Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Protein Whey Protein Whey

Protein Whey to wysokiej jakości produkt zawierający w swoim składzie mieszankę koncentratu oraz izolatu białek serwatkowych. Konsumpcja białka, a zwłaszcza tego po treningu, jest znana z pomocy w sprawnym rozpoczęciu procesu budowy mięśni, znanym jako synteza białek mięśniowych. Podaż białka jest bardzo istotna w ciągu dnia. Rekomendowane dzienne spożycie dla osób ćwiczących waha się pomiędzy 1,2 - 2 g na kilogram ciała. Co za tym idzie, regularne spożycie białka w dawkach 20- 25 g jest wskazane co 3 - 5 godzin, lub jako 4 posiłki w równych odstępach czasowych. 

Koncentrat Białka Serwatki – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.

Izolat Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy potrzebujemy praktycznie natychmiastowej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywany jest ten koncentrat gwarantuje minimalną zawartość innych makroskładników – tłuszczy i węglowodanów.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Protein Whey Protein Whey 1700g
OPTIMUM
149,00 zł

Protein Whey 1700g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

149,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wspomaga budowę beztłuszczowej masy mięśniowej
  • Przyśpiesza regenrację potreningową
  • Uniwersalny - możesz spożywać o każdej porze 

Protein Whey to wysokiej jakości produkt zawierający w swoim składzie mieszankę koncentratu oraz izolatu białek serwatkowych. Konsumpcja białka, a zwłaszcza tego po treningu, jest znana z pomocy w sprawnym rozpoczęciu procesu budowy mięśni, znanym jako synteza białek mięśniowych. Podaż białka jest bardzo istotna w ciągu dnia. Rekomendowane dzienne spożycie dla osób ćwiczących waha się pomiędzy 1,2 - 2 g na kilogram ciała. Co za tym idzie, regularne spożycie białka w dawkach 20- 25 g jest wskazane co 3 - 5 godzin, lub jako 4 posiłki w równych odstępach czasowych. 

Koncentrat Białka Serwatki – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.

Izolat Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy potrzebujemy praktycznie natychmiastowej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywany jest ten koncentrat gwarantuje minimalną zawartość innych makroskładników – tłuszczy i węglowodanów.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1700 gPorcja jednorazowa: 32 gIlość porcji w opakowaniu: 53
w porcji (32 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna126 kcal-
Białko22 g-
Węglowodany całkowite3,4 g-
Cukry3,1 g-
Tłuszcz całkowity2,3 g-
Tłuszcze nasycone0,8 g-
Sód116 mg5%
 
Uwaga
Podane wartości odżywcze mogą się różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu

Pozostałe składniki

Mieszanka białek serwatkowych (96%) [Koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych, emulgator (lecytyna sojowa)], aromaty, substancje zagęszczające (guma celulozowa, guma ksantanowa, karagen), barwniki (korzeń buraka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje słodzące (sukraloza). Zawiera mleko.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
OLIMP
95,00 zł

Aminokwasy w tabletkach do stosowania po treningu. Przyśpieszają regenerację mięśni po wysiłku fizycznym.

Kupuję
SCITEC
85,00 zł
(1)

Mieszanka aminokwasów wołowych. Wspomagają rozwój masy mięśniowej oraz przyspieszają regenerację potreningową.

Kupuję
ACTIVLAB
32,00 zł
(1)

L-karnityna z dodatkiem kofeiny i ekstraktu z zielonej herbaty. Wspomaga odchudzanie i redukuje zmęczenie.

Kupuję
OLIMP
49,00 zł

L-karnityna z L-Argininą, L-L-ornityną i chromem. Wspomaga metabolizm i ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej.

Kupuję
OLIMP
19,50 zł
(1)

Suplement diety złożony z witamin i łatwo przyswajalnych składników mineralnych, przeznaczony dla ciężarnych.

Kupuję
SEEKING HEALTH
279,00 zł

Preparat multiskładnikowy, rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Śniadanie – 7 najlepszych produktów na pierwszy posiłek!

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Okazuje się jednak, że czasami lepiej jest go nie zjeść. Kiedy? Wtedy kiedy mamy do wyboru wyjątkowo ominąć ten...

czytaj więcej

Przełom w zakresie terapii zastępczej w cukrzycy typu 1

Cukrzyca typu 1 jest przewlekłą chorobą, w której trzustka wytwarza niewiele lub nie wytwarza wcale insuliny w wyniku działania układu odpornościowego na...

czytaj więcej

Czy naturalna substancja zawarta w spirulinie może obniżyć wysokie ciśnienie krwi?

Włoscy naukowcy przetestowali różne związki występujące w spirulinie, aby dowiedzieć się, czy którakolwiek z tych substancji może obniżyć wysokie...

czytaj więcej

Dlaczego cukier nie uzależnia?

Jednym z najbardziej zakorzenionych twierdzeń w zakresie żywienia jest przekonanie o wszechobecnym uzależnieniu od cukru. Zgodnie ze wspomnianym...

czytaj więcej

Depresja – cicha morderczyni

Jedną z chorób XXI wieku, która zbiera swoje żniwo jest depresja.  Według raportu WHO depresja jest główną przyczyną samobójstw, których liczba wynosi...

czytaj więcej

Czy Horny Goat Weed pomaga na zaburzenia erekcji?

Zaburzenia erekcji  (Erectile dysfunction (ED) )definiuje się jako niezdolność do uzyskania i utrzymania erekcji wystarczająco mocnej, aby odbyć stosunek...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027