Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Chapulines Chapulines

CRUNCHY CRITTERS Lemon Chapulines to niezwykle smaczna, egzotyczna przekąska zawierająca gotowe do jedzenia, suszone owady – Chapulines, które przyprawione zostały cytryną.

Chapulines to meksykańska nazwa owadów jadalnych będących krewnymi świerszczy lub koników polnych, które powszechnie używane są jako ważny składnik tamtejszej kuchni. Zalicza się do nich głównie gatunki należące do rodziny Nosokonikowatych (Pyrgomorphidae) oraz Szarańczowatych (Acrididae). Owady są zbierane tylko w określonych porach roku - od wylęgu na początku maja, do późnego lata/wczesnej jesieni. Po dokładnym umyciu są opiekane na szerokim płaskim naczyniu razem z chili, czosnkiem, sokiem z limonki, ekstraktem z agawy i dodatkiem soli. Gotowy produkt posiada osobliwy kwaśno-pikantno-słony smak.

Wysoka wartość odżywcza
Owady należące do rzędu Prostoskrzydłych (Orthoptera), a w szczególności wszystkie odmiany jadalne, w tym te, które zawarte są w omawianym produkcie, stanowią zdrową alternatywę dla powszechnie spożywanych gatunków mięs, takich jak kurczak, wieprzowina, wołowina, a nawet ryb.

Są bogatym źródłem łatwostrawnego i pełnowartościowego białka zawierającego komplet wszystkich niezbędnych aminokwasów, a także stanowią bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które nie mogą być syntetyzowane przez organizm człowieka i muszą być dostarczane wraz z dietą.

Jeśli chodzi o minerały, jadalne świerszcze mogą zawierać niemal pięć razy tyle magnezu i trzy razy więcej żelaza co wołowina. Ponadto dostarczają więcej wapnia niż mleko i są bogate w cynk.

Chityna będąca egzoszkieletem owada również posiada cenne właściwości żywieniowe. Stanowi pożywienie dla probiotycznych bakterii jelitowych, a dzięki temu wpływa na prawidłowy skład mikroorganizmów zasiedlających przewód pokarmowy.

Nowe smaki i doświadczenia kulinarne
Owady jadalne to nie tylko znakomita wartość odżywcza, ale również nowe doświadczenie kulinarne oraz doskonałe urozmaicenie podstawowych smaków i tekstury dań znajdujących się w tradycyjnym jadłospisie.

Ochrona środowiska i racjonalne gospodarowanie zasobami
Ochrona środowiska i racjonalna gospodarka zasobami jest dla wielu konsumentów bardzo ważnym aspektem jeżeli chodzi o osobiste wybory żywieniowe. Konsumpcja owadów, w porównaniu do spożywania mięsa zwierząt hodowlanych wiąże się z ograniczeniem emisji gazów cieplarnianych i amoniaku. Hodowla owadów nie wymaga zagospodarowania terenu w celu zwiększenia produkcji. Owady są również bardzo wydajne jeżeli bierzemy pod uwagę produkcję żywności o wysokiej gęstości odżywczej, ponieważ do produkcji takiej samej ilości białka jak w przypadku zwierząt hodowlanych potrzeba dużo mniej paszy, a nawet można w tym celu użyć odpadów organicznych.

Podsumowując, Crunchy Critters Lemon Chapulines to produkt, który może być samodzielną zdrową przekąską, ale również stanowi ciekawy dodatek do wielu dań np. pizzy, czy potraw na bazie makaronu lub ryżu. Oprócz tego produkt  jest bogaty w białko i błonnik pokarmowy, a także zawiera znikomą ilość niezdrowych tłuszczy i cukrów prostych.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Chapulines Chapulines Lemon 10g
CRUNCHY CRITTERS
19,90 zł

Chapulines Lemon 10g

Inne formy

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,53 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Może być idealnym dodatkiem do wielu potraw
  • Jest alternatywą dla różnych gatunków mięsa
  • Stanowi świetne urozmaicenie nudnej diety
  • Pełni rolę samodzielnej, zdrowej przekąski
  • Cechuje się wysoką gęstością odżywczą
  • Jest źródłem pełnowartościowego białka
  • Zawiera magnez, żelazo, wapń i cynk
  • Zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe
  • Jest źródłem prebiotyków

CRUNCHY CRITTERS Lemon Chapulines to niezwykle smaczna, egzotyczna przekąska zawierająca gotowe do jedzenia, suszone owady – Chapulines, które przyprawione zostały cytryną.

Chapulines to meksykańska nazwa owadów jadalnych będących krewnymi świerszczy lub koników polnych, które powszechnie używane są jako ważny składnik tamtejszej kuchni. Zalicza się do nich głównie gatunki należące do rodziny Nosokonikowatych (Pyrgomorphidae) oraz Szarańczowatych (Acrididae). Owady są zbierane tylko w określonych porach roku - od wylęgu na początku maja, do późnego lata/wczesnej jesieni. Po dokładnym umyciu są opiekane na szerokim płaskim naczyniu razem z chili, czosnkiem, sokiem z limonki, ekstraktem z agawy i dodatkiem soli. Gotowy produkt posiada osobliwy kwaśno-pikantno-słony smak.

Wysoka wartość odżywcza
Owady należące do rzędu Prostoskrzydłych (Orthoptera), a w szczególności wszystkie odmiany jadalne, w tym te, które zawarte są w omawianym produkcie, stanowią zdrową alternatywę dla powszechnie spożywanych gatunków mięs, takich jak kurczak, wieprzowina, wołowina, a nawet ryb.

Są bogatym źródłem łatwostrawnego i pełnowartościowego białka zawierającego komplet wszystkich niezbędnych aminokwasów, a także stanowią bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które nie mogą być syntetyzowane przez organizm człowieka i muszą być dostarczane wraz z dietą.

Jeśli chodzi o minerały, jadalne świerszcze mogą zawierać niemal pięć razy tyle magnezu i trzy razy więcej żelaza co wołowina. Ponadto dostarczają więcej wapnia niż mleko i są bogate w cynk.

Chityna będąca egzoszkieletem owada również posiada cenne właściwości żywieniowe. Stanowi pożywienie dla probiotycznych bakterii jelitowych, a dzięki temu wpływa na prawidłowy skład mikroorganizmów zasiedlających przewód pokarmowy.

Nowe smaki i doświadczenia kulinarne
Owady jadalne to nie tylko znakomita wartość odżywcza, ale również nowe doświadczenie kulinarne oraz doskonałe urozmaicenie podstawowych smaków i tekstury dań znajdujących się w tradycyjnym jadłospisie.

Ochrona środowiska i racjonalne gospodarowanie zasobami
Ochrona środowiska i racjonalna gospodarka zasobami jest dla wielu konsumentów bardzo ważnym aspektem jeżeli chodzi o osobiste wybory żywieniowe. Konsumpcja owadów, w porównaniu do spożywania mięsa zwierząt hodowlanych wiąże się z ograniczeniem emisji gazów cieplarnianych i amoniaku. Hodowla owadów nie wymaga zagospodarowania terenu w celu zwiększenia produkcji. Owady są również bardzo wydajne jeżeli bierzemy pod uwagę produkcję żywności o wysokiej gęstości odżywczej, ponieważ do produkcji takiej samej ilości białka jak w przypadku zwierząt hodowlanych potrzeba dużo mniej paszy, a nawet można w tym celu użyć odpadów organicznych.

Podsumowując, Crunchy Critters Lemon Chapulines to produkt, który może być samodzielną zdrową przekąską, ale również stanowi ciekawy dodatek do wielu dań np. pizzy, czy potraw na bazie makaronu lub ryżu. Oprócz tego produkt  jest bogaty w białko i błonnik pokarmowy, a także zawiera znikomą ilość niezdrowych tłuszczy i cukrów prostych.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 10 gPorcja jednorazowa: 10 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna353kcal*
Tłuszcz11.33g*
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe1.4g*
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe 2.8g*
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 6.8*
Węglowodany39.15g*
- w tym cukry3g*
Błonnik pokarmowy37g*
Białko35.13g*
Sól3.5g*

Pozostałe składniki

Odwodnione koniki polne (87%), woda, cytrynowy proszek (2,7 %).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hard Mass
Hard Mass
TREC

Odżywka wspomagająca przyrost masy mięśniowej polecana dla osób o wolnej przemianie materii.

62,00 zł
więcej
100% Whey Protein
100% Whey Protein Promocja
SCITEC

Odżywka na bazie białka serwatkowego, cechująca się bardzo dobrym profilem aminokwasowym i doskonałym smakiem.

379,00 zł 359,00 zł
więcej
Oatmeal
Oatmeal
SCITEC

Płatki owsiane oraz błonnik w formie β-glukanu. Zdrowy oraz wysokoenergetyczny posiłek.

26,00 zł
więcej
Koncentrat 80%
Koncentrat 80% Promocja
EXTENSOR

Odżywka białkowa oparta na koncentracie białek serwatkowych. Wzmacnia odporność i wspomaga regenerację.

85,00 zł 69,00 zł
więcej
Profi Mass
Profi Mass
OLIMP

Proteinowy suplement diety, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej oraz przyśpiesza regenerację.

155,00 zł
więcej
Muscle Up Protein
Muscle Up Protein Promocja
ACTIVLAB

Odżywka białkowa z kreatyną i tauryną. Dostarcza protein, zwiększa siłę i przyspiesza anabolizm.

39,00 zł 34,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA)

Informacja

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA) – kwasy tłuszczowe monoenowe, w przeciwieństwie do PUFA – kwasów polienowych - mogą być syntetyzowane w organizmie człowieka. Są w związku z tym mniej popularne w suplementacji, choć aktualne badania nad ich właściwościami wskazują, że są niezasłużenie pomijane.

Głównym prozdrowotnym zastosowaniem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych MUFA jest ich suplementacja w ramach profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych. Mogą one optymalizować profil lipidowy, zwiększając ilość lipoproteiny HDL, jednocześnie obniżając ilość „złego” cholesterolu LDL. To właśnie kwasowi oleinowemu, obecnemu w oliwie z oliwek, należącemu do MUFA, przypisuje się właściwości diety śródziemnomorskiej, uważanej za najlepszą dla naszego układu krążenia.

Niektóre źródła podają też, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe monoenowe sprzyjają odchudzaniu. W związku z tym, zwiększenie ich podaży w diecie jest polecane osobom zmagającym się z nadwagą.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA)

Informacja

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA) – posiadają co najmniej dwa podwójne wiązania w cząsteczce. Najczęściej wyróżnia się wśród nich dwie podgrupy: Omega 3 oraz 6. PUFA należą do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, organizm nie jest w stanie ich syntetyzować endogennie i musza być dostarczane do niego wraz z pożywieniem. Ich aktywność biologiczna w ustroju opiera się na byciu prekursorami dla różnorodnych eikozanoidów.

Głównym spektrum właściwości prozdrowotnych PUFA jest układ sercowo-naczyniowy. Są one skuteczną formą profilaktyki przed chorobami krążeniowymi. Ograniczają agregację płytek krwi, mogą obniżać ciśnienie oraz poziom triglicerydów.

Odpowiednia podaż wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ma także kluczowe znaczenie dla zachowania sprawności mózgu. PUFA sprzyjają prawidłowemu rozwojowi układu nerwowego oraz jego funkcjonalności, korzystnie wpływając na funkcje poznawcze. Wskazuje się, że ich odpowiednio duża ilość w diecie może opóźniać procesy starzenia się.

Suplementację kwasami PUFA poleca się także osobom odchudzającym się, wspierają one bowiem kontrolę masy ciała. Ponadto, mogą zapobiegać rozwojowi chorób nowotworowych. Niedobory wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie sprzyjają też osłabieniu odporności.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>