Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Zero Bar Zero Bar

Biotech Zero Bar to wysokobiałkowy baton o obniżonej zawartości cukru. 1 baton (50 g) zawiera aż 22,5 g wysokiej jakości białka i tylko 6 g węglowodanów, dzięki czemu stanowi idealną przekąskę dla osób aktywnych, zabieganych i dbających o linię. Batonik jest również doskonałym źródłem błonnika pokarmowego oraz witaminy E, która wspiera ochronę przed nadmiarem wolnych rodników.

Wsparcie treningu
Dostarczenie niezbędnych składników odżywczych pozwala w pełni czerpać korzyści płynące z treningu. Spożycie batona proteinowego przed treningiem dostarcza energii uwalnianej stopniowo podczas aktywności fizycznej. Aminokwasy zawarte w batonie wspomagają syntezę nowych włókien mięśniowych oraz usprawniają regenerację mikrouszkodzeń powstałych podczas intensywnego treningu.

Wygoda i mobilność
Jedną z zalet batonów białkowych jest to, że są małe, można mieć je zawsze przy sobie i mogą być bezpośrednio spożyte. Są one doskonałym uzupełnieniem diety dla osób, które nie mają czasu na planowanie i przyrządzanie posiłków. Dodatkowo nie wymagają odmierzania porcji, mieszania, w przeciwieństwie do odżywek białkowych.

Zdrowa przekąska
Baton białkowy może stanowić zdrową przekąskę i pomóc w walce z podjadaniem między posiłkami. Jest sycący, szybko zaspokaja głód i zmniejsza ryzyko chęci sięgnięcia po „coś słodkiego”, dzięki czemu może pomóc w utrzymaniu diety i osiągnięciu wymarzonej sylwetki.

Podsumowując, Biotech Zero Bar to idealne rozwiązanie dla osób żyjących w biegu, zapracowanych i dbających o linię. Jest nie tylko wygodny w użyciu, ale również zaspokaja głód i dostarcza wysokiej jakości składników odżywczych, a ponadto może być stosowany także przez osoby z nietolerancją laktozy czy glutenu.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Zero Bar Zero Bar 50g
Biotech Usa
6,90 zł

Zero Bar 50g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

6,90 zł
Powiadom mnie o dostępności
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Aż 22,5 g białka w jednym batoniku
  • Niska zawartość węglowodanów
  • Źródło błonnika pokarmowego
  • Zawiera zdrowy tłuszcz kokosowy
  • Wolny od sacharozy i aspartamu
  • Wspomaga wzrost i utrzymanie masy mięśniowej
  • Sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała
  • Dodatkowa zawartość przeciwutleniacza – wit. E
  • Dostosowany do osób z nietolerancją glutenu i laktozy
  • Pozbawiony składników modyfikowanych genetycznie
  • Przyjemna, chrupiąca konsystencja i atrakcyjny smak

Biotech Zero Bar to wysokobiałkowy baton o obniżonej zawartości cukru. 1 baton (50 g) zawiera aż 22,5 g wysokiej jakości białka i tylko 6 g węglowodanów, dzięki czemu stanowi idealną przekąskę dla osób aktywnych, zabieganych i dbających o linię. Batonik jest również doskonałym źródłem błonnika pokarmowego oraz witaminy E, która wspiera ochronę przed nadmiarem wolnych rodników.

Wsparcie treningu
Dostarczenie niezbędnych składników odżywczych pozwala w pełni czerpać korzyści płynące z treningu. Spożycie batona proteinowego przed treningiem dostarcza energii uwalnianej stopniowo podczas aktywności fizycznej. Aminokwasy zawarte w batonie wspomagają syntezę nowych włókien mięśniowych oraz usprawniają regenerację mikrouszkodzeń powstałych podczas intensywnego treningu.

Wygoda i mobilność
Jedną z zalet batonów białkowych jest to, że są małe, można mieć je zawsze przy sobie i mogą być bezpośrednio spożyte. Są one doskonałym uzupełnieniem diety dla osób, które nie mają czasu na planowanie i przyrządzanie posiłków. Dodatkowo nie wymagają odmierzania porcji, mieszania, w przeciwieństwie do odżywek białkowych.

Zdrowa przekąska
Baton białkowy może stanowić zdrową przekąskę i pomóc w walce z podjadaniem między posiłkami. Jest sycący, szybko zaspokaja głód i zmniejsza ryzyko chęci sięgnięcia po „coś słodkiego”, dzięki czemu może pomóc w utrzymaniu diety i osiągnięciu wymarzonej sylwetki.

Podsumowując, Biotech Zero Bar to idealne rozwiązanie dla osób żyjących w biegu, zapracowanych i dbających o linię. Jest nie tylko wygodny w użyciu, ale również zaspokaja głód i dostarcza wysokiej jakości składników odżywczych, a ponadto może być stosowany także przez osoby z nietolerancją laktozy czy glutenu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Wartość energetyczna787 kJ/188 kcal9.4%
Tłuszcz7.5 g11%
Nasycone kwasy tłuszczowe2.5 g13%
Węglowodany6.0 g2.3%
Cukry0 g0%
Poliole3.3 g**
Błonnik6.0 g**
Białko22.5 g45%
Sól0.34 g5.7%
Witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu)4.2 mg35

Pozostałe składniki

Zero Protein Blend (izolat białka serwatki (z mleka), białko jaja, hydrolizowane białko, kazeinian wapnia (z mleka)), tłuszcz palmowy, fruktooligosacharydy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancje słodzące (maltitol, sukraloza, glikozydy stewiolowe), woda, kakao w proszku, części chrupiące (hydrolizowany izolat białka sojowego), kawałki czekolady[masa kakaowa, substancja słodząca (maltitol), masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], emulgator (lecytyna sojowa), substancje żelujące (karagen, chlorek potasu), aromaty, substancje konserwujące (sorbinian potasu), cynamon, regulator kwasowości (winiany potasu),tłuszcz kokosowy.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Activlab
59,00 zł
(3)

Koncentrat napoju izotonicznego wzbogacony o L-karnitynę, witaminy i minerały.

Kupuję
Trec
4,60 zł
(2)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Hi-tec
109,00 zł
(1)

Odżywka białkowa z koncentratem białka serwatkowego, kazeiną i białkiem pszenicznym. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Hi-tech
149,00 zł

Wysokiej klasy odżywka białkowa nasilająca wzrost masy mięśniowej. Żródło dobrze przyswajalnych aminokwasów.

Kupuję
Extensor
85,00 zł
(2)

Odżywka białkowa oparta na koncentracie białek serwatkowych. Wzmacnia odporność i wspomaga regenerację.

Kupuję
Mr.big
45,00 zł
(2)

Koncentrat izotoniczny z dodatkiem substancji energetycznych, witamin i minerałów. Zwiększa wytrzymałość.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Witamina E

Informacja

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

duzo roznych rzeczy :P/nogi

duzo roznych rzeczy :P/nogi

ostatnio mam problemy z zebem (dlubalem sobie w zebie i sie ukruszyl 😛 lekki bol, ale nie ma tragedii), wiec posilki glownie skladaja sie z odzywki bialkowej +...

czytaj więcej
NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

N-acetylo L-cysteina, czyli popularny NAC znany jest przede wszystkim ze swojego wpływu mukolitycznego. Pamiętasz kiedy podczas uciążliwego kaszlu z...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne migdałów

Korzyści zdrowotne migdałów

Migdały są bogate w witaminy, minerały, białko i błonnik, w związku z czym przypisuje się im wiele korzyści zdrowotnych. Zaledwie garść migdałów...

czytaj więcej
Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027