Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Wysokobiałkowa Kawa Latte Wysokobiałkowa Kawa Latte

Kawa z linii I’M FIT to pełny smak i aromat kawy wzbogacony o porcję wysokiej jakości białka oraz dodatek magnezu i witaminy B6. Jest idealną alternatywą dla zwykłej kawy, wzbogacając ją o szereg wartości odżywczych.

Uzupełnia niedobory magnezu
Kawa należy do jednego z najpopularniejszych stymulantów. Dostarcza pobudzającej kofeiny, dającej zastrzyk energii, a także posiada niepowtarzalny smak i aromat, uwielbiany przez nałogowych kawoszy. Niestety, ma też cechę, przez którą wiele osób musi ją ograniczać, lub też z niej zrezygnować - sprzyja niedoborom magnezu. Objawiają się one bolesnymi skurczami mięśni, zaburzają pracę układu nerwowego oraz powodują problemy ze snem. Producent linii I’M FIT, firma Activlab, postanowiła odpowiedzieć na potrzeby miłośników czarnego naparu obawiających się jej efektów ubocznych. Wzbogaciła kawę o dodatek węglanu magnezu, wysoko przyswajalnej formy tego minerału, dzięki czemu nie tyko nie sprzyja ona jego niedoborom, ale też pomaga im zapobiegać.

Wysoka zawartość białka w porcji
Poza zawartością magnezu, kawa ta jest też atrakcyjna dla wszystkich osób aktywnych fizycznie ze względu na wysoką zawartość protein. Każda jej porcja dostarcza ich aż 20g w formie czystego koncentratu białka serwatkowego, powszechnie stosowanego jako suplement diety ze względu na swoją wysoką biodostępność i optymalny aminogram. W ten sposób, produkt nie tylko stanowi smaczną i aromatyczną formę pobudzenia, ale jest też wysokoodżywczym dodatkiem pomagającym zapewnić odpowiednią podaż białka.

Dodatek witaminy B6
Kawa ta została też wzbogacona o dodatek witaminy B6. Jest ona prekursorem wielu koenzymów, przez co niezbędna jest do prawidłowego zachodzenia licznych reakcji biochemicznych w organizmie. Bierze udział w trawieniu substancji odżywczych, warunkuje prawidłową energetykę ustroju, wpływa na wydajność układu nerwowego oraz sercowo-naczyniowego. Jej niedobory prowadzą do zaburzeń emocjonalnych, dysfunkcji układu immunologicznego oraz zapaleń błony śluzowej w obrębie jamy ustnej.

Pełny smak i aromat
Pomimo wielu dodatkowych zalet, kawa wysokobiałkowa nie traci cech charakterystycznych dla jej tradycyjnej wersji, przez które ma tak wielkie grono miłośników. Zachowuje pełnię aromatu i smaku w wersji latte, tj. kawy z dodatkiem mleka. Ponadto, dodatek kofeiny daje oczekiwany zastrzyk energii, pobudzając i zwiększając sprawność funkcji umysłowych.

Podsumowując, kawa wysokobiałkowa I’M FIT to doskonały zamiennik tradycyjnej kawy dla wszystkich sportowców. Pozwala uzyskać takie samo działanie pobudzające, jednocześnie dostarczając porcji białka oraz chroniąc przed niedoborami magnezu i witaminy B6. Może być stosowana jako gorący napój o dodatkowych właściwościach odżywczych, ale też może stanowić uzupełnienie posiłku o porcję wysokiej jakości protein.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Wysokobiałkowa Kawa Latte Wysokobiałkowa Kawa Latte 30g
Activlab
2,99 zł

Wysokobiałkowa Kawa Latte 30g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Kawa wysokoproteinowa dostarczająca ponad 20g białka w porcji
  • Wzbogacona o dodatek magnezu i witaminy B6
  • Wyśmienity smak i aromat kawy latte
  • Bez dodatku cukru i aspartamu
  • Dostarcza 60mg kofeiny

Kawa z linii I’M FIT to pełny smak i aromat kawy wzbogacony o porcję wysokiej jakości białka oraz dodatek magnezu i witaminy B6. Jest idealną alternatywą dla zwykłej kawy, wzbogacając ją o szereg wartości odżywczych.

Uzupełnia niedobory magnezu
Kawa należy do jednego z najpopularniejszych stymulantów. Dostarcza pobudzającej kofeiny, dającej zastrzyk energii, a także posiada niepowtarzalny smak i aromat, uwielbiany przez nałogowych kawoszy. Niestety, ma też cechę, przez którą wiele osób musi ją ograniczać, lub też z niej zrezygnować - sprzyja niedoborom magnezu. Objawiają się one bolesnymi skurczami mięśni, zaburzają pracę układu nerwowego oraz powodują problemy ze snem. Producent linii I’M FIT, firma Activlab, postanowiła odpowiedzieć na potrzeby miłośników czarnego naparu obawiających się jej efektów ubocznych. Wzbogaciła kawę o dodatek węglanu magnezu, wysoko przyswajalnej formy tego minerału, dzięki czemu nie tyko nie sprzyja ona jego niedoborom, ale też pomaga im zapobiegać.

Wysoka zawartość białka w porcji
Poza zawartością magnezu, kawa ta jest też atrakcyjna dla wszystkich osób aktywnych fizycznie ze względu na wysoką zawartość protein. Każda jej porcja dostarcza ich aż 20g w formie czystego koncentratu białka serwatkowego, powszechnie stosowanego jako suplement diety ze względu na swoją wysoką biodostępność i optymalny aminogram. W ten sposób, produkt nie tylko stanowi smaczną i aromatyczną formę pobudzenia, ale jest też wysokoodżywczym dodatkiem pomagającym zapewnić odpowiednią podaż białka.

Dodatek witaminy B6
Kawa ta została też wzbogacona o dodatek witaminy B6. Jest ona prekursorem wielu koenzymów, przez co niezbędna jest do prawidłowego zachodzenia licznych reakcji biochemicznych w organizmie. Bierze udział w trawieniu substancji odżywczych, warunkuje prawidłową energetykę ustroju, wpływa na wydajność układu nerwowego oraz sercowo-naczyniowego. Jej niedobory prowadzą do zaburzeń emocjonalnych, dysfunkcji układu immunologicznego oraz zapaleń błony śluzowej w obrębie jamy ustnej.

Pełny smak i aromat
Pomimo wielu dodatkowych zalet, kawa wysokobiałkowa nie traci cech charakterystycznych dla jej tradycyjnej wersji, przez które ma tak wielkie grono miłośników. Zachowuje pełnię aromatu i smaku w wersji latte, tj. kawy z dodatkiem mleka. Ponadto, dodatek kofeiny daje oczekiwany zastrzyk energii, pobudzając i zwiększając sprawność funkcji umysłowych.

Podsumowując, kawa wysokobiałkowa I’M FIT to doskonały zamiennik tradycyjnej kawy dla wszystkich sportowców. Pozwala uzyskać takie samo działanie pobudzające, jednocześnie dostarczając porcji białka oraz chroniąc przed niedoborami magnezu i witaminy B6. Może być stosowana jako gorący napój o dodatkowych właściwościach odżywczych, ale też może stanowić uzupełnienie posiłku o porcję wysokiej jakości protein.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Kalorie115 kcal
Tłuszcz2g
Nasycone kwasy tłuszczowe1,3g
Węglowodany3,5g
Cukry1,2g
Białko20,7g
Sól0,12g
Kofeina60mg
Magnez101,25mg27%
Witamina B60,7mg50%

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), kawa rozpuszczalna (6,7%), aromaty, węglan magnezu, substancja słodząca: sukraloza, chlorowodorek pirydoksyny. Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
83,00 zł

BCAA wzbogacone dodatkowymi składnikami. Ma silne działanie anaboliczne i wspomaga regenerację mięśni.

Kupuję
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję
Scitec
75,00 zł
(3)

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję
Controlled Labs
259,00 zł
(4)

Suplement aminokwasowy z BCAA i EAA. Ułatwia zwiększenie masy mięśniowej, poprawia wytrzymałość.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję
Universal
149,00 zł
(2)

Kompleks witamin, aminokwasów, enzymów trawiennych, kwasów tłuszczowych i związków zwiększających wydolność.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

Magnez

Informacja

Magnez  (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.

Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień

Witamina B6

Informacja

Witamina B6 (pirydoksyna, pirydoksal, pirydoksamina) jest rozpuszczalna w cieczach. Bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Poprzez obniżenie poziomu tłuszczu we krwi nie pozwala na odkładanie się ich w organizmie. Jest pomocna przy wchłanianiu magnezu i witaminy B­12­ (kobalaminy). Działa przeciwskurczowo na mięśnie i przeciwzapalnie w bólach stawów. Działa przeciwmiażdżycowo. Zapewnia efektywną pracę mózgu. Zwiększa energię podnosząc wigor człowieka. Zapotrzebowanie na witaminę B­6­ zwiększa się w okresie ciąży i karmienia piersią niemowląt. W produktach naturalnych znajduje się: drożdżach, jajach, kiełkach pszenicy, mięsie (wątroba), otrębach pszennych, orzechach, orzeszkach arachidowych, soi. Istnieje hipoteza, że może być syntetyzowana przez bakterie jelitowe.

Niedobór witaminy B6 powoduje zaburzenia przemiany białek, spadek limfocytów we krwi , powoduje uczucie ospałości i potęguje zmęczenie.

Dawkowanie: 1,5–2,5 mg na dobę (zwiększone zapotrzebowanie podczas ciąży i laktacji).

Ostatnio na blogu

Czy trzeba trenować ciężko, aby mieć efekty?

Czy trzeba trenować ciężko, aby mieć efekty?

Rozpoczynając swoją przygodę z ciężarami byłem przekonany, że aby mieć siłę konieczny jest ciężki trening na granicy wysiłku maksymalnego w niskich...

czytaj więcej
Adaptacje Metaboliczne Część 7: Refeedy

Adaptacje Metaboliczne Część 7: Refeedy

Jesteś już długo na redukcji, energii nie ma, kalorii już jest tyle co kot napłakał, no ale tkanka tłuszczowa nie spada, a Ty nie chcesz obniżać dalej...

czytaj więcej
Dlaczego sportowcy mają cukrzycę?

Dlaczego sportowcy mają cukrzycę?

Niestety cukrzyca nie dotyczy wyłącznie wąskiego grona osób, które zwyczajnie nie dbają o swoje odżywianie, ale może dotykać tych, dla których zdrowie...

czytaj więcej
Co unikatowego kryją w sobie zielone warzywa liściaste?

Co unikatowego kryją w sobie zielone warzywa liściaste?

Bez cienia wątpliwości, niewłaściwy sposób odżywiania jest głównym czynnikiem ryzyka rozwoju chorób przewlekłych, takich jak choroby sercowo-naczyniowe,...

czytaj więcej
Alkohol odchudza?

Alkohol odchudza?

Nie tylko papier przyjmie wszystko. W dobie internetu każda elektroniczna informacja może zdobyć wiele głosów poparcia. Wystarczy tylko delikatnie ją...

czytaj więcej
Wkrecam się…/plecy

Wkrecam się…/plecy

aktualnie cwicze codziennie (wiem, wiem, zle, ale po prostu to lubie :)) uczeszczam do silowni bez klimy wiec tylko rano ew przedpoludniem serii tez staram sie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027