Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Booster Whey Protein Booster Whey Protein

Trec Booster Whey Protein to wysokiej jakości odżywka białkowa zawierająca koncentrat białka serwatkowego z dodatkiem oleju MCT. Odżywka posiada niską zawartość węglowodanów, a dosładzana jest jedynie sukralozą. Skład pozbawiony jest niepotrzebnych dodatków obniżających zawartość i wchłanianie białka w produkcie. Odżywka dostępna jest w wielu pysznych smakach, bez problemu trafiając w szerokie gusta smakowe odbiorców.

To, co wyróżnia Booster Whey Protein od innych odżywek białkowych to niewątpliwie wysoka zawartość białka (aż 21 g w 1 porcji) oraz dodatek oleju MCT, czyli średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych stanowiących szybko dostępną energię dla organizmu.

Zapotrzebowanie na białko wzrasta wraz z poziomem aktywności fizycznej, zwłaszcza gdy wykonujemy trening oporowy. Białko, a dokładniej budujące je aminokwasy są używane do odbudowy uszkodzonych podczas treningu włókien mięśniowych oraz innych tkanek, takich jak ścięgna czy więzadła. Wysoka zawartość białka w diecie pozytywnie wpływa na proces regeneracji, budowę masy mięśniowej i kompozycję sylwetki.

Koncentrat białka serwatkowego jest pozyskiwany z mleka i posiada wysoki wskaźnik wartości biologicznej BV (Biological Value), określający w jakiej ilości białko może być jednorazowo przyswojone przez organizm. Koncentrat białka serwatkowego posiada BV=104, a to dlatego, że jest dobrym źródłem aminokwasów egzogennych, których organizm nie potrafi syntezować i muszą być one dostarczane wraz z dietą.

Ponadto koncentrat białka serwatkowego jest absorbowany z przewodu pokarmowego już po upływie 30 minut, a jego pełne przyswojenie i wysycenie krwi aminokwasami następuje po około 1,5-2 godzinach.

Bogaty aminogram sprawia, że Booster Whey Protein znakomicie wspiera procesy anaboliczne organizmu. Oprócz aminokwasów egzogennych, posiada także wysoką zawartość aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA), w których skład wchodzi L-Leucyna, L-Walina i L-Izoleucyna.

Olej MCT to olej dostarczający średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (Medium Chain Triglycerides). W porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi MCT nie są poddawane trawieniu i rozbijane do krótszych kwasów, przechodzą do jelita cienkiego i tam przedostają się do krwi zapewniając niemal natychmiastową energię. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe mogą być używane jako źródło paliwa dla mięśni, poprawiając możliwości treningowe. Ponadto w badaniach wykazano, że spożywanie MCT w porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi skutkuje większą utratą tkanki tłuszczowej, co w połączeniu ze spożywaniem odpowiedniej ilości białka może mieć pozytywny wpływ na kompozycję sylwetki.

Podsumowując Trec Booster Whey Protein to odżywka białkowa wzbogacona o olej MCT. Posiada wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka i skutecznie uzupełnia dobowe zapotrzebowanie organizmu na aminokwasy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe są źródłem szybko dostępnej energii dla mięśni i pozytywnie wpływają na kompozycję sylwetki.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Booster Whey Protein Booster Whey Protein 700g
Trec
55,00 zł

Booster Whey Protein 700g

ilość: 700g

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-02
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
55,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 53,90 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Koncentrat białka serwatkowego wzbogacony o olej MCT
  • Dostarcza szybko przyswajalnej energii
  • Chroni mięsnie przed katabolizmem
  • Wspiera budowę masy mięśniowej
  • Zapewnia anaboliczne środowisko
  • Zapewnia regenerację mięśniową
  • Niska zawartość węglowodanów
  • Przepyszne smaki do wyboru
  • Wysoka zawartość BCAA
  • Aż 21 g białka w porcji

Trec Booster Whey Protein to wysokiej jakości odżywka białkowa zawierająca koncentrat białka serwatkowego z dodatkiem oleju MCT. Odżywka posiada niską zawartość węglowodanów, a dosładzana jest jedynie sukralozą. Skład pozbawiony jest niepotrzebnych dodatków obniżających zawartość i wchłanianie białka w produkcie. Odżywka dostępna jest w wielu pysznych smakach, bez problemu trafiając w szerokie gusta smakowe odbiorców.

To, co wyróżnia Booster Whey Protein od innych odżywek białkowych to niewątpliwie wysoka zawartość białka (aż 21 g w 1 porcji) oraz dodatek oleju MCT, czyli średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych stanowiących szybko dostępną energię dla organizmu.

Zapotrzebowanie na białko wzrasta wraz z poziomem aktywności fizycznej, zwłaszcza gdy wykonujemy trening oporowy. Białko, a dokładniej budujące je aminokwasy są używane do odbudowy uszkodzonych podczas treningu włókien mięśniowych oraz innych tkanek, takich jak ścięgna czy więzadła. Wysoka zawartość białka w diecie pozytywnie wpływa na proces regeneracji, budowę masy mięśniowej i kompozycję sylwetki.

Koncentrat białka serwatkowego jest pozyskiwany z mleka i posiada wysoki wskaźnik wartości biologicznej BV (Biological Value), określający w jakiej ilości białko może być jednorazowo przyswojone przez organizm. Koncentrat białka serwatkowego posiada BV=104, a to dlatego, że jest dobrym źródłem aminokwasów egzogennych, których organizm nie potrafi syntezować i muszą być one dostarczane wraz z dietą.

Ponadto koncentrat białka serwatkowego jest absorbowany z przewodu pokarmowego już po upływie 30 minut, a jego pełne przyswojenie i wysycenie krwi aminokwasami następuje po około 1,5-2 godzinach.

Bogaty aminogram sprawia, że Booster Whey Protein znakomicie wspiera procesy anaboliczne organizmu. Oprócz aminokwasów egzogennych, posiada także wysoką zawartość aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA), w których skład wchodzi L-Leucyna, L-Walina i L-Izoleucyna.

Olej MCT to olej dostarczający średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (Medium Chain Triglycerides). W porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi MCT nie są poddawane trawieniu i rozbijane do krótszych kwasów, przechodzą do jelita cienkiego i tam przedostają się do krwi zapewniając niemal natychmiastową energię. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe mogą być używane jako źródło paliwa dla mięśni, poprawiając możliwości treningowe. Ponadto w badaniach wykazano, że spożywanie MCT w porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi skutkuje większą utratą tkanki tłuszczowej, co w połączeniu ze spożywaniem odpowiedniej ilości białka może mieć pozytywny wpływ na kompozycję sylwetki.

Podsumowując Trec Booster Whey Protein to odżywka białkowa wzbogacona o olej MCT. Posiada wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka i skutecznie uzupełnia dobowe zapotrzebowanie organizmu na aminokwasy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe są źródłem szybko dostępnej energii dla mięśni i pozytywnie wpływają na kompozycję sylwetki.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 23
w 1 porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna470kJ/111 kcal6%
Tłuszcz2,4 g3%
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g7%
Węglowodany1,4 g1%
-w tym cukry1,1 g1%
Białko21 g42%
Sól0,24 g4%
Koncentrat Białka Serwatkowego (z mleka)27,4 g*
Olej MCT0,5 g*

Pozostałe składniki

Kakao (4,5%) dla smaku czekoladowo-wafelkowego, marcepanowo-czekoladowego, pistacjowo-czekoladowego, potrójnej czekolady, czekoladki; aromaty; maltodekstryna dla smaku cappuccino, karmel-toffi, kokosowego, orzechów ziemnych i banana, szarlotki, słonego karmelu, śmietankowego; substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; banan liofilizowany (0,5%) dla smaku orzechów ziemnych i banana; jabłko liofilizowane (0,5%) dla smaku szarlotki; naturalny aromat śmietany (0,5%) dla smaku śmietankowego; woda kokosowa w proszku (0,5%) dla smaku kokosowego; regulator kwasowości – kwas cytrynowy dla smaku szarlotki; substancja słodząca – sukraloza.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
21,00 zł
(1)

Witaminy, minerały i aktywatory metaboliczne. Przeznaczone dla mężczyzn w trakcie zwiększonego wysiłku.

Kupuję
Trec
48,00 zł

Połączenie glukozaminy, kwasu hialuronowego i kolagenu. Wspomaga regenerację elementów aparatu ruchu.

Kupuję
Soncone
16,00 zł 13,00 zł

Pasta arachidowa z ksylitolem i solą morską. Nie zawiera cukru i oleju palmowego. Wolna od GMO.

Kupuję
Soncone
25,00 zł 19,00 zł

Pyszny krem migdałowo-kokosowy z dodatkiem miodu. Zdrowe i smaczne uzupełnienie diety.

Kupuję
Now Foods
75,00 zł

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Hi-tech
109,00 zł

Wyciąg z Carallumy. Wpływa na hamowanie nadmiernego apetytu i związane z tym podjadanie.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Białko serwatkowe

Informacja

Białka serwatkowe (proteiny z mikrofiltracji mleka krowiego) stanowią ok. 20 % białka mleka. Charakteryzują się składnikami aktywnymi biologicznie, przede wszystkim aminokwasami egzogennymi (BCAA i lizyny oraz EAA), a ponadto: beta-laktoglobuliną (36 %), alfa laktoalbuminą (20 %), immunoglobuliną (10%). Magazynują retinol i żelazo w komórkach, stymulują poziom flory bakteryjnej. Stosowanie preparatów z białkiem serwatkowym jest zalecane we wszystkich niemal dyscyplinach sportowych, przede wszystkim przedstawicielom sportów siłowych i kulturystom jako uzupełnienie diety w wysokojakościowe białko, szczególnie okołotreningowo. Dostępne w postaci czystych koncentratów, hydrolizatów i izolatów a także jako składnik odżywek (batonów proteinowych, odżywek węglowodanowo-białkowych, posiłków typ MRP).

Dawkowanie: wg indywidualnego zapotrzebowania, zazwyczaj 30–90 gramów na dobę.

Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT)

Informacja

MCT (średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe), to grupa kwasów tłuszczowych o tzw. średniej długości łańcucha węglowego, zawierające 6 – 12 atomów węgla. Do MCT zaliczają się kwasy: kapronowy (zawierający 6 atomów węgla – C6), heptanowy, (C7), kaprylowy (C8), pelargonowy (C9), kaprynowy (C10) i laurynowy (C12). W odróżnieniu od kwasów długołańcuchowych trawione przez lipazę trzustkową i wchłaniane przez żyłę wrotną do wątroby, transportowane w postaci chylomikronów, ograniczających ryzyko miażdżycy. Naturalnym źródłem MCT jest tłuszcz kokosowy, w mniejszym stopniu tłuszcz mleczny. Dzięki właściwościom ułatwiającym trawienie stanowią szybkie, odnawialne źródło energii (wykazują potencjał termogenny). Potencjał antybakteryjny pozwala na stosowanie w leczeniu klinicznym (m.in. chorób wątroby, niedożywienia, zaburzeń procesów metabolicznych). Zalecane są w suplementacji sportowej różnych dyscyplin sportowych w programach redukcji masy ciała i budowania masy mięśniowej, jako uzupełnienie kaloryczne diety oraz element wspomagania zdolności wysiłkowych i odnowy biologicznej po wysiłku. Dostępne na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027