Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
100% Whey Protein Professional 100% Whey Protein Professional

Scitec 100% Whey Protein Professional to wysokiej jakości odżywka białkowa na bazie koncentratu oraz izolatu serwatki. Preparat idealnie uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na aminokwasy i wspiera budowę masy mięśniowej. Dodatkowo producent umieścił w składzie enzymy, które pomagają łatwiej i szybciej przyswoić zawarte w odżywce aminokwasy.

Dwie formy białka
Produkt stanowi połączenie koncentratu i izolatu białek serwatki. Oba białka choć podobne, różnią się nieco szybkością wchłaniania. W koncentracie znajduje się większa ilość węglowodanów oraz tłuszczy, a jego czas wchłaniania wynosi od jednej do trzech godzin. Izolat natomiast posiada większą procentową zawartość aminokwasów, która może osiągać 90% zawartości białka, a tym samym posiada mniej węglowodanów (także laktozy) i tłuszczy, dlatego jego czas wchłaniania wynosi około jednej godziny.

Wysoka biodostępność
Koncentrat białek serwatki posiada bardzo wysoką biodostępność, mierzoną za pomocną skali BV (biological value), która określa w jakim stopniu aminokwasy mogą być przyswojone i wykorzystane przez organizm. Koncentrat białka serwatkowego posiada BV=104, co świadczy o odpowiednim aminogramie, ponieważ im większa wartość BV tym lepsza jest jego biodostępność. Za wzór uznaje się białko jaja kurzego, które posiada BV=100. Izolat białka serwatkowego ze względu na wysoką zawartość protein posiada natomiast BV=159, co zapewnia organizmowi możliwość pełnego wykorzystania zawartych w nim aminokwasów.

Ułatwione trawienie
Producent umieścił w suplemencie dwa enzymy wspierające trawienie białek wyizolowane z ananasa oraz papai. Bromelainapapaina zawierają mieszankę enzymów proteolitycznych, które ułatwiają rozkład łańcuchów peptydowych, aby pozyskać z nich poszczególne aminokwasy. Skraca to czas trawienia białka, a dodatkowo może uchronić przed zaburzeniem pracy układu pokarmowego, zwłaszcza u osób posiadających mało wydajne enzymy odpowiedzialne za hydrolizę wiązań peptydowych.

Wsparcie anabolizmu mięśniowego
Najważniejszym regulatorem syntezy nowych białek mięśniowych jest aminokwas L-leucyna, która może zwiększać syntezę białek mięśniowych bez względu na obecność innych aminokwasów. Producent dodatkowo umieścił w preparacie aż100g L-leucyny w porcji, aby zwiększyć skuteczność budowy masy mięśniowej.

Dodatkowo produkt został wzbogacony o większą ilość L-glutaminy, która uczestniczy w syntezie nowych białek mięśniowych oraz transporcie azotu, a także w taurynę, która reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, transport kreatyny oraz kurczliwość mięśni.

Pełnowartościowe źródło białka
Suplement cechuje się wysoką zawartością aminokwasów endogennych, które organizm może sam wyprodukować, jak i aminokwasów egzogennych, które muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. Dopiero takie połączenie zapewnia kompleksowe działanie suplementu. Mimo iż jak wspomniano L-leucyna zwiększa tempo syntezy nowych białek mięśniowych, to potrzebna jest podaż pozostałych aminokwasów do zajścia procesów anabolicznych.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Protein Professional to wysokiej jakości odżywka białkowa oparta na koncentracie oraz izolacie białek serwatki. Połączenie to odznacza się wysoką biodostępnością, a dodatek enzymów ułatwiających rozkład peptydów przyśpiesza dodatkowo proces trawienia. Wysoka zawartość jednego z najważniejszych aminokwasów w procesie syntezy nowych białek mięśniowych (L-leucyny) wraz z pozostałymi aminokwasami zapewnia odpowiednie środowisko anaboliczne.

Na magazynie
5 2
5

zajebiste wpc, wiekszosc smakow juz zjedzone :) lepsze niz treca czy olimpu
5

100 % whey protein pod względem smaków i skadu jest mega , aktualnie mam cytrynowy sernik i pomaranczowa czekolada - narazie nie mam zamiaru zmieniać ! Cena równiez jak na jakość produktu to jest atrakcyjna .. Polecam sprubówać ;)
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Whey Protein Professional 100% Whey Protein Professional 920g
SCITEC
90,00 zł

100% Whey Protein Professional

5 na podstawie 2 opinii
Magazyn UE

Wszystkie gramatury

920g
90,00 zł
2350g
185,00 zł
5000g
399,00 zł
2820g
195,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,64 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Połączenie koncentratu i izolatu białek serwatki
  • Szybki czas wchłaniania i wysoka biodostępność
  • Zawiera enzymy ułatwiające trawienie białek
  • Wzbogacony o L-glutaminę oraz taurynę
  • Dostępny w kilku wariantach smakowych
  • Hamuje rozpad tkanki mięśniowej
  • Zwiększona zawartość L-leucyny
  • Idealne źródło białka po treningu
  • Promuje anabolizm mięśniowy
  • Pełnowartościowe źródło białka

Scitec 100% Whey Protein Professional to wysokiej jakości odżywka białkowa na bazie koncentratu oraz izolatu serwatki. Preparat idealnie uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na aminokwasy i wspiera budowę masy mięśniowej. Dodatkowo producent umieścił w składzie enzymy, które pomagają łatwiej i szybciej przyswoić zawarte w odżywce aminokwasy.

Dwie formy białka
Produkt stanowi połączenie koncentratu i izolatu białek serwatki. Oba białka choć podobne, różnią się nieco szybkością wchłaniania. W koncentracie znajduje się większa ilość węglowodanów oraz tłuszczy, a jego czas wchłaniania wynosi od jednej do trzech godzin. Izolat natomiast posiada większą procentową zawartość aminokwasów, która może osiągać 90% zawartości białka, a tym samym posiada mniej węglowodanów (także laktozy) i tłuszczy, dlatego jego czas wchłaniania wynosi około jednej godziny.

Wysoka biodostępność
Koncentrat białek serwatki posiada bardzo wysoką biodostępność, mierzoną za pomocną skali BV (biological value), która określa w jakim stopniu aminokwasy mogą być przyswojone i wykorzystane przez organizm. Koncentrat białka serwatkowego posiada BV=104, co świadczy o odpowiednim aminogramie, ponieważ im większa wartość BV tym lepsza jest jego biodostępność. Za wzór uznaje się białko jaja kurzego, które posiada BV=100. Izolat białka serwatkowego ze względu na wysoką zawartość protein posiada natomiast BV=159, co zapewnia organizmowi możliwość pełnego wykorzystania zawartych w nim aminokwasów.

Ułatwione trawienie
Producent umieścił w suplemencie dwa enzymy wspierające trawienie białek wyizolowane z ananasa oraz papai. Bromelainapapaina zawierają mieszankę enzymów proteolitycznych, które ułatwiają rozkład łańcuchów peptydowych, aby pozyskać z nich poszczególne aminokwasy. Skraca to czas trawienia białka, a dodatkowo może uchronić przed zaburzeniem pracy układu pokarmowego, zwłaszcza u osób posiadających mało wydajne enzymy odpowiedzialne za hydrolizę wiązań peptydowych.

Wsparcie anabolizmu mięśniowego
Najważniejszym regulatorem syntezy nowych białek mięśniowych jest aminokwas L-leucyna, która może zwiększać syntezę białek mięśniowych bez względu na obecność innych aminokwasów. Producent dodatkowo umieścił w preparacie aż100g L-leucyny w porcji, aby zwiększyć skuteczność budowy masy mięśniowej.

Dodatkowo produkt został wzbogacony o większą ilość L-glutaminy, która uczestniczy w syntezie nowych białek mięśniowych oraz transporcie azotu, a także w taurynę, która reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową, transport kreatyny oraz kurczliwość mięśni.

Pełnowartościowe źródło białka
Suplement cechuje się wysoką zawartością aminokwasów endogennych, które organizm może sam wyprodukować, jak i aminokwasów egzogennych, które muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. Dopiero takie połączenie zapewnia kompleksowe działanie suplementu. Mimo iż jak wspomniano L-leucyna zwiększa tempo syntezy nowych białek mięśniowych, to potrzebna jest podaż pozostałych aminokwasów do zajścia procesów anabolicznych.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Protein Professional to wysokiej jakości odżywka białkowa oparta na koncentracie oraz izolacie białek serwatki. Połączenie to odznacza się wysoką biodostępnością, a dodatek enzymów ułatwiających rozkład peptydów przyśpiesza dodatkowo proces trawienia. Wysoka zawartość jednego z najważniejszych aminokwasów w procesie syntezy nowych białek mięśniowych (L-leucyny) wraz z pozostałymi aminokwasami zapewnia odpowiednie środowisko anaboliczne.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 920 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: ~31
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna112 kcal*
Białko22 g*
Węglowodany1,4 g*
w tym cukry1,4 g*
Tłuszcz2 g*
w tym tłuszcze nasycone0,7 g*
Sól0,41 g*
L-leucyna100 mg*
L-glutamina210 mg*
Tauryna990 mg*
Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg). 12 mg*
Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g)12 mg*

Pozostałe składniki

Czekoladowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu (10-12%), aromaty (czekoladowy, śmietanka), Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa),substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) 

Waniliowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, jogurt w proszku (z mleka), Chlorek sodu, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) 

Truskawka-biała czekolada: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), barwnik (czerwień buraczana), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa)

Czekoladowo-orzechowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu (10-12%), aromaty, Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), Izolat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa)

Ostatnia ocena

pang

zajebiste wpc, wiekszosc smakow juz zjedzone :) lepsze niz treca czy olimpu

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Anogenin
Anogenin
BLACKSTONE LABS
179,00 zł
więcej
Optimal Multivitamin Plus
Optimal Multivitamin Plus
SEEKING HEALTH
289,00 zł
więcej
Acetyl L-Carnitine 250mg
Acetyl L-Carnitine 250mg
JARROW FORMULAS
69,00 zł
więcej
L-Gen
L-Gen
BRAWN
179,00 zł
więcej
Halo-100
Halo-100
OLYMPUS LABS
239,00 zł
więcej
CLA + Green Tea
CLA + Green Tea Promocja
TREC
92,00 zł 78,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Leucyna

Informacja

Leucyna jest aminokwasem egzogennym, jednym z trzech aminokwasów rozgałęzionych, ketogennych, jej izomerem jest izoleucyna. Wpływa na wydzielanie się (sekrecję) hormonów anabolicznych (insuliny w połączeniu węglowodanami) , oddziaływuje na enzymy (kinazy mTOR) rozpoczynając proces syntezy białek mięśniowych i kontrolując jego przebieg. Synteza białek poprzez leucynę wpływa na rozwój kości, mięśni i skóry. Działa redukująco na tkankę tłuszczową. Bez dostępności leucyny synteza białek jest niewykonalna. W stanie naturalnym występuje w produktach zwierzęcych (m.in. jajach, mięsie, nabiale i rybach), roślinnych, a także w postaci suplementów potreningowych, aminokwasów BCAA, EAA, no-boosterów, stacków kreatynowych, preparatów węglowodanowych. Występuje również w postaci monopreparatów. Jest jednym z ważniejszych aminokwasów dla organizmu sportowca, w zasadzie w każdej dyscyplinie sportowej.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie wynosi 5-10 g/24h, dawkowanie w czasie okołotreningowym oraz rano po przebudzeniu.

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Papaina

Informacja

Papaina jest enzymem trawiennym uzyskiwanym z owocu papai, powodującym wstępny rozkład białka zwierzęcego w wyniku hydrolizy, zwiększa przyswajalność aminokwasów, wspomaga procesy trawienne, przez wpływ na błonę śluzową żołądka zmniejsza ryzyko choroby wrzodowej, wg niepotwierdzonych do końca badań wpływa na zwiększenie odporności organizmu. W suplementacji sportowej stosowana w składzie odżywek białkowych, preparatów witaminowych oraz kompleksów enzymatycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: od kilkudziesięciu do kilkuset mg/24h

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>