Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Iso Sensation 93 Iso Sensation 93

Iso Sensation 93 to unikalna odżywka oparta jest na izolacie białka serwatki. Każda porcja dostarcza 30g najwyższej jakości białka, w tym dużą dawkę glutaminy oraz aminokwasów rozgałęzionych. Odżywka firmy Ultimate Nutrition zawiera Kompleks Glutaminowy. Podczas stresu oraz wysiłku fizycznego, pewne części ciała potrzebują takie ilości glutaminy, jakiej organizm nie jest w stanie wyprodukować w wystarczającej ilości. W tym przypadku suplementacja glutaminą ma ogromne znaczenie. Intensywne treningi powodują obniżenie poziomu glutaminy w komórkach mięśniowych co przyczynia się do katabolizmu mięśni. Suplementacja L-glutaminy daje anty-kataboliczne efekty poprzez utrzymanie wysokiego poziomu zatem ochronę masy mięśniowej. 

Technologia IsoChill wykorzystana w odżywce Iso Sensation 93 to proces ultrafiltracji w niskich temperaturach, aby zachować w pełni równowagę białek serwatkowych włączając immunoglobulinę (IgG), laktoferyne (LF) oraz glikomakropeptyd (GMP) Pozyskiwana w ten sposób słodka serwatka jest poddawana procesowi filtracji membranowej, a następnie jest suszona rozpryskowo co daje pewność, że preparat posiada najwyższą jakość.

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Iso Sensation 93 Iso Sensation 93 2270g
ULTIMATE
229,00 zł

Iso Sensation 93 2270g

Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • ŚWIETNY SMAK I ROZPUSZCZALNOŚĆ
  • NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU I WĘGLOWODANÓW
  • BARDZO SZYBKIE WCHŁANIANIE

Iso Sensation 93 to unikalna odżywka oparta jest na izolacie białka serwatki. Każda porcja dostarcza 30g najwyższej jakości białka, w tym dużą dawkę glutaminy oraz aminokwasów rozgałęzionych. Odżywka firmy Ultimate Nutrition zawiera Kompleks Glutaminowy. Podczas stresu oraz wysiłku fizycznego, pewne części ciała potrzebują takie ilości glutaminy, jakiej organizm nie jest w stanie wyprodukować w wystarczającej ilości. W tym przypadku suplementacja glutaminą ma ogromne znaczenie. Intensywne treningi powodują obniżenie poziomu glutaminy w komórkach mięśniowych co przyczynia się do katabolizmu mięśni. Suplementacja L-glutaminy daje anty-kataboliczne efekty poprzez utrzymanie wysokiego poziomu zatem ochronę masy mięśniowej. 

Technologia IsoChill wykorzystana w odżywce Iso Sensation 93 to proces ultrafiltracji w niskich temperaturach, aby zachować w pełni równowagę białek serwatkowych włączając immunoglobulinę (IgG), laktoferyne (LF) oraz glikomakropeptyd (GMP) Pozyskiwana w ten sposób słodka serwatka jest poddawana procesowi filtracji membranowej, a następnie jest suszona rozpryskowo co daje pewność, że preparat posiada najwyższą jakość.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2270 gPorcja jednorazowa: 32 gIlość porcji w opakowaniu: 71
w porcji (32 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna130 kcal-
Białko30 g-
Węglowodany całkowite1 g-
Cukry-
Cholesterol20 mg1%
Sód30 mg1%
 
Uwaga
Podane wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu

Pozostałe składniki

IsoChill (mikrofiltrowany w obniżonej temperaturze izolat białek serwatki (z mleka)), Colostrum, kompleks glutaminy (peptydy L-glutaminy, L-glutamina, N-acetyl L-glutamina), SI Complex (kwas alfa-liponowy, d-pinitol, 4-hydroksyizoleucyna), kompleks enzymów (Proteaza, Laktaza), naturalne i sztuczne aromaty, laktoferryna, substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza), lecytyna sojowa.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Alpha Lipoic Acid
Alpha Lipoic Acid
NOW FOODS
35,00 zł
więcej
IGF-1+ Liposomal Spray
IGF-1+ Liposomal Spray
NOW FOODS
89,00 zł
więcej
Two-Per-Day Tablets
Two-Per-Day Tablets
LIFE EXTENSION
99,00 zł
więcej
Gymnema Sylvestre 400mg
Gymnema Sylvestre 400mg
SWANSON
22,00 zł
więcej
Beta Ecdysterone 300mg
Beta Ecdysterone 300mg
PURE
99,00 zł
więcej
Gymnema Sylvestre 400mg
Gymnema Sylvestre 400mg
NOW FOODS
43,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>