Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Booster Whey Protein Booster Whey Protein

Trec Booster Whey Protein to wysokiej jakości odżywka białkowa zawierająca koncentrat białka serwatkowego z dodatkiem oleju MCT. Odżywka posiada niską zawartość węglowodanów, a dosładzana jest jedynie sukralozą. Skład pozbawiony jest niepotrzebnych dodatków obniżających zawartość i wchłanianie białka w produkcie. Odżywka dostępna jest w wielu pysznych smakach, bez problemu trafiając w szerokie gusta smakowe odbiorców.

To, co wyróżnia Booster Whey Protein od innych odżywek białkowych to niewątpliwie wysoka zawartość białka (aż 21 g w 1 porcji) oraz dodatek oleju MCT, czyli średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych stanowiących szybko dostępną energię dla organizmu.

Zapotrzebowanie na białko wzrasta wraz z poziomem aktywności fizycznej, zwłaszcza gdy wykonujemy trening oporowy. Białko, a dokładniej budujące je aminokwasy są używane do odbudowy uszkodzonych podczas treningu włókien mięśniowych oraz innych tkanek, takich jak ścięgna czy więzadła. Wysoka zawartość białka w diecie pozytywnie wpływa na proces regeneracji, budowę masy mięśniowej i kompozycję sylwetki.

Koncentrat białka serwatkowego jest pozyskiwany z mleka i posiada wysoki wskaźnik wartości biologicznej BV (Biological Value), określający w jakiej ilości białko może być jednorazowo przyswojone przez organizm. Koncentrat białka serwatkowego posiada BV=104, a to dlatego, że jest dobrym źródłem aminokwasów egzogennych, których organizm nie potrafi syntezować i muszą być one dostarczane wraz z dietą.

Ponadto koncentrat białka serwatkowego jest absorbowany z przewodu pokarmowego już po upływie 30 minut, a jego pełne przyswojenie i wysycenie krwi aminokwasami następuje po około 1,5-2 godzinach.

Bogaty aminogram sprawia, że Booster Whey Protein znakomicie wspiera procesy anaboliczne organizmu. Oprócz aminokwasów egzogennych, posiada także wysoką zawartość aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA), w których skład wchodzi L-Leucyna, L-Walina i L-Izoleucyna.

Olej MCT to olej dostarczający średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (Medium Chain Triglycerides). W porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi MCT nie są poddawane trawieniu i rozbijane do krótszych kwasów, przechodzą do jelita cienkiego i tam przedostają się do krwi zapewniając niemal natychmiastową energię. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe mogą być używane jako źródło paliwa dla mięśni, poprawiając możliwości treningowe. Ponadto w badaniach wykazano, że spożywanie MCT w porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi skutkuje większą utratą tkanki tłuszczowej, co w połączeniu ze spożywaniem odpowiedniej ilości białka może mieć pozytywny wpływ na kompozycję sylwetki.

Podsumowując Trec Booster Whey Protein to odżywka białkowa wzbogacona o olej MCT. Posiada wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka i skutecznie uzupełnia dobowe zapotrzebowanie organizmu na aminokwasy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe są źródłem szybko dostępnej energii dla mięśni i pozytywnie wpływają na kompozycję sylwetki.

 

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Booster Whey Protein Booster Whey Protein 700g
TREC
55,00 zł

Booster Whey Protein 700g

Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Koncentrat białka serwatkowego wzbogacony o olej MCT
  • Dostarcza szybko przyswajalnej energii
  • Chroni mięsnie przed katabolizmem
  • Wspiera budowę masy mięśniowej
  • Zapewnia anaboliczne środowisko
  • Zapewnia regenerację mięśniową
  • Niska zawartość węglowodanów
  • Przepyszne smaki do wyboru
  • Wysoka zawartość BCAA
  • Aż 21 g białka w porcji

Trec Booster Whey Protein to wysokiej jakości odżywka białkowa zawierająca koncentrat białka serwatkowego z dodatkiem oleju MCT. Odżywka posiada niską zawartość węglowodanów, a dosładzana jest jedynie sukralozą. Skład pozbawiony jest niepotrzebnych dodatków obniżających zawartość i wchłanianie białka w produkcie. Odżywka dostępna jest w wielu pysznych smakach, bez problemu trafiając w szerokie gusta smakowe odbiorców.

To, co wyróżnia Booster Whey Protein od innych odżywek białkowych to niewątpliwie wysoka zawartość białka (aż 21 g w 1 porcji) oraz dodatek oleju MCT, czyli średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych stanowiących szybko dostępną energię dla organizmu.

Zapotrzebowanie na białko wzrasta wraz z poziomem aktywności fizycznej, zwłaszcza gdy wykonujemy trening oporowy. Białko, a dokładniej budujące je aminokwasy są używane do odbudowy uszkodzonych podczas treningu włókien mięśniowych oraz innych tkanek, takich jak ścięgna czy więzadła. Wysoka zawartość białka w diecie pozytywnie wpływa na proces regeneracji, budowę masy mięśniowej i kompozycję sylwetki.

Koncentrat białka serwatkowego jest pozyskiwany z mleka i posiada wysoki wskaźnik wartości biologicznej BV (Biological Value), określający w jakiej ilości białko może być jednorazowo przyswojone przez organizm. Koncentrat białka serwatkowego posiada BV=104, a to dlatego, że jest dobrym źródłem aminokwasów egzogennych, których organizm nie potrafi syntezować i muszą być one dostarczane wraz z dietą.

Ponadto koncentrat białka serwatkowego jest absorbowany z przewodu pokarmowego już po upływie 30 minut, a jego pełne przyswojenie i wysycenie krwi aminokwasami następuje po około 1,5-2 godzinach.

Bogaty aminogram sprawia, że Booster Whey Protein znakomicie wspiera procesy anaboliczne organizmu. Oprócz aminokwasów egzogennych, posiada także wysoką zawartość aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA), w których skład wchodzi L-Leucyna, L-Walina i L-Izoleucyna.

Olej MCT to olej dostarczający średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (Medium Chain Triglycerides). W porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi MCT nie są poddawane trawieniu i rozbijane do krótszych kwasów, przechodzą do jelita cienkiego i tam przedostają się do krwi zapewniając niemal natychmiastową energię. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe mogą być używane jako źródło paliwa dla mięśni, poprawiając możliwości treningowe. Ponadto w badaniach wykazano, że spożywanie MCT w porównaniu z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi skutkuje większą utratą tkanki tłuszczowej, co w połączeniu ze spożywaniem odpowiedniej ilości białka może mieć pozytywny wpływ na kompozycję sylwetki.

Podsumowując Trec Booster Whey Protein to odżywka białkowa wzbogacona o olej MCT. Posiada wysoką zawartość dobrze przyswajalnego białka i skutecznie uzupełnia dobowe zapotrzebowanie organizmu na aminokwasy. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe są źródłem szybko dostępnej energii dla mięśni i pozytywnie wpływają na kompozycję sylwetki.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 23
w 1 porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna111 kcal6%
Tłuszcz2,4 g3%
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g7%
Węglowodany1,4 g1%
-w tym cukry1,1 g1%
Białko21 g42%
Sól0,24 g4%
Olej MCT0,5 g*

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego (z mleka) (91,2%); kakao (4,5%) dla smaku czekoladowo-wafelkowego, marcepanowo-czekoladowego, pistacjowo-czekoladowego, potrójnej czekolady, czekoladki; aromaty; maltodekstryna dla smaku cappuccino, karmel-toffi, kokosowego, orzechów ziemnych i banana, szarlotki, słonego karmelu, śmietankowego; substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; sól (0,8%) dla smaku słony karmel; banan liofilizowany (0,5%) dla smaku orzechów ziemnych i banana; jabłko liofilizowane (0,5%) dla smaku szarlotki; naturalny aromat śmietany (0,5%) dla smaku śmietankowego; woda kokosowa w proszku (0,5%) dla smaku kokosowego; regulator kwasowości – kwas cytrynowy dla smaku szarlotki; substancja słodząca – sukraloza.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
L-Carnitine
L-Carnitine
ACTIVLAB
29,00 zł
więcej
Optimal Multivitamin Methyl One
Optimal Multivitamin Methyl One
SEEKING HEALTH
129,00 zł
więcej
Two-Per-Day Capsules
Two-Per-Day Capsules
LIFE EXTENSION
105,00 zł
więcej
Optimal Multivitamin
Optimal Multivitamin
SEEKING HEALTH
149,00 zł
więcej
Lipo-6 Black Ultra Concentrate
Lipo-6 Black Ultra Concentrate
NUTREX
99,00 zł
więcej
Tr3n
Tr3n
OLYMPUS LABS
249,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Salt

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT)

Informacja

MCT (średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe), to grupa kwasów tłuszczowych o tzw. średniej długości łańcucha węglowego, zawierające 6 – 12 atomów węgla. Do MCT zaliczają się kwasy: kapronowy (zawierający 6 atomów węgla – C6), heptanowy, (C7), kaprylowy (C8), pelargonowy (C9), kaprynowy (C10) i laurynowy (C12). W odróżnieniu od kwasów długołańcuchowych trawione przez lipazę trzustkową i wchłaniane przez żyłę wrotną do wątroby, transportowane w postaci chylomikronów, ograniczających ryzyko miażdżycy. Naturalnym źródłem MCT jest tłuszcz kokosowy, w mniejszym stopniu tłuszcz mleczny. Dzięki właściwościom ułatwiającym trawienie stanowią szybkie, odnawialne źródło energii (wykazują potencjał termogenny). Potencjał antybakteryjny pozwala na stosowanie w leczeniu klinicznym (m.in. chorób wątroby, niedożywienia, zaburzeń procesów metabolicznych). Zalecane są w suplementacji sportowej różnych dyscyplin sportowych w programach redukcji masy ciała i budowania masy mięśniowej, jako uzupełnienie kaloryczne diety oraz element wspomagania zdolności wysiłkowych i odnowy biologicznej po wysiłku. Dostępne na www.muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>