0 0,00 zł
 bok@muscle-zone.pl  +48 501-537-027
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Reishi Mushroom 500mg Reishi Mushroom 500mg 90 kaps.
Swanson
49,00 zł

Reishi Mushroom 500mg 90 kaps.

od 3 sztuk tylko: 48,02 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 170g

Jako alternatywę polecamy:

Reishi 90 kaps.
Reishi 90 kaps.
Apollo's Hegemony
49,00 zł
49,00 zł z VAT
0,54 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Sprzedawcą , importerem oraz podmiotem odpowiedzialnym za opis jest:
Produkt wysyłany jest z UE
Opis produktu
  • Dodaje energii i wzmacnia siły witalne
  • Poprawia odporność organizmu
  • Redukuje skutki działania stresu
  • Posiada właściwości przeciwnowotworowe
  • Wykazuje działanie adaptogenne
  • Wspiera funkcje wątroby
  • Posiada potencjał antyoksydacyjny

Swanson Reishi Mushroom to suplement diety w kapsułkach zawierających 500 mg ekstraktu z owocni grzybków Reishi, standaryzowany do 10% zawartości polisacharydów. We współczesnej medycynie Dalekiego Wschodu grzyby Reishi są używane jako środek wzmacniający siły witalne, modulujący odporność organizmu oraz wykazujący korzystne działanie w przypadku wystąpienia chorób nowotworowych.

Grzyby Reishi naturalnie rosną w Japonii i Chinach na terenach górskich, obficie zalesionych, charakteryzujących się dużą wilgotnością i słabym nasłonecznieniem. Ze względu na ciężkie warunki rozwoju przez setki lat były niesłychanie rzadkim i trudnodostępnym gatunkiem, a dzięki ich walorom leczniczym, ceniono je wyżej od złota. Badania naukowe i kliniczne, pozwoliłyby na potwierdzenie ich właściwości leczniczych.

W tradycyjnej medycynie Wschodu grzyb Reishi zaliczany jest do grupy adaptogenów, środków wzmacniających oraz naturalnych odpowiedników leków immunoterapeutycznych. Uważa się, że posiada on właściwości wpływające na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, przeciwkaszlowe, wykrztuśne, antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze, przeciwnowotworowe oraz antyalergiczne.

Takie szerokie spektrum zastosowań mogące zapobiegać i łagodzić wiele schorzeń oraz przyczynić się do przedłużenia całkowitej długości życia jest w krajach Dalekiego Wschodu dobrze znane i wysoko cenione od wielu lat. Bardzo często traktowano je jako ostatnią deskę ratunku w walce z nieuleczalnymi i ciężkimi chorobami, głównie nowotworowymi.

Dotychczas opublikowano już ponad 300 raportów mówiących o składnikach chemicznych obecnych w grzybach Reishi i gatunkach im pokrewnych. Owocnia i zarodniki tych grzybów zawierają około 400 różnych związków bioaktywnych, które obejmują triterpenoidy, polisacharydy, nukleotydy, sterole, steroidy, kwasy tłuszczowe, białka, peptydy i pierwiastki śladowe.

Najważniejszymi związkami farmakologicznie czynnymi, których obecność stwierdzono w grzybach Reishi, są polisacharydy. Te wielocukry wykazują właściwości immunostymulujące oraz przeciwnowotworowe. Drugą, ważną z powodu ich walorów leczniczych, grupą substancji, które wyizolowano z grzybów Reishi są triterpenoidy, a w szczególności kwasy ganoderowe. Badania pokazują, że mają one działanie adaptogenne, przeciwbólowe, niwelują wysokie ciśnienie krwi, hamują syntezę cholesterolu, chronią przed zatruciami wątroby oraz są odpowiedzialne za działanie przeciwalergiczne. Stwierdzono również, że triterpenoidy wykazują działanie przeciwnowotworowe i cytotoksyczne.

Grzyby Reishi były tradycyjnie zalecane przez chińskich i japońskich zielarzy w przypadku bezsenności jako "czynnik promujący sen" oraz podczas występowania psychiatrycznych i neurologicznych dolegliwości, w tym chorób mięśni, braku apetytu i osłabienia po przebyciu długich chorób. Wysuszona grzybnia z Reishi okazuje się wysoce skutecznym narzędziem w leczeniu nerwic spowodowanych działaniem stresu środowiskowego. Trwające 8 miesięcy badanie na pacjentach z chorobą Alzheimera wykazało, że pacjenci przyjmujący Reishi znacznie poprawili swój stan zdrowia.

Reishi zawierają wysokie stężenie organicznego germanu, polisacharydów i triterpeny. Te aktywne składniki okazały się wzmacniać nasze komórki odpornościowe i poprawiać pracę naszego układu immunologicznego. Grzyby Reishi wykazują działanie przeciwwirusowe oraz przeciwbakteryjne. Okazują się skuteczne przeciwko wirusom grypy oraz bakteriom z grupy pneumokoków, streptokoków, stafilokoków, pałeczek okrężnicy, bakterii wywołujących czerwonkę oraz bakterii z grupy Pseudomonas.

Polisacharydy obecne w Reishi wykazują korzystne działanie wśród osób zarażonych wirusem Epsteina-Barra, który odpowiedzialny jest za mononukleozę. Kwasy ganoderowe wykazują działanie przeciw wirusowi HIV, a ich niewielkie dawki mogą zmniejszać replikację tego wirusa nawet o 50%. Stymulacja systemu odpornościowego odbywa się głównie na zwiększenia aktywności żernej makrofagów.

Aktywnym składnikiem przeciwnowotworowym zawartym w grzybach Reishi są betaglukany. Te polisacharydy są olbrzymimi cząsteczkami składającymi się z mniejszych podjednostek węglowodanów prostych, połączonych z aminokwasami. Potrafią one wpływać stymulująco na układ odpornościowy i modulować go poprzez aktywację komórek odpornościowych (makrofagi, pomocnicze limfocyty T) oraz wzmożonej reakcji na obce komórki (bakterie, wirusy, komórki nowotworowe) poprzez zwiększenie poziomów immunoglobulin.

Rząd japoński uznał oficjalnie Reishi, jako roślinę leczniczą wspomagającą terapię raka, a zebrane do tej pory dowody naukowe pozwalają na rekomendację wykorzystania wyciągów z grzyba Reishi w następujących dziedzinach schorzeń nowotworowych:

-korzystne działanie na redukcję negatywnych skutków ubocznych takich jak osłabienie, utrata apetytu oraz wypadanie włosów podczas radio i chemioterapii,

-jako środek zmniejszający ryzyko wystąpienia, nawrotu lub przerzutów w chorobach nowotworowych,

-jako suplement poprawiający jakość i długość życia pacjentów onkologicznych.

Bardzo dużo adaptogenów, a w szczególności grzyby Reishi, wykazują swoje działanie dzięki wyjątkowo wysokiej zawartości organicznych związków germanu. Dzięki temu zwiększa się pobór i efektywność wykorzystania tlenu przez organizm, a to przekłada się na ochronę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych.

Głównymi składnikami grzybów Reishi odpowiedzialnymi za ich działanie adaptogenne są kwasy ganoderowe, 1,3-beta-glukany, organiczne związki germanu, adenozyna oraz kwas gamma-aminomasłowy. Adenozyna działa relaksująco na mięśnie szkieletowe, uspokajająco na centralny układ nerwowy oraz przeciwdziała stymulującemu działaniu kofeiny.

Podsumowując, Swanson Reishi Mushroom to suplement diety, który polecany jest w profilaktyce i wspomaganiu leczenia chorób nowotworowych oraz poprawieniu ogólnej odporności organizmu. Właściwości adaptogenne preparatu mogą się przyczynić do redukcji szkodliwych skutków przewlekłego oddziaływaniu stresu fizycznego i psychicznego na organizm. Przyczyniają się również do regulacji homeostazy organizmu, równowagi w układzie nerwowym, wpływają na poprawę zdrowia, dobrego samopoczucia oraz sprawności fizycznej.

Zalecane spożycie
Producent, Dystrybutor, Sprzedawca
Recenzje (0)
Informacja żywieniowa
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy
MZKatalog - polecani trenerzy
MZKatalog - polecane kluby