Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Best Spirulina 500mg Best Spirulina 500mg

Doctor's Best Spirulina to suplement diety zawierający wysoką dawkę naturalnej spiruliny. Produkt zawiera tylko organiczną Parry Spirulinę najwyższej jakości, pochodzącą z ekologicznych upraw zlokalizowanych w Oonaiyur w Południowych Indiach, z dala od osiedli przemysłowych, rolnych i ludzkich.

Hodowla alg, z których pozyskuje się Parry Spirulinę odbywa się w warunkach wolnych od pestycydów, herbicydów i nawozów sztucznych. Kontrola na każdym etapie produkcji zapewnia, że końcowy produkt jest naturalny, niczym nieskażony i bardzo bogaty w najwyższej jakości składniki odżywcze.

W jednej tabletce preparatu Best Spirulina znajdziemy aż 1,5 g organicznej, czystej Parry Spiruliny. Produkt jest wolny od GMO, odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Spirulinajest prostą, jednokomórkową, niebieskozieloną algą o kształcie spirali. Występuje w ciepłych, alkalicznych i zasolonych środowiskach wodnych, zabójczych dla innych organizmów. Całą swoją aktywność komórkową wykorzystuje do produkcji składników odżywczych. Dzięki temu stanowi jedno z najbardziej skoncentrowanych źródeł związków mineralnych, mikroelementów, witamin i łatwo przyswajalnego białka.

W jednej mikroskopijnej aldze znajdziemy naturalne witaminy, zielony chlorofil, piętnaście karotenoidów, w tym najbardziej znany beta karoten, idealnie zbilansowane schelatowane aminokwasowo minerały, pierwiastki śladowe, takie jak mangan, selenkrzem, wielocukry, pełnowartościowe białko z kompletem 18 aminokwasów oraz bardzo rzadki kwas gamma-linolowy (GLA).

Badania pokazują, że żadna inna substancja pochodzenia roślinnego czy zwierzęcego nie posiada aż tyle wartości odżywczych co spirulina. W jej składzie nie ma celulozy dlatego jest lekkostrawna i doskonale się wchłania. Dodatkowo jest to produkt niskokaloryczny, dzięki czemu stanowi idealne uzupełnienie diety dla osób odchudzających się i pragnących zachować smukłą sylwetkę.

Unikatowy skład spiruliny sprawia, że od lat jest ona wykorzystywana w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Występujący w niej polisacharyd o nazwie spirulan wapnia wykazuje potwierdzoną badaniami skuteczność w zwalczaniu infekcji wirusowych, począwszy od grypy, odry, aż po wirusa HIV.

Nadający spirulinie charakterystyczny, ciemnoturkusowy kolor niebieski barwnik roślinny fikocyjanina odpowiada za jej zdolność do neutralizacji wolnych rodników, których nadmiar powoduje większość chorób przewlekłych i przyspiesza starzenie się organizmu. Istnieją badania sugerujące, że związek ten ma zdolność przekraczania bariery krew-mózg, co daje szansę na stosowanie fikocyjaniny w leczeniu chorób neurodegeneracyjnych, takich jak choroba Alzheimera czy Parkinsona, za powstanie których również odpowiadają m.in. wolne rodniki.

Spirulina ma również właściwości chemoprewencyjne, czyli hamuje, odwraca, bądź opóźnia prowadzące do nowotworów procesy zmian zachodzące w komórkach.

Spirulina pozytywnie wpływa na układ immunologiczny, przyczyniając się do wzrostu komórek produkujących przeciwciała, a co za tym idzie wzmacniając odporność. Ma ona zdolność odkwaszania, a tym samym przywracania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu. Dodatkowo wykazuje działanie odtruwające, ułatwia eliminację toksyn i metali ciężki z organizmu, chroni nerki przed uszkodzeniami wywoływanymi przez rtęć.

Spirulina wspiera hematopezę, czyli krwiotworzenie, stymulując szpik kostny, dzięki czemu tworzone są zarówno białe, jak i czerwone krwinki. Zawarte w niej łatwo przyswajalne żelazo intensyfikuje produkcję hemoglobiny, niezbędnej do transportu tlenu z organizmie. Dzięki temu może przeciwdziałać anemii i skutecznie ją eliminować.  

Zalety spiruliny z powodzeniem są  wykorzystywane w walce z chorobami metabolicznymi i otyłością. Hamuje ona łaknienie, przyspiesza przemianę materii i jednocześnie nie dopuszcza do odkładania się tłuszczu, przyczyniając się tym samym do spadku masy ciała u osób otyłych. Jednocześnie dostarcza organizmowi niezbędne składniki odżywcze (badania pokazują, że 1 g spiruliny pod względem odżywczym równa się 1 kg różnych warzyw). Sama w sobie jest niskokaloryczna, 10 g spiruliny zawiera tylko 36 kalorii.

Biorąc pod uwagę korzyści płynące z zażywania spiruliny można zaryzykować stwierdzenie, że powinna być ona nieodzownym składnikiem każdej diety. Suplement Best Spirulina wzbogaci i w naturalny sposób uzupełni ewentualne niedobory, przyczyniając się do poprawy kondycji fizycznej, jak i psychicznej naszego organizmu. Powinny po niego sięgnąć zwłaszcza osoby przemęczone, zestresowane, narażone na duży wysiłek fizyczny czy osłabione ciężkimi chorobami.

OutOfStock
Since 2005
Best Spirulina 500mg Best Spirulina 500mg 180 tab.
Doctor's Best
59,00 zł

Best Spirulina 500mg 180 tab.

ilość: 180 tab.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
59,00 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Organiczna spirulina w tabletkach
  • Bogactwo związków bioaktywnych
  • Źródło witamin, minerałów i białka
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Zapobiega postępowaniu osteoporozy
  • Wspomaga detoksykację
  • Reguluje równowagę kwasowo-zasadową
  • Przywraca prawidłową florę jelitową

Doctor's Best Spirulina to suplement diety zawierający wysoką dawkę naturalnej spiruliny. Produkt zawiera tylko organiczną Parry Spirulinę najwyższej jakości, pochodzącą z ekologicznych upraw zlokalizowanych w Oonaiyur w Południowych Indiach, z dala od osiedli przemysłowych, rolnych i ludzkich.

Hodowla alg, z których pozyskuje się Parry Spirulinę odbywa się w warunkach wolnych od pestycydów, herbicydów i nawozów sztucznych. Kontrola na każdym etapie produkcji zapewnia, że końcowy produkt jest naturalny, niczym nieskażony i bardzo bogaty w najwyższej jakości składniki odżywcze.

W jednej tabletce preparatu Best Spirulina znajdziemy aż 1,5 g organicznej, czystej Parry Spiruliny. Produkt jest wolny od GMO, odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Spirulinajest prostą, jednokomórkową, niebieskozieloną algą o kształcie spirali. Występuje w ciepłych, alkalicznych i zasolonych środowiskach wodnych, zabójczych dla innych organizmów. Całą swoją aktywność komórkową wykorzystuje do produkcji składników odżywczych. Dzięki temu stanowi jedno z najbardziej skoncentrowanych źródeł związków mineralnych, mikroelementów, witamin i łatwo przyswajalnego białka.

W jednej mikroskopijnej aldze znajdziemy naturalne witaminy, zielony chlorofil, piętnaście karotenoidów, w tym najbardziej znany beta karoten, idealnie zbilansowane schelatowane aminokwasowo minerały, pierwiastki śladowe, takie jak mangan, selenkrzem, wielocukry, pełnowartościowe białko z kompletem 18 aminokwasów oraz bardzo rzadki kwas gamma-linolowy (GLA).

Badania pokazują, że żadna inna substancja pochodzenia roślinnego czy zwierzęcego nie posiada aż tyle wartości odżywczych co spirulina. W jej składzie nie ma celulozy dlatego jest lekkostrawna i doskonale się wchłania. Dodatkowo jest to produkt niskokaloryczny, dzięki czemu stanowi idealne uzupełnienie diety dla osób odchudzających się i pragnących zachować smukłą sylwetkę.

Unikatowy skład spiruliny sprawia, że od lat jest ona wykorzystywana w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Występujący w niej polisacharyd o nazwie spirulan wapnia wykazuje potwierdzoną badaniami skuteczność w zwalczaniu infekcji wirusowych, począwszy od grypy, odry, aż po wirusa HIV.

Nadający spirulinie charakterystyczny, ciemnoturkusowy kolor niebieski barwnik roślinny fikocyjanina odpowiada za jej zdolność do neutralizacji wolnych rodników, których nadmiar powoduje większość chorób przewlekłych i przyspiesza starzenie się organizmu. Istnieją badania sugerujące, że związek ten ma zdolność przekraczania bariery krew-mózg, co daje szansę na stosowanie fikocyjaniny w leczeniu chorób neurodegeneracyjnych, takich jak choroba Alzheimera czy Parkinsona, za powstanie których również odpowiadają m.in. wolne rodniki.

Spirulina ma również właściwości chemoprewencyjne, czyli hamuje, odwraca, bądź opóźnia prowadzące do nowotworów procesy zmian zachodzące w komórkach.

Spirulina pozytywnie wpływa na układ immunologiczny, przyczyniając się do wzrostu komórek produkujących przeciwciała, a co za tym idzie wzmacniając odporność. Ma ona zdolność odkwaszania, a tym samym przywracania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu. Dodatkowo wykazuje działanie odtruwające, ułatwia eliminację toksyn i metali ciężki z organizmu, chroni nerki przed uszkodzeniami wywoływanymi przez rtęć.

Spirulina wspiera hematopezę, czyli krwiotworzenie, stymulując szpik kostny, dzięki czemu tworzone są zarówno białe, jak i czerwone krwinki. Zawarte w niej łatwo przyswajalne żelazo intensyfikuje produkcję hemoglobiny, niezbędnej do transportu tlenu z organizmie. Dzięki temu może przeciwdziałać anemii i skutecznie ją eliminować.  

Zalety spiruliny z powodzeniem są  wykorzystywane w walce z chorobami metabolicznymi i otyłością. Hamuje ona łaknienie, przyspiesza przemianę materii i jednocześnie nie dopuszcza do odkładania się tłuszczu, przyczyniając się tym samym do spadku masy ciała u osób otyłych. Jednocześnie dostarcza organizmowi niezbędne składniki odżywcze (badania pokazują, że 1 g spiruliny pod względem odżywczym równa się 1 kg różnych warzyw). Sama w sobie jest niskokaloryczna, 10 g spiruliny zawiera tylko 36 kalorii.

Biorąc pod uwagę korzyści płynące z zażywania spiruliny można zaryzykować stwierdzenie, że powinna być ona nieodzownym składnikiem każdej diety. Suplement Best Spirulina wzbogaci i w naturalny sposób uzupełni ewentualne niedobory, przyczyniając się do poprawy kondycji fizycznej, jak i psychicznej naszego organizmu. Powinny po niego sięgnąć zwłaszcza osoby przemęczone, zestresowane, narażone na duży wysiłek fizyczny czy osłabione ciężkimi chorobami.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 180 tabletekPorcja dzienna: 3 tabletkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (3 tabletki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna5 kcal-
Białko1 g2%
Witamina A4687 IU94%
Żelazo0,4 mg2%
Sód15 mg1%
Organiczna Spirulina (Arthrospira platensis)1,5 g-

Pozostałe składniki

Brak.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
  • Popularny
Classic
Bolero
1,69 zł
(3)

Oryginalny napój w formie instant, charakteryzujący się niską zawartością kalorii oraz dodatkiem witaminy C.

Kupuję
Trec
21,00 zł
(1)

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję
Olimp
22,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy dla sportowców. Zapewnia większą siłę oraz szybszy przebieg procesów regeneracyjnych.

Kupuję
Universal
149,00 zł
(2)

Zestaw witamin i minerałów dla sportowców. Zawiera aminokwasy, antyoksydanty, ergogeniki i enzymy trawienne.

Kupuję
  • Promocja
Anabol Amino
Hi-tec
49,00 zł 40,00 zł

Aminokwasy BCAA wraz z witaminami z grupy B. Nasilają anabolizm mięśniowy i pomagają utrzymać masę mięśniową.

Kupuję
Trec
45,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Witamina A

Informacja

Witamina A (retinol) występuje w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (ryby morskie, tran, węgorze, wątroby wieprzowe i wołowe, jaja, masło. W produktach roślinnych występuje jako prowitamina A (b-karoten) silny antyutleniacz. Produktami spożywczymi zawierającymi prowitaminę A są owoce w kolorach żółtym i czerwonym, m.in. morele, pomidory. Niezbędna z procesie budowy i przyswajania białek, wpływa na prawidłowy wzrost kości oraz pomaga w leczeniu chorób wzroku. Hamuje nadmiernego działanie hormonu tarczycy tyroksyny, która równolegle zapobiega nadmiarowi odkładania się witaminy A. Niezbędna w diecie sportowej w postaci produktów żywnościowych, jak suplementów diety i odżywek.

Niedobór witaminy A powoduje zahamowanie wzrostu, złuszczenia i suchość skóry, upośledzenie widzenia w ciemnościach (tzw. kurza ślepota).

Nadmiar witaminy A prowadzi do zwapnienia układu kostnego oraz niektórych tkanek miękkich, oraz zaburzeniami w funkcjonowaniu kłębuszków nerwowych

Dawkowanie: Określa się w tzw. „mysich jednostkach” i wynosi 5000 jm na dobę.

Żelazo

Informacja

Żelazo wchodzi w skład barwników w postaci hemowej (hemoglobiny i mioglobiny w mięsie), niehemowej (w produktach roślinnych) oraz enzymów odpowiedzialnych za transport i magazynowanie tlenu w organizmie. Występuje w enzymach odpowiedzialnych za: metabolizm kwasów tłuszczowych, biosyntezę prostaglandyn,  katabolizm tryptofanu. Przyswajalność żelaza w produktach roślinnych jest niższa niż w produktach zwierzęcych. W produktach roślinnych obniżają ją zawarte w nich związki chemiczne: fityniany i szczawiany, również wapń oraz wysoka kwasowość (czynnik pH). Jedynie 8 % spożywanego żelaza jest wchłaniane przez organizm i transportowane do krwi. Do jego wchłaniania konieczna jest dostateczna ilość: kobaltu, manganu, miedzi i witaminy C. Samo zaś żelazo jest niezbędne do metabolizmu witamin z grupy B. Źródłem pozyskiwania żelaza są produkty zwierzęce (mięso, podroby, żółtka jaj) i roślinne (chleb pełnoziarnisty, fasola, kakao, natka pietruszki, orzechy, soja). Żelazo występuje również w postaci syntetycznej jako składnik środków witaminowo-mineralnych i mineralnych oraz monopreparatu, często wzbogaconego o witaminę C. Suplementy zawierające związki żelaza zalecane są sportowcom podczas intensywnych treningów oraz osobom na diecie bezmięsnej (wegetarianom i weganom).

Niedobór żelaza przede wszystkim wywołuje niedokrwistość. Używanie dużej ilości mocnej kawy czy herbaty utrudnia przyswajanie żelaza. Objawami niedoboru żelaza są: bezsenność, biegunka, zaburzona ciepłota organizmu, zanik brodawek na języku, zmniejszona wydolność wysiłkowa i sprawność intelektualna i psychiczna.

Nadmiar żelaza powoduje zmniejszenie wchłaniania innych pierwiastków (np. cynku, miedzi), zmniejsza odporność organizmu,  powoduje uszkodzenie tkanek niektórych narządów (nerek, wątroby, serca), zwiększa ryzyko chorób nowotworowych.

Dawkowanie: 3-12 mg na dobę.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Spirulina

Informacja

 Spirulina jest suplementem diety zawierającym dwa gatunki glonów (sinice): Arthrospira platensis  i Arthrospira maxima, występujących na obszarze jezior w klimacie tropikalnym, zawierającym BCAA [ 3 aminokwasy egzogenne posiadające rozgałęziony łańcuch alifatyczny boczny  (izoleucyna, leucyna i walina) oraz podobny przebieg procesów metabolicznych zachodzących w tkance mięśniowej. W postaci naturalnej występują w pożywieniu wysokobiałkowym zwierzęcym (np.wołowina, proteiny mleczne). BCAA wykazują potencjał antykataboliczny i anaboliczny. Wspomagają nośniki energii w kryzysie energetycznym oraz wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego (likwidują stres, zmniejszają zmęczenie) i aktywność hormonów i kinaz odpowiedzialnych za metabolizm białek. W suplementacji sportowej stosowane są jako elementy wspomagania zdolności wysiłkowych (siły i wytrzymałości) i odnowy biologicznej powysiłkowej; także antykatabolik i katalizator przemian anabolicznych. Przyjmowanie BCAA po wysiłku prawie natychmiast odbudowuje poziom tych aminokwasów we krwi (z pominięciem wątroby) i zasila tkankę mięśniową. Leucyna powoduje aktywację kinazy mTOR (rozpoczynającej anabolizm białek mięśniowych) oraz wykazuje wzmacniające działanie z insuliną, która oddziaływuje na kinazę PI3 i kinazę białkową B). Aminokwasy rozgałęzione BCAA, chętnie stosowane przez sportowców dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych i wytrzymałościowych], kwasy organiczne (GLA, ALA, kwas linolowy oraz inne) oraz witaminy z grupy B oraz C, D, E. Spirulina poprawia funkcjonowanie układu nerwowego (zwiększa zdolność koncentracji i zapamiętywania), wpływa na obniżenie cholesterolu całkowitego i poziomu trójglicerydów, należy do grupy przeciwutleniaczy. W suplementacji chętnie wykorzystywana przez osoby w podeszłym wieku, dostępna w postaci preparatów odżywczych i funkcjonalnych oraz ze względu na działanie termogeniczne odchudzających, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027