Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic Defense 90 caps.
  • NOW FOODS Probiotic Defense 90 caps.
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic Defense 90 caps.
  • NOW FOODS Probiotic Defense 90 caps.
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic Defense 90 caps.
  • NOW FOODS Probiotic Defense 90 caps.
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Probiotic Defense Probiotic Defense

Now Foods Probiotic Defence to zaawansowana formuła łącząca w sobie liofilizowane kultury bakterii probiotycznych ze sfermentowaną zieloną żywnością. Tym samym preparat stanowi idealną kombinację probiotyku i prebiotyku. Suplement cechuje się dużą stabilnością, może być przechowywany w temperaturze pokojowej bez szkody dla swoich prozdrowotnych właściwości. 

Każda kapsułka dostarcza aż 1 bilion CFU (jednostek tworzących kolonie) pożytecznych bakterii z 13 aktywnych szczepów, wśród których znajdują się rzadko spotykane, a niezwykle korzystne dla zdrowia, mikroorganizmy glebowe (SBO). Działania preparatu dopełnia  obecność fruktooligosacharydów (FOS), które stanowią idealną pożywkę dla bakterii probiotycznych.

Probiotyki a prebiotyki
Probiotyki to żywe, pożyteczne kultury bakterii, które po spożyciu zakładają swoje kolonie w środowisku jelitowym i korzystnie wpływają na organizm, który je przyjął. Za prawdziwe probiotyki uważa się takie, które mają zdolność przetrwania w kwaśnym środowisku żołądka, potrafią bezpiecznie przejść przez cały proces trawienia i dotrzeć do miejsca swego przeznaczenia, czyli jelit. W jelitach bakterie probiotyczne namnażają się i zakładają swoje kolonie. Proces ten przebiega sprawniej i efektywniej jeśli dostarczymy do organizmu prebiotyków, czyli substancji, które nie zawierają żadnych mikroorganizmów, a jedynie stymulują rozwój probiotyków. Do najpopularniejszych prebiotyków należą zawarte w roślinach fruktooligosacharydy (FOS).

Lactobacillus kompleks (Latobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhmanosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillum paracasei, Lactobacillum bulgaricus), czyli bakterie kwasu mlekowego, to najliczniejsza i najpopularniejsza grupa bakterii probiotycznych. Stanowią one istotny dla zdrowia składnik flory pokarmowej ludzkiego organizmu. Cechują się prostym metabolizmem i zdolnością do zamiany cukrów prostych (w tym laktozy) na kwas mlekowy.

Bifidobacterium kompleks (Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium brevis, Bifidobacterium longum) to duża grupa pożytecznych bakterii, obejmująca aż 32 różne gatunki, powszechnie występujące w jelicie grubym i okrężnicy. Cechują się one metabolizmem fermentacyjnym, a główny produkt końcowy dokonywanej przez nie przemiany cukrów to kwas mlekowy. Tylko Bifidobacterium wytwarzają w organizmie krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, biorące udział w wielu istotnych z punktu widzenia zdrowia procesach fizjologicznych. 

Saccharomyces boulardii należą do grupy organizmów glebowych (SBO - Soil Based Organisms), są bardzo odporne na działanie enzymów trawiennych i kwasów żołądkowych. Wykazują silne właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne. Zapobiegają rozrostowi candidy, zwalczają nawet patogenne bakterie E. coli. 

Korzyści płynące z suplementacji probiotyków  
Probiotyki wspierają pracę układu pokarmowego, poprawią perystaltykę jelit i przyczyniają się do uregulowania rytmu wypróżnień. Produkowany przez probiotyczne szczepy bakteryjne kwas mlekowy jest jedną z ważniejszych substancji wpływających na proces trawienia. Ułatwia rozkład protein, stymuluje wydzielanie soków żołądkowych i poprawia absorpcję substancji odżywczych.

Probiotyki poprawiają ogólny stan jelit i zapobiegają zakażeniom dróg jelitowych. Zwiększają ilość przeciwciał, stymulują produkcję śluzu jelitowego i ograniczają rozwój patogennych drobnoustrojów. Pod wpływem działania probiotyków zmieniają się warunki panujące w jelitach –  probiotyki stymulują produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych i bakteriocyn.

Probiotyki  zwiększają produkcję b-galaktozydazy – enzymu rozkładającego laktozę. Dzięki temu niwelują uciążliwe objawy nietolerancji laktozy, czyli występujące często po spożyciu mleka i jego przetworów gazy, wzdęcia, bóle brzucha, uczucie przelewania się w żołądku. Obniżają również ryzyko pojawienia się rozmaitych alergii pokarmowych, głównie poprzez uszczelnienie nabłonka jelit – naturalnej bariery zapobiegającej przedostawaniu się szkodliwych związków do krwioobiegu.

Probiotyki wykazują działanie immunomodulacyjne. Produkowane przez szczepy Lactobacillus specjalne związki zwane egzopolisacharydami (EPS) chronią komórki przed odwodnieniem, atakami drobnoustrojów i szkodliwym działaniem toksycznych substancji. EPS wpływają również na zwiększenie populacji makrofagów – komórek odpowiedzialnych za eliminację zagrażających zdrowiu bakterii, grzybów i wirusów. Modulują również profil cytokin – grupy białek pobudzających komórki związane z układem odpornościowym. Dzięki probiotykom wzrasta poziom interferonu we krwi. Organizm staje się silniejszy i odporniejszy na szkodliwe działanie patogenów.

Probiotyki ograniczają wchłanianie spożywanego tłuszczu, dzięki czemu przyczyniają się do poprawy profilu lipidowego. Bakterie z rodzaju Bifidobacterium powoduję zmianę aktywności enzymu hydrolazy soli żółci, co również przekłada się na poziom cholesterolu. W toku badań udowodniono, że regularna suplementacja probiotykami pozwala na obniżenie niekorzystnej frakcji lipoprotein o niskiej gęstości (LDN).

Probiotyki redukują liczbę niekorzystnych dla zdrowia drobnoustrojów. Zasiedlając jelita walczą o dostęp do substancji odżywczych z innymi mikroorganizmami, głównie patogennymi. Zmniejszenie populacji niekorzystnych bakterii minimalizuje ryzyko rozwoju wielu chorób i zapewnia lepsze samopoczucie.

Probiotic Defence to  wyjątkowa formuła probiotyczna, niezbędna dla utrzymania zdrowia flory jelitowej. Innowacyjne połączenie w jednym preparacie zarówno probiotyku jak i prebiotyku przekłada się na jego wyjątkową skuteczność. Produkt jest rekomendowany zwłaszcza po antybiotykoterapii oraz przy dolegliwościach ze strony układu trawiennego. 

Magazyn UK
Since 2005
Probiotic Defense Probiotic Defense 90 kaps.
NOW FOODS
89,00 zł

Probiotic Defense 90 kaps.

Magazyn UE
DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,53 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,53 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Poprawia biodostępność substancji odżywczych
  • Zmniejsza objawy nietolerancji pokarmowych
  • Idealne połączenie probiotyku i prebiotyku
  • Przywraca prawidłową mikroflorę jelitową
  • Rekomendowany po antybiotykoterapii
  • Aż 13 szczepów żywych kultur bakterii
  • Podnosi odporność organizmu
  • Reguluje poziom cholesterolu
  • Usprawnia procesy trawienia  
  • Poprawia perystaltykę jelit

Now Foods Probiotic Defence to zaawansowana formuła łącząca w sobie liofilizowane kultury bakterii probiotycznych ze sfermentowaną zieloną żywnością. Tym samym preparat stanowi idealną kombinację probiotyku i prebiotyku. Suplement cechuje się dużą stabilnością, może być przechowywany w temperaturze pokojowej bez szkody dla swoich prozdrowotnych właściwości. 

Każda kapsułka dostarcza aż 1 bilion CFU (jednostek tworzących kolonie) pożytecznych bakterii z 13 aktywnych szczepów, wśród których znajdują się rzadko spotykane, a niezwykle korzystne dla zdrowia, mikroorganizmy glebowe (SBO). Działania preparatu dopełnia  obecność fruktooligosacharydów (FOS), które stanowią idealną pożywkę dla bakterii probiotycznych.

Probiotyki a prebiotyki
Probiotyki to żywe, pożyteczne kultury bakterii, które po spożyciu zakładają swoje kolonie w środowisku jelitowym i korzystnie wpływają na organizm, który je przyjął. Za prawdziwe probiotyki uważa się takie, które mają zdolność przetrwania w kwaśnym środowisku żołądka, potrafią bezpiecznie przejść przez cały proces trawienia i dotrzeć do miejsca swego przeznaczenia, czyli jelit. W jelitach bakterie probiotyczne namnażają się i zakładają swoje kolonie. Proces ten przebiega sprawniej i efektywniej jeśli dostarczymy do organizmu prebiotyków, czyli substancji, które nie zawierają żadnych mikroorganizmów, a jedynie stymulują rozwój probiotyków. Do najpopularniejszych prebiotyków należą zawarte w roślinach fruktooligosacharydy (FOS).

Lactobacillus kompleks (Latobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhmanosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillum paracasei, Lactobacillum bulgaricus), czyli bakterie kwasu mlekowego, to najliczniejsza i najpopularniejsza grupa bakterii probiotycznych. Stanowią one istotny dla zdrowia składnik flory pokarmowej ludzkiego organizmu. Cechują się prostym metabolizmem i zdolnością do zamiany cukrów prostych (w tym laktozy) na kwas mlekowy.

Bifidobacterium kompleks (Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium brevis, Bifidobacterium longum) to duża grupa pożytecznych bakterii, obejmująca aż 32 różne gatunki, powszechnie występujące w jelicie grubym i okrężnicy. Cechują się one metabolizmem fermentacyjnym, a główny produkt końcowy dokonywanej przez nie przemiany cukrów to kwas mlekowy. Tylko Bifidobacterium wytwarzają w organizmie krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, biorące udział w wielu istotnych z punktu widzenia zdrowia procesach fizjologicznych. 

Saccharomyces boulardii należą do grupy organizmów glebowych (SBO - Soil Based Organisms), są bardzo odporne na działanie enzymów trawiennych i kwasów żołądkowych. Wykazują silne właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne. Zapobiegają rozrostowi candidy, zwalczają nawet patogenne bakterie E. coli. 

Korzyści płynące z suplementacji probiotyków  
Probiotyki wspierają pracę układu pokarmowego, poprawią perystaltykę jelit i przyczyniają się do uregulowania rytmu wypróżnień. Produkowany przez probiotyczne szczepy bakteryjne kwas mlekowy jest jedną z ważniejszych substancji wpływających na proces trawienia. Ułatwia rozkład protein, stymuluje wydzielanie soków żołądkowych i poprawia absorpcję substancji odżywczych.

Probiotyki poprawiają ogólny stan jelit i zapobiegają zakażeniom dróg jelitowych. Zwiększają ilość przeciwciał, stymulują produkcję śluzu jelitowego i ograniczają rozwój patogennych drobnoustrojów. Pod wpływem działania probiotyków zmieniają się warunki panujące w jelitach –  probiotyki stymulują produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych i bakteriocyn.

Probiotyki  zwiększają produkcję b-galaktozydazy – enzymu rozkładającego laktozę. Dzięki temu niwelują uciążliwe objawy nietolerancji laktozy, czyli występujące często po spożyciu mleka i jego przetworów gazy, wzdęcia, bóle brzucha, uczucie przelewania się w żołądku. Obniżają również ryzyko pojawienia się rozmaitych alergii pokarmowych, głównie poprzez uszczelnienie nabłonka jelit – naturalnej bariery zapobiegającej przedostawaniu się szkodliwych związków do krwioobiegu.

Probiotyki wykazują działanie immunomodulacyjne. Produkowane przez szczepy Lactobacillus specjalne związki zwane egzopolisacharydami (EPS) chronią komórki przed odwodnieniem, atakami drobnoustrojów i szkodliwym działaniem toksycznych substancji. EPS wpływają również na zwiększenie populacji makrofagów – komórek odpowiedzialnych za eliminację zagrażających zdrowiu bakterii, grzybów i wirusów. Modulują również profil cytokin – grupy białek pobudzających komórki związane z układem odpornościowym. Dzięki probiotykom wzrasta poziom interferonu we krwi. Organizm staje się silniejszy i odporniejszy na szkodliwe działanie patogenów.

Probiotyki ograniczają wchłanianie spożywanego tłuszczu, dzięki czemu przyczyniają się do poprawy profilu lipidowego. Bakterie z rodzaju Bifidobacterium powoduję zmianę aktywności enzymu hydrolazy soli żółci, co również przekłada się na poziom cholesterolu. W toku badań udowodniono, że regularna suplementacja probiotykami pozwala na obniżenie niekorzystnej frakcji lipoprotein o niskiej gęstości (LDN).

Probiotyki redukują liczbę niekorzystnych dla zdrowia drobnoustrojów. Zasiedlając jelita walczą o dostęp do substancji odżywczych z innymi mikroorganizmami, głównie patogennymi. Zmniejszenie populacji niekorzystnych bakterii minimalizuje ryzyko rozwoju wielu chorób i zapewnia lepsze samopoczucie.

Probiotic Defence to  wyjątkowa formuła probiotyczna, niezbędna dla utrzymania zdrowia flory jelitowej. Innowacyjne połączenie w jednym preparacie zarówno probiotyku jak i prebiotyku przekłada się na jego wyjątkową skuteczność. Produkt jest rekomendowany zwłaszcza po antybiotykoterapii oraz przy dolegliwościach ze strony układu trawiennego. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 90
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Zastrzeżona Mieszanka Probiotyczna:485 mg*
Rośliny pozyskiwane w procesie fermentacji [Jęczmień Pospolity (Hordeum vulgaris), Owies zwyczajny (Avena sativa), Pszenica Zwyczajna (Triticum aestivum), Lucerna siewna (Medicago sativa)], Liofilizowane żywe kultury bakterii
(1 Billion cfu)[Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium lactis
Lactobacillus brevis
Lactobacillus casei
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus rhmanosus
Lactobacillus salivarius
Lactobacillus paracasei
Lactobacillus bulgaricus
Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium brevis
Bifidobacterium longum
and Saccharomyces boulardii]
Super Green Foods [Koncentrat soku z lucerny
Atlantycki Kelp (Laminaria digitata)]

Pozostałe składniki

Celuloza (kapsułka), Sfermentowana Melasa, Stearynian Magnezu (źródło roślinne), Korzeń Cykorii, Inulina/FOS (frukto-oligosacharydy) i Krzemionka. Zawiera przenicę, mleko i soję.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Evening Primrose
Evening Primrose
JARROW FORMULAS

Suplement dostarczający wysokiej jakości oleju z wiesiołka, naturalnego źródła kwasu gamma-linolenowego.

65,00 zł
więcej
PQQ 20mg
PQQ 20mg
SWANSON

Suplement wspierający działanie mitochondriów. Poprawia pamięć i funkcje kognitywne.

85,00 zł
więcej
Calcium Citrate
Calcium Citrate
NOW FOODS

Wapń w tabletkach z dodatkiem witaminy D, magnezu, miedzi, cynku i manganu. Zapewnia ochronę kościom.

38,00 zł
więcej
CoQ10 30mg
CoQ10 30mg
NOW FOODS

Suplement diety zawierający koenzym Q10. Obniża poziom cholesterolu i wspomaga pracę serca.

59,00 zł
więcej
Bromelain
Bromelain
SCITEC

Reguluje pracę układu pokarmowego, działa przeciwzapalnie, poprawia regenerację tkanek.

39,00 zł
więcej
Balance B-200
Balance B-200
SWANSON

Kompleks witamin z grupy B. Wspiera układ nerwowy.

47,00 zł
więcej

Zastrzeżona mieszanka

Informacja

Zastrzeżona mieszanka – jest kompleksem składników aktywnych biologicznie w proporcjach stanowiących tajemnicę producenta objętą patentem. Zgodnie z prawem obowiązującym w Polsce znane są składniki mieszanek, a po kolejności umieszczonej na opakowaniu można rozpoznać, których składników jest więcej (lista sporządzona w ilościach malejących).

Zastrzeżone mieszanki stosowane są w wielu suplementach diety, takich jak: stacki kreatynowe, no-boostery, spalacze tłuszczu oraz w preparatach protestosteronowych, poprawiających libido.

Probiotyki

Informacja

Probiotyki, mikroorganizmy wywierające korzystny wpływ na działanie organizmu. Zaliczenie do priobotyków uzależnione jest od spełnienia następujących warunków: odporność na działanie soków trawiennych i zdolność zagnieżdżania się w przewodzie pokarmowym. Do podstawowych probiotyków zalicza się bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) oraz drożdże (Saccharomyces boulardii). Zwiększają odporność organizmu (wykazują również pewien potencjał w przypadku leczenia chorób nowotworowych), zapobiegają infekcjom bakteryjnym, biegunkom oraz wspomagają przyswajalność niektórych produktów żywnościowych (w tym: laktozy – cukru mlecznego). Naturalnym źródłem ich pozyskiwania jest nabiał (sery, jogurty, kefiry), kiszonki (ogórki, kapusta) i część wędlin. Występują w postaci monopreparatów (zawierających wyselekcjonowane szczepy kultur mleczarskich) lub w preparatach wieloskładnikowych (np. stanowią dodatek do odżywek białkowych), dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia

Jęczmień

Informacja

Jęczmień zwyczajny (Hordeum sativum) - surowcem spożywczym są nasiona jęczmieniu (Semen Hordein sativi)oraz kiełki jęczmienia (młode pędy), będące cennym źródłem składników odżywczych, takich jak: witaminy (C, A, B, PP), mikroelementy (magnez, potas, wapń), błonnik oraz kwasy tłuszczowe. Kiełki jęczmienia poprawiają ogólną kondycję organizmu, a w szczególności wpływają na prawidłową pracę serca, układ immunologiczny oraz właściwe funkcjonowanie układu trawiennego. Systematycznie spożywane wpływają na estetykę paznokci, skóry i włosów.

Ziarno stosowane jest jako pokarm dla ludzi (kasza jęczmienna) i zwierząt. W ziarnie zmagazynowane jest : 67 % roślinnego cukru zapasowego zbudowanego z cząstek glukozy (skrobia), 26 % białka roślinnego, ok. 3 % tłuszczu oraz mikroelementów. Wysoka zawartość skrobi pozwala na zaliczanie produktów z ziarna jęczmienia, do produktów wysokokalorycznych.

Jęczmień zwyczajny jest składnikiem preparatów odżywczych i funkcjonalnych oraz suplementów witaminowych i witaminowo-mineralnych.

Owies zwyczajny

Informacja

Owies zwyczajny (Avena sativa)uprawiany w Polsce jako zboże, stanowi cenny surowiec spożywczy dla ludzi i zwierząt oraz posiada szerokie zastosowanie farmakologiczne. Surowcami są: ziele (zielony  owies –Herba Avenae, słoma owsiana – Stramen Avenae, ziarno – Fructus Avenae, płatki owsiane – Fructus Avenae exorticatus oraz mąka owsiana – Farina Avenae. W składzie chemicznym owsa zwyczajnego znajdują się: saponina, sole mineralne (rozpuszczalna krzemionka i wapń) oraz węglowodany. Surowce występujące w owsie zwyczajnym pobudzają przemianę materii, działają uspokajająco i nasennie, wspomagają środki farmakologiczne w leczeniu chorób nerek i pęcherza. Płatki owsiane łagodzą dolegliwości przewodu pokarmowego oraz działają witaminizująco, dostarczając witamin z grupy B. Stosowane zewnętrznie dają ulgę w chorobach stawów (reumatyzmie i artretyzmie) słoma owsiana działa rozgrzewająco, leczą niektóre choroby skórne (np. trądzik wieku dziecięcego i młodzieżowego), znajdują zastosowanie w kosmetykach. W suplementacji stosowana w postaci Avena sativa extract ekstraktu dostępnego na www.muscle-zone.pl

Zob. także – Avena sativa extract

Pszenica (pędy)

Informacja

Pędy pszenicy są surowcem spożywczym pszenicy (triticum vulgare) , zawierającym wiele aktywnych biologicznie składników odżywczych: błonnik, mikroelementy (jod, magnez, potas, selen, wapń, żelazo i inne) oraz witaminy (A, witaminy z grupy B, C i E). Mają działanie odżywcze, wzmacniające, mineralizujące i witaminizujące, wspomagają prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu, wzmacniając odporność, wpływają na funkcjonowanie narządów ruchu (kości, mięsni, stawów), oraz układu krążenia,  większość z nich zaliczana jest do przeciwutleniaczy. Pędy pszenicy wchodzą w skład preparatów odżywczych i funkcjonalnych dostępne na www.muscle-zone.pl

Lucerna siewna (pędy)

Informacja

Pędy lucerny siewnej (Medicago sativa) zawierają wiele składników bioaktywnych, takich jak: białka, błonnik, fitoestrageny (m.in. stigmasterol), lecytynę, mikroelementy (krzem [w rozpuszczalnej krzemionce], magnez, siarka, wapń i żelazo), saponiny estrogenie oraz witaminy (C, B­, B­, B­, B­, folacyny oraz E). Stosowane w preparatach odżywczych wzmacniających odporność organizmu, poprawę kondycji i pobudzaniu apetytu. Mają lekkie działanie moczopędne, ułatwiające usuwanie nadmiaru płynów z organizmu. Zapobiega rozwojowi miażdżycy. Pędy lucerny siewnej wchodzą w skład preparatów odżywczych i funkcjonalnych dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak precyzyjnych norm dawkowania

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus brevis

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus brevis?

Lactobacillus brevis jest gram-dodatnią bakterią kwasu mlekowego z rodziny Lactobacillus. Wyróżnia się około 16 różnych szczepów bakterii L. Brevis.

Tej bakterii używa się by wspomóc przywracanie homeostazy w mikrobiocie jelitowej. Może być pomocna także w usprawnianiu odporności oraz w leczeniu zapalenia pochwy i infekcjach układu moczowego. Tak jak inne bakterie z rodziny Lactobacillus ma zdolność do produkcji kwasu mlekowego z węglowodanów w procesie fermentacji. W ten sposób wytwarza nieco kwasowe środowisko, które utrudnia przeżycie wielu patogenom. Wiele wskazuje na to, że stosowanie L. brevis podczas antybiotykoterapii ukierunkowanej na walkę z Clostridium Difficile może podnosić jej skuteczność, jednocześnie zmniejszając ryzyko przykrych powikłań.

Lactobacillus casei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus casei?

Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.

Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus plantarum

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus salivarius

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus salivarius?

Lactobacillus salivarius jest bakterią z grupy probiotyków występującą głównie w okrężnicy, jelicie cienkim oraz pochwie, lecz jej obecność zaobserwowano również w jamie ustnej. Na kolonizowanych terenach konkuruje z patogenami o źródło pożywienia oraz miejsce adhezji, dzięki czemu wspomaga inne przyjacielskie szczepy w walce z czynnikami chorobotwórczymi. Przyczepiając się do śluzówki jelit wspiera funkcję barierową jelit. Wykazuje również ważne działanie immunomodulujące. U astmatyków poprawia równowagę między Th1 a Th2, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin oraz wspomaga leczenie licznych skórnych alergii.

Produkując kwas mlekowy, bakteriocyny oraz małe ilości nadtlenku wodoru hamuje wzrost lub redukuje liczbę grzybów z rodzaju Candida, E.coli, Salmonella ssp., Streptococcus pyogenes, Helicobacter pylori. Wraz z Bifidobacterium breve wspomaga usuwanie mutantów Streptococci (odpowiadają za powstawanie próchnicy zębów, płytki nazębnej oraz owrzodzenia jamy ustnej) w jamie ustnej.

Obiecujące wyniki zaobserwowano również w zmniejszaniu odczuwania bólu. Wynika to ze względu, że Lactobacillus salivarius ma zdolność do indukcji ekspresji receptorów związanych z hamowaniem reakcji bólowych, szczególnie OPRM1 w jelitach. Ponadto wpływa na połączenie mózgowo-jelitowe, dzięki czemu poprawiając stan jelit wynikający ze stosowania antybiotyków lub działania patogenów, pośrednio może poprawić funkcje poznawcze, redukować stany depresyjne oraz lęki. Pozytywny wpływ zanotowany został również na układ sercowo naczyniowy, a wynika to z redukcji poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.

Lactobacillus salivarius występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus paracasei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus paracasei?

Lactobacillus paracasei należą do sprzyjających zdrowiu bakterii probiotycznych. Pozwalają na uniknięcie nieprzyjemnych dolegliwości układu pokarmowego, ponieważ posiadają zdolność rozkładu laktozy, jak również produkcji wielu enzymów poprawiających absorpcję mikroskładników. Przeciwdziałają niekorzystnym bakteriom takim jak: Helicobacter pylori, Salmonella enterica, Campylobacter jejuni, a ponadto redukują negatywne działanie Candida albicans oraz Listeria monocytogenes. Co więcej, ten szczep bakterii potrafi zmniejszyć liczbę bakterii obecnych w jamie ustnej wywołujących próchnicę – Streptococcus mutants.

Bakterie tego rodzaju modulują działanie układu odpornościowego, co prowadzi do zmniejszenia intensywności stanów alergicznych. Działają również pozytywnie na produkcję neuroprzekaźnika GABA, dzięki czemu sprzyjają prawidłowej kontroli aktywności neuronów i napięcia mięśniowego.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus bulgaricus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus bulgaricus?

Lactobacillus bulgaricus (znana wcześniej jako Lactobacillus delbruecki) jest pałeczką gram-dodatnią, zdolną do przekształcania laktozy w kwas mlekowy. Ni jest ruchliwa i nie tworzy przetrwalników. Występuje w przewodach pokarmowych ssaków oraz w produktach fermentowanych. Jest jedną z bakterii używanych do fermentacji jogurtu. Po raz pierwszy odkryta w 1905 roku przez bułgarskiego doktora Stamena Grigorova.

Nosi miano probiotyku, a więc wykazuje pozytywne działanie na ludzki organizm między innymi przez wspieranie walki z bakteriami patogennymi i usprawnianie powrotu do homeostazy po zaburzeniach mikrobiomu. Potencjalne korzyści przynieść może również dla funkcjonowaniu układu odpornościowego. Może być pomocna w walce z biegunką wywołaną antybiotykami oraz przyczyniać się do poprawy trawienia i przyswajania składników odżywczych z pożywienia. Pewne dane wskazują na możliwość poprawy stanu osób chorujących na choroby zapalne jelit dzięki suplementacji bakterią L. bulgaricus.

Lactobacillus bulgaricus zawarty jest w wielu złożonych preparatach probiotycznych, które znaleźć można w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Bifidobacterium bifidum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium bifidum?

Bifidobacterium bifidum to szczep bakterii gram-dodatnich z rodziny Bifidobacterium. Jest nieruchoma i beztlenowa, ma podłużny kształt. W ludzkim organizmie zamieszkuje głównie w jelicie grubym, ale występuje także w końcowych odcinkach jelita cienkiego, w pochwie oraz mleku matki. Jest to jeden z najczęściej używanych szczepów w preparatach probiotycznych.

Korzyści ze stosowania probiotyków z tą bakterią obejmują zmniejszenie ryzyka biegunki, zarówno tej wywołanej infekcją jak i antybiotykiem oraz zmniejszenie prawdopodobieństwa infekcji bakterią Escherichia Coli. Może być pomocny przy przywracaniu bakteryjnej homeostazy w pochwie. Zasiedlająca jelito bakteria Bifidobacterium Bifidum może przyczyniać się do lepszego odżywienia organizmu, ze względu na zdolność do produkcji niektórych witamin z grup B i K. Może być także pomocna w regulacji pracy układu odpornościowego, dzięki zmniejszaniu produkcji histaminy i poprawie odpowiedzi przeciwciał.

Bifidobacterium bifidum zawarty jest w wielu złożonych preparatach probiotycznych, które znaleźć można w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Kelp

Informacja

Kelp glony morskie należące do brunatnic z rzędu listownic, będące cennym źródłem jodu, niezbędnego do funkcjonowania tarczycy i redukcji tkanki tłuszczowej, wpływającego na tempo przemian metabolicznych oraz uczestniczącego w detoksykacji organizmu. Jest źródłem alkinianów, minerałów i witamin. Wpływa korzystnie na wygląd skóry, paznokci i zębów oraz włosów. Dostępny w suplementacji diety sportowej i w kategorii „zdrowie i uroda” w postaci monoprepatów  oraz wieloskładnikowych suplementów witamino-mineralizujących, spalaczy tłuszczu i innych środków o działaniu termogenicznym, wspomagających odchudzanie, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: w przeliczeniu na czysty jod 150 – 250mcg/24h. Wyższe dawki przy wcześniejszym uzgodnieniu z lekarzem prowadzącym lub dietetykiem.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>