Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • NOW FOODS Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 180 softgels
  • NOW FOODS Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 180 softgels
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • NOW FOODS Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 180 softgels
  • NOW FOODS Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 180 softgels
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • NOW FOODS Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 180 softgels
  • NOW FOODS Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 180 softgels
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3

Now Foods Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 to suplement diety zawierający witaminę D3 i pochodzące z naturalnego oleju rybiego wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3: EPA w porcji 600 mg i DHA w porcji 300 mg. Obecność w składzie mieszaniny tokoferoli (witaminy E) stabilizuje kwasy tłuszczowe omega-3, chroniąc je przed utlenieniem.

Preparat wspomaga zdrowie układu sercowo-naczyniowego i prawidłową mineralizację kości oraz sprzyja szybszej regeneracji powysiłkowej. Produkt zawiera 180 kapsułek miękkich.

Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) to wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Ze względu na brak zdolności organizmu człowieka do ich samodzielnej syntezy, są również określane mianem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Uważa się, że najlepszym źródłem omega-3 jest olej pochodzący z ryb morskich.

EPA i DHA pełnią funkcje prekursorów do syntezy biologicznie czynnych związków – eikozanoidów. Do grupy eikozanoidów należą m.in. prostaglandyny i leukotrieny. Są to związki o szerokim spektrum działania, wpływające na prawidłowe ciśnienie krwi, czynność układu krążenia, regulację procesów zapalnych czy poziom trójglicerydów we krwi. Oprócz tego, kwasy tłuszczowe omega-3 wchodzą w skład błon komórkowych w postaci fosfolipidów i estrów cholesterolu.

Kwasy tłuszczowe omega-3 normalizują profil lipidowy. EPA i DHA wykazują udowodnione działanie obniżające poziom trójglicerydów we krwi. Hamują ich resyntezę w wątrobie. W badaniach stwierdzono, że skuteczna profilaktyczna dawka EPA i DHA rozpoczyna się od 1 g. Kwasy tłuszczowe omega-3 wykazują więc aktywność przeciw miażdżycową.

EPA i DHA wspomagająszybszą regenerację potreningową. Ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne, kwasy tłuszczowe omega-3 przyczyniają się do redukcji podwyższonego poziomu markerów zapalnych, obserwowanego w odpowiedzi na mikrouszkodzenia mięśni po intensywnym treningu. W ten sposób omega-3 zmniejszają DOMSy i pozwalają na szybszy powrót sprawności mięśni.

Witamina D3 jest witaminą o budowie steroidowej, wykazującą wielokierunkowy wpływ na organizm i jednocześnie powszechnym wśród społeczeństwa niedoborowym składnikiem odżywczym. Kluczową funkcją tej witaminy jest regulacja gospodarki wapniowo-fosforanowej, odpowiadającej za prawidłową gęstość mineralną kości i zębów. Wpływa na poziom wapnia we krwi, zwiększając jego wchłanianie w przewodzie pokarmowym i ograniczając jego uwalnianie z kości przy prawidłowej podaży wapnia w diecie.

Witamina D spowalnia procesy starzenia się mięśni. Wykazano, że utrzymujący się prawidłowy poziom witaminy D spowalnia zachodzące w tkance mięśniowej zmiany degeneracyjne, związane ze zmniejszeniem ilości włókien typu II – jednego z procesów odpowiedzialnych za spadek siły mięśniowej wraz z wiekiem. Ponadto witamina D nasila syntezę białek mięśniowych.

Niedobór witaminy D związany jest z nasileniem objawów depresji. Etiologia depresji jest złożona, a zgodnie z badaniami, pewną istotną rolę w tym procesie odgrywa niedobór witaminy D. Receptory dla witaminy D wykryto w hipokampie, wzgórzu i podwzgórzu, czyli rejonach mózgu biorących udział m.in. w regulacji emocji. Wykazano, że witamina D działa neuromodulacyjnie.Wpływa na wzrost poziomu tzw. neurotropowych czynników wzrostu, których zaburzenia mogą mieć związek z rozwojem depresji i schizofrenii. Oprócz tego, witamina D pośrednio wykazuje aktywność antyoksydacyjną również w ośrodkowym układzie nerwowym, chroniąc struktury mózgu przez działaniem wolnych rodników.

Podsumowując, Now Foods Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 to bezpieczny suplement diety, polecany do codziennej suplementacji szczególnie sportowcom, osobom aktywnym fizycznie, w spadku poziomu energii i odporności organizmu, pomocniczo w schorzeniach o podłożu zapalnym oraz profilaktycznie, w celu wzmocnienia kości i prewencji chorób sercowo-naczyniowych.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 180 softgels
NOW FOODS
149,00 zł

Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3

Wszystkie warianty

90 kaps.
89,00 zł
180 softgels
149,00 zł

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Zdrowie układu sercowo-naczyniowego
  • Spowolnienie procesów starzenia się
  • Lepsza regeneracja powysiłkowa
  • Normalizacja profilu lipidowego
  • Poprawa funkcji kognitywnych
  • Aktywność neuroprotekcyjna
  • Pozytywny wpływ na nastrój
  • Redukcja stanów zapalnych
  • Poprawa wyglądu skóry
  • Ochrona układu ruchu

Now Foods Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 to suplement diety zawierający witaminę D3 i pochodzące z naturalnego oleju rybiego wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3: EPA w porcji 600 mg i DHA w porcji 300 mg. Obecność w składzie mieszaniny tokoferoli (witaminy E) stabilizuje kwasy tłuszczowe omega-3, chroniąc je przed utlenieniem.

Preparat wspomaga zdrowie układu sercowo-naczyniowego i prawidłową mineralizację kości oraz sprzyja szybszej regeneracji powysiłkowej. Produkt zawiera 180 kapsułek miękkich.

Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) to wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Ze względu na brak zdolności organizmu człowieka do ich samodzielnej syntezy, są również określane mianem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Uważa się, że najlepszym źródłem omega-3 jest olej pochodzący z ryb morskich.

EPA i DHA pełnią funkcje prekursorów do syntezy biologicznie czynnych związków – eikozanoidów. Do grupy eikozanoidów należą m.in. prostaglandyny i leukotrieny. Są to związki o szerokim spektrum działania, wpływające na prawidłowe ciśnienie krwi, czynność układu krążenia, regulację procesów zapalnych czy poziom trójglicerydów we krwi. Oprócz tego, kwasy tłuszczowe omega-3 wchodzą w skład błon komórkowych w postaci fosfolipidów i estrów cholesterolu.

Kwasy tłuszczowe omega-3 normalizują profil lipidowy. EPA i DHA wykazują udowodnione działanie obniżające poziom trójglicerydów we krwi. Hamują ich resyntezę w wątrobie. W badaniach stwierdzono, że skuteczna profilaktyczna dawka EPA i DHA rozpoczyna się od 1 g. Kwasy tłuszczowe omega-3 wykazują więc aktywność przeciw miażdżycową.

EPA i DHA wspomagająszybszą regenerację potreningową. Ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne, kwasy tłuszczowe omega-3 przyczyniają się do redukcji podwyższonego poziomu markerów zapalnych, obserwowanego w odpowiedzi na mikrouszkodzenia mięśni po intensywnym treningu. W ten sposób omega-3 zmniejszają DOMSy i pozwalają na szybszy powrót sprawności mięśni.

Witamina D3 jest witaminą o budowie steroidowej, wykazującą wielokierunkowy wpływ na organizm i jednocześnie powszechnym wśród społeczeństwa niedoborowym składnikiem odżywczym. Kluczową funkcją tej witaminy jest regulacja gospodarki wapniowo-fosforanowej, odpowiadającej za prawidłową gęstość mineralną kości i zębów. Wpływa na poziom wapnia we krwi, zwiększając jego wchłanianie w przewodzie pokarmowym i ograniczając jego uwalnianie z kości przy prawidłowej podaży wapnia w diecie.

Witamina D spowalnia procesy starzenia się mięśni. Wykazano, że utrzymujący się prawidłowy poziom witaminy D spowalnia zachodzące w tkance mięśniowej zmiany degeneracyjne, związane ze zmniejszeniem ilości włókien typu II – jednego z procesów odpowiedzialnych za spadek siły mięśniowej wraz z wiekiem. Ponadto witamina D nasila syntezę białek mięśniowych.

Niedobór witaminy D związany jest z nasileniem objawów depresji. Etiologia depresji jest złożona, a zgodnie z badaniami, pewną istotną rolę w tym procesie odgrywa niedobór witaminy D. Receptory dla witaminy D wykryto w hipokampie, wzgórzu i podwzgórzu, czyli rejonach mózgu biorących udział m.in. w regulacji emocji. Wykazano, że witamina D działa neuromodulacyjnie.Wpływa na wzrost poziomu tzw. neurotropowych czynników wzrostu, których zaburzenia mogą mieć związek z rozwojem depresji i schizofrenii. Oprócz tego, witamina D pośrednio wykazuje aktywność antyoksydacyjną również w ośrodkowym układzie nerwowym, chroniąc struktury mózgu przez działaniem wolnych rodników.

Podsumowując, Now Foods Ultra Omega 3-D with Vitamin D-3 to bezpieczny suplement diety, polecany do codziennej suplementacji szczególnie sportowcom, osobom aktywnym fizycznie, w spadku poziomu energii i odporności organizmu, pomocniczo w schorzeniach o podłożu zapalnym oraz profilaktycznie, w celu wzmocnienia kości i prewencji chorób sercowo-naczyniowych.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 180 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 180
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Wartość energetyczna15kCal
Tłuszcz ogółem1.5 g2%*
Cholesterol1%
Witamina D325 mcg (1,000 IU)125%
(Cholekalcyferol z lanoliny)1,385 mg
Naturalny koncentrat oleju rybiego15kCal
Kwasy tłuszczowe omega-3:
Kwas eikozapentaenowy(EPA)600 mg
Kwas dokozaheksaenowy(DHA)300 mg

Pozostałe składniki

Kapsułka miękka (żelatyna wołowa, gliceryna, woda), naturalny olejek cytrynowy, mieszanina tokoferoli.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Magnesium Malate
Magnesium Malate
SOURCE NATURALS
55,00 zł
więcej
Knocked The Fuck Out Sleep Aid
Knocked The Fuck Out Sleep Aid
5% NUTRITION
159,00 zł
więcej
Liver Refresh
Liver Refresh
NOW FOODS
69,00 zł
więcej
Provinal Purified Omega-7
Provinal Purified Omega-7
LIFE EXTENSION
99,00 zł
więcej
Acerola
Acerola
SWANSON
35,00 zł
więcej
Folic Acid 800mcg
Folic Acid 800mcg
NOW FOODS
35,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Witamina D3

Informacja

Witamina D należy do witamin rozpuszczalnych w tłuszczu, występuje pod trzema postaciami: kalcyferolem (witamina D1), ergokalcyderolem (witamina D2) i cholekalcyferolem (witamina D3), tworzy się pod działaniem światła słonecznego przez co najmniej 15 minut dziennie. Przy braku nasłonecznienia powinna być podawana w pożywieniu, w postaci tranu (witaminy A + D3) i olejach rybnych. Odpowiada za wchłanianie wapnia i fosforu. Jest budulcem tkanki kostnej szczególnie koniecznym w okresie ciąży, dzieciństwa i dla sportowców. Jest składnikiem suplementów diety i odżywek wśród uprawiających sport wyczynowyNiedobór witaminy D u dzieci powoduje zahamowanie wzrostu, oraz krzywicę.

Niedobór witamy D u dorosłych jest przyczyną osteomalacji.

Nadmiar witaminy D powoduje bóle głowy, łysienie, mdłości, senność, zaburzenia wzroku, bóle kości długich, odkładanie się złogów wapnia.

Dawkowanie: 400 jm (jednostek mysich) w ciągu dnia.

Lanolina

Informacja

Lanolina pozyskiwana jest w procesie oczyszczania surowej wełny owczej z tzw. tłuszczopotu, chroniącego wełnę przed zamoczeniem i niesprzyjającymi warunkami pogodowymi.

Powszechnie lanolina wykorzystywana jest w produkcji maści i kremów o działaniu natłuszczającym i zmiękczającym, jednakże znalazła również zastosowanie przy produkcji suplementów diety, a dokładniej witaminy D3.

Aby uzyskać witaminę D z lanoliny, poddaje się ją oczyszczeniu i krystalizacji, a następnie odpowiednim procesom chemicznym, w wyniku których powstaje 7-dehydrocholesterol – prekursor witaminy D3, ten sam, który powstaje w skórze pod wpływem promieniowania UV. 7-dehydrocholesterol pozyskiwany z lanoliny poddawany jest następnie wspomnianemu promieniowaniu, przekształcając się w witaminę D3.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

L-Dopa

99,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Fucoxanthin

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>