Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Reishi Mushroom 500mg Reishi Mushroom 500mg

Swanson Reishi Mushroom to suplement diety w kapsułkach zawierających 500 mg ekstraktu z owocni grzybków Reishi, standaryzowany do 10% zawartości polisacharydów. We współczesnej medycynie Dalekiego Wschodu grzyby Reishi są używane jako środek wzmacniający siły witalne, modulujący odporność organizmu oraz wykazujący korzystne działanie w przypadku wystąpienia chorób nowotworowych.

Grzyby Reishi naturalnie rosną w Japonii i Chinach na terenach górskich, obficie zalesionych, charakteryzujących się dużą wilgotnością i słabym nasłonecznieniem. Ze względu na ciężkie warunki rozwoju przez setki lat były niesłychanie rzadkim i trudnodostępnym gatunkiem, a dzięki ich walorom leczniczym, ceniono je wyżej od złota. Badania naukowe i kliniczne, pozwoliłyby na potwierdzenie ich właściwości leczniczych.

W tradycyjnej medycynie Wschodu grzyb Reishi zaliczany jest do grupy adaptogenów, środków wzmacniających oraz naturalnych odpowiedników leków immunoterapeutycznych. Uważa się, że posiada on właściwości wpływające na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, przeciwkaszlowe, wykrztuśne, antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze, przeciwnowotworowe oraz antyalergiczne.

Takie szerokie spektrum zastosowań mogące zapobiegać i łagodzić wiele schorzeń oraz przyczynić się do przedłużenia całkowitej długości życia jest w krajach  Dalekiego Wschodu dobrze znane i wysoko cenione od wielu lat. Bardzo często traktowano je jako ostatnią deskę ratunku w walce z nieuleczalnymi i ciężkimi chorobami, głównie nowotworowymi.

Dotychczas opublikowano już ponad 300 raportów mówiących o składnikach chemicznych obecnych w grzybach Reishi i gatunkach im pokrewnych. Owocnia i zarodniki tych grzybów zawierają około 400 różnych związków bioaktywnych, które obejmują triterpenoidy, polisacharydy, nukleotydy, sterole, steroidy, kwasy tłuszczowe, białka, peptydy i pierwiastki śladowe.

Najważniejszymi związkami farmakologicznie czynnymi, których obecność stwierdzono w grzybach Reishi, są polisacharydy. Te wielocukry wykazują właściwości immunostymulujące oraz przeciwnowotworowe. Drugą, ważną z powodu ich walorów leczniczych, grupą substancji, które wyizolowano z grzybów Reishi są triterpenoidy, a w szczególności kwasy ganoderowe. Badania pokazują, że mają one działanie adaptogenne, przeciwbólowe, niwelują wysokie ciśnienie krwi, hamują syntezę cholesterolu, chronią przed zatruciami wątroby oraz są odpowiedzialne za działanie przeciwalergiczne. Stwierdzono również, że triterpenoidy wykazują działanie przeciwnowotworowe i cytotoksyczne.

Grzyby Reishi były tradycyjnie zalecane przez chińskich i japońskich zielarzy w przypadku bezsenności jako "czynnik promujący sen" oraz podczas występowania psychiatrycznych i neurologicznych dolegliwości, w tym chorób mięśni, braku apetytu i osłabienia po przebyciu długich chorób. Wysuszona grzybnia z Reishi okazuje się wysoce skutecznym narzędziem w leczeniu nerwic spowodowanych działaniem stresu środowiskowego. Trwające 8 miesięcy badanie na pacjentach z chorobą Alzheimera wykazało, że pacjenci przyjmujący Reishi znacznie poprawili swój stan zdrowia.

Reishi zawierają wysokie stężenie organicznego germanu, polisacharydów i triterpeny. Te aktywne składniki okazały się wzmacniać nasze komórki odpornościowe i poprawiać pracę naszego układu immunologicznego. Grzyby Reishi wykazują działanie przeciwwirusowe oraz przeciwbakteryjne. Okazują się skuteczne przeciwko wirusom grypy oraz bakteriom z grupy pneumokoków, streptokoków, stafilokoków, pałeczek okrężnicy, bakterii wywołujących czerwonkę oraz bakterii z grupy Pseudomonas.

Polisacharydy obecne w  Reishi wykazują korzystne działanie wśród osób zarażonych wirusem Epsteina-Barra, który odpowiedzialny jest za mononukleozę. Kwasy ganoderowe wykazują działanie przeciw wirusowi HIV, a ich niewielkie dawki mogą zmniejszać replikację tego wirusa nawet o 50%. Stymulacja systemu odpornościowego odbywa się głównie na zwiększenia aktywności żernej makrofagów.

Aktywnym składnikiem przeciwnowotworowym zawartym w grzybach Reishi są betaglukany. Te polisacharydy są olbrzymimi cząsteczkami składającymi się z mniejszych podjednostek węglowodanów prostych,  połączonych z aminokwasami. Potrafią one wpływać stymulująco na układ odpornościowy i modulować go poprzez aktywację komórek odpornościowych (makrofagi, pomocnicze limfocyty T) oraz wzmożonej reakcji na obce komórki (bakterie, wirusy, komórki nowotworowe) poprzez zwiększenie poziomów immunoglobulin.

Rząd japoński uznał oficjalnie Reishi, jako roślinę leczniczą wspomagającą terapię raka, a zebrane do tej pory dowody naukowe pozwalają na rekomendację wykorzystania wyciągów z grzyba Reishi w następujących dziedzinach schorzeń nowotworowych:

-korzystne działanie na redukcję negatywnych skutków ubocznych takich jak osłabienie, utrata apetytu oraz wypadanie włosów podczas radio i chemioterapii,

-jako środek zmniejszający ryzyko wystąpienia, nawrotu lub przerzutów w chorobach nowotworowych,

-jako suplement poprawiający jakość i długość życia pacjentów onkologicznych.

Bardzo dużo adaptogenów, a w szczególności grzyby Reishi, wykazują swoje działanie dzięki wyjątkowo wysokiej zawartości organicznych związków germanu. Dzięki temu zwiększa się pobór i efektywność wykorzystania tlenu przez organizm, a to przekłada się na ochronę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych.

Głównymi składnikami grzybów Reishi odpowiedzialnymi za ich działanie adaptogenne są kwasy ganoderowe, 1,3-beta-glukany, organiczne związki germanu, adenozyna oraz kwas gamma-aminomasłowy. Adenozyna działa relaksująco na mięśnie szkieletowe, uspokajająco na centralny układ nerwowy oraz przeciwdziała stymulującemu działaniu kofeiny.

Podsumowując, Swanson Reishi Mushroom to suplement diety, który polecany jest w profilaktyce i wspomaganiu leczenia chorób nowotworowych oraz poprawieniu ogólnej odporności organizmu. Właściwości adaptogenne preparatu mogą się przyczynić do redukcji szkodliwych skutków przewlekłego oddziaływaniu stresu fizycznego i psychicznego na organizm. Przyczyniają się również do regulacji homeostazy organizmu, równowagi w układzie nerwowym, wpływają na poprawę zdrowia, dobrego samopoczucia oraz  sprawności fizycznej.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Reishi Mushroom 500mg Reishi Mushroom 500mg 90 kaps.
Swanson
79,00 zł

Reishi Mushroom 500mg 90 kaps.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Dodaje energii i wzmacnia siły witalne
  • Poprawia odporność organizmu
  • Redukuje skutki działania stresu
  • Posiada właściwości przeciwnowotworowe
  • Wykazuje działanie adaptogenne
  • Wspiera funkcje wątroby
  • Posiada potencjał antyoksydacyjny

Swanson Reishi Mushroom to suplement diety w kapsułkach zawierających 500 mg ekstraktu z owocni grzybków Reishi, standaryzowany do 10% zawartości polisacharydów. We współczesnej medycynie Dalekiego Wschodu grzyby Reishi są używane jako środek wzmacniający siły witalne, modulujący odporność organizmu oraz wykazujący korzystne działanie w przypadku wystąpienia chorób nowotworowych.

Grzyby Reishi naturalnie rosną w Japonii i Chinach na terenach górskich, obficie zalesionych, charakteryzujących się dużą wilgotnością i słabym nasłonecznieniem. Ze względu na ciężkie warunki rozwoju przez setki lat były niesłychanie rzadkim i trudnodostępnym gatunkiem, a dzięki ich walorom leczniczym, ceniono je wyżej od złota. Badania naukowe i kliniczne, pozwoliłyby na potwierdzenie ich właściwości leczniczych.

W tradycyjnej medycynie Wschodu grzyb Reishi zaliczany jest do grupy adaptogenów, środków wzmacniających oraz naturalnych odpowiedników leków immunoterapeutycznych. Uważa się, że posiada on właściwości wpływające na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, przeciwkaszlowe, wykrztuśne, antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze, przeciwnowotworowe oraz antyalergiczne.

Takie szerokie spektrum zastosowań mogące zapobiegać i łagodzić wiele schorzeń oraz przyczynić się do przedłużenia całkowitej długości życia jest w krajach  Dalekiego Wschodu dobrze znane i wysoko cenione od wielu lat. Bardzo często traktowano je jako ostatnią deskę ratunku w walce z nieuleczalnymi i ciężkimi chorobami, głównie nowotworowymi.

Dotychczas opublikowano już ponad 300 raportów mówiących o składnikach chemicznych obecnych w grzybach Reishi i gatunkach im pokrewnych. Owocnia i zarodniki tych grzybów zawierają około 400 różnych związków bioaktywnych, które obejmują triterpenoidy, polisacharydy, nukleotydy, sterole, steroidy, kwasy tłuszczowe, białka, peptydy i pierwiastki śladowe.

Najważniejszymi związkami farmakologicznie czynnymi, których obecność stwierdzono w grzybach Reishi, są polisacharydy. Te wielocukry wykazują właściwości immunostymulujące oraz przeciwnowotworowe. Drugą, ważną z powodu ich walorów leczniczych, grupą substancji, które wyizolowano z grzybów Reishi są triterpenoidy, a w szczególności kwasy ganoderowe. Badania pokazują, że mają one działanie adaptogenne, przeciwbólowe, niwelują wysokie ciśnienie krwi, hamują syntezę cholesterolu, chronią przed zatruciami wątroby oraz są odpowiedzialne za działanie przeciwalergiczne. Stwierdzono również, że triterpenoidy wykazują działanie przeciwnowotworowe i cytotoksyczne.

Grzyby Reishi były tradycyjnie zalecane przez chińskich i japońskich zielarzy w przypadku bezsenności jako "czynnik promujący sen" oraz podczas występowania psychiatrycznych i neurologicznych dolegliwości, w tym chorób mięśni, braku apetytu i osłabienia po przebyciu długich chorób. Wysuszona grzybnia z Reishi okazuje się wysoce skutecznym narzędziem w leczeniu nerwic spowodowanych działaniem stresu środowiskowego. Trwające 8 miesięcy badanie na pacjentach z chorobą Alzheimera wykazało, że pacjenci przyjmujący Reishi znacznie poprawili swój stan zdrowia.

Reishi zawierają wysokie stężenie organicznego germanu, polisacharydów i triterpeny. Te aktywne składniki okazały się wzmacniać nasze komórki odpornościowe i poprawiać pracę naszego układu immunologicznego. Grzyby Reishi wykazują działanie przeciwwirusowe oraz przeciwbakteryjne. Okazują się skuteczne przeciwko wirusom grypy oraz bakteriom z grupy pneumokoków, streptokoków, stafilokoków, pałeczek okrężnicy, bakterii wywołujących czerwonkę oraz bakterii z grupy Pseudomonas.

Polisacharydy obecne w  Reishi wykazują korzystne działanie wśród osób zarażonych wirusem Epsteina-Barra, który odpowiedzialny jest za mononukleozę. Kwasy ganoderowe wykazują działanie przeciw wirusowi HIV, a ich niewielkie dawki mogą zmniejszać replikację tego wirusa nawet o 50%. Stymulacja systemu odpornościowego odbywa się głównie na zwiększenia aktywności żernej makrofagów.

Aktywnym składnikiem przeciwnowotworowym zawartym w grzybach Reishi są betaglukany. Te polisacharydy są olbrzymimi cząsteczkami składającymi się z mniejszych podjednostek węglowodanów prostych,  połączonych z aminokwasami. Potrafią one wpływać stymulująco na układ odpornościowy i modulować go poprzez aktywację komórek odpornościowych (makrofagi, pomocnicze limfocyty T) oraz wzmożonej reakcji na obce komórki (bakterie, wirusy, komórki nowotworowe) poprzez zwiększenie poziomów immunoglobulin.

Rząd japoński uznał oficjalnie Reishi, jako roślinę leczniczą wspomagającą terapię raka, a zebrane do tej pory dowody naukowe pozwalają na rekomendację wykorzystania wyciągów z grzyba Reishi w następujących dziedzinach schorzeń nowotworowych:

-korzystne działanie na redukcję negatywnych skutków ubocznych takich jak osłabienie, utrata apetytu oraz wypadanie włosów podczas radio i chemioterapii,

-jako środek zmniejszający ryzyko wystąpienia, nawrotu lub przerzutów w chorobach nowotworowych,

-jako suplement poprawiający jakość i długość życia pacjentów onkologicznych.

Bardzo dużo adaptogenów, a w szczególności grzyby Reishi, wykazują swoje działanie dzięki wyjątkowo wysokiej zawartości organicznych związków germanu. Dzięki temu zwiększa się pobór i efektywność wykorzystania tlenu przez organizm, a to przekłada się na ochronę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych.

Głównymi składnikami grzybów Reishi odpowiedzialnymi za ich działanie adaptogenne są kwasy ganoderowe, 1,3-beta-glukany, organiczne związki germanu, adenozyna oraz kwas gamma-aminomasłowy. Adenozyna działa relaksująco na mięśnie szkieletowe, uspokajająco na centralny układ nerwowy oraz przeciwdziała stymulującemu działaniu kofeiny.

Podsumowując, Swanson Reishi Mushroom to suplement diety, który polecany jest w profilaktyce i wspomaganiu leczenia chorób nowotworowych oraz poprawieniu ogólnej odporności organizmu. Właściwości adaptogenne preparatu mogą się przyczynić do redukcji szkodliwych skutków przewlekłego oddziaływaniu stresu fizycznego i psychicznego na organizm. Przyczyniają się również do regulacji homeostazy organizmu, równowagi w układzie nerwowym, wpływają na poprawę zdrowia, dobrego samopoczucia oraz  sprawności fizycznej.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 90
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Ekstrakt z grzybków Reishi (Ganoderma lucidum) (owocnia) (standaryzowany do 10% polisacharydów)500mg*

Pozostałe składniki

Kapsułka (żelatyna), nośnik (maltodekstryna), substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Reishi

Informacja

Reishi (Ganoderma lucidum) to stosowany w chińskiej oraz japońskiej medycynie tradycyjnej od ponad 4 tysięcy lat grzyb, znany także pod nazwami Ling Zhi czy „roślina nieśmiertelności”. Dotychczasowe badania wskazują na istotne znaczenie tego grzyba, szczególnie w obszarze wzmacniania odporności, redukcji stresu oraz przeciwdziałania procesom nowotworzenia.

Działanie Reishi koncentruje się głównie na modulacji układu immunologicznego. Wykazano, że jest on w stanie zmniejszać aktywność tego układu w przypadku jego nadmiernej stymulacji oraz zwiększać w przypadku jego osłabienia. Ponadto Reishi wywiera korzystny wpływ na gospodarkę węglowodanową (może redukować poziom glukozy we krwi), optymalizuje profil lipidowy i sprzyja prawidłowej pracy układu nerwowego (wykazuje działanie uspokajające, redukuje napięcie nerwowe).

Za aktywność terapeutyczną grzyba nie odpowiada jeden główny składnik. Uważa się, że za jego działaniem stoi szereg substancji, głównie polisacharydów, peptydoglikanów oraz triterpenoidów.

Suplementacja Reishi zalecana jest głównie w ramach ogólnej profilaktyki zdrowotnej, w celu wzmocnienia odporności, optymalizacji metabolizmu węglowodanów, redukcji przewlekłego zmęczenia i dodania sił witalnych.

W swojej ofercie posiadamy szeroki wybór preparatów zawierających wysokiej jakości ekstrakty z Reishi, standaryzowanych na zawartość najważniejszych substancji aktywnych – polisacharydów i triterpenów.

Ostatnio na blogu

barki

barki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Carb back-loading okiem sceptyka

Carb back-loading okiem sceptyka

W jednym z poprzednich artykułów przybliżyłem założenia bazowe koncepcji żywieniowej zwanej „Carb back-loading” (w skrócie: „CBL”) , odnosząc je...

czytaj więcej
Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027