Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Pro-VegaTein Pro-VegaTein

Source Naturals Pro-VegaTein to najwyższej jakości odżywka proteinowa produkowana na bazie białka pozyskanego z grochu oraz ryżu. Jest nie tylko świetną alternatywą dla białek serwatkowych dla wegetarian i wegan, ale też optymalnym wyborem dla osób mających problemy z trawieniem protein z mlecznych źródeł.

Produkt ten został stworzony z troską o zachowanie najwyższych standardów produkcji, dzięki czemu mamy pełną gwarancję zerowej zawartości produktów pochodzenia zwierzęcego w składzie produktu. Dzięki temu jest on odpowiedni dla wegetarian oraz wegan. Ponadto, suplement jest też wolny od glutenu oraz soi, co ma kluczowe znaczenie dla osób nie tolerujących tych składników. Dalej, do produkcji tej odżywki nie użyto również żadnych półproduktów wytworzonych z użyciem GMO, przez co jest ona odpowiednia dla osób zwracających uwagę na pełną naturalność spożywanych produktów.

Produkt wolny od najpopularniejszych alergenów
Pozyskanie protein z grochu oraz ryżu z zachowaniem dbałości o warunki produkcyjne to nie tylko ukłon w stronę osób nie spożywających produktów odzwierzęcych, ale też istotna wartość dla osób borykających się z różnymi rodzaju alergiami. Dzięki pozbyciu się większości najpopularniejszych alergenów, suplement ten określany jest mianem hipoalergicznego. Co istotne, nie uświadczymy w nim nawet śladowych ilości glutenu, zbóż, jaj, kukurydzy czy soi, co ma znaczenie dla osób o wysokim stopniu zaawansowania nietolerancji pokarmowych. Niełatwo znaleźć takie białko, ze względu na wspólne linie produkcyjne wielu produktów znajdujących się w jednych zakładach wytwarzających odżywki.

Pełny profil aminokwasowy
Problemem, z którym boryka się większość wegan i wegetarian, jest niepełny profil aminokwasowy produktów będących roślinnymi źródłami białka. Dlatego ważne jest, aby w suplementach używanych przez osoby stroniące od produktów odzwierzęcych nadrabiano te braki. W tej odżywce znajdziemy pełen profil, wszystkich 20 aminokwasów białkowych. Uzyskano to dzięki dobraniu w odpowiednich proporcjach wysokiej jakości białek z ryżu i grochu. Dzięki temu, maksymalizowana jest fizjologiczna rola białka pochodzącego z tego suplementu w organizmie.

Promocja zdolności anabolicznych ustroju
Znaczenie protein w diecie szczególnie doceniają osoby aktywne. Białka dostarczają aminokwasów, które są podstawowym materiałem budulcowym w organizmie człowieka. Zwiększona podaż protein w diecie sportowców pozwala na zwiększenie wydajności ich treningów poprzez nasilenie procesów anabolicznych oraz stymulację regeneracji. Ale dostarczanie aminokwasów jest również istotne dla zdrowia z względów innych niż wysiłkowe. Stanowią one uniwersalne „cegiełki” Pozwalające tkankom rozwijać się i regenerować.

Wsparcie funkcji organizmu
Odpowiednia podaż protein w diecie to nie tylko sprawność budulcowa tkanek, ale też wszechstronna promocja funkcji organizmu. Aminokwasy używane są m.in. do syntezy niektórych hormonów i enzymów, warunkują prawidłową sprawność odpowiedzi immunologicznej czy też regulują gospodarkę wodną ustroju. Zachowanie ich odpowiednio wysokich ilości w diecie, szczególnie w okresie zwiększonego zapotrzebowania (indukowanego zwiększonym wysiłkiem fizycznym) jest kluczowe dla zachowania optymalnego zdrowia ustroju.

Podsumowując, Source Nturals Pro-VegaTein to najwyższej jakości preparat proteinowy skierowany do najbardziej wymagających użytkowników. Jest łatwym i wygodnym sposobem na uzupełnienie podaży białka zarówno przez wegan i wegetarian, jak i alergików nie mogących spożywać standardowych odżywek białkowych. Dbałość o produkcję zapewniona przez renomowanego producenta daje gwarancję, że suplement ten spełnia najbardziej rygorystyczne wymogi stawiane przez użytkowników o szczególnych potrzebach dietetycznych.

OutOfStock
Since 2005
Pro-VegaTein Pro-VegaTein 907g
Source Naturals
129,00 zł

Pro-VegaTein 907g

ilość: 907g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
129,00 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Najwyższej jakości mieszanka protein pozyskanych z ryżu i grochu
  • Pozwala w łatwy sposób uzupełnić należną podaż białka
  • Zawiera pełny profil 20 aminokwasów białkowych
  • Promuje powstawanie środowiska anabolicznego
  • Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • Nie zawiera zbóż, glutenu, jaj i soi
  • Przyjemny, naturalny smak
  • Łatwo strawialne
  • Wolne od GMO

Source Naturals Pro-VegaTein to najwyższej jakości odżywka proteinowa produkowana na bazie białka pozyskanego z grochu oraz ryżu. Jest nie tylko świetną alternatywą dla białek serwatkowych dla wegetarian i wegan, ale też optymalnym wyborem dla osób mających problemy z trawieniem protein z mlecznych źródeł.

Produkt ten został stworzony z troską o zachowanie najwyższych standardów produkcji, dzięki czemu mamy pełną gwarancję zerowej zawartości produktów pochodzenia zwierzęcego w składzie produktu. Dzięki temu jest on odpowiedni dla wegetarian oraz wegan. Ponadto, suplement jest też wolny od glutenu oraz soi, co ma kluczowe znaczenie dla osób nie tolerujących tych składników. Dalej, do produkcji tej odżywki nie użyto również żadnych półproduktów wytworzonych z użyciem GMO, przez co jest ona odpowiednia dla osób zwracających uwagę na pełną naturalność spożywanych produktów.

Produkt wolny od najpopularniejszych alergenów
Pozyskanie protein z grochu oraz ryżu z zachowaniem dbałości o warunki produkcyjne to nie tylko ukłon w stronę osób nie spożywających produktów odzwierzęcych, ale też istotna wartość dla osób borykających się z różnymi rodzaju alergiami. Dzięki pozbyciu się większości najpopularniejszych alergenów, suplement ten określany jest mianem hipoalergicznego. Co istotne, nie uświadczymy w nim nawet śladowych ilości glutenu, zbóż, jaj, kukurydzy czy soi, co ma znaczenie dla osób o wysokim stopniu zaawansowania nietolerancji pokarmowych. Niełatwo znaleźć takie białko, ze względu na wspólne linie produkcyjne wielu produktów znajdujących się w jednych zakładach wytwarzających odżywki.

Pełny profil aminokwasowy
Problemem, z którym boryka się większość wegan i wegetarian, jest niepełny profil aminokwasowy produktów będących roślinnymi źródłami białka. Dlatego ważne jest, aby w suplementach używanych przez osoby stroniące od produktów odzwierzęcych nadrabiano te braki. W tej odżywce znajdziemy pełen profil, wszystkich 20 aminokwasów białkowych. Uzyskano to dzięki dobraniu w odpowiednich proporcjach wysokiej jakości białek z ryżu i grochu. Dzięki temu, maksymalizowana jest fizjologiczna rola białka pochodzącego z tego suplementu w organizmie.

Promocja zdolności anabolicznych ustroju
Znaczenie protein w diecie szczególnie doceniają osoby aktywne. Białka dostarczają aminokwasów, które są podstawowym materiałem budulcowym w organizmie człowieka. Zwiększona podaż protein w diecie sportowców pozwala na zwiększenie wydajności ich treningów poprzez nasilenie procesów anabolicznych oraz stymulację regeneracji. Ale dostarczanie aminokwasów jest również istotne dla zdrowia z względów innych niż wysiłkowe. Stanowią one uniwersalne „cegiełki” Pozwalające tkankom rozwijać się i regenerować.

Wsparcie funkcji organizmu
Odpowiednia podaż protein w diecie to nie tylko sprawność budulcowa tkanek, ale też wszechstronna promocja funkcji organizmu. Aminokwasy używane są m.in. do syntezy niektórych hormonów i enzymów, warunkują prawidłową sprawność odpowiedzi immunologicznej czy też regulują gospodarkę wodną ustroju. Zachowanie ich odpowiednio wysokich ilości w diecie, szczególnie w okresie zwiększonego zapotrzebowania (indukowanego zwiększonym wysiłkiem fizycznym) jest kluczowe dla zachowania optymalnego zdrowia ustroju.

Podsumowując, Source Nturals Pro-VegaTein to najwyższej jakości preparat proteinowy skierowany do najbardziej wymagających użytkowników. Jest łatwym i wygodnym sposobem na uzupełnienie podaży białka zarówno przez wegan i wegetarian, jak i alergików nie mogących spożywać standardowych odżywek białkowych. Dbałość o produkcję zapewniona przez renomowanego producenta daje gwarancję, że suplement ten spełnia najbardziej rygorystyczne wymogi stawiane przez użytkowników o szczególnych potrzebach dietetycznych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 907 gPorcja jednorazowa: 2 Łyżki (ok. 18 g)Ilość porcji w opakowaniu: 50
w jednej porcji (18 g)zawartość%ZDS
Kalorie70
Kalorie z Tłuszczu10
Tłuszcz1 g2
Węglowodany1 g
Białko13 g26
Sód125 mg5
Koncetrat Białka Ziaren Grochu11.7 g
Koncetrat Białka Ryżu Białego4.5 g
Koncetrat Białek Ryżu Brązowego1.8 g

Pozostałe składniki

brak

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Body Attack
11,90 zł

Smaczny baton niskowęglowodanowy, zawierający 45 g białka. Nadaje się do spożycia w trakcie diet ketogenn

Kupuję
Life Extension
59,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Kompleks witamin i minerałów wzbogacony ekstraktem z korzenia żeń-szenia. Zawiera naturalną witaminę C.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Source Naturals
199,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Wpływ miodu na kondycję zdrowotną osób aktywnych fizycznie

Wpływ miodu na kondycję zdrowotną osób aktywnych fizycznie

Miód jest zaliczany do grupy substancji słodzących pochodzenia naturalnego, które chętnie wykorzystywane są na co dzień w wielu gospodarstwach domowych na...

czytaj więcej
Równowaga w treningu siłowym

Równowaga w treningu siłowym

Trening siłowy i równowaga. Ta fraza różnym osobom może przywodzić na myśl różnie skojarzenia. Czym jest tak naprawdę równowaga, która powinna...

czytaj więcej
Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Na rynku znajduje się ogromny wybór produktów zawierających ekstrakt Ashwagandha. Przeciętny konsument myśli tokiem:...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027