Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
100% Whey Concentrate 100% Whey Concentrate

Eccono Nutrition 100% Whey Concentrate to wysokiej jakości, czysty koncentrat białka serwatki. Preparat odznacza się wysoką rozpuszczalnością i biodostępnością oraz korzystnym składem aminokwasowym. Ponadto dostępny jest wielu atrakcyjnych smakach.

Ogromną rolę w procesie syntezy białka mięśni odgrywa właściwa podaż niezbędnych aminokwasów, czyli tych, których organizm nie potrafi sam zsyntetyzować i muszą one zostać dostarczone z zewnątrz. Są to aminokwasy egzogenne. Na największą uwagę z punktu widzenia osób trenujących zasługują aminokwasy rozgałęzione (BCAA), których znakomitym poziomem odznacza się koncentrat białek serwatkowych.

Koncentrat białek serwatkowych (WPC) jest doskonałym źródłem białka, sprawnie ulega trawieniu i przetransportowaniu do komórek. WPC prezentuje wysoki poziom aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) – L-laucyny, L-izoleucyny i L-waliny, przez co wpływa pozytywnie na syntezę białek mięśniowych, sprzyja regeneracji uszkodzonych tkanek oraz pomaga zwiększyć oraz utrzymać beztłuszczową masę ciała. Ponadto aminokwasy rozgałęzione uczestniczą w syntezie neuroprzekaźników, redukują zmęczenie fizyczne i poprawiają samopoczucie.

Wykazano również, że poszczególne frakcje białka serwatkowego mogą wykazywać także działanie przeciwutleniające. Jest to szczególnie istotne w przypadku osób trenujących, ponieważ podczas ćwiczeń fizycznych w organizmie dochodzi do zwiększonej produkcji wolnych rodników. Na szczególną uwagę zasługuje tutaj przeciwnowotworowe działanie przypisywane metioninę i cysteinie, które pełnią funkcję prekursora glutationu – jednego z najpotężniejszych przeciwutleniaczy naszego organizmu, który neutralizuje substancje toksyczne i pomaga usunąć je z ustroju.

Podsumowując, Eccono Nutrition 100% Whey Concentrate to idealna odżywka dla osób potrzebujących wsparcia w budowaniu masy mięśniowej. Pomaga uzupełnić zapotrzebowanie na białko, w szczególności wśród osób aktywnych fizycznie oraz sportowców.

Brak na magazynie
5 1
5

What's up dudes ? This one I checked because of the promo I received from Musclezone... believe me or not but I shocked myself as it's cheap, tasty and the solubility (which tends to be whack in some cheap competitors) is really great. Glad to catch it from you guys MZ ! Cheers
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
100% Whey Concentrate 100% Whey Concentrate 2000g
Eccono Nutrition
119,00 zł

100% Whey Concentrate 2000g

5 na podstawie 1 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

119,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego
  • Sprzyja ograniczeniu procesów katabolicznych
  • Pomaga pokryć zapotrzebowanie na białko
  • Korzystny skład aminokwasowy
  • Znakomita rozpuszczalność
  • Wspiera budowę masy mięśniowej
  • Dostępny w wielu atrakcyjnych smakach

Eccono Nutrition 100% Whey Concentrate to wysokiej jakości, czysty koncentrat białka serwatki. Preparat odznacza się wysoką rozpuszczalnością i biodostępnością oraz korzystnym składem aminokwasowym. Ponadto dostępny jest wielu atrakcyjnych smakach.

Ogromną rolę w procesie syntezy białka mięśni odgrywa właściwa podaż niezbędnych aminokwasów, czyli tych, których organizm nie potrafi sam zsyntetyzować i muszą one zostać dostarczone z zewnątrz. Są to aminokwasy egzogenne. Na największą uwagę z punktu widzenia osób trenujących zasługują aminokwasy rozgałęzione (BCAA), których znakomitym poziomem odznacza się koncentrat białek serwatkowych.

Koncentrat białek serwatkowych (WPC) jest doskonałym źródłem białka, sprawnie ulega trawieniu i przetransportowaniu do komórek. WPC prezentuje wysoki poziom aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) – L-laucyny, L-izoleucyny i L-waliny, przez co wpływa pozytywnie na syntezę białek mięśniowych, sprzyja regeneracji uszkodzonych tkanek oraz pomaga zwiększyć oraz utrzymać beztłuszczową masę ciała. Ponadto aminokwasy rozgałęzione uczestniczą w syntezie neuroprzekaźników, redukują zmęczenie fizyczne i poprawiają samopoczucie.

Wykazano również, że poszczególne frakcje białka serwatkowego mogą wykazywać także działanie przeciwutleniające. Jest to szczególnie istotne w przypadku osób trenujących, ponieważ podczas ćwiczeń fizycznych w organizmie dochodzi do zwiększonej produkcji wolnych rodników. Na szczególną uwagę zasługuje tutaj przeciwnowotworowe działanie przypisywane metioninę i cysteinie, które pełnią funkcję prekursora glutationu – jednego z najpotężniejszych przeciwutleniaczy naszego organizmu, który neutralizuje substancje toksyczne i pomaga usunąć je z ustroju.

Podsumowując, Eccono Nutrition 100% Whey Concentrate to idealna odżywka dla osób potrzebujących wsparcia w budowaniu masy mięśniowej. Pomaga uzupełnić zapotrzebowanie na białko, w szczególności wśród osób aktywnych fizycznie oraz sportowców.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2000 gPorcja jednorazowa: 33 gIlość porcji w opakowaniu: 60
na 33 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna134kcal*
Tłuszcz2,33g*
W tym Kwasy tłuszczowe nasycone1,4g*
Węglowodany4,02g*
W tym Cukry4,02g*
Błonnik0g*
Białko24g*
Sól0g*

Pozostałe składniki

nośnik - lecytyny, aromaty, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, celuloza mikrokrystaliczna), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (czerwień koszenilowa), substancja słodząca (glikozydy stewiolowe).

Ostatnia ocena

Rob M.

What's up dudes ? This one I checked because of the promo I received from Musclezone... believe me or not but I shocked myself as it's cheap, tasty and the solubility (which tends to be whack in some cheap competitors) is really great. Glad to catch it from you guys MZ ! Cheers

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
59,00 zł

Suplement zawierający naturalne, ziołowe diuretyki. Usuwa nadmiar wody, wspiera układ moczowy.

Kupuję
  • Popularny
Alpha Yohimbine
Apollo's Hegemony
99,00 zł

Źródło alfa-johimbiny, maksymalnie efektywnej postaci johimbiny. Promuje tempo redukcji tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Olimp
19,50 zł
(1)

Suplement diety złożony z witamin i łatwo przyswajalnych składników mineralnych, przeznaczony dla ciężarnych.

Kupuję
Natrol
35,00 zł

Suplement wspiera zdrowie organizmu podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Quest Nutrition
9,99 zł

Smaczny baton zawierający 20 g. białka serwatki i kazainy micelarnej. Nie zawiera glutenu,soi oraz jaj.

Kupuję
Quicksilver
179,00 zł

Unikalna kombinacja zaktywowanych witamin; formuła liposomalna zapewnia najwyższą biodostępność.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Czy trzeba trenować ciężko, aby mieć efekty?

Czy trzeba trenować ciężko, aby mieć efekty?

Rozpoczynając swoją przygodę z ciężarami byłem przekonany, że aby mieć siłę konieczny jest ciężki trening na granicy wysiłku maksymalnego w niskich...

czytaj więcej
Adaptacje Metaboliczne Część 7: Refeedy

Adaptacje Metaboliczne Część 7: Refeedy

Jesteś już długo na redukcji, energii nie ma, kalorii już jest tyle co kot napłakał, no ale tkanka tłuszczowa nie spada, a Ty nie chcesz obniżać dalej...

czytaj więcej
Dlaczego sportowcy mają cukrzycę?

Dlaczego sportowcy mają cukrzycę?

Niestety cukrzyca nie dotyczy wyłącznie wąskiego grona osób, które zwyczajnie nie dbają o swoje odżywianie, ale może dotykać tych, dla których zdrowie...

czytaj więcej
Co unikatowego kryją w sobie zielone warzywa liściaste?

Co unikatowego kryją w sobie zielone warzywa liściaste?

Bez cienia wątpliwości, niewłaściwy sposób odżywiania jest głównym czynnikiem ryzyka rozwoju chorób przewlekłych, takich jak choroby sercowo-naczyniowe,...

czytaj więcej
Alkohol odchudza?

Alkohol odchudza?

Nie tylko papier przyjmie wszystko. W dobie internetu każda elektroniczna informacja może zdobyć wiele głosów poparcia. Wystarczy tylko delikatnie ją...

czytaj więcej
Wkrecam się…/plecy

Wkrecam się…/plecy

aktualnie cwicze codziennie (wiem, wiem, zle, ale po prostu to lubie :)) uczeszczam do silowni bez klimy wiec tylko rano ew przedpoludniem serii tez staram sie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027