Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • HEPATICA Bio Acerola 100 caps.
  • HEPATICA Bio Acerola 100 caps.
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • HEPATICA Bio Acerola 100 caps.
  • HEPATICA Bio Acerola 100 caps.
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • HEPATICA Bio Acerola 100 caps.
  • HEPATICA Bio Acerola 100 caps.
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Bio Acerola Bio Acerola

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

Magazyn UK
Since 2005
Dodaj do koszyka
Bio Acerola Bio Acerola 100 kaps.
HEPATICA
37,00 zł

Bio Acerola 100 kaps.

Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,58 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,58 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Uczestniczy w produkcji kolagenu
  • Wspiera strukturę skóry i naczyń krwionośnych
  • Pomaga w kształtowaniu kości, cząstki i zębów
  • Przyczynia się do utrzymania zdrowia dziąseł
  • Bierze udział w metabolizmie energetycznym
  • Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego
  • Utrzymuje poprawne funkcje psychologiczne
  • Wspiera działanie układu odpornościowego
  • Wykazuje potencjał antyoksydacyjny
  • Zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia
  • Regeneruje zredukowaną formę wit. E
  • Zwiększa przyswajalność żelaza

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 100
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.)500mg*
Witamina C85mg>100%

Pozostałe składniki

Bio maltodekstryna, hydroksypropylometyloceluloza

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Valerian Root
Valerian Root
NOW FOODS
30,00 zł
więcej
FireStart Energy Gel + BCAA
FireStart Energy Gel + BCAA
OLIMP
4,49 zł
więcej
AjiPure Glycine
AjiPure Glycine
SWANSON
19,00 zł
więcej
CBD Nano Heneplex
CBD Nano Heneplex
ISODIOL
189,00 zł
więcej
Jarro-Zymes Plus
Jarro-Zymes Plus
JARROW FORMULAS
59,00 zł
więcej
Super Omega EPA
Super Omega EPA
NOW FOODS
65,00 zł
więcej

Acerola

Informacja

Acerola (wiśnia z Barbados) jest bogatym źródłem kwasu askorbinowego (witaminy C), zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, bioflawonoidy oraz karotenoidy. Witamina C zawarta w aceroli stymuluje produkcję kolagenu mającego znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządów ruchu, przyśpieszając ich odnowę w okresie rekonwalescencji po przebytych urazach i kontuzjach. . Wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny (poprawiając stan naczyń krwionośnych), jest silnym antyoksydantem. Wykazuje nieznaczne działanie moczopędne oraz łagodzi zaburzenia układu pokarmowego i trawiennego. Jest nieodzowna w syntezie hormonów i transmiterów, nautralizuje wolne rodniki i zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego. Wchodzi w skład kompleksów wielowitaminowych, suplementów wspomagających układ odpornościowy i odżywkach, jako składnik ceniony ze względu na wysoką aktywność biologiczną dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W przeliczeniu na witaminę C: 30–500 mg na dobę.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Najnowsze na blogu

więcej

Rankingi

więcej

Suplementy diety

więcej

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

L-Dopa

99,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Fucoxanthin

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>