Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Vegetarian DHA 200mg Vegetarian DHA 200mg

Vegetarian DHA firmy Source Naturals® jest suplementem diety zawierającym jeden z ważniejszych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych – kwas dokozaheksaenowy (DHA).

Firma Source Naturals® zdecydowała się na wybór takiego źródła DHA, które stanowi alternatywę dla tego pochodzącego z produktów zwierzęcych, dzięki czemu preparat jest przyjazny dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Umieszczony w kapsułce kwas tłuszczowy jest pochodzenia roślinnego. Został on bowiem wyodrębniony z oleju z alg.

Utrzymanie odpowiedniego poziomu kwasów tłuszczowych omega-3 u ludzi na diecie wegetariańskiej stanowi nie lada wyzwanie. Zawartość DHA w produktach roślinnych jest zbyt niska, by zapewnić jego prawidłowe stężenie w organizmie. Skutkiem tego jest upośledzenie zarówno pracy układu nerwowego, jak i innych ważnych aspektów funkcjonowania organizmu.

Zdrowie od podstaw
Prawidłowe funkcjonowanie organizmu zależy już od właściwej budowy najmniejszej struktury, która go tworzy – od komórki. Kwas dokozaheksaenowy jest ważnym składnikiem błon komórkowych. Fakt, że zawiera on aż 6 wiązań podwójnych skutkuje tym, że jest bardzo plastyczną strukturą. Dzięki temu wspiera prawidłowe funkcjonowanie komórek. Odpowiada on za prawidłowe przekazywanie informacji do wnętrza komórki, co jest ważne w regulacji ekspresji genów. Ponadto DHA wykazuje działanie przeciwzapalne oraz wspiera tworzenie wielu mediatorów lipidowych oraz peptydowych, które pozwalają na właściwą regulację procesów zachodzących w komórkach.

W trosce o prawidłową funkcję układu nerwowego
Kwas DHA stanowi najbardziej rozpowszechniony kwas tłuszczowy w centralnym ośrodku układu nerwowego – w mózgu. Wiele badań wskazuje, że stanowi on aż 97% wszystkich kwasów tłuszczowych obecnych na jego terenie. Wpływa on na funkcje związane z rozwojem płatu czołowego, ponieważ ten element istoty szarej jest niezwykle bogaty w jego zawartość.

Będąc składnikiem budującym komórki oraz neurony, usprawnia prawidłowe przechodzenie impulsów nerwowych, co skutkuje wydajną pracą układu nerwowego. Udowodniono, że dieta bogata w ten kwas tłuszczowy skutkuje przyspieszeniem przekazywania informacji pomiędzy komórkami. Pozwala to na lepsze przetwarzanie informacji, usprawnia pamięć oraz wpływa na prawidłowe skupienie.

Kwas dokozaheksaenowy w ciąży i u kobiet karmiących piersią
Prawidłowa ilość spożywanego kwasu DHA przez ciężarne kobiety oraz te karmiące piersią stanowi ważny czynnik prawidłowego rozwoju płodu. Udowodniono, że wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie, szczególnie w trzecim trymestrze ciąży wspiera rozwój układu nerwowego w rozwijającym się płodzie. Ponadto pozytywnie wpływa na formowanie narządu wzroku. Organizm matki transportuje kwasy tłuszczowe do rosnącego płodu poprzez łożysko, a kobiety karmiące przez mleko. Pozwala to zachować prawidłowy rozwój dzieci i redukuje ilość występowania wad rozwojowych związanych z jego niedoborem.

Wpływ DHA na rozwój dzieci
Prawidłowa podaż DHA u kilkuletnich dzieci pozwala na poprawę rozwoju oraz pracy ich układu nerwowego. Pozwala to na poprawienie procesów myślowych oraz rozwój psychomotoryczny dzieci. Stanowiąc ważny składnik narządu wzroku, wpływa pozytywnie na pracę tego narządu, dzięki czemu redukowane są związane z nim kłopoty.

Wykazano pozytywny wpływ właściwej zawartości kwasów omega-3 w diecie na takie jednostki chorobowe jak: alkoholowy zespół płodowy, mukowiscydoza, fenyloketonuria, depresja jednobiegunowa, agresja oraz ADHD.

DHA a starość
Kwasy tłuszczowe w dużej mierze budują układ nerwowy, w związku z czym właściwa ich zawartość w pokarmach pozwala na redukcję degeneracji tego układu, która następuje z wiekiem. Wiele badań wykazało, że niedobór DHA może wiązać się z utratą zdolności poznawczych u osób starszych oraz sprzyja rozwojowi choroby Alzheimera.

Korzystny wpływ na funkcjonowanie układu krwionośnego
Kwas dokozaheksaenowy pomaga utrzymać w prawidłowym stosunku poszczególne frakcje cholesterolu, co wspomaga redukcję rozwoju blaszki miażdżycowej. Efekt ten wzmacniany jest również jego redukującym wpływem na nadmierną ilość trójglicerydów we krwi.

Korzystny wpływ prawidłowej zawartości tego kwasu w diecie zauważono również w odniesieniu do gęstości krwi. Wyniki wielu badań ukazały, że wspomaga on redukcję nadmiernej krzepliwości krwi, co redukuje ryzyko wystąpienia zakrzepicy. Mniejsza gęstość krwi zmniejsza również wysiłek, któremu poddawane jest serce tłoczące zbyt gęstą krew.

DHA ponadto wspomaga tworzenie wielu prostaglandyn i wspiera ich funkcję ochronną względem funkcjonowania śródbłonka naczyń krwionośnych. Pozwala to na poprawę ich struktury oraz funkcji.

Poprawa wzroku
DHA oprócz pozytywnego wpływu na rozwój oraz budowę układu nerwowego, wspiera również narządu wzroku. Stanowi on podstawowy budulec siatkówki oka, dzięki czemu wpływa na aktywność rodopsyny. Jest to białko budujące fotoreceptory w oczach. DHA pozwala zatem na sprawniejsze przekazywanie informacji, które zostały zarejestrowane przez narząd wzroku.

Podsumowując, Vegetarian DHA firmy Source Naturals® to unikalne źródło ważnego kwasu tłuszczowego, stworzone szczególnie w trosce o osoby będące na diecie wegetariańskiej. Właściwa suplementacja kwasami tłuszczowymi wspomaga funkcjonowanie organizmu ludzkiego oraz wspiera prawidłowy rozwój płodu, dzieci oraz opóźnia występowanie negatywnych skutków związanych ze starzeniem się. Wysoka zawartość DHA w porcji (600 mg) pozwala skutecznie uzupełnić jego niedobór w diecie.

Magazyn UK
Since 2005
Dodaj do koszyka
Vegetarian DHA 200mg Vegetarian DHA 200mg 30 kaps.
SOURCE NATURALS
75,00 zł

Vegetarian DHA 200mg 30 kaps.

Magazyn UE

Cechy

Siła:
Koncentracja:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Stara cena: 89,00 zł
75,00 zł
1 szt.

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Stworzony dla osób będących na diecie wegetariańskiej
  • Źródło wysokiej jakości DHA pochodzącego z alg morskich
  • Wspomaga rozwój układu nerwowego u rozwijającego się płodu
  • Wpływa na prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie narządu wzroku
  • Dba o prawidłowy rozwój oraz starzenie się mózgu
  • Usprawnia komunikację między komórkami
  • Stanowi ważny składnik błon komórkowych
  • Poprawia funkcje kognitywne oraz pamięć
  • Pomaga w regulacji poziomu cholesterolu
  • Wspiera zdrowie układu krążenia
  • Profilaktyka zakrzepicy

Vegetarian DHA firmy Source Naturals® jest suplementem diety zawierającym jeden z ważniejszych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych – kwas dokozaheksaenowy (DHA).

Firma Source Naturals® zdecydowała się na wybór takiego źródła DHA, które stanowi alternatywę dla tego pochodzącego z produktów zwierzęcych, dzięki czemu preparat jest przyjazny dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Umieszczony w kapsułce kwas tłuszczowy jest pochodzenia roślinnego. Został on bowiem wyodrębniony z oleju z alg.

Utrzymanie odpowiedniego poziomu kwasów tłuszczowych omega-3 u ludzi na diecie wegetariańskiej stanowi nie lada wyzwanie. Zawartość DHA w produktach roślinnych jest zbyt niska, by zapewnić jego prawidłowe stężenie w organizmie. Skutkiem tego jest upośledzenie zarówno pracy układu nerwowego, jak i innych ważnych aspektów funkcjonowania organizmu.

Zdrowie od podstaw
Prawidłowe funkcjonowanie organizmu zależy już od właściwej budowy najmniejszej struktury, która go tworzy – od komórki. Kwas dokozaheksaenowy jest ważnym składnikiem błon komórkowych. Fakt, że zawiera on aż 6 wiązań podwójnych skutkuje tym, że jest bardzo plastyczną strukturą. Dzięki temu wspiera prawidłowe funkcjonowanie komórek. Odpowiada on za prawidłowe przekazywanie informacji do wnętrza komórki, co jest ważne w regulacji ekspresji genów. Ponadto DHA wykazuje działanie przeciwzapalne oraz wspiera tworzenie wielu mediatorów lipidowych oraz peptydowych, które pozwalają na właściwą regulację procesów zachodzących w komórkach.

W trosce o prawidłową funkcję układu nerwowego
Kwas DHA stanowi najbardziej rozpowszechniony kwas tłuszczowy w centralnym ośrodku układu nerwowego – w mózgu. Wiele badań wskazuje, że stanowi on aż 97% wszystkich kwasów tłuszczowych obecnych na jego terenie. Wpływa on na funkcje związane z rozwojem płatu czołowego, ponieważ ten element istoty szarej jest niezwykle bogaty w jego zawartość.

Będąc składnikiem budującym komórki oraz neurony, usprawnia prawidłowe przechodzenie impulsów nerwowych, co skutkuje wydajną pracą układu nerwowego. Udowodniono, że dieta bogata w ten kwas tłuszczowy skutkuje przyspieszeniem przekazywania informacji pomiędzy komórkami. Pozwala to na lepsze przetwarzanie informacji, usprawnia pamięć oraz wpływa na prawidłowe skupienie.

Kwas dokozaheksaenowy w ciąży i u kobiet karmiących piersią
Prawidłowa ilość spożywanego kwasu DHA przez ciężarne kobiety oraz te karmiące piersią stanowi ważny czynnik prawidłowego rozwoju płodu. Udowodniono, że wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie, szczególnie w trzecim trymestrze ciąży wspiera rozwój układu nerwowego w rozwijającym się płodzie. Ponadto pozytywnie wpływa na formowanie narządu wzroku. Organizm matki transportuje kwasy tłuszczowe do rosnącego płodu poprzez łożysko, a kobiety karmiące przez mleko. Pozwala to zachować prawidłowy rozwój dzieci i redukuje ilość występowania wad rozwojowych związanych z jego niedoborem.

Wpływ DHA na rozwój dzieci
Prawidłowa podaż DHA u kilkuletnich dzieci pozwala na poprawę rozwoju oraz pracy ich układu nerwowego. Pozwala to na poprawienie procesów myślowych oraz rozwój psychomotoryczny dzieci. Stanowiąc ważny składnik narządu wzroku, wpływa pozytywnie na pracę tego narządu, dzięki czemu redukowane są związane z nim kłopoty.

Wykazano pozytywny wpływ właściwej zawartości kwasów omega-3 w diecie na takie jednostki chorobowe jak: alkoholowy zespół płodowy, mukowiscydoza, fenyloketonuria, depresja jednobiegunowa, agresja oraz ADHD.

DHA a starość
Kwasy tłuszczowe w dużej mierze budują układ nerwowy, w związku z czym właściwa ich zawartość w pokarmach pozwala na redukcję degeneracji tego układu, która następuje z wiekiem. Wiele badań wykazało, że niedobór DHA może wiązać się z utratą zdolności poznawczych u osób starszych oraz sprzyja rozwojowi choroby Alzheimera.

Korzystny wpływ na funkcjonowanie układu krwionośnego
Kwas dokozaheksaenowy pomaga utrzymać w prawidłowym stosunku poszczególne frakcje cholesterolu, co wspomaga redukcję rozwoju blaszki miażdżycowej. Efekt ten wzmacniany jest również jego redukującym wpływem na nadmierną ilość trójglicerydów we krwi.

Korzystny wpływ prawidłowej zawartości tego kwasu w diecie zauważono również w odniesieniu do gęstości krwi. Wyniki wielu badań ukazały, że wspomaga on redukcję nadmiernej krzepliwości krwi, co redukuje ryzyko wystąpienia zakrzepicy. Mniejsza gęstość krwi zmniejsza również wysiłek, któremu poddawane jest serce tłoczące zbyt gęstą krew.

DHA ponadto wspomaga tworzenie wielu prostaglandyn i wspiera ich funkcję ochronną względem funkcjonowania śródbłonka naczyń krwionośnych. Pozwala to na poprawę ich struktury oraz funkcji.

Poprawa wzroku
DHA oprócz pozytywnego wpływu na rozwój oraz budowę układu nerwowego, wspiera również narządu wzroku. Stanowi on podstawowy budulec siatkówki oka, dzięki czemu wpływa na aktywność rodopsyny. Jest to białko budujące fotoreceptory w oczach. DHA pozwala zatem na sprawniejsze przekazywanie informacji, które zostały zarejestrowane przez narząd wzroku.

Podsumowując, Vegetarian DHA firmy Source Naturals® to unikalne źródło ważnego kwasu tłuszczowego, stworzone szczególnie w trosce o osoby będące na diecie wegetariańskiej. Właściwa suplementacja kwasami tłuszczowymi wspomaga funkcjonowanie organizmu ludzkiego oraz wspiera prawidłowy rozwój płodu, dzieci oraz opóźnia występowanie negatywnych skutków związanych ze starzeniem się. Wysoka zawartość DHA w porcji (600 mg) pozwala skutecznie uzupełnić jego niedobór w diecie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 3 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 10
w porcji (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie15
Kalorie z tłuszczy15
Całkowita zawartość tłuszczu1.5 g 2%
Kwasy tłuszczowe nasycone0.5 g 3%
Tłuszcze trans0 g
Cholesterol5 mg 2%
DHA (kwas dokozaheksaenowy) (z oleju algowego) (life'sDHA™)600 mg

Pozostałe składniki

Wysokooleinowy olej słonecznikowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, gliceryna, karagen, sorbitol, woda oczyszczona, beta-karoten, lecytyna słonecznikowa, tokoferole, palmitynian askorbylu, olejek rozmarynowy, karmel

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Gotu Kola
Gotu Kola
SWANSON
25,00 zł
więcej
Liposomal Vitamin C
Liposomal Vitamin C
SWANSON
189,00 zł
więcej
Zinc Lozenges
Zinc Lozenges
LIFE EXTENSION
35,00 zł
więcej
Glycine 1000mg
Glycine 1000mg
NOW FOODS
49,00 zł
więcej
Mykind Organics Men's Once Daily
Mykind Organics Men's Once Daily
GARDEN OF LIFE
109,00 zł
więcej
NADH
NADH
SWANSON
109,00 zł
więcej

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>