Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
That's The Whey Goat & Sheep That's The Whey Goat & Sheep

THAT’S THE WHEY marki Sport Definition to wysokiej jakości odżywka białkowa, w skład której wchodzi koncentrat oraz izolat białka serwatki. Białka pochodzenia zwierzęcego gwarantują znakomity aminogram, który jest niemal identyczny z profilem aminokwasowym białka ludzkiego. Każda osoba aktywna fizycznie posiada zwiększone zapotrzebowanie na pełnowartościowe proteiny, których często trudno jest dostarczyć z diety w odpowiedniej ilości. Stosując That's The Whey marki Sport Definition masz pewność, że suplementujesz się jednym z najlepszych białek dostępnych na rynku. Ze względu na tempo wchłaniania zastosowanych w nim źródeł białka, That's The Whey jest produktem bardzo uniwersalnym – przez co idealnie nada się zarówno w ciągu dnia jak i po treningu.

IDEALNE ŹRÓDŁO BIAŁKA W DIECIE KAŻDEGO SPORTOWCA!
Sport Definition THAT’S THE WHEY® charakteryzuje się dopracowanym składem ale to nie wszystko – kwestia smaku, jak i rozpuszczalności został potraktowana na poważnie! Oryginalne kompozycje smakowe i łatwość rozpuszczania sprawi, że z przyjemnością będziesz wyczekiwał pory na kolejną porcją tego rewelacyjnego białka! Nie będziesz musiał męczyć się z grudkami, jak to miało miejsce kiedyś! Odżywka występuje w wersji instant.

Wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz EAA mają olbrzymie znaczenie dla zabezpieczenia przed katabolizmem oraz promocji procesów anabolicznych. Odpowiednia jakość „cegiełek” budujących Twoje mięśnie ma niezwykłe znaczenie. Postaw na produkt najwyższej jakości, by w niedługim czasie cieszyć się lepszymi efektami. Odpowiednie uzupełnienie diety ma tak samo duże znaczenie, jak odpowiedni trening.

BOGATE ŹRÓDŁO AMINOKWASÓW BCAA, EAA ORAZ GLUTAMINY!
Sport Definition THAT’S THE WHEY® jest bogate w glutaminę - aminokwas, który wykazuje silne działanie antykataboliczne a także wpływa pozytywnie na prawidłową pracę układu pokarmowego. Często mówi się, że warto stosować odżywkę białkową podczas diety redukcyjnej – to prawda, ponieważ przyczynia się ona do przyśpieszenia metabolizmu. Wynika to z faktu, iż proces trawienia białka wymaga większego nakładu energii niż sam proces dostarcza.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
That's The Whey Goat & Sheep That's The Whey Goat & Sheep 600g
SPORT DEFINITION
89,00 zł

That's The Whey Goat & Sheep 600g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

89,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wysoka jakość surowca
  • Idealne zarówno dla odchudzających się, jak i budujących masę mięśniową
  • Duża dawka aminokwasów rozgałęzionych oraz glutaminy
  • Pyszny smak i doskonała rozpuszczalność

THAT’S THE WHEY marki Sport Definition to wysokiej jakości odżywka białkowa, w skład której wchodzi koncentrat oraz izolat białka serwatki. Białka pochodzenia zwierzęcego gwarantują znakomity aminogram, który jest niemal identyczny z profilem aminokwasowym białka ludzkiego. Każda osoba aktywna fizycznie posiada zwiększone zapotrzebowanie na pełnowartościowe proteiny, których często trudno jest dostarczyć z diety w odpowiedniej ilości. Stosując That's The Whey marki Sport Definition masz pewność, że suplementujesz się jednym z najlepszych białek dostępnych na rynku. Ze względu na tempo wchłaniania zastosowanych w nim źródeł białka, That's The Whey jest produktem bardzo uniwersalnym – przez co idealnie nada się zarówno w ciągu dnia jak i po treningu.

IDEALNE ŹRÓDŁO BIAŁKA W DIECIE KAŻDEGO SPORTOWCA!
Sport Definition THAT’S THE WHEY® charakteryzuje się dopracowanym składem ale to nie wszystko – kwestia smaku, jak i rozpuszczalności został potraktowana na poważnie! Oryginalne kompozycje smakowe i łatwość rozpuszczania sprawi, że z przyjemnością będziesz wyczekiwał pory na kolejną porcją tego rewelacyjnego białka! Nie będziesz musiał męczyć się z grudkami, jak to miało miejsce kiedyś! Odżywka występuje w wersji instant.

Wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz EAA mają olbrzymie znaczenie dla zabezpieczenia przed katabolizmem oraz promocji procesów anabolicznych. Odpowiednia jakość „cegiełek” budujących Twoje mięśnie ma niezwykłe znaczenie. Postaw na produkt najwyższej jakości, by w niedługim czasie cieszyć się lepszymi efektami. Odpowiednie uzupełnienie diety ma tak samo duże znaczenie, jak odpowiedni trening.

BOGATE ŹRÓDŁO AMINOKWASÓW BCAA, EAA ORAZ GLUTAMINY!
Sport Definition THAT’S THE WHEY® jest bogate w glutaminę - aminokwas, który wykazuje silne działanie antykataboliczne a także wpływa pozytywnie na prawidłową pracę układu pokarmowego. Często mówi się, że warto stosować odżywkę białkową podczas diety redukcyjnej – to prawda, ponieważ przyczynia się ona do przyśpieszenia metabolizmu. Wynika to z faktu, iż proces trawienia białka wymaga większego nakładu energii niż sam proces dostarcza.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 30 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 23
na 100 g (smak czekoladowy)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna1552 kJ / 367 kcal-
Białko70,31 g-
Węglowodany4,72 g-
w tym4,72 g-
cukry
Tłuszcz7,48 g-
w tym5,25 g-
nasycone kwasy tłuszczowe
Błonnik0 g-
Sód0,22 g-
 
na 100 g (pozostałe smaki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna1679 kJ / 397 kcal-
Białko76,08 g-
Węglowodany5,1 g-
w tym5,1 g-
cukry
Tłuszcz8,09 g-
w tym5,68 g-
nasycone kwasy tłuszczowe
Błonnik0 g-
Sód0,07 g-

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego WPC [białko serwatki koziej (z mleka koziego), białko serwatki owczej (z mleka owczego)]**, kakao - 3, aromaty naturalne, lecytyna słonecznikowa 0,3%, mastyks ? Chios Mastiha (żywica naturalna z drzewa pistacji kleistej (Pistacia lentiscus)) 0,03%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy) - 2,4,6, substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza), maltodekstryna, barwnik (beta-karoten)1, koncentrat soku buraczanego w proszku - 2,4,6 (w celu zabarwienia), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza). **w zmiennych proporcjach Dotyczy tylko smaku: waniliowego - 1, truskawkowego - 2, czekoladowego - 3, malinowego - 4, kokosowego - 5, wiśniowego - 6.
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Thermo Speed Extreme
Thermo Speed Extreme Promocja
OLIMP

Suplement diety przyśpieszający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia wytrzymałość oraz koncentrację.

55,00 zł 49,00 zł
więcej
Lipo-6 Stim Free
Lipo-6 Stim Free
NUTREX

Spalacz tłuszczu w płynnych kapsułkach. Działa termogenicznie, nie zawiera kofeiny.

99,00 zł
więcej
Fenugreek & Thyme
Fenugreek & Thyme
NOW FOODS

Mieszanka ekstraktów z dwóch niezwykłych ziół – nasion kozieradki i liści tymianku.

32,00 zł
więcej
EGCG
EGCG
NOW FOODS

Naturalny antyoksydant na bazie zielonej herbaty. Obniża ciśnienie, poprawia krążenie i wspomaga odporność.

49,00 zł
więcej
L-Carnitine + Green Tea
L-Carnitine + Green Tea
TREC

Suplement diety, który wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej oraz zwiększa wydolność fizyczną.

49,00 zł
więcej
5-HTP
5-HTP
SWANSON

Suplement diety zawierający 5-hydroksytryptofan. Poprawia samopoczucie, ułatwia sen i zwiększa koncentrację.

55,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>