Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Almond Coconut Spread Almond Coconut Spread

Almond Coconut Spread firmy Olimp Sport Nutrition to niezwykle pożywny krem migdałowo-kokosowy. Dostarcza cennych składników odżywczych i stanowi doskonałe urozmaicenie diety zarówno w okresie redukcyjnym, jak i masowym. Preparat bazuje na naturalnych składnikach, jest wolny od szkodliwego oleju palmowego, nie zawiera również cukru. Słodki smak zawdzięcza obecności miodu.

Migdały słodkie są nasionami owoców migdałowca zwyczajnego. Można jadać je na surowo, nadają się również do przetwarzania. Są cennym źródłem wielu mikro i makroelementów. Zawierają sporo tłuszczu, ale są to głównie jednonasycone kwasy tłuszczowe i kwasy omega 6. Szczególnie istotny jest kwas alfa-linolenowy, który wykazuje właściwości przeciwzapalne i ma korzystny wpływ na gospodarkę lipidową. Dzięki temu spożywając migdały nie trzeba obawiać się o poziom cholesterolu i kondycję układu krążenia.

Na uwagę zasługuje również całkiem spora ilość białka. Ponadto w migdałach można znaleźć również wiele witamin, w tym potężny przeciwutleniacz, jakim jest witamina E. Dostarczają one także cennych minerałów - są wyjątkowo zasobne w magnez, miedź i potas.

Wiórki kokosowe są otrzymywane z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest suszony, a następnie ścierany. Stanowią wartościowe źródło średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT.  Trójglicerydy średniołańcuchowe są metabolizowane inaczej niż większość tłuszczy. Dzięki swojej budowie łatwo się trawią i mogą być wykorzystywane jako źródło energii. Nie odkładają się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej, dlatego spożywanie produktów z kokosa często poleca się osobom dbającym o prawidłową masę ciała.  

Miód jest naturalnie produkowany przez pszczoły. Idealnie zastępuje cukier, a oprócz walorów smakowych ma korzystny wpływ na zdrowie. Dzięki niskiemu pH wykazuje działanie antybakteryjne, a jego wysoki potencjał antyoksydacyjny wspomaga walkę organizmu z wolnymi rodnikami. Zawarte w nim cukry proste stanowią niezwykle cenne źródło łatwo dostępnej energii.  Ponadto w miodzie można znaleźć witaminy (A, C, witaminy z grupy B) i minerały (potas, fosfor, żelazo, magnez, molibden, mangan, kobalt).

Połączenie wszystkich wymienionych składników daje niezwykle ciekawy efekt smakowy. Przygotowana na bazie migdałów, wiórków kokosowych i miodu pasta ma gęstą, aksamitną, konsystencję, a przy tym łatwo się rozsmarowuje. 

Podsumowując, Olimp Sport Nutrition Almond Coconut Spread to ciekawe urozmaicenie diety. Produkt ma dużą wartość odżywczą, idealnie zastępuje wszelkie niezdrowe kremy śniadaniowe typu nutella. Znakomicie komponuje się z naleśnikami, można nim smarować również pieczywo, wafle ryżowe.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Almond Coconut Spread Almond Coconut Spread 300g
Olimp
39,00 zł

Almond Coconut Spread 300g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Krótki termin ważności:

2019-12-01
Stara cena: 44,00 zł
39,00 zł
1 szt.
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Słodki produkt dla osób dbających o prawidłową dietę
  • Produkt o niezwykle ciekawej kompozycji smaków
  • Nie zawiera szkodliwego oleju palmowego
  • Dostarcza kwasów tłuszczowych omega
  • Doskonały dla wegan oraz wegetarian
  • Nie podwyższa poziomu cholesterolu
  • Dobre źródło białka roślinnego
  • Idealna konsystencja
  • Niska zawartość soli 

Almond Coconut Spread firmy Olimp Sport Nutrition to niezwykle pożywny krem migdałowo-kokosowy. Dostarcza cennych składników odżywczych i stanowi doskonałe urozmaicenie diety zarówno w okresie redukcyjnym, jak i masowym. Preparat bazuje na naturalnych składnikach, jest wolny od szkodliwego oleju palmowego, nie zawiera również cukru. Słodki smak zawdzięcza obecności miodu.

Migdały słodkie są nasionami owoców migdałowca zwyczajnego. Można jadać je na surowo, nadają się również do przetwarzania. Są cennym źródłem wielu mikro i makroelementów. Zawierają sporo tłuszczu, ale są to głównie jednonasycone kwasy tłuszczowe i kwasy omega 6. Szczególnie istotny jest kwas alfa-linolenowy, który wykazuje właściwości przeciwzapalne i ma korzystny wpływ na gospodarkę lipidową. Dzięki temu spożywając migdały nie trzeba obawiać się o poziom cholesterolu i kondycję układu krążenia.

Na uwagę zasługuje również całkiem spora ilość białka. Ponadto w migdałach można znaleźć również wiele witamin, w tym potężny przeciwutleniacz, jakim jest witamina E. Dostarczają one także cennych minerałów - są wyjątkowo zasobne w magnez, miedź i potas.

Wiórki kokosowe są otrzymywane z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest suszony, a następnie ścierany. Stanowią wartościowe źródło średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT.  Trójglicerydy średniołańcuchowe są metabolizowane inaczej niż większość tłuszczy. Dzięki swojej budowie łatwo się trawią i mogą być wykorzystywane jako źródło energii. Nie odkładają się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej, dlatego spożywanie produktów z kokosa często poleca się osobom dbającym o prawidłową masę ciała.  

Miód jest naturalnie produkowany przez pszczoły. Idealnie zastępuje cukier, a oprócz walorów smakowych ma korzystny wpływ na zdrowie. Dzięki niskiemu pH wykazuje działanie antybakteryjne, a jego wysoki potencjał antyoksydacyjny wspomaga walkę organizmu z wolnymi rodnikami. Zawarte w nim cukry proste stanowią niezwykle cenne źródło łatwo dostępnej energii.  Ponadto w miodzie można znaleźć witaminy (A, C, witaminy z grupy B) i minerały (potas, fosfor, żelazo, magnez, molibden, mangan, kobalt).

Połączenie wszystkich wymienionych składników daje niezwykle ciekawy efekt smakowy. Przygotowana na bazie migdałów, wiórków kokosowych i miodu pasta ma gęstą, aksamitną, konsystencję, a przy tym łatwo się rozsmarowuje. 

Podsumowując, Olimp Sport Nutrition Almond Coconut Spread to ciekawe urozmaicenie diety. Produkt ma dużą wartość odżywczą, idealnie zastępuje wszelkie niezdrowe kremy śniadaniowe typu nutella. Znakomicie komponuje się z naleśnikami, można nim smarować również pieczywo, wafle ryżowe.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 300 gPorcja dzienna: 15 g – 1 łyżka stołowaIlość porcji w opakowaniu: 20
w 1 porcji (15 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna410 kJ/ 99 kcal-
Tłuszcze8,7g-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,4 g-
Węglowodany1,9 g-
w tym cukry1,4 g-
Błonnik0,7 g-
Białko3,1 g-
Sól0 g-

Pozostałe składniki

Migdały prażone: 65%, wiórki kokosowe: 30%, miód: 5%.

Produkt może zawierać inne orzechy, orzeszki ziemne (arachidowe), nasiona sezamu i i produkty pochodne.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Life Extension
99,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję
Platinum Labs
169,00 zł

Suplement zawierający aminokwasy BCAA i wyselekcjonowane EAA. Ułatwia regenerację po treningach.

Kupuję
Life Extension
59,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Olimp
17,00 zł

Suplement diety przeznaczony dla osób starszych. Zawiera witaminy i dobrze przyswajalne składniki mineralne.

Kupuję
Gaspari
105,00 zł

Mix aminokwasowy dostarczający dużą dawkę BCAA. Redukuje zmęczenie podczas treningu i wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

O tym, że wyższe spożycie protein (niż przeciętny Kowalski, a nie bez umiaru) wspiera budowę formy sportowej. Białko dostarczane wraz z żywnością i...

czytaj więcej
klatka

klatka

w koncu alergia odpuscila (chyba…), niestety tak mam ze o tej porze roku mam „przekichane” (dziwne ze wiosna mam spokoj…no coz czeka mnie...

czytaj więcej
Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Po raz kolejny wspominam o tym, że u kobiet ciężarnych zachodzi dużo zmian adaptacyjnych w anatomii, fizjologii, biochemii, hematologii, neurologii,...

czytaj więcej
Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Insulinooporność jest często występującym zjawiskiem u starszych osób, chociaż staje się coraz bardziej powszechna we wszystkich grupach wiekowych, w tym...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Wiedziano o tym już dosyć dawno. Jeśli by wierzyć skalnym malunkom – ludzie stosowali miód ok. 5500 lat temu. Terapeutyczne zastosowanie miodu notowali...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Suplementacja węglowodanów jest szeroko rozpowszechniona w środowisku osób aktywnych. Chętnie sięga się po napoje izotoniczne, odzywki typu carbo, żele...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027