Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Low Carb Cookies Low Carb Cookies

Body Attack Low Carb Almond Cookies to niezwykle smakowite i chrupiące ciasteczka o smaku migdałowym. Produkt zawiera minimalne ilości cukru, a jednocześnie dostarcza 8,2 g białka na 100 g. W odróżnieniu od większości tradycyjnych ciastek, w procesie wytwarzania Body Attack Low Carb Almond Cookies używa się pszenicy oraz tłuszczy roślinnych. Dzięki wykorzystaniu słodzika - maltitolu, ciasteczka posiadają słodki, przepyszny smak.

Bardzo dużo osób prowadzących zdrowy tryb życia i dbających o swoją sylwetkę szuka idealnej alternatywy dla standardowych słodyczy, które będę smakować równie dobrze i dostarczać mniej cukrów prostych niż tradycyjne, „sklepowe” łakocie. Z myślą o takich osobach powstały Body Attack Low Carb Almond Cookies, które dzięki swojemu doskonałemu smakowi zaspakajają apetyt na słodycze.

Ciasteczka Body Attack Low Carb Almond Cookies idealnie nadają się jako wyśmienita przekąska w każdym zdrowym modelu żywieniowym, a także w większości diet redukcyjnych o różnej zawartości węglowodanów.

Jedno ciasteczko Body Attack Low Carb Almond Cookies to około 10,3 g węglowodanów, w tym minimalna zawartość cukru (0,4 g). Dzięki temu ciasteczka są idealną przekąską nie tylko dla osób odchudzających się, ale również dla osób, które ze względu na choroby dietozależne muszą przestrzegać zaleceń żywieniowych. Oprócz tego, produkt może również służyć osobom aktywnym fizycznie jako sposób na uzupełnienie wyczerpanych zapasów glikogenu mięśniowego lub szybka przekąska przed planowanym treningiem.

Maltitol użyty w celu dosłodzenia naszej zdrowej przekąski jest składnikiem naturalnym i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Używany jest jako substytut cukru w tych samych proporcjach, nie ma więc konieczności zastępowania go innymi składnikami, takimi jak sztuczne słodziki. W produktach gdzie wyeliminowana sacharoza zastępowana jest sztucznymi substancjami słodzącymi, konsystencję często wzbogaca się tłuszczem, więc ostateczny produkt ma taką samą lub nawet większą kaloryczność od pierwowzoru, a bardzo często określany jest mianem – fit, light, czy fitness. Oprócz tego, maltitol nie zwiększa ryzyka wystąpienia próchnicy, jest całkowicie bezpieczny dla osób z celiakią bądź nietolerancją laktozy i jak dotąd nie pojawiły się żadne informacje co do szkodliwych skutków jego spożywania.

Podsumowując, Body Attack Low Carb Almond Cookies to idealna przekąska dla sportowców, a także osób odchudzających się lub wszystkich cierpiących na schorzenia dietozależne, w których istotne jest unikanie cukrów prostych. Produkt świetnie komponuje się z poranną kawą lub herbatą, szklanką mleka, czy też odżywką proteinową.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Low Carb Cookies Low Carb Cookies 110g (Almond)
BODY ATTACK
11,90 zł

Low Carb Cookies 110g (Almond)

Inne formy

115g (Hazelnut)
11,90 zł
110g (Almond)
11,90 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Idealna przekąska dla osób na diecie niskowęglowodanowej
  • Skutecznie zaspokajają apetyt na słodycze
  • Uzupełniają wyczerpane zapasy glikogenu
  • Posiadają doskonały smak i konsystencję
  • Wytworzone z naturalnych składników
  • Słodkość uzyskana dodatkiem maltitolu
  • Alternatywa dla niezdrowych słodyczy
  • Tylko 0,4 g cukru w 1 ciastku (!)
  • Nie zawiera aspartamu

Body Attack Low Carb Almond Cookies to niezwykle smakowite i chrupiące ciasteczka o smaku migdałowym. Produkt zawiera minimalne ilości cukru, a jednocześnie dostarcza 8,2 g białka na 100 g. W odróżnieniu od większości tradycyjnych ciastek, w procesie wytwarzania Body Attack Low Carb Almond Cookies używa się pszenicy oraz tłuszczy roślinnych. Dzięki wykorzystaniu słodzika - maltitolu, ciasteczka posiadają słodki, przepyszny smak.

Bardzo dużo osób prowadzących zdrowy tryb życia i dbających o swoją sylwetkę szuka idealnej alternatywy dla standardowych słodyczy, które będę smakować równie dobrze i dostarczać mniej cukrów prostych niż tradycyjne, „sklepowe” łakocie. Z myślą o takich osobach powstały Body Attack Low Carb Almond Cookies, które dzięki swojemu doskonałemu smakowi zaspakajają apetyt na słodycze.

Ciasteczka Body Attack Low Carb Almond Cookies idealnie nadają się jako wyśmienita przekąska w każdym zdrowym modelu żywieniowym, a także w większości diet redukcyjnych o różnej zawartości węglowodanów.

Jedno ciasteczko Body Attack Low Carb Almond Cookies to około 10,3 g węglowodanów, w tym minimalna zawartość cukru (0,4 g). Dzięki temu ciasteczka są idealną przekąską nie tylko dla osób odchudzających się, ale również dla osób, które ze względu na choroby dietozależne muszą przestrzegać zaleceń żywieniowych. Oprócz tego, produkt może również służyć osobom aktywnym fizycznie jako sposób na uzupełnienie wyczerpanych zapasów glikogenu mięśniowego lub szybka przekąska przed planowanym treningiem.

Maltitol użyty w celu dosłodzenia naszej zdrowej przekąski jest składnikiem naturalnym i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Używany jest jako substytut cukru w tych samych proporcjach, nie ma więc konieczności zastępowania go innymi składnikami, takimi jak sztuczne słodziki. W produktach gdzie wyeliminowana sacharoza zastępowana jest sztucznymi substancjami słodzącymi, konsystencję często wzbogaca się tłuszczem, więc ostateczny produkt ma taką samą lub nawet większą kaloryczność od pierwowzoru, a bardzo często określany jest mianem – fit, light, czy fitness. Oprócz tego, maltitol nie zwiększa ryzyka wystąpienia próchnicy, jest całkowicie bezpieczny dla osób z celiakią bądź nietolerancją laktozy i jak dotąd nie pojawiły się żadne informacje co do szkodliwych skutków jego spożywania.

Podsumowując, Body Attack Low Carb Almond Cookies to idealna przekąska dla sportowców, a także osób odchudzających się lub wszystkich cierpiących na schorzenia dietozależne, w których istotne jest unikanie cukrów prostych. Produkt świetnie komponuje się z poranną kawą lub herbatą, szklanką mleka, czy też odżywką proteinową.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 110 gPorcja jednorazowa: 1 ciasteczko (18g)Ilość porcji w opakowaniu: 6
w porcji (18 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna90kcal*
Tłuszcz4,5g*
W tym kwasy tłuszczowe1,7g*
Węglowodany10,3g*
- W tym cukry0,4g*
- W tym poliole2,9g*
Białko1,5g*
Sól0,1g*

Pozostałe składniki

Mąka pszenna, margaryna (tłuszcz roślinny (olej palmowy, olej rzepakowy), woda, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (annatto)), słodzik (maltitol), migdały w plasterkach (5%), orzeszki ziemne, całe jajo, substancje spulchniające (węglan sodu, difosforan), sól, aromat, barwnik (beta-karoten). Ten produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, nasion sezamu, laktozy (z mleka) i soi.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
HOT
HOT Promocja
ACTIVLAB

Koncentrat napoju izotonicznego wzbogacony o L-karnitynę, witaminy i minerały.

59,00 zł 49,00 zł
więcej
Izolat 97%
Izolat 97%
EXTENSOR

Odżywka białkowa zawierająca 100 % izolatu białek serwatkowych. Ułatwia budowę mięśni i poprawia odporność.

125,00 zł
więcej
Serious Mass
Serious Mass
OPTIMUM

Węglowodanowo-białkowa odżywka na masę. Z dodatkiem Monowodzianu Kreatyny, Glutaminy, Inozytolu i Choliny.

119,00 zł
więcej
Isofaster
Isofaster
TREC

Napój izotoniczny o orzeźwiającym smaku. Uzupełnia poziom elektrolitów i mikroelementów w organizmie.

18,00 zł
więcej
Muscle Mass
Muscle Mass
BIOTECH USA

Koktajl białkowo–węglowodanowy w proszku z dodatkiem monohydratu kreatyny i peptydów glutaminy.

33,00 zł
więcej
Hydrate & Perform
Hydrate & Perform
ISOSTAR

Napój izotoniczny dla osób aktywnych fizycznie. Zapewnia dobre nawodnienie i zwiększa wydajność organizmu

24,90 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>