Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Crispies Crispies

Pandy Protein Crispies to oryginalne chrupki o wysokiej zawartości białka. Mają pikantny, wyrazisty smak, idealnie zastępują słone przekąski takie jak chipsy, krakersy, paluszki. Są od nich dużo zdrowsze i mniej kaloryczne, a równie smaczne i kruche.  

Doskonały smak     
Od przekąsek oczekuje się przede wszystkim tego, by świetnie smakowały. Owszem, mogą zaspokoić niewielki głód, ale przede wszystkim są źródłem przyjemności płynącej z jedzenia, sięga się po nie w czasie pracy albo odpoczynku przed telewizorem, umilają chwile spędzane w towarzystwie bliskich.

Prezentowany produkt idealnie sprawdza się w roli takiej szybkiej przegryzki. Poleca się go zamiast słonych paluszków, krakersów czy chipsów. Smakuje tak samo dobrze –  jest chrupiący i kruchy. Aromatycznym przyprawom zawdzięcza pikantny i wyrazisty smak. To prawdziwa gratka dla miłośników wytrawnych przekąsek.

Wysoka zawartość białka   
Proteiny to najważniejszy makroskładnik, na który zwracają uwagę sportowcy i świadomi konsumenci. Na pierwszy plan w składzie prezentowanych chrupków wysuwa się izolat białka sojowego, czyli jedno z najpopularniejszych i najbardziej wartościowych roślinnych źródeł białka. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne, jest zasobny w aminokwasy rozgałęzione BCAA i dostarcza o wiele więcej argininy niż inne rodzaje protein.

Obniżona wartość kaloryczna     
Przeciętne chipsy należą do jednych z najbardziej kalorycznych produktów. Prezentowane chrupki są zdrowszym i dużo mniej kalorycznym odpowiednikiem tego typu przegryzki. Producent zrezygnował z nadmiaru tłuszczu, również ilość cukru została zredukowana do minimum.

Brak kontrowersyjnych dodatków      
Słone przekąski rzadko komu kojarzą się ze zdrowiem. Świadomość żywieniowa wśród konsumentów rośnie i coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że za tę zakazaną przyjemność przyjedzie im zapłacić własnym zdrowiem i sylwetką.

Po prezentowane chrupki można sięgać bez żadnych obaw. Są one wolne od szkodliwych tłuszczy trans, nie zawierają żadnych wypełniaczy, barwników, sztucznych dodatków ani wzmacniaczy smaku. Ich skład został maksymalnie uproszczony – jest to krótka, przejrzysta lista naturalnych składników. Stosunkowo niska wartość kaloryczna to także mniejsze ryzyko przyrostu masy ciała.

Podsumowując, Pandy Protein Crispies to smaczne, pikantne chrupki, które doskonale zastępują popularne, wytrawne przekąski. Dodatkowo pozwalają w łatwy i przyjemny dla podniebienia sposób zwiększyć udział białka diecie. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu i cukru nie stanowią zagrożenia ani dla sylwetki, ani dla zdrowia.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Crispies Crispies 48g
PANDY PROTEIN
6,50 zł

Crispies 48g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Przepyszne chrupki o wysokiej zawartości protein
  • Doskonały zamiennik tradycyjnych chipsów
  • Świetna alternatywa dla słonych przekąsek
  • Wolne od szkodliwych  tłuszczy trans
  • Bardzo mała ilość cukru w składzie
  • Krucha i chrupiąca konsystencja
  • Ostry i wyrazisty smak
  • Aż 20g białka w paczce

Pandy Protein Crispies to oryginalne chrupki o wysokiej zawartości białka. Mają pikantny, wyrazisty smak, idealnie zastępują słone przekąski takie jak chipsy, krakersy, paluszki. Są od nich dużo zdrowsze i mniej kaloryczne, a równie smaczne i kruche.  

Doskonały smak     
Od przekąsek oczekuje się przede wszystkim tego, by świetnie smakowały. Owszem, mogą zaspokoić niewielki głód, ale przede wszystkim są źródłem przyjemności płynącej z jedzenia, sięga się po nie w czasie pracy albo odpoczynku przed telewizorem, umilają chwile spędzane w towarzystwie bliskich.

Prezentowany produkt idealnie sprawdza się w roli takiej szybkiej przegryzki. Poleca się go zamiast słonych paluszków, krakersów czy chipsów. Smakuje tak samo dobrze –  jest chrupiący i kruchy. Aromatycznym przyprawom zawdzięcza pikantny i wyrazisty smak. To prawdziwa gratka dla miłośników wytrawnych przekąsek.

Wysoka zawartość białka   
Proteiny to najważniejszy makroskładnik, na który zwracają uwagę sportowcy i świadomi konsumenci. Na pierwszy plan w składzie prezentowanych chrupków wysuwa się izolat białka sojowego, czyli jedno z najpopularniejszych i najbardziej wartościowych roślinnych źródeł białka. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne, jest zasobny w aminokwasy rozgałęzione BCAA i dostarcza o wiele więcej argininy niż inne rodzaje protein.

Obniżona wartość kaloryczna     
Przeciętne chipsy należą do jednych z najbardziej kalorycznych produktów. Prezentowane chrupki są zdrowszym i dużo mniej kalorycznym odpowiednikiem tego typu przegryzki. Producent zrezygnował z nadmiaru tłuszczu, również ilość cukru została zredukowana do minimum.

Brak kontrowersyjnych dodatków      
Słone przekąski rzadko komu kojarzą się ze zdrowiem. Świadomość żywieniowa wśród konsumentów rośnie i coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że za tę zakazaną przyjemność przyjedzie im zapłacić własnym zdrowiem i sylwetką.

Po prezentowane chrupki można sięgać bez żadnych obaw. Są one wolne od szkodliwych tłuszczy trans, nie zawierają żadnych wypełniaczy, barwników, sztucznych dodatków ani wzmacniaczy smaku. Ich skład został maksymalnie uproszczony – jest to krótka, przejrzysta lista naturalnych składników. Stosunkowo niska wartość kaloryczna to także mniejsze ryzyko przyrostu masy ciała.

Podsumowując, Pandy Protein Crispies to smaczne, pikantne chrupki, które doskonale zastępują popularne, wytrawne przekąski. Dodatkowo pozwalają w łatwy i przyjemny dla podniebienia sposób zwiększyć udział białka diecie. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu i cukru nie stanowią zagrożenia ani dla sylwetki, ani dla zdrowia.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 48 g
w 48 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna853 kJ / 204 kcal-
Tłuszcz8 g-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone1 g-
Węglowodany12 g-
- w tym cukry1 g-
Białko20 g-
Sól2,1 g-

Pozostałe składniki

Smak paprykowy:
Izolat białka sojowego (42%), semolina kukurydziana (26%), olej słonecznikowy, inulina z cykorii, mąka kukurydziana, sól, papryka w proszku (2%), przyprawy, białko serwatkowe (mleko), cukier, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, przeciwutleniacz: wyciąg z rozmarynu.

* Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
OLIMP
129,00 zł

Połączenie węglowodanów i białek zwierzęcych. Przyspiesza budowę masy mięśniowej oraz zwiększa siłę.

Kupuję
ACTIVLAB
105,00 zł
(1)

Odżywka z białkiem serwatkowym i izolatem białka sojowego, dostępna w trzech smakach.

Kupuję
OLIMP
75,00 zł

Odżywka białkowa zawierająca 3 rodzaje białka pochodzenia roślinnego. Idealna dla wegan i wegetarian.

Kupuję
SCITEC
135,00 zł
(3)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
MUSCLE PHARM
179,00 zł
(1)

Odżywka białkowa złożona z 5 różnych frakcji białkowych. Zawiera BCAA, glutaminę, enzymy trawienne i błonnik.

Kupuję
OLIMP
40,00 zł

Odżywka białkowa na bazie roślinnych białek sojowych i pszenicznych. Wspomaga regenerację i spalanie tłuszczu.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Czy naturalna substancja zawarta w spirulinie może obniżyć wysokie ciśnienie krwi?

Włoscy naukowcy przetestowali różne związki występujące w spirulinie, aby dowiedzieć się, czy którakolwiek z tych substancji może obniżyć wysokie...

czytaj więcej

Dlaczego cukier nie uzależnia?

Jednym z najbardziej zakorzenionych twierdzeń w zakresie żywienia jest przekonanie o wszechobecnym uzależnieniu od cukru. Zgodnie ze wspomnianym...

czytaj więcej

Depresja – cicha morderczyni

Jedną z chorób XXI wieku, która zbiera swoje żniwo jest depresja.  Według raportu WHO depresja jest główną przyczyną samobójstw, których liczba wynosi...

czytaj więcej

Czy Horny Goat Weed pomaga na zaburzenia erekcji?

Zaburzenia erekcji  (Erectile dysfunction (ED) )definiuje się jako niezdolność do uzyskania i utrzymania erekcji wystarczająco mocnej, aby odbyć stosunek...

czytaj więcej

walentykowe plecy…

poszedlem z mysla ze zrobie nogi, a zrobilem plecy 😛 dopiero pod koniec treningu „obudzilem sie” DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym...

czytaj więcej

Jabłczan magnezu vs. cytrynian magnezu

W obecnym świecie, z dużą dostępnością badań i różnych związków chemicznych, tworzymy różne formy suplementów, by poprawiać ich skuteczność oraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027