Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
OLI-OLI olej sojowy z mąką w aerozolu OLI-OLI olej sojowy z mąką w aerozolu

Oli-Oli Olej Sojowy z mąką w areozolu to wysokiej jakości olej ułatwiający przygotowywanie posiłków każdemu, kto chce zadbać o ich prawidłową jakość.

Olej sojowy to wyjątkowy olej, który znalazł szerokie zastosowanie w kuchni ze względu na walory prozdrowotne. Jego wysoka zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), do których należą omega-3 i omega-6, może skutecznie obniżać stężenie „złego cholesterolu”, czyli frakcji LDL, i jednocześnie podnosić stężenie cholesterolu HDL.

Co więcej, WNKT korzystnie wpływają na pracę mózgu oraz oczu. Mają również niebagatelny wpływ na układy odpornościowy, pokarmowy i płciowy. Dodatkowa zawartość licznych fitosteroli, takich jak np. sitosterol, również może wspomagać wspomniane wcześniej obniżanie poziomu cholesterolu we krwi. Zawartość lecytyny w oleju sojowym może wpływać na usprawnienie pamięci oraz poprawę koncentracji i jakości snu.

Ponadto olej jest w wygodnej formie aerozolu z dodatkiem mąki. Jest to świetna opcja by szybko i równomiernie pokryć blachy lub formy do wypieków beż użycia nadmiernych ilości innych tłuszczów. Dzięki temu, że olej jest rozpylany, mniejsza jego ilość wystarcza, by równomiernie pokryć całą blachę cienką warstwą tłuszczu, co będzie miało znaczenie dla osób ograniczających zawartość tego makroskładnika w diecie.

Dodatek mąki ułatwia wyjęcie ciasta z formy oraz późniejsze jej oczyszczenie. Przy użyciu tego produktu można w szybki sposób uzyskać równą i jednolitą warstwę mąki na całej powierzchni ciasta.

Podsumowując, Oli Oli Olej Sojowy z mąką w areozolu to zdrowy i wygodny w użyciu produkt dla każdego. Ułatwia proces pieczenia oraz pozwala na używanie minimalnej ilości  tłuszczu do smarowania form do ciast.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
OLI-OLI olej sojowy z mąką w aerozolu OLI-OLI olej sojowy z mąką w aerozolu 142g
Pozostali Producenci
11,90 zł

OLI-OLI olej sojowy z mąką w aerozolu 142g

ilość: 142g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
Stara cena: 18,00 zł
11,90 złz VAT

od 3 sztuk tylko 11,66 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Rozwiązanie dla osób ograniczających ilość tłuszczu
  • Umożliwia precyzyjną aplikację
  • Wygodna forma aerozolu
  • Mieszanina mąki i oleju
  • Zdrowy olej roślinny
  • Ułatwia pieczenie
  • Szybki w użyciu

Oli-Oli Olej Sojowy z mąką w areozolu to wysokiej jakości olej ułatwiający przygotowywanie posiłków każdemu, kto chce zadbać o ich prawidłową jakość.

Olej sojowy to wyjątkowy olej, który znalazł szerokie zastosowanie w kuchni ze względu na walory prozdrowotne. Jego wysoka zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), do których należą omega-3 i omega-6, może skutecznie obniżać stężenie „złego cholesterolu”, czyli frakcji LDL, i jednocześnie podnosić stężenie cholesterolu HDL.

Co więcej, WNKT korzystnie wpływają na pracę mózgu oraz oczu. Mają również niebagatelny wpływ na układy odpornościowy, pokarmowy i płciowy. Dodatkowa zawartość licznych fitosteroli, takich jak np. sitosterol, również może wspomagać wspomniane wcześniej obniżanie poziomu cholesterolu we krwi. Zawartość lecytyny w oleju sojowym może wpływać na usprawnienie pamięci oraz poprawę koncentracji i jakości snu.

Ponadto olej jest w wygodnej formie aerozolu z dodatkiem mąki. Jest to świetna opcja by szybko i równomiernie pokryć blachy lub formy do wypieków beż użycia nadmiernych ilości innych tłuszczów. Dzięki temu, że olej jest rozpylany, mniejsza jego ilość wystarcza, by równomiernie pokryć całą blachę cienką warstwą tłuszczu, co będzie miało znaczenie dla osób ograniczających zawartość tego makroskładnika w diecie.

Dodatek mąki ułatwia wyjęcie ciasta z formy oraz późniejsze jej oczyszczenie. Przy użyciu tego produktu można w szybki sposób uzyskać równą i jednolitą warstwę mąki na całej powierzchni ciasta.

Podsumowując, Oli Oli Olej Sojowy z mąką w areozolu to zdrowy i wygodny w użyciu produkt dla każdego. Ułatwia proces pieczenia oraz pozwala na używanie minimalnej ilości  tłuszczu do smarowania form do ciast.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 142 gPorcja jednorazowa: 0,25 gIlość porcji w opakowaniu: 462
w porcji (0,25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna0 kcal*
Białko0 g*
Węglowodany0 g*
Tłuszcz0 g*
Cholesterol0 g*
Sód0 g*

Pozostałe składniki

Olej sojowy, lecytyna, mąka, gaz wypychający.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Life Extension
99,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Olimp
22,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy dla sportowców. Zapewnia większą siłę oraz szybszy przebieg procesów regeneracyjnych.

Kupuję
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję
Seeking Health
109,00 zł

Wspiera równowagę elektrolitową oraz pomaga osiągnąć wysoką wydajność fizyczną.

Kupuję
  • Popularny
Classic
Bolero
1,69 zł
(3)

Oryginalny napój w formie instant, charakteryzujący się niską zawartością kalorii oraz dodatkiem witaminy C.

Kupuję
Trec
79,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027