Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
WPC 80 Standard WPC 80 Standard

Activlab Wpc 80 Standard to wysokobiałkowa odżywka, w skład której wchodzi czysty koncentrat białka serwatki. Preparat charakteryzuje się znakomitą rozpuszczalnością i bardzo szybko się wchłania.

Białko stanowi podstawowy składnik budulcowy komórek organizmu człowieka. Wraz ze wzrostem intensywności wysiłku fizycznego dochodzi do zwiększenia zużycia białek ustrojowych, a tym samym zwiększa się również zapotrzebowanie na pełnowartościowe proteiny. Białko odpowiada m.in. za prawidłową regenerację oraz wspiera budowanie czystej masy mięśniowej.

Białko serwatkowe prezentuje wysoki poziom aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) – L-laucyny, L-izoleucyny i L-waliny, które nie muszą podlegać procesom trawienia i od razu trafiają do krwioobiegu, dzięki czemu zostaje zaoszczędzony zarówno czas, jak i energia.

Aminokwasy BCAA to aminokwasy egzogenne, co oznacza, że organizm nie jest w stanie ich sam zsyntetyzować i muszą one być dostarczane z zewnątrz. Stanowią one ok. 1/3 wszystkich aminokwasów i są niezwykle istotne w diecie każdego sportowca. BCAA chronią mięśnie przed uszkodzeniami, wykazują działanie antykataboliczne i przeciwdziałają redukcji tkanki mięśniowej. Ponadto uczestniczą w syntezie neuroprzekaźników, redukują zmęczenie fizyczne i poprawiają samopoczucie.

Niedostateczna podaż aminokwasów rozgałęzionych objawia m.in. poprzez rozdrażenienie, zmęczenie, depresję, zawroty głowy i może prowadzić do rozpadu białek mięśniowych oraz zatrzymana wzrostu i odbudowy tkanek.

Białko serwatkowe nie tylko dostarcza podstawowych aminokwasów, ale także zawiera wiele przeciwciał, które wykazują aktywność przeciwbakteryjną i wzmacniają mechanizmy obronne organizmu.

Podsumowując, Activlab Wpc 80 Standard to środek, który pomaga zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na białko przy intensywnym wysiłku fizycznym. Preparat przeznaczony jest w szczególności dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
WPC 80 Standard WPC 80 Standard 700g
Activlab
44,00 zł

WPC 80 Standard 700g

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego
  • Wysoki poziom aminokwasów rozgałęzionych (BCAA)
  • Pomoc w utrzymaniu masy mięśniowej
  • Dostępny w atrakcyjnych smakach
  • Znakomita rozpuszczalność
  • Nie zawiera aspartamu
  • Niska zawartość cukru
  • Bez zbędnych dodatków

Activlab Wpc 80 Standard to wysokobiałkowa odżywka, w skład której wchodzi czysty koncentrat białka serwatki. Preparat charakteryzuje się znakomitą rozpuszczalnością i bardzo szybko się wchłania.

Białko stanowi podstawowy składnik budulcowy komórek organizmu człowieka. Wraz ze wzrostem intensywności wysiłku fizycznego dochodzi do zwiększenia zużycia białek ustrojowych, a tym samym zwiększa się również zapotrzebowanie na pełnowartościowe proteiny. Białko odpowiada m.in. za prawidłową regenerację oraz wspiera budowanie czystej masy mięśniowej.

Białko serwatkowe prezentuje wysoki poziom aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) – L-laucyny, L-izoleucyny i L-waliny, które nie muszą podlegać procesom trawienia i od razu trafiają do krwioobiegu, dzięki czemu zostaje zaoszczędzony zarówno czas, jak i energia.

Aminokwasy BCAA to aminokwasy egzogenne, co oznacza, że organizm nie jest w stanie ich sam zsyntetyzować i muszą one być dostarczane z zewnątrz. Stanowią one ok. 1/3 wszystkich aminokwasów i są niezwykle istotne w diecie każdego sportowca. BCAA chronią mięśnie przed uszkodzeniami, wykazują działanie antykataboliczne i przeciwdziałają redukcji tkanki mięśniowej. Ponadto uczestniczą w syntezie neuroprzekaźników, redukują zmęczenie fizyczne i poprawiają samopoczucie.

Niedostateczna podaż aminokwasów rozgałęzionych objawia m.in. poprzez rozdrażenienie, zmęczenie, depresję, zawroty głowy i może prowadzić do rozpadu białek mięśniowych oraz zatrzymana wzrostu i odbudowy tkanek.

Białko serwatkowe nie tylko dostarcza podstawowych aminokwasów, ale także zawiera wiele przeciwciał, które wykazują aktywność przeciwbakteryjną i wzmacniają mechanizmy obronne organizmu.

Podsumowując, Activlab Wpc 80 Standard to środek, który pomaga zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na białko przy intensywnym wysiłku fizycznym. Preparat przeznaczony jest w szczególności dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 60 gIlość porcji w opakowaniu: 12
na 60 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna238 kcal/1007 kJ*
Tłuszcz4,3*
Kwasy tłuszczowe nasycone2,8 g*
Węglowodany5,9 g*
w tym Cukry2,6 g*
Białko44 g*
Sól0.25 g*

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego (z mleka łącznie z laktozą), aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (smak truskawkowy), substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza, substancja słodząca: sukraloza, barwniki: karmel amoniakalny (smak orzechowy), koszenila naturalna (smak truskawkowy).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
65,00 zł

Przyspiesza metabolizm; stymuluje termogenezę; stabilizuje glikemię.

Kupuję
Lg Sciences
499,00 zł

Składający się z trzech produktów suplement, nasilający produkcje androgenów oraz budowę masy mięśniowej.

Kupuję
Now Foods
32,00 zł

Mieszanka ekstraktów z dwóch niezwykłych ziół – nasion kozieradki i liści tymianku.

Kupuję
Bragg
59,00 zł

Naturalny, organiczny ocet jabłkowy. Wspiera trawienie i wywiera pozytywny wpływ na metabolizm.

Kupuję
Hpn Supplements
299,00 zł

Suplement wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Przyspiesza metabolizm.

Kupuję
Olympus Labs
129,00 zł

Suplement diety wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej na bazie forskoliny.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Na przestrzeni ostatnich lat wiele uwagi poświęca się rybom, ich spożyciu i tłuszczom w nich zawartych. Zalecenia mówią o spożyciu dwóch porcji ryb w...

czytaj więcej
Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL jest składnikiem, z którego powstaje kwas żołądkowy – niezbędny do prawidłowego przebiegu procesu trawienia, zwłaszcza białek [1]....

czytaj więcej
„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027