Ciasteczka Peanut Butter

Aleksandra

Zakochałam się w nich nie tylko z powodu smaku - są idealne, kiedy potrzebujemy dobić tłuszcze, a zwykłe orzechy, awokado czy olej kokosowy nam się znudziły.

1 ciasteczko ma:  

15 g Tłuszczy 

7 g Białka

5 g Węglowodanów

Składniki

1 Jajko L 

100 g Masła Orzechowego 100%

50 g Mąki Migdałowej

15 g Ksylitolu

Odrobina Cynamonu

Aromat Waniliowy

Przygotowanie

  1. Wbij jajko do miski, dodaj masło orzechowe, mąkę migdałową i ksylitol, pomieszaj łyżką, aż uzyskasz jednolitą masę.
  2. Dodaj wedle uznania aromat waniliowy oraz cynamon i ponownie wymieszaj.
  3. Uformuj równej wielkości kulki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (mi wychodzi 6 sztuk)
  4. Rozgnieć lekko kulki aż uzyskasz płaskie ciasteczka. 
  5. Piecz ciasteczka przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Jeden komentarz

  1. Avatar

    Wyglądają świetnie

Pozostaw odpowiedź Meble Anuluj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *