Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Almond Coconut Spread Almond Coconut Spread

Almond Coconut Spread firmy Olimp Sport Nutrition to niezwykle pożywny krem migdałowo-kokosowy. Dostarcza cennych składników odżywczych i stanowi doskonałe urozmaicenie diety zarówno w okresie redukcyjnym, jak i masowym. Preparat bazuje na naturalnych składnikach, jest wolny od szkodliwego oleju palmowego, nie zawiera również cukru. Słodki smak zawdzięcza obecności miodu.

Migdały słodkie są nasionami owoców migdałowca zwyczajnego. Można jadać je na surowo, nadają się również do przetwarzania. Są cennym źródłem wielu mikro i makroelementów. Zawierają sporo tłuszczu, ale są to głównie jednonasycone kwasy tłuszczowe i kwasy omega 6. Szczególnie istotny jest kwas alfa-linolenowy, który wykazuje właściwości przeciwzapalne i ma korzystny wpływ na gospodarkę lipidową. Dzięki temu spożywając migdały nie trzeba obawiać się o poziom cholesterolu i kondycję układu krążenia.

Na uwagę zasługuje również całkiem spora ilość białka. Ponadto w migdałach można znaleźć również wiele witamin, w tym potężny przeciwutleniacz, jakim jest witamina E. Dostarczają one także cennych minerałów - są wyjątkowo zasobne w magnez, miedź i potas.

Wiórki kokosowe są otrzymywane z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest suszony, a następnie ścierany. Stanowią wartościowe źródło średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT.  Trójglicerydy średniołańcuchowe są metabolizowane inaczej niż większość tłuszczy. Dzięki swojej budowie łatwo się trawią i mogą być wykorzystywane jako źródło energii. Nie odkładają się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej, dlatego spożywanie produktów z kokosa często poleca się osobom dbającym o prawidłową masę ciała.  

Miód jest naturalnie produkowany przez pszczoły. Idealnie zastępuje cukier, a oprócz walorów smakowych ma korzystny wpływ na zdrowie. Dzięki niskiemu pH wykazuje działanie antybakteryjne, a jego wysoki potencjał antyoksydacyjny wspomaga walkę organizmu z wolnymi rodnikami. Zawarte w nim cukry proste stanowią niezwykle cenne źródło łatwo dostępnej energii.  Ponadto w miodzie można znaleźć witaminy (A, C, witaminy z grupy B) i minerały (potas, fosfor, żelazo, magnez, molibden, mangan, kobalt).

Połączenie wszystkich wymienionych składników daje niezwykle ciekawy efekt smakowy. Przygotowana na bazie migdałów, wiórków kokosowych i miodu pasta ma gęstą, aksamitną, konsystencję, a przy tym łatwo się rozsmarowuje. 

Podsumowując, Olimp Sport Nutrition Almond Coconut Spread to ciekawe urozmaicenie diety. Produkt ma dużą wartość odżywczą, idealnie zastępuje wszelkie niezdrowe kremy śniadaniowe typu nutella. Znakomicie komponuje się z naleśnikami, można nim smarować również pieczywo, wafle ryżowe.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Almond Coconut Spread Almond Coconut Spread 300g
OLIMP
44,00 zł

Almond Coconut Spread 300g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

44,00 zł
1 szt.
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Słodki produkt dla osób dbających o prawidłową dietę
  • Produkt o niezwykle ciekawej kompozycji smaków
  • Nie zawiera szkodliwego oleju palmowego
  • Dostarcza kwasów tłuszczowych omega
  • Doskonały dla wegan oraz wegetarian
  • Nie podwyższa poziomu cholesterolu
  • Dobre źródło białka roślinnego
  • Idealna konsystencja
  • Niska zawartość soli 

Almond Coconut Spread firmy Olimp Sport Nutrition to niezwykle pożywny krem migdałowo-kokosowy. Dostarcza cennych składników odżywczych i stanowi doskonałe urozmaicenie diety zarówno w okresie redukcyjnym, jak i masowym. Preparat bazuje na naturalnych składnikach, jest wolny od szkodliwego oleju palmowego, nie zawiera również cukru. Słodki smak zawdzięcza obecności miodu.

Migdały słodkie są nasionami owoców migdałowca zwyczajnego. Można jadać je na surowo, nadają się również do przetwarzania. Są cennym źródłem wielu mikro i makroelementów. Zawierają sporo tłuszczu, ale są to głównie jednonasycone kwasy tłuszczowe i kwasy omega 6. Szczególnie istotny jest kwas alfa-linolenowy, który wykazuje właściwości przeciwzapalne i ma korzystny wpływ na gospodarkę lipidową. Dzięki temu spożywając migdały nie trzeba obawiać się o poziom cholesterolu i kondycję układu krążenia.

Na uwagę zasługuje również całkiem spora ilość białka. Ponadto w migdałach można znaleźć również wiele witamin, w tym potężny przeciwutleniacz, jakim jest witamina E. Dostarczają one także cennych minerałów - są wyjątkowo zasobne w magnez, miedź i potas.

Wiórki kokosowe są otrzymywane z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest suszony, a następnie ścierany. Stanowią wartościowe źródło średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT.  Trójglicerydy średniołańcuchowe są metabolizowane inaczej niż większość tłuszczy. Dzięki swojej budowie łatwo się trawią i mogą być wykorzystywane jako źródło energii. Nie odkładają się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej, dlatego spożywanie produktów z kokosa często poleca się osobom dbającym o prawidłową masę ciała.  

Miód jest naturalnie produkowany przez pszczoły. Idealnie zastępuje cukier, a oprócz walorów smakowych ma korzystny wpływ na zdrowie. Dzięki niskiemu pH wykazuje działanie antybakteryjne, a jego wysoki potencjał antyoksydacyjny wspomaga walkę organizmu z wolnymi rodnikami. Zawarte w nim cukry proste stanowią niezwykle cenne źródło łatwo dostępnej energii.  Ponadto w miodzie można znaleźć witaminy (A, C, witaminy z grupy B) i minerały (potas, fosfor, żelazo, magnez, molibden, mangan, kobalt).

Połączenie wszystkich wymienionych składników daje niezwykle ciekawy efekt smakowy. Przygotowana na bazie migdałów, wiórków kokosowych i miodu pasta ma gęstą, aksamitną, konsystencję, a przy tym łatwo się rozsmarowuje. 

Podsumowując, Olimp Sport Nutrition Almond Coconut Spread to ciekawe urozmaicenie diety. Produkt ma dużą wartość odżywczą, idealnie zastępuje wszelkie niezdrowe kremy śniadaniowe typu nutella. Znakomicie komponuje się z naleśnikami, można nim smarować również pieczywo, wafle ryżowe.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 300 g
15 g – 1 łyżka stołowaamount%RDA
Wartość energetyczna410 kJ/ 99 kcal-
Tłuszcze8,7g-
w tym - kwasy tłuszczowe nasycone3,4 g-
Węglowodany1,9 g-
w tym - cukry1,4 g-
Błonnik0,7 g-
Białko3,1 g-
Sól0 g-

Pozostałe składniki

Migdały prażone: 65%, wiórki kokosowe: 30%, miód: 5%.

Produkt może zawierać inne orzechy, orzeszki ziemne (arachidowe), nasiona sezamu i i produkty pochodne.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
FireStart Energy Gel + Caffeine
FireStart Energy Gel + Caffeine
OLIMP
3,99 zł
więcej
Carbo Pur
Carbo Pur
Hi-TEC
19,00 zł
więcej
Purple Wraath
Purple Wraath
CONTROLLED LABS
259,00 zł
więcej
100% Beef Aminos
100% Beef Aminos
UNIVERSAL
84,00 zł
więcej
AminoMax 6800
AminoMax 6800 Promocja
TREC
76,00 zł 65,00 zł
więcej
Anabolic Amino
Anabolic Amino
OLIMP
89,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>