Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Pau D'Arco 500mg Pau D'Arco 500mg

Now Foods Pau D’Arco to suplement diety w skład którego wchodzi sproszkowana wewnętrzna kora z drzewa mrówkowego. Wykazuje ona silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Ma korzystny wpływ na układ pokarmowy i system odpornościowy.

Preparat wzmacnia organizm i stymuluje jego naturalne mechanizmy obronne. Jest szczególnie polecany osobom, które często chorują, nie mogą poradzić sobie z wyeliminowaniem z organizmu chorobotwórczych bakterii (gronkowiec, Helicobacter pylori) albo pasożytów. Warto dodać, że medycyna alternatywna bardzo często korzysta z ekstraktów z Pau D’Arco w profilaktyce i terapii chorób nowotworowych.

Pau D’Arco (Tabebuia Impetiginosa), czyli drzewo mrówkowe, to potężne, wiecznie zielone drzewo pochodzące z lasów deszczowych Amazonii. Jego drewno jest uznawane za jedno z najbardziej wytrzymałych, dlatego szeroko wykorzystuje się je do budowy domów, łodzi i narządzi rolniczych. Z kolei wewnętrzna warstwa kory od wieków znajduje zastosowanie w fitoterapii. Za jej terapeutyczne właściwości odpowiada głównie lapachol oraz jego pochodne.  Lecznicze właściwości wykazują również naftachinony, glikozydy, irydoidy,  fenole oraz potężny antyoksydant – kwercetyna.

Pau D’Arco vs bakterie
Ekstrakty z kory drzewa mrówkowego działają jak naturalny antybiotyk. Są skuteczne względem chorobotwórczych bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych. Unieszkodliwiają lekooporne szczepy gronkowców, bakterie Escherichia Coli oraz odpowiedzialne za powstawanie wrzodów żołądka populacje Helicobacter pylori. Co ważne, nie niszczą przy tym korzystnej mikroflory jelitowej, utworzonej przez bakterie rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium.

Pau D’Arco vs wirusy 
Wirusy to druga grupa szkodliwych mikroorganizmów, które giną pod działaniem ekstraktów z kory Pau D’Arco. Jego przeciwwirusowe właściwości wynikają głównie z biologicznej aktywności β-lapachonu. Hamuje on procesy fermentacji, które sprzyjają rozmnażaniu się wirusów. Dodatkowo oddziałuje na konkretne enzymy w komórkach wirusów, od których zależy synteza DNA i RNA. Pełni również rolę inhibitora enzymu odwrotnej transkryptazy, który kontroluje relacje DNA/RNA. Dzięki takiemu działaniu wirusy tracą zdolność replikacji i nie są w stanie zainfekować zdrowych komórek organizmu. Wśród wirusów, które giną pod działaniem kory Pau D’Arco znajduje się m.in. wirus grypy ludzkiej, wirusy opryszczki I i II, wirus polio, wirus HIV, wirus pryszczycy.

Pau D’Arco vs drożdże i grzyby  
Pau D’Arco likwiduje ponad dziesięć gatunków patologicznych grzybów i drożdżaków, w tym odpowiedzialne za kondydozę szczepy Candida albicans oraz powodujące grzybicę skórną Aspergillus fumigatus. Fungistatyczne działanie kory Pau D’Arco jest zasługą dwóch związków - lapacholu i ksylidyny.

Pau D’Arco vs pasożyty   
Pau D’Arco jest częstym składnikiem protokołów przeciwpasożytniczych, choć mechanizm jego aktywności przeciwpasożytniczej wciąż pozostaje tajemnicą. Naukowcy przyjmują, że obecny w korze lapachol i jego pochodne tworzą w ustroju specyficzną barierę, która uniemożliwia pasożytom wniknięcie do organizmu. Ponadto lapachol wykazuje zdolność dezaktywacji procesu oddychania komórkowego drobnoustrojów, w wyniku czego tracą one zdolność do produkcji niezbędnej do przeżycia energii i giną.

Właściwości immunomodulacyjne
Ekstrakty z kory drzewa mrówkowego dobrze sprawdzają się u osób, które często „łapią” popularne infekcje. Mogą być pomocne również w przypadku niektórych chorób autoimmunologicznych. Pau D’Arco pobudza funkcje układu immunologicznego i sprzyja wzmocnieniu odporności organizmu. Promuje produkcję makrofagów i granulocytów, zwiększa ilość limfocytów oraz leukocytów.

Potencjał przeciwnowotworowy   
Wyizolowany z kory Pau D’Arco lapachol był przedmiotem intensywnych badań naukowców zajmujących się problemem chorób nowotworowych. Jego potencjał antykancerogenny jest bardzo dobrze udokumentowany. Wykazano, że lapachol hamuje rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych m.in. raka piersi, raka jajnika, raka szyjki macicy, raka białaczki, czy czerniaka złośliwego. Dodatkowo zwiększa skuteczność klasycznej chemioterapii,  ukierunkowując jej działanie na komórki patologiczne, bez niszczenia zdrowych tkanek.

Przeciwnowotworowe działanie lapacholu jest realizowane za pomocą kilku mechanizmów. Hamuje on zachodzący w komórkach nowotworowych proces fosforylacji oksydacyjnej, co uniemożliwia wygenerowanie właściwej ilości ATP. Dzięki temu nieprawidłowe komórki zostają pozbawione głównego nośnika energii i obumierają. Lapachol może także ograniczać proces peroksydacji lipidowej, który indukuje patologiczne nowotworzenie. Dodatkowo zmniejsza ilość urydynotrójfosforanu, którzy jest wykorzystywany przy namnażaniu komórek nowotworowych.

Wsparcie dla układu pokarmowego
Pau D’Arco ma korzystny wpływ na kondycję układu pokarmowego i proces trawienia. Pobudza procesy regeneracyjne w obrębie błony śluzowej żołądka, reguluje wydzielanie kwasu żołądkowego i stymuluje produkcję ochronnego śluzu. Ponadto poprawia perystaltykę jelit. Rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej stosują napary z kory drzewa mrówkowego w przypadku uporczywych zaparć.

Podsumowując, Now Foods Pau D’Arco to suplement, który warto stosować w celu wzmocnienia naturalnych sił obronnych organizmu. Idealnie sprawdzi się w walce z chorobotwórczymi bakteriami, wirusami i pasożytami. Osoby, które znajdują się w grupie podwyższonego ryzyka chorób nowotworowych, albo już chorują, mogą rozważyć wykorzystanie suplementu w ramach profilaktyki albo wsparcia standardowych terapii.

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Pau D'Arco 500mg Pau D'Arco 500mg 500mg 100 kaps.
NOW FOODS
30,00 zł

Pau D'Arco 500mg

Magazyn UE

Wszystkie warianty

500mg 100 kaps.
30,00 zł
500mg 250 kaps.
65,00 zł

Inne formy

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Skutecznie zwalcza szkodliwe mikroorganizmy
  • Ogranicza częstotliwość popularnych infekcji
  • Wykazuje właściwości immunomodulujące
  • Redukuje ryzyko chorób kancerogennych
  • Eliminuje pasożyty układu pokarmowego
  • Zmniejsza rozległość stanów zapalnych
  • Wspomaga pracę systemu trawiennego
  • Działa jak naturalny antybiotyk
  • Wzmacnia kondycję zdrowotną

Now Foods Pau D’Arco to suplement diety w skład którego wchodzi sproszkowana wewnętrzna kora z drzewa mrówkowego. Wykazuje ona silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Ma korzystny wpływ na układ pokarmowy i system odpornościowy.

Preparat wzmacnia organizm i stymuluje jego naturalne mechanizmy obronne. Jest szczególnie polecany osobom, które często chorują, nie mogą poradzić sobie z wyeliminowaniem z organizmu chorobotwórczych bakterii (gronkowiec, Helicobacter pylori) albo pasożytów. Warto dodać, że medycyna alternatywna bardzo często korzysta z ekstraktów z Pau D’Arco w profilaktyce i terapii chorób nowotworowych.

Pau D’Arco (Tabebuia Impetiginosa), czyli drzewo mrówkowe, to potężne, wiecznie zielone drzewo pochodzące z lasów deszczowych Amazonii. Jego drewno jest uznawane za jedno z najbardziej wytrzymałych, dlatego szeroko wykorzystuje się je do budowy domów, łodzi i narządzi rolniczych. Z kolei wewnętrzna warstwa kory od wieków znajduje zastosowanie w fitoterapii. Za jej terapeutyczne właściwości odpowiada głównie lapachol oraz jego pochodne.  Lecznicze właściwości wykazują również naftachinony, glikozydy, irydoidy,  fenole oraz potężny antyoksydant – kwercetyna.

Pau D’Arco vs bakterie
Ekstrakty z kory drzewa mrówkowego działają jak naturalny antybiotyk. Są skuteczne względem chorobotwórczych bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych. Unieszkodliwiają lekooporne szczepy gronkowców, bakterie Escherichia Coli oraz odpowiedzialne za powstawanie wrzodów żołądka populacje Helicobacter pylori. Co ważne, nie niszczą przy tym korzystnej mikroflory jelitowej, utworzonej przez bakterie rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium.

Pau D’Arco vs wirusy 
Wirusy to druga grupa szkodliwych mikroorganizmów, które giną pod działaniem ekstraktów z kory Pau D’Arco. Jego przeciwwirusowe właściwości wynikają głównie z biologicznej aktywności β-lapachonu. Hamuje on procesy fermentacji, które sprzyjają rozmnażaniu się wirusów. Dodatkowo oddziałuje na konkretne enzymy w komórkach wirusów, od których zależy synteza DNA i RNA. Pełni również rolę inhibitora enzymu odwrotnej transkryptazy, który kontroluje relacje DNA/RNA. Dzięki takiemu działaniu wirusy tracą zdolność replikacji i nie są w stanie zainfekować zdrowych komórek organizmu. Wśród wirusów, które giną pod działaniem kory Pau D’Arco znajduje się m.in. wirus grypy ludzkiej, wirusy opryszczki I i II, wirus polio, wirus HIV, wirus pryszczycy.

Pau D’Arco vs drożdże i grzyby  
Pau D’Arco likwiduje ponad dziesięć gatunków patologicznych grzybów i drożdżaków, w tym odpowiedzialne za kondydozę szczepy Candida albicans oraz powodujące grzybicę skórną Aspergillus fumigatus. Fungistatyczne działanie kory Pau D’Arco jest zasługą dwóch związków - lapacholu i ksylidyny.

Pau D’Arco vs pasożyty   
Pau D’Arco jest częstym składnikiem protokołów przeciwpasożytniczych, choć mechanizm jego aktywności przeciwpasożytniczej wciąż pozostaje tajemnicą. Naukowcy przyjmują, że obecny w korze lapachol i jego pochodne tworzą w ustroju specyficzną barierę, która uniemożliwia pasożytom wniknięcie do organizmu. Ponadto lapachol wykazuje zdolność dezaktywacji procesu oddychania komórkowego drobnoustrojów, w wyniku czego tracą one zdolność do produkcji niezbędnej do przeżycia energii i giną.

Właściwości immunomodulacyjne
Ekstrakty z kory drzewa mrówkowego dobrze sprawdzają się u osób, które często „łapią” popularne infekcje. Mogą być pomocne również w przypadku niektórych chorób autoimmunologicznych. Pau D’Arco pobudza funkcje układu immunologicznego i sprzyja wzmocnieniu odporności organizmu. Promuje produkcję makrofagów i granulocytów, zwiększa ilość limfocytów oraz leukocytów.

Potencjał przeciwnowotworowy   
Wyizolowany z kory Pau D’Arco lapachol był przedmiotem intensywnych badań naukowców zajmujących się problemem chorób nowotworowych. Jego potencjał antykancerogenny jest bardzo dobrze udokumentowany. Wykazano, że lapachol hamuje rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych m.in. raka piersi, raka jajnika, raka szyjki macicy, raka białaczki, czy czerniaka złośliwego. Dodatkowo zwiększa skuteczność klasycznej chemioterapii,  ukierunkowując jej działanie na komórki patologiczne, bez niszczenia zdrowych tkanek.

Przeciwnowotworowe działanie lapacholu jest realizowane za pomocą kilku mechanizmów. Hamuje on zachodzący w komórkach nowotworowych proces fosforylacji oksydacyjnej, co uniemożliwia wygenerowanie właściwej ilości ATP. Dzięki temu nieprawidłowe komórki zostają pozbawione głównego nośnika energii i obumierają. Lapachol może także ograniczać proces peroksydacji lipidowej, który indukuje patologiczne nowotworzenie. Dodatkowo zmniejsza ilość urydynotrójfosforanu, którzy jest wykorzystywany przy namnażaniu komórek nowotworowych.

Wsparcie dla układu pokarmowego
Pau D’Arco ma korzystny wpływ na kondycję układu pokarmowego i proces trawienia. Pobudza procesy regeneracyjne w obrębie błony śluzowej żołądka, reguluje wydzielanie kwasu żołądkowego i stymuluje produkcję ochronnego śluzu. Ponadto poprawia perystaltykę jelit. Rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej stosują napary z kory drzewa mrówkowego w przypadku uporczywych zaparć.

Podsumowując, Now Foods Pau D’Arco to suplement, który warto stosować w celu wzmocnienia naturalnych sił obronnych organizmu. Idealnie sprawdzi się w walce z chorobotwórczymi bakteriami, wirusami i pasożytami. Osoby, które znajdują się w grupie podwyższonego ryzyka chorób nowotworowych, albo już chorują, mogą rozważyć wykorzystanie suplementu w ramach profilaktyki albo wsparcia standardowych terapii.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 50
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Węglowodany< 1 g< 1%
Pau D'Arco (Tabebula impetiginosa) (kora)1000 mg*

Pozostałe składniki

Celuloza (kapsułka) i Kwas Stearynowy (źródło roślinne)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
SWANSON
18,90 zł

Mangan w znakomicie przyswajalnej formie chelatu Albion®. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne.

Kupuję
OLIMP
43,00 zł

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
NOW FOODS
99,00 zł

Silny antyoksydant naturalnie występujący w pomidorach. Wspomaga układ odpornościowy.

Kupuję
LIFE EXTENSION
109,00 zł

Silny antyoksydant o szerokim spektrum właściwości prozdrowotnych.

Kupuję
SWANSON
49,00 zł

Suplement zawierający kompleks witamin i minerałów, uzupełniający niedobory żywieniowe.

Kupuję
QUICKSILVER
119,00 zł

Witamina C i kwas alfa-liponowy w formie liposomów oraz nanoemulsji. Wzmacnia obronę antyoksydacyjną organizmu.

Kupuję

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Ostatnio na blogu

Czy naturalna substancja zawarta w spirulinie może obniżyć wysokie ciśnienie krwi?

Włoscy naukowcy przetestowali różne związki występujące w spirulinie, aby dowiedzieć się, czy którakolwiek z tych substancji może obniżyć wysokie...

czytaj więcej

Dlaczego cukier nie uzależnia?

Jednym z najbardziej zakorzenionych twierdzeń w zakresie żywienia jest przekonanie o wszechobecnym uzależnieniu od cukru. Zgodnie ze wspomnianym...

czytaj więcej

Depresja – cicha morderczyni

Jedną z chorób XXI wieku, która zbiera swoje żniwo jest depresja.  Według raportu WHO depresja jest główną przyczyną samobójstw, których liczba wynosi...

czytaj więcej

Czy Horny Goat Weed pomaga na zaburzenia erekcji?

Zaburzenia erekcji  (Erectile dysfunction (ED) )definiuje się jako niezdolność do uzyskania i utrzymania erekcji wystarczająco mocnej, aby odbyć stosunek...

czytaj więcej

walentykowe plecy…

poszedlem z mysla ze zrobie nogi, a zrobilem plecy 😛 dopiero pod koniec treningu „obudzilem sie” DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym...

czytaj więcej

Jabłczan magnezu vs. cytrynian magnezu

W obecnym świecie, z dużą dostępnością badań i różnych związków chemicznych, tworzymy różne formy suplementów, by poprawiać ich skuteczność oraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027