyswajania białek, wpływa na prawidłowy wzrost kości oraz pomaga w leczeniu chorób wzroku. Hamuje nadmiernego działanie hormonu tarczycy tyroksyny, która równolegle zapobiega nadmiarowi odkładania się witaminy A. Niezbędna w diecie sportowej w postaci produktów żywnościowych, jak suplementów diety i odżywek.

Niedobór witaminy A powoduje zahamowanie wzrostu, złuszczenia i suchość skóry, upośledzenie widzenia w ciemnościach (tzw. kurza ślepota).

Nadmiar witaminy A prowadzi do zwapnienia układu kostnego oraz niektórych tkanek miękkich, oraz zaburzeniami w funkcjonowaniu kłębuszków nerwowych

Dawkowanie: Określa się w tzw. „mysich jednostkach” i wynosi 5000 jm na dobę.

Witamina C

Informacje ogólne

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Witamina E

Informacje ogólne

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

Amylaza

Informacje ogólne

Amylazy (diastazy), należą do grupy enzymów trawiennych (z klasy hydrolaz) katalizujących rozkład wielocukrów (skrobi i glikogenu) na cukry proste. Występują w ślinie, soku trzustkowym wydzielanym do jelita cienkiego kontynuując procesy trawienne. W naturze występują w słodzie, ziarnach zbóż. Wchodzą w skład suplementów diety, w połączeniu ze składnikami rozkładającymi cukier mleczny (laktozę), lipazami (enzymami katalizującymi hydrolityczny rozpad wiązania estrowego w tłuszczach) oraz protezami (enzymami katalizującymi rozpad wiązań peptydowych i biorącymi udział w procesie trawienia białka). Preparaty zawierające lipazy zalecane są dla osób aktywnych stosujących diety wysokowęglowodanowe i spożywających obfite posiłki.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Brain Fuel v2

119,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Game Over

149,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>