Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Whey Isolate Whey Isolate

XXL Nutrition Whey Isolate to suplement diety pod postacią łatwo rozpuszczalnego proszku, który zawiera szybko przyswajalny izolat białka serwatkowego charakteryzujący się wysoką zawartością najlepszej jakości białka i minimalną laktozy oraz tłuszczu. Podczas mieszania produktu z mlekiem lub wodą shake nie zagęszcza się, ponieważ produkt nie zawiera wypełniaczy, które mogłyby wpłynąć na jego jakość i konsystencję.

Zgodnie dotychczasowym stanem wiedzy na temat odżywiania, białko pozyskiwane z serwatki mleka krowiego oferuje szereg korzyści dla osób uprawiających sport lub prowadzących aktywny styl życia.

Doskonałe źródło BCAA
Ten szczególny rodzaj protein jest bogatym źródłem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), które są niezwykle ważne w żywieniu sportowców, ponieważ w przeciwieństwie do innych niezbędnych aminokwasów są metabolizowane bezpośrednio w tkance mięśniowej podczas ćwiczeń. Suplementacja białka serwatkowego, a co za tym idzie dostarczanie odpowiednich dawek BCAA to doskonała podstawa do rozpoczęcia potreningowej naprawy i odbudowy tkanki mięśniowej. Co więcej, stanowią one również źródło energii podczas ćwiczeń wytrzymałościowych, co pozwala sportowcom ćwiczyć bardziej intensywnie przez dłuższy czas.

Budowanie masy mięśniowej
Białko serwatki jest doskonałym źródłem leucyny, która jest składnikiem bardzo ważnym dla sportowców, ponieważ odgrywa kluczową rolę w promowaniu syntezy białek mięśniowych i wzrostu mięśni. Badania wykazały, że osoby ćwiczące korzystające z diety bogatej w leucynę mają więcej tkanki mięśniowej i mniej tłuszczu w porównaniu do osób, których dieta zawiera niższe poziomy leucyny. Białka serwatki są również bogate w argininę i lizynę, które zwiększają uwalnianie hormonu wzrostu będącego stymulatorem wzrostu mięśni.

„Szybkie” źródło białka
Białko serwatkowe jest lekkostrawne i bardzo szybko zostaje wchłaniane przez organizm, dzięki czemu często bywa nazywane "szybkim" źródłem białka. Wykazano, że jego spożycie powoduje szybszą syntezę białek mięśniowych w porównaniu z innymi rodzajami białek. Takie właściwości sprawiają, że jest wysoce skuteczne w celu naprawy uszkodzeń włókien mięśniowych związanych z wysiłkiem fizycznym oraz budowaniu większych i silniejszych mięśni. Spożycie białka serwatkowego powoduje wyższe stężenie szczytowe aminokwasów we krwi niż spożycie protein pochodzących z innych źródeł.

Badania pokazują, że osiągnięcie i utrzymanie odpowiedniej masy ciała może podnieść przewidywaną długość życia i zapobiec powikłaniom związanym ze zbyt wysoką zawartością tkanki tłuszczowej w organizmie, w tym cukrzycy, nowotworom i chorobom serca. Prawidłowa dieta odgrywa kluczową rolę w każdym programie służącym kontroli masy ciała, a dodatek białka serwatki często wspomaga cały proces.

Kontrola masy ciała
Białka serwatkowe to świetny składnik dodatkowy w planach żywieniowych i żywności funkcjonalnej mających na celu kontrolę apetytu i masy ciała oraz w zarządzaniu metabolicznymi konsekwencjami nadmiaru tkanki tłuszczowej. Posiada ono potencjał fizjologicznie czynnego składnika żywności dla osób z otyłością i chorobami współistniejącymi, takimi jak: nadciśnienie, cukrzyca typu II, czy hiper- i dyslipidemia.

Redukcja tkanki tłuszczowej
Białko serwatkowe to również najlepszy rodzaj protein stosowany podczas planów redukcyjnych, gdzie dieta o ograniczonej wartości energetycznej idzie w parze z regularnie uprawianą aktywnością fizyczną. Jego przyjmowanie wpływa na apetyt i hormony regulujące głód, a stosowanie diety wysokobiałkowej pomaga zmniejszyć spożycie kalorii. Ponadto, białko serwatkowe pomaga kontrolować poziom glukozy we krwi.

Podsumowując, XXL Nutrition Whey Isolate to preparat białkowy, który jest lekkostrawny, posiada przepyszny smak oraz doskonałą rozpuszczalność. Produkt idealnie wkomponuje się w każdy rodzaj diety, nie tylko osób aktywnych fizycznie i sportowców, ale również każdego kto chciałby urozmaicić dotychczasowy model żywienia lub wzbogacić go w dodatkowe, smaczne źródło protein.

OutOfStock
5 2
5

dobra rozpuszczalnosc dobry smak nie pieni sie noi polecam smak waniliowy naprawde fajnebialko moze niejest najtansze ale to jak sie bialko rozpuszcza i smakuje to sa wlasnie te detale za ktore warto doplacic troche pln
5

truskawka 8/10
malina 7/10
banan 9/10
proporcje są świetne
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Whey Isolate Whey Isolate 2500g
Xxl Nutrition
249,00 zł

Whey Isolate 2500g

5 na podstawie 2 opinii ilość: 2500g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
249,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 244,02 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Odznacza się doskonałą przyswajalnością
  • Cechuje się szybkim czasem wchłaniania
  • Wspiera regenerację i odbudowę mięśni
  • Stanowi wsparcie podczas odchudzania
  • Ułatwia budowanie masy mięśniowej
  • Wspomaga kontrolę masy ciała
  • Zawiera sporą dawkę BCAA

XXL Nutrition Whey Isolate to suplement diety pod postacią łatwo rozpuszczalnego proszku, który zawiera szybko przyswajalny izolat białka serwatkowego charakteryzujący się wysoką zawartością najlepszej jakości białka i minimalną laktozy oraz tłuszczu. Podczas mieszania produktu z mlekiem lub wodą shake nie zagęszcza się, ponieważ produkt nie zawiera wypełniaczy, które mogłyby wpłynąć na jego jakość i konsystencję.

Zgodnie dotychczasowym stanem wiedzy na temat odżywiania, białko pozyskiwane z serwatki mleka krowiego oferuje szereg korzyści dla osób uprawiających sport lub prowadzących aktywny styl życia.

Doskonałe źródło BCAA
Ten szczególny rodzaj protein jest bogatym źródłem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), które są niezwykle ważne w żywieniu sportowców, ponieważ w przeciwieństwie do innych niezbędnych aminokwasów są metabolizowane bezpośrednio w tkance mięśniowej podczas ćwiczeń. Suplementacja białka serwatkowego, a co za tym idzie dostarczanie odpowiednich dawek BCAA to doskonała podstawa do rozpoczęcia potreningowej naprawy i odbudowy tkanki mięśniowej. Co więcej, stanowią one również źródło energii podczas ćwiczeń wytrzymałościowych, co pozwala sportowcom ćwiczyć bardziej intensywnie przez dłuższy czas.

Budowanie masy mięśniowej
Białko serwatki jest doskonałym źródłem leucyny, która jest składnikiem bardzo ważnym dla sportowców, ponieważ odgrywa kluczową rolę w promowaniu syntezy białek mięśniowych i wzrostu mięśni. Badania wykazały, że osoby ćwiczące korzystające z diety bogatej w leucynę mają więcej tkanki mięśniowej i mniej tłuszczu w porównaniu do osób, których dieta zawiera niższe poziomy leucyny. Białka serwatki są również bogate w argininę i lizynę, które zwiększają uwalnianie hormonu wzrostu będącego stymulatorem wzrostu mięśni.

„Szybkie” źródło białka
Białko serwatkowe jest lekkostrawne i bardzo szybko zostaje wchłaniane przez organizm, dzięki czemu często bywa nazywane "szybkim" źródłem białka. Wykazano, że jego spożycie powoduje szybszą syntezę białek mięśniowych w porównaniu z innymi rodzajami białek. Takie właściwości sprawiają, że jest wysoce skuteczne w celu naprawy uszkodzeń włókien mięśniowych związanych z wysiłkiem fizycznym oraz budowaniu większych i silniejszych mięśni. Spożycie białka serwatkowego powoduje wyższe stężenie szczytowe aminokwasów we krwi niż spożycie protein pochodzących z innych źródeł.

Badania pokazują, że osiągnięcie i utrzymanie odpowiedniej masy ciała może podnieść przewidywaną długość życia i zapobiec powikłaniom związanym ze zbyt wysoką zawartością tkanki tłuszczowej w organizmie, w tym cukrzycy, nowotworom i chorobom serca. Prawidłowa dieta odgrywa kluczową rolę w każdym programie służącym kontroli masy ciała, a dodatek białka serwatki często wspomaga cały proces.

Kontrola masy ciała
Białka serwatkowe to świetny składnik dodatkowy w planach żywieniowych i żywności funkcjonalnej mających na celu kontrolę apetytu i masy ciała oraz w zarządzaniu metabolicznymi konsekwencjami nadmiaru tkanki tłuszczowej. Posiada ono potencjał fizjologicznie czynnego składnika żywności dla osób z otyłością i chorobami współistniejącymi, takimi jak: nadciśnienie, cukrzyca typu II, czy hiper- i dyslipidemia.

Redukcja tkanki tłuszczowej
Białko serwatkowe to również najlepszy rodzaj protein stosowany podczas planów redukcyjnych, gdzie dieta o ograniczonej wartości energetycznej idzie w parze z regularnie uprawianą aktywnością fizyczną. Jego przyjmowanie wpływa na apetyt i hormony regulujące głód, a stosowanie diety wysokobiałkowej pomaga zmniejszyć spożycie kalorii. Ponadto, białko serwatkowe pomaga kontrolować poziom glukozy we krwi.

Podsumowując, XXL Nutrition Whey Isolate to preparat białkowy, który jest lekkostrawny, posiada przepyszny smak oraz doskonałą rozpuszczalność. Produkt idealnie wkomponuje się w każdy rodzaj diety, nie tylko osób aktywnych fizycznie i sportowców, ale również każdego kto chciałby urozmaicić dotychczasowy model żywienia lub wzbogacić go w dodatkowe, smaczne źródło protein.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Wielkość opakowania: 2500 gPorcja jednorazowa: 36 gIlość porcji w opakowaniu: 69
w porcji (36 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna541 kJ / 127,2 kcal*
Białko31,3 g*
Węglowodany1,3 g*
- cukry0,4 g*
Tłuszcz0,5 g*
- nasycone kwasy tłuszczowe0,2 g*
Błonnik0,8 g*
Sód0,1 g*

Pozostałe składniki

Izolat białek serwatki (zawiera mleko oraz lecytynę sojową), kakao w proszku, substancja wypełniająca: guma guar, substancja słodząca: sukraloza.

 

Ostatnia ocena

zhu

dobra rozpuszczalnosc dobry smak nie pieni sie noi polecam smak waniliowy naprawde fajnebialko moze niejest najtansze ale to jak sie bialko rozpuszcza i smakuje to sa wlasnie te detale za ktore warto doplacic troche pln

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
59,00 zł

Zaawansowany kompleks substancji wszechstronnie wspierających zdrowie i funkcjonalność układu ruchu.

Kupuję
Doctor's Best
129,00 zł

Wysoka dawka MSM w opatentowanej formie. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

Kupuję
Trec
51,00 zł

Najwyższej jakości źródło aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach bocznych w optymalnym stosunku 2:1:1.

Kupuję
Apollo's Hegemony
99,00 zł

Standaryzowany ekstrakt z pokrzywy indyjskiej, będący źródłem forskoliny - naturalnego spalacza tłuszczu.

Kupuję
Nutrex
119,00 zł

Kapsułki ułatwiające redukcję tkanki tłuszczowej. Zmniejszają łaknienie oraz podnoszą termogenezę ciała.

Kupuję
Seeking Health
279,00 zł

Preparat multiskładnikowy, rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027