Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • NOW FOODS DHA-250 120 caps.
  • NOW FOODS DHA-250 120 caps.
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • NOW FOODS DHA-250 120 caps.
  • NOW FOODS DHA-250 120 caps.
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • NOW FOODS DHA-250 120 caps.
  • NOW FOODS DHA-250 120 caps.
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
DHA-250 DHA-250

Now Foods DHA-250 to naturalny suplement diety, który zawiera kwasy tłuszczowe omega-3 o bardzo wysokiej zawartość kwasu dokozahesaenowego -  250 mg w jednej porcji.

Co istotne, zawarty w preparacie skoncentrowany olej rybi, będący źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 jest dodatkowo oczyszczany ze szkodliwych substancji – rtęci czy dioksyn, które w związku z zanieczyszczeniem wód występują w rybach.

Olej rybi zawarty w produkcie jest podstawowym źródłem niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), których organizm człowieka nie jest w stanie sam syntetyzować, w związku z czym musi pozyskiwać je z zewnątrz. Związki te pełnią w organizmie wiele funkcji. Są one m.in. wykorzystywane przez organizm do budowy błon komórkowych i biorą udział w transporcie cholesterolu.

Dodatkowo, WNKT wpływają na syntezę eikozanoidów – substancji pełniących rolę hormonów o wielokierunkowym działaniu, uczestniczących m.in. w procesie krzepnięcia krwi czy odpowiedzi immunologicznej organizmu. 

Omega-3 to wielonienasycone kwasy tłuszczowe o szczególnym znaczeniu dla poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. Do tej grupy należy m.in. zawarty w produkcie kwas dokozaheksaenowy (DHA)kwas eikozapentaenowy (EPA).

Ich obecność pozwala na regulację gospodarki lipidowej w organizmie. Kwasy te przyczyniają się do obniżenia stężenia trójglicerydów i niepożądanej frakcji lipoprotein VLDL. Jednocześnie podwyższają one poziom tzw. dobrego cholesterolu o dużej gęstości (HDL).

EPA zapobiega tworzeniu się zakrzepów i zwężaniu naczyń, ponieważ hamuje przemiany kwasu arachidonowego i zmniejsza syntezę tromboksanu. Natomiast kwas dokozaheksaenowy odgrywa wiodącą rolę w prawidłowym rozwoju układu nerwowego, będąc podstawowym składnikiem neuronalnych błon komórkowych. Szczególną uwagę zwraca się na istotną rolę jaką odgrywają te kwasy w prewencji rozwoju choroby Alzheimera, w trakcie której ich poziom zdecydowanie maleje.

Aby uniknąć niedoborów kwasów omega-3 zaleca się spożywanie około 2-3 razy w tygodniu ryby, jednakże nie dla każdego jest to możliwe do zrealizowania, w związku z czym ich suplementacja jest bardzo powszechnym zjawiskiem.

Stosowanie suplementacji WNKT, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać ma zastosowanie w prewencji chorób sercowo-naczyniowych. Kwasy omega-3 mogą przyczynić się do zmniejszenia ryzyka miażdżycy, której skutki są bardzo groźne dla zdrowia.

Zaleca się także zwiększone spożycie kwasów DHA i EPA wśród kobiet ciężarnych, aby zapewnić odpowiednią pulę kwasów tłuszczowych dla rozwijającego się płodu w celu prawidłowego rozwoju układu nerwowego czy wzroku.

Niedobór WNKT w pożywieniu wpływa także niekorzystnie na stan skóry, przyczyniając się do zaburzenia procesów rogowacenia. Zaburzenia te mogą przyczyniać się do zaostrzenia trądziku czy łuszczycy. EPA i DHA dodatkowo mogą zmniejszać produkcję substancji prozapalnych podczas kontaktu ze szkodliwą frakcją promieniowania słonecznego UV. Łagodząc podrażnienia, przyczyniają się również do przyspieszenia procesów regeneracyjnych.

Dzięki obecności w produkcie tłuszczu rybiego, stanowi on również źródło witamin A i D. Wpływają one na gospodarkę wapniową organizmu, przez co są niezbędnymi składnikami dla jego prawidłowego rozwoju. Szczególnie istotne jest dostarczenie ich wystarczających ilości w trakcie okresu jesienno-zimowego.

Podsumowując, Now Foods DHA-250 to wysokojakościowy produkt zawierający wielonienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z oczyszczonego oleju rybiego. Składniki w nim zawarte wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i sercowo-naczyniowego, a także wpływają na profil lipidowy krwi.

Magazyn UK
DHA-250 DHA-250 120 kaps.
NOW FOODS
65,00 zł
Dodaj do koszyka

DHA-250 120 kaps.

Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,57 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,57 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Olej rybi o wysokim stopniu oczyszczenia
  • Wpływa korzystnie na profil lipidowy organizmu
  • Wspiera funkcjonowanie układu nerwowego
  • Korzystne działanie na układ naczyniowy
  • Renomowany i uznany producent
  • Usprawnia syntezę eikozanoidów
  • Wysoka zawartość DHA
  • Dba o zdrowy wzrok
  • Wzmacnia kości
  • Żelowe kapsułki

Now Foods DHA-250 to naturalny suplement diety, który zawiera kwasy tłuszczowe omega-3 o bardzo wysokiej zawartość kwasu dokozahesaenowego -  250 mg w jednej porcji.

Co istotne, zawarty w preparacie skoncentrowany olej rybi, będący źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 jest dodatkowo oczyszczany ze szkodliwych substancji – rtęci czy dioksyn, które w związku z zanieczyszczeniem wód występują w rybach.

Olej rybi zawarty w produkcie jest podstawowym źródłem niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), których organizm człowieka nie jest w stanie sam syntetyzować, w związku z czym musi pozyskiwać je z zewnątrz. Związki te pełnią w organizmie wiele funkcji. Są one m.in. wykorzystywane przez organizm do budowy błon komórkowych i biorą udział w transporcie cholesterolu.

Dodatkowo, WNKT wpływają na syntezę eikozanoidów – substancji pełniących rolę hormonów o wielokierunkowym działaniu, uczestniczących m.in. w procesie krzepnięcia krwi czy odpowiedzi immunologicznej organizmu. 

Omega-3 to wielonienasycone kwasy tłuszczowe o szczególnym znaczeniu dla poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. Do tej grupy należy m.in. zawarty w produkcie kwas dokozaheksaenowy (DHA)kwas eikozapentaenowy (EPA).

Ich obecność pozwala na regulację gospodarki lipidowej w organizmie. Kwasy te przyczyniają się do obniżenia stężenia trójglicerydów i niepożądanej frakcji lipoprotein VLDL. Jednocześnie podwyższają one poziom tzw. dobrego cholesterolu o dużej gęstości (HDL).

EPA zapobiega tworzeniu się zakrzepów i zwężaniu naczyń, ponieważ hamuje przemiany kwasu arachidonowego i zmniejsza syntezę tromboksanu. Natomiast kwas dokozaheksaenowy odgrywa wiodącą rolę w prawidłowym rozwoju układu nerwowego, będąc podstawowym składnikiem neuronalnych błon komórkowych. Szczególną uwagę zwraca się na istotną rolę jaką odgrywają te kwasy w prewencji rozwoju choroby Alzheimera, w trakcie której ich poziom zdecydowanie maleje.

Aby uniknąć niedoborów kwasów omega-3 zaleca się spożywanie około 2-3 razy w tygodniu ryby, jednakże nie dla każdego jest to możliwe do zrealizowania, w związku z czym ich suplementacja jest bardzo powszechnym zjawiskiem.

Stosowanie suplementacji WNKT, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać ma zastosowanie w prewencji chorób sercowo-naczyniowych. Kwasy omega-3 mogą przyczynić się do zmniejszenia ryzyka miażdżycy, której skutki są bardzo groźne dla zdrowia.

Zaleca się także zwiększone spożycie kwasów DHA i EPA wśród kobiet ciężarnych, aby zapewnić odpowiednią pulę kwasów tłuszczowych dla rozwijającego się płodu w celu prawidłowego rozwoju układu nerwowego czy wzroku.

Niedobór WNKT w pożywieniu wpływa także niekorzystnie na stan skóry, przyczyniając się do zaburzenia procesów rogowacenia. Zaburzenia te mogą przyczyniać się do zaostrzenia trądziku czy łuszczycy. EPA i DHA dodatkowo mogą zmniejszać produkcję substancji prozapalnych podczas kontaktu ze szkodliwą frakcją promieniowania słonecznego UV. Łagodząc podrażnienia, przyczyniają się również do przyspieszenia procesów regeneracyjnych.

Dzięki obecności w produkcie tłuszczu rybiego, stanowi on również źródło witamin A i D. Wpływają one na gospodarkę wapniową organizmu, przez co są niezbędnymi składnikami dla jego prawidłowego rozwoju. Szczególnie istotne jest dostarczenie ich wystarczających ilości w trakcie okresu jesienno-zimowego.

Podsumowując, Now Foods DHA-250 to wysokojakościowy produkt zawierający wielonienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z oczyszczonego oleju rybiego. Składniki w nim zawarte wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i sercowo-naczyniowego, a także wpływają na profil lipidowy krwi.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie10
Tłuszcz1 g1%
Skoncentrowany olej rybi1 g (1,000 mg)
Kwasy Tłuszczowe Omega 3:
Kwas dokozaheksaenowy (DHA)500 mg
Kwas eikozapentaenowy (EPA)250 mg

Pozostałe składniki

Kapsułka miękka (żelatyna wołowa, gliceryna, woda), naturalny d-alfa tokoferol

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Probiotics Urinary Tract+
Probiotics Urinary Tract+
GARDEN OF LIFE

Kompleks bakterii probiotycznych i innych substancji aktywnych skupiony na wsparciu zdrowia układu moczowego.

149,00 zł
więcej
Nettle Root Extract 250mg
Nettle Root Extract 250mg
NOW FOODS

Idealny preparat dla alergików, cukrzyków oraz mężczyzn cierpiących na rozrost gruczołu krokowego.

69,00 zł
więcej
Pregnenolone 25mg
Pregnenolone 25mg
SOURCE NATURALS

Źródło pregnenolonu, prekursora wszystkich hormonów steroidowych. Wszechstronnie wspiera funkcje ustroju.

89,00 zł
więcej
Karczoch Premium
Karczoch Premium
OLIMP

Ekstrakt z liścia karczocha. Wykazuje pozytywny wpływ na pracę układu trawiennego.

13,00 zł
więcej
Nattokinase
Nattokinase
DOCTOR'S BEST

Nattokinaza z naturalnego natto. Rozpuszcza skrzepy, wspiera układ krwionośny.

79,00 zł
więcej
Ginkoflav Forte
Ginkoflav Forte
OLIMP

Suplement diety z ekstraktem miłorzębu japońskiego. Wspomaga pamięć, koncentrację oraz układ krążenia.

22,00 zł
więcej

Kalorie

Informacje ogólne

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Olej rybi

Informacje ogólne

Olej rybi jest źródłem długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (EPA – kwas eikozapentaenowy; DHA – kwas dokozaheksaenowy), będących elementem błon komórkowych i prekursorem i aktywatorem eikozanoidów. Przy spożywaniu kwasów z rodziny Omega 3 należy zachować równowagę z kwasami Omega 6 (używanie w przedziale od 1 : 6 do 1 : 1). Tłuszcze zawarte w oleju rybim wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej, wpływają na dotlenienie organizmu, oraz funkcjonowanie układów: krążenia, oddechowego, nerwowego oraz aparatu ruchu. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik suplementów z kategorii „zdrowie i uroda”.

Omega 3

Informacje ogólne

Omega 3 (n-3) grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych: krótkołańcuchowych (kwas linolenowy, zaliczany do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowych (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]). Liczba 3 informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. NNKT dość obficie dostarczany jest w pożywieniu i może być dostarczany z pokarmem. EPA i DHA (oleje z tłuszczów ryb morskich) są dostarczane poprzez żywność pochodzenia morskiego (ryby morskie i owoce morza). Powstają również w organizmie ludzkim w wyniku procesów denaturacji i elongacji kwasu alfa-linolenowego, jednak w ilości niewystarczającej dla pełnych potrzeb organizmu. Dlatego powinny być dostarczane z zewnątrz. Przy stosowaniu tzw. diety zachodniej bardziej wskazana jest suplementacja kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (niż Omega 6).

Suplementacja kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 zalecana jest osobom aktywnym fizycznie w celu uzupełnienia i zapobiegania niedoborom w organizmie, jak również w uwagi na ich wpływ w skład ciała i wydolność tlenową oraz regenerację tkanek. Ponadto reguluje pracę układu krwionośnego (w tym serca), nerwowego, oddechowego oraz narządów ruchu. Preparaty zawierające EPA i DHA stanowią uzupełnienie diety wysiłkowej, bez względu na stopień wysiłku i wytrenowania.

Suplementy kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, w zasadzie, produkowane są w postaci kapsułek w połączeniu z witaminą E, jako przeciwutleniaczem, dostępne w sprzedaży na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie suplementów zwyczajowo zalecane w sporcie: Zależnie od podaży z dietą i spożycia omega  6 wynosi 1 – 5g EPA i DHA/24h.

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacje ogólne

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacje ogólne

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>