Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Omega-3 Omega-3

FA Omega-3 to suplement zawierający w swoim składzie dużą zawartość kwasów tłuszczowych omega-3: EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy). Są to szybko utleniające się tłuszcze, dlatego składniki znajdujące się w tym produkcie zostały starannie wyselekcjonowane, tak aby nie były toksyczne i reprezentowały najwyższą jakość na rynku.

Kwas eikozapentaenowy (EPA) występuje w znacznych ilościach w dobrej jakości tłustych rybach tj.: łosoś, makrela czy sardynki. Łagodzi stany zapalne i jest jednym z ważniejszych preparatów używanych w terapii depresji, zaburzeń nastrojów i problemów na podłożu psychosomatycznym.

Kwas dokozaheksaenowy (DHA) - najbardziej przyswajalna substancja z kwasów tłuszczowych omega-3. Odgrywa znaczącą rolę w procesie rozwoju funkcji poznawczych, poprawia koncentracje i zdolność zapamiętywania u dzieci, dorosłych i osób w podeszłym wieku. Poprawia zdolność szybkiego uczenia się oraz jest skuteczny w walce z nadciśnieniem tętniczym.

Kwasy tłuszczowe omega-3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), które pełnią szereg funkcji w naszym organizmie. Przede wszystkim nasz mózg potrzebuje ich (szczególnie DHA) do prawidłowego funkcjonowania: poprawy pamięci, koncentracji i logicznego myślenia. Odpowiednio wysokie dawki DHA przyczyniają się do zahamowania rozwoju demencji u osób starszych oraz poprawy wszystkich funkcji poznawczych i wykonawczych.

Działanie przeciwzapalne
Mówiąc o kwasach tłuszczowych omega-3, nie sposób wspomnieć o kwasach omega-6. Te ostatnie przyczyniają się do uwolnienia hormonów prozapalnych, dlatego tak ważny jest odpowiedni stosunek tych kwasów tłuszczowych. EPA i DHA działają odwrotnie i wykazują silne działanie przeciwzapalne, hamując wyrzuty prozapalnych hormonów w naszym organizmie. Rekomendowany stosunek kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3 to 4:1 lub 5:1, podczas gdy w diecie większości populacji stosunek ten wynosi 20:1 i więcej.

Omega-3 dla kobiet w ciąży  
EPA i DHA wykazują liczne działanie prozdrowotne. Oprócz swojego działania przeciwzapalnego, uczestniczą w budowie błon komórkowych. Kobiety w ciąży powinny szczególnie zadbać o odpowiednią ilość tych kwasów tłuszczowych, ponieważ są niezbędne do prawidłowego rozwoju mózgu u dziecka oraz są składnikiem siatkówki oka (niedobór kwasów omega-3 w ciąży skutkuje większą tendencją dziecka do wad wzroku).

Prozdrowotne działanie kwasów omega-3  
Badania wykazały szereg zalet odpowiedniego poziomu kwasów omega-3 w osoczu. Przede wszystkim spożycie EPA i DHA dba o kondycje serca, reguluje jego prace i zapobiega zawałom. Wpływają one również na regulacje lipidogramu poprzez zmniejszenie poziomu trójglicerydów we krwi, jak również podnoszą ogólną odporność organizmu, dlatego są polecane w okresie przeziębień. Omega-3 są niezwykle ważne w jednostkach chorobowych o szczególnym nasileniu stanów zapalnych np. w chorobach autoimmunizacyjnych czy RZS – reumatoidalnego zapalenia stawów.

Suplementacja kwasów omega-3 u sportowca
Niewątpliwie, kwasy EPA i DHA są niezwykle ważne w suplementacji sportowca. Badania pokazują, że duże spożycie omega-3 poprawia wrażliwość insulinową, co w efekcie przekłada się na zwiększoną syntezę włókien mięśniowych oraz mniejsze stężenie glukozy we krwi. Przeciwzapalne właściwości pomagają w szybszej regeneracji sportowca, niwelując działanie mikrourazów powstających podczas sesji treningowych.

Podsumowując, FA Omega-3 to starannie dobrane najwyższej jakości kwasy tłuszczowe omega-3, których suplementacja prowadzi do poprawy pracy mózgu, zniwelowania stanów zapalanych oraz ochrony serca i całego układu krwionośnego. Wysoka zawartość EPA i DHA świetnie uzupełnia niedobory powstające w wyniku źle zbilansowanej diety, które przekładają się na poprawę stanu zdrowia.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Omega-3 Omega-3 120 kaps.
FA
29,00 zł

Omega-3 120 kaps.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

29,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wysoka zawartość EPA/DHA
  • Wspomaga procesy myślowe
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Zwiększa insulinowrażliwość
  • Przejawia działanie przeciwzapalne
  • Wzmacnia układ naczyniowy
  • Wspomaga prawidłową pracę serca
  • Zwiększa syntezę włókien mięśniowych
  • Polecany kobietom w ciąży

FA Omega-3 to suplement zawierający w swoim składzie dużą zawartość kwasów tłuszczowych omega-3: EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy). Są to szybko utleniające się tłuszcze, dlatego składniki znajdujące się w tym produkcie zostały starannie wyselekcjonowane, tak aby nie były toksyczne i reprezentowały najwyższą jakość na rynku.

Kwas eikozapentaenowy (EPA) występuje w znacznych ilościach w dobrej jakości tłustych rybach tj.: łosoś, makrela czy sardynki. Łagodzi stany zapalne i jest jednym z ważniejszych preparatów używanych w terapii depresji, zaburzeń nastrojów i problemów na podłożu psychosomatycznym.

Kwas dokozaheksaenowy (DHA) - najbardziej przyswajalna substancja z kwasów tłuszczowych omega-3. Odgrywa znaczącą rolę w procesie rozwoju funkcji poznawczych, poprawia koncentracje i zdolność zapamiętywania u dzieci, dorosłych i osób w podeszłym wieku. Poprawia zdolność szybkiego uczenia się oraz jest skuteczny w walce z nadciśnieniem tętniczym.

Kwasy tłuszczowe omega-3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), które pełnią szereg funkcji w naszym organizmie. Przede wszystkim nasz mózg potrzebuje ich (szczególnie DHA) do prawidłowego funkcjonowania: poprawy pamięci, koncentracji i logicznego myślenia. Odpowiednio wysokie dawki DHA przyczyniają się do zahamowania rozwoju demencji u osób starszych oraz poprawy wszystkich funkcji poznawczych i wykonawczych.

Działanie przeciwzapalne
Mówiąc o kwasach tłuszczowych omega-3, nie sposób wspomnieć o kwasach omega-6. Te ostatnie przyczyniają się do uwolnienia hormonów prozapalnych, dlatego tak ważny jest odpowiedni stosunek tych kwasów tłuszczowych. EPA i DHA działają odwrotnie i wykazują silne działanie przeciwzapalne, hamując wyrzuty prozapalnych hormonów w naszym organizmie. Rekomendowany stosunek kwasów tłuszczowych omega 6 do omega 3 to 4:1 lub 5:1, podczas gdy w diecie większości populacji stosunek ten wynosi 20:1 i więcej.

Omega-3 dla kobiet w ciąży  
EPA i DHA wykazują liczne działanie prozdrowotne. Oprócz swojego działania przeciwzapalnego, uczestniczą w budowie błon komórkowych. Kobiety w ciąży powinny szczególnie zadbać o odpowiednią ilość tych kwasów tłuszczowych, ponieważ są niezbędne do prawidłowego rozwoju mózgu u dziecka oraz są składnikiem siatkówki oka (niedobór kwasów omega-3 w ciąży skutkuje większą tendencją dziecka do wad wzroku).

Prozdrowotne działanie kwasów omega-3  
Badania wykazały szereg zalet odpowiedniego poziomu kwasów omega-3 w osoczu. Przede wszystkim spożycie EPA i DHA dba o kondycje serca, reguluje jego prace i zapobiega zawałom. Wpływają one również na regulacje lipidogramu poprzez zmniejszenie poziomu trójglicerydów we krwi, jak również podnoszą ogólną odporność organizmu, dlatego są polecane w okresie przeziębień. Omega-3 są niezwykle ważne w jednostkach chorobowych o szczególnym nasileniu stanów zapalnych np. w chorobach autoimmunizacyjnych czy RZS – reumatoidalnego zapalenia stawów.

Suplementacja kwasów omega-3 u sportowca
Niewątpliwie, kwasy EPA i DHA są niezwykle ważne w suplementacji sportowca. Badania pokazują, że duże spożycie omega-3 poprawia wrażliwość insulinową, co w efekcie przekłada się na zwiększoną syntezę włókien mięśniowych oraz mniejsze stężenie glukozy we krwi. Przeciwzapalne właściwości pomagają w szybszej regeneracji sportowca, niwelując działanie mikrourazów powstających podczas sesji treningowych.

Podsumowując, FA Omega-3 to starannie dobrane najwyższej jakości kwasy tłuszczowe omega-3, których suplementacja prowadzi do poprawy pracy mózgu, zniwelowania stanów zapalanych oraz ochrony serca i całego układu krwionośnego. Wysoka zawartość EPA i DHA świetnie uzupełnia niedobory powstające w wyniku źle zbilansowanej diety, które przekładają się na poprawę stanu zdrowia.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna74 kJ / 18 kcal*
Białko0 g *
Węglowodany0 g*
Tłuszcz2 g*
EPA (kwas eikozapentaenowy)344 mg*
DHA (kwas dokozaheksaenowy)234 mg*

Pozostałe składniki

Kapsułka (otoczka żelatynowa, substancja wiążąca (gliceryna)), woda oczyszczona.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Maca
Maca
NOW FOODS

Suplement zawierający Maca, czyli źródło witamin i minerałów. Zwiększa energię oraz usprawnia metabolizm.

39,00 zł
więcej
JarroSil Activated Silicon
JarroSil Activated Silicon
JARROW FORMULAS

Suplement zawierający krzem, wspierający układ kostno-stawowy.

149,00 zł
więcej
Super Guarana
Super Guarana
SCITEC

Guarana w tabletkach. Stymuluje układ nerwowy, poprawia koncentrację i ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej.

24,00 zł
więcej
Calcium-Magnesium
Calcium-Magnesium
SCITEC

Kompozycja złożona z wapnia i magnezu. Wywiera korzystny wpływ na układ kostno-stawowy oraz mięśniowy.

24,00 zł
więcej
Lactibiane Tolerancja
Lactibiane Tolerancja
PILEJE

Profesjonalny suplement bakterii kwasu mlekowego. Pięć wyselekcjonowanych szczepów probiotycznych.

129,00 zł
więcej
Selenium
Selenium
SOURCE NATURALS

Źródło selenu pozyskane z drożdży selenowych. Zapewnia ogólne wzmocnienie zdrowia i odporności organizmu.

33,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>