Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Ignit3 Ignit3

Olympus Labs IGNIT3 jest silnym, wielokierunkowym środkiem przyspieszającym utratę zbędnej tkanki tłuszczowej, stanowiącym zestawienie powszechnie znanych i sprawdzonych substancji, z innowacyjnymi związkami uwzględniającymi wymogi nowego podejścia do mechanizmów inicjowania procesów rozpadu i spalania zgromadzonego tłuszczu.

Mechanizm działania oparty na jednoczesnym pobudzaniu pięciu kluczowych dla utraty zbędnej tkanki tłuszczowej szlaków, pozwala na uzyskanie zadowalającego efektu końcowego, w niesamowicie krótkim czasie.

W skład produktu Olympus Labs IGNIT3 wchodzą:

Ekstrakt z Gynostemma pentaphyllum – środek pozyskany poprzez wyekstrahowanie wymaganych związków z liści Gynostemma pentaphyllum, rośliny znanej również jako Jiaogulan, Jiao Gu-lan lub południowy żeń-szeń, dwupiennej, wieloletniej byliny z rodziny Cucurbitaceae, wywodzącej się z Azji, porastającej tereny Chin, Korei, Wietnamu i Japonii.

Wykazywane właściwości umożliwia poprzez dostarczenie szerokiego wachlarza związków o strukturze saponinowej, w tym ginsenozydów Rb1, Rb3, Rd oraz F2, bądź damulin A i B, a także substancji nie będących saponinami, w tym karotenoidów, polifenoli i bioaktywnych polisacharydów.

Jiaogulan zwalcza wolne rodniki:
Zarówno poprzez zawarte w swoim składzie związki przeciwutleniające, jak i wpływ na wzrost stężeń enzymów antyoksydacyjnych, w tym dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), ogranicza ilość wolnych rodników oraz wyhamowuje proces peroksydacji lipidów. Zwiększając pojemność bariery antyoksydacyjnej, wywiera działanie neuroprotekcyjne. Hamując NF-kB i zmniejszając uwalnianie iNOS, ogranicza rozległość stanów zapalnych.

Prawidłowa gospodarka glukozowo-insulinową:
Blokując enzym PTP1B za sprawą czego zmniejsza stopień insulinooporności, jak również poprawiając wyrzut insuliny i translokacji transportera GLUT4, wspomaga transport glukozy do miejsc efektywnego jej wykorzystania, przyczyniając się do utrzymania jej niskiego poziomu we krwi oraz ograniczenia odkładania w zapasowej tkance tłuszczowej.

Usprawnienie procesów energetycznych:
Pobudzając kinazę aktywowaną 5'AMP (AMPK), wzmaga spalanie substratów energetycznych, w tym tłuszczy, angażując się tym samym w mechanizmy kontroli masy ciała. Poprawiając transport substratów energetycznych i tworzenie z nich energii w komórkach mięśniowych oraz oszczędzając zasoby glikogenu, zwiększa efektywność pracy tkanki mięśniowej.

Zdrowy układ krążenia:
Jako inhibitor ATP-aza Na+/K+ wspierający ochronę serca w okresie tachykardii i arytmii, chroniąc mięsień sercowy w warunkach dużego stężenia glukozy w krwiobiegu, wspomagając syntezę rozszerzającego naczynia tlenku azotu, wspierając dobrą kondycję naczyń poprzez zapobieganie adhezji komórek odpornościowych do ścian tętnic wskutek agonistycznego działania wobec receptorów PPARa, a także obniżając stężenie triacylogliceroli, usprawnia funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Odporność organizmu:
Tłumiąc immunosupresję wywołaną stresorami, nasilając odpowiedź przeciwciał na antygeny, ograniczając nadaktywność układu immunologicznego wobec alergenów, wspomaga pracę układu odpornościowego.

Działanie prozdrowotne:
Redukując procesy niekontrolowanego utleniania w jadrach, wspiera zachowanie ich sprawności, a tym samym i zdolności rozrodczych. Wpływając na zachowanie wysepek Langerhansa w środowisku zwiększonego poziomu glukozy i insuliny, przyczynia się do utrzymania dobrej kondycji trzustki.

Działając przeciwutleniająco i przeciwzapalnie oraz tłumiąc wydzielanie cytokin MCP-1, VEGF i TIMP-1 poprzez hamowanie szlaku Akt/p70S6K, ogranicza postęp procesów zwłókniających przebiegających w wątrobie.

Niwelując aktywność białek biorących udział w patogenezie zwłóknienia, w tym CTGF, TGF-SS1 i Smad7, poprawia kondycję nerek. Zmniejszając owrzodzenia żołądka, wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego.

Kofeina – inaczej 1,3,7-trimetyloksantyna, trójmetylowana pochodna ksantyny, naturalny alkaloid roślinny kojarzony najczęściej z kawą, napojem wytwarzanych na bazie ziaren Coffea, całorocznie zielonych krzewów, bądź drzew zaklasyfikowanych do rodziny Rubiaceae porastających naturalnie tropikalne strefy Azji i Afryki, uprawianej masowo w gorących rejonach Ameryki Południowej i Afryki.

Kofeina przeciwdziała zmęczeniu:
Zajmując miejsce adenozyny i nie dopuszczając do jej łącznie z przypisanymi receptorami adenozynowymi A1 i A2, sprzyja syntezie wielu neurotransmiterów, w tym: acetylocholiny, epinefryny, norepinefryny i dopaminy, wzmagając tym samym pobudliwość neuronalną, przeciwdziałając ospałości i wydłużając czas podejmowanego wysiłku. Promując tworzenie acetylocholiny, wspiera procesy poznawcze, myślowe oraz skuteczność połączenia mózg-mięśnie.

Usprawnia funkcje układu nerwowego:
Ograniczając działalność fosfodiesterazy (PDE) i podnosząc poziom cyklicznego adenozyno-3′,5′-monofosforanu (cAMP), usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego. Jako antagonista receptorów adenozyny, redukuje syntezę kaspaz, przeciwdziałając tym samym destrukcji układu nerwowego.

Stymuluje uwalnianie energii:
Zapewniając wysoki poziom cAMP, ogranicza magazynowanie substratów energetycznych w postaci glikogenu i zapasowej tkanki tłuszczowej, promuje uwalnianie substratów energetycznych z zalegających źródeł oraz przyspiesza ich przemianę w energię. Wzmagając produkcję białek rozprzęgających (UCP), sprzyja zamianie nadmiaru wytworzonej energii w ciepło, wzmagając tym samym proces spalania nadmiaru substratów energetycznych.

Inne właściwości kofeiny:
Inicjując wzrost poziomu testosteronu, poprawia wigor organizmu, wspiera odnowę ustroju oraz wspomaga utratę zbędnej tkanki tłuszczowej.

Nasilając uwalnianie wapnia ze siateczki śródplazmatycznej, poprawia kurczliwość mięśni.

Nasilając tworzenie serotoniny oraz receptorów serotoninowych poprzez wygaszanie pobudliwości hydroksylazy tryptofanu, zmniejsza uczucie bólu.

Ekstrakt z liści oliwki – środek uzyskany wskutek wyodrębnienia pożądanych substancji z liści Olea europaea (Oliwka europejska), drzewa przynależącego do rodziny Oleaceae, kojarzonego głównie z rejonami basenu Morza Śródziemnego, dla owocu uprawianego chętnie w licznych, gorących zakątkach świata, w tym na południowych terenach Europy i Azji, ciepłych obszarach Ameryk oraz Australii. Zainteresowanie listowiem danej rośliny wynika głównie z zawartych w nim specyficznych związków fenolowych zwanych oleuropeinami.

Stabilny układ nerwowy:
Działając przeciwutleniająco oraz chroniąc neurony przed apoptozą indukowaną 6-hydroksydopaminą i hiperglikacją, wspomaga utrzymanie dobrego stanu układu nerwowego. Ograniczając wpływ nadmiaru glukozy i rozległość procesów glikacji w układzie nerwowym, zmniejsza ból neuropatyczny.

Zwiększone tempo przemiany materii:
Jako inhibitor receptorów aktywowanych przez proliferatory peroksysomów gamma (PPARy), obniża proliferację adipocytów i insulinooporność ustroju.

Zwiększając tempo przemiany materii jako agonista receptorów TGR5 podnoszący poziom aktywnych hormonów tarczycy, szczególnie trójjodotyroniny (T3), zwiększanie wybranych katecholamin, głównie adrenaliny i noradrenaliny, a także wzmaganie ekspresji UCP1, sprzyja uwalnianiu substratów energetycznych ze zgromadzonej tkanki tłuszczowej oraz ich utylizację pod postacią ciepła.

Ogranicza przyswajalność cukru:
Hamując aktywność a-amylazy, obniża wydajność procesów trawienia węglowodanów, zmniejszając tym samym wielkość wchłanianych kalorii wraz z pożywieniem. Redukując tempo procesów trawienia produktów węglowodanowych, wspiera utrzymanie optymalnego poziomu glukozy i insuliny we krwi.

Więcej testosteronu:
Podwyższając stężenie testosteronu poprzez wpływ na aktywność hormonu luteinizującego (LH), poprawia procesy utraty zbędnej tkanki tłuszczowej oraz wspiera zatrzymanie azotu w ustroju, a także budowę i odnowę struktur białkowych.

Zdrowy układ krążenia:
Blokując konwertazę angiotensyny (ACE), za sprawą czego pozwala na redukcję podwyższonego ciśnienia krwi, przeciwdziałając procesom włóknienia mięśnia sercowego, obniżając poziom trójglicerydów i cholesterolu ogółem oraz redukując utlenianie lipoprotein, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego.

Za sprawą właściwości przeciwzapalnych, wspomaga regenerację skóry, w tym niwelowanie niekorzystnych zmian powodowanych promieniami ultrafioletowymi. W pewnym zakresie przejawia działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

Ekstrakt z Aframomum Melegueta – produkt pozyskany w skutek odpowiedniego przetworzenia Aframomum melegueta (Aframon magadaskaski), wieloletniej byliny zaklasyfikowanej do rodziny Zingiberaceae, porastającej zachodnie tereny Afryki, rośliny zielnej której nasiona znane pod nazwami Rajskie ziarno, pieprz Melegueta, bądź pieprz gwinejski, wykorzystywane są jako przyprawa w krajach afrykańskich. Pośród substancji nadających specyficzny piekący smak przyprawie, jak również odpowiedzialnych za inne przypisane jej właściwości, wymienia się najczęściej związki ketonowe, w tym: 6-Gingerol, 6-Paradol, czy 6-Shoagol.

Komunikacja nerwowo-mięśniowa:
Blokując aktywność acetylocholinesterazy, promuje przetrwanie acetylocholiny, wspierając tym samym przewodnictwo nerwowe, procesy poznawcze i niezawodność połączenia układ nerwowy-mięśnie.

Wielokierunkowe spalanie tłuszczu:
Pobudzając nadmiernie receptory TRPV1 i TRPA1, prowadząc do ich inaktywacji, zmniejsza odczucie bólu. Jako agonista receptorów TRPV1, nasilając syntezę norepinefryny i epinefryny, wzmaga proces lipolizy umożliwiający uwolnienie substratów energetycznych z zalegającej tkanki tłuszczowej.

Termogeneza:
Wzmagając termogenezę w brązowej tkance tłuszczowej, wspiera spalanie tłuszczu. Hamując a-glukozydazy, zmniejsza tempo trawienia węglowodanów, spowalniając tym samym wchłanianie cukrów i wspierając wyrównanie poziomu glukozy we krwi.

Właściwości przeciwutleniające:
Chroniąc komórki trzustki za sprawą właściwości antyutleniających, jak również wykazując działanie cytotoksyczne względem komórek nieprawidłowo zmienionych w trzustce, promuje zachowanie dobrej kondycji danego narządu.

Odpowiednie środowisko hormonalne:
Wspomagając produkcję testosteronu i działając antyestrogenowo, tworzy środowisko hormonalne sprzyjające utracie nadmiernej masy ciała, w tym zbędnej ilości tkanki tłuszczowej.

Sezamol – jeden ze śladowych związków oleju sezamowego pozyskiwanego z Sesamum indicum (Sezam indyjski), jednorocznej rośliny oleistej zaklasyfikowanej do rodziny Pedaliaceae, uprawianej głównie na południowych terenach kontynentu azjatyckiego, najliczniej w Chinach i Indiach.

Działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne:
Będąc substancją której budowa opata została o strukturę fenolu, wykazuje silne działanie przeciwutleniające. Występując w roli inhibitora lipooksygenazy-1 oraz opóźniając konwersję nieaktywnej lipooksygenzay w jej aktywną formę, niweluje procesy zapalne.

Dobra kondycja układu nerwowego:
Obniżając pobudliwość acetylocholinesterazy (AChE) i utrzymując tym samym wymagany poziom acetylocholiny, zwiększa zdolności poznawcze oraz skuteczność tworzenia pamięci. Redukując ilość tlenku azotu i TNF-a oraz poprawiając skuteczność bariery antyoksydacyjnej mózgu, wspomaga zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

Receptory PPAR:
Oddziałując na receptory PPAR gamma i alfa, wpływa na metabolizm węglowodanów, tłuszczy oraz oporność insulinową, zmniejszając tym samym poziom gromadzenia tłuszczy. Redukując stężenie triacylogliceroli, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o wysokiej gęstości, wspiera utrzymanie optymalnego profilu lipidowego.

Zdrowy układ krążenia:
Ograniczając wielkość stanów zapalnych, zmniejszając agresywność wolnych rodników i poprawiając profil lipidowy, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu krążenia. Minimalizując rozległość stanów zapalnych, procesy niekontrolowanego utleniania oraz wielkość stłuszczenia wątroby, przyczynia się do zadowalającego funkcjonowania danego narządu.

Inne właściwości prozdrowotne:
Poprawiając ochronę względem uszkodzeń oksydacyjnych indukowanych promieniowaniem ultrafioletowym, zapobiega foto-uszkodzeniom, dbając poprzez to o dobry stan skóry. Nasilając aktywność kaspaz 8, 9 i 3/7, prowadzącą do utraty mitochondrialnego potencjału transbłonowego, wzmaga procesy apoptyczne w komórkach nieprawidłowo zmienionych, ograniczając tym samym procesy nowotworzenia.

Ekstrakt z korzenia imbiru – wyciąg uzyskany z poddanego ekstrakcji korzenia Zingiber officinale (Imbir lekarski), podziemnej części rośliny z rodziny Zingiberaceae, byliny porastającej tropikalne lasy deszczowe Azji, uprawiany najliczniej w gorących rejonach wspomnianego kontynentu, najchętniej w Indiach oraz Chinach. Za główną substancję aktywną, mającą dominujący wpływ na specyficzny ostry smak danej rośliny, uważa się 6-gingerol, ketonowego związku, strukturalnie zbliżonego do kapsaicyny.

Zwalcza wolne rodniki i stany zapalne:
Za sprawą bezpośrednich właściwości przeciwutleniających, ogranicza reaktywność wolnych rodników, procesy peroksydacji lipidów oraz odciąża wewnątrzustrojowe systemy antyoksydacyjne ustroju. Zmniejszając podwyższoną ekspresję NF-kB, tłumiąc 5-lipoksygenazę i syntetazę prostaglandynową, hamuje syntezę cytokin prozapalnych, m.in. IL-1, IL-8, czy TNF-α, ograniczając tym samym rozległość stanów zapalnych.

Minimalizując syntezę tlenku azotu, IL-1β, IL-6 i TNF-α, działa przeciwneurozapalnie. Zwiększając zagęszczenie neuronów w hipokambie, wspomaga kreowanie pamięci.

Wieloaspektowe spalanie tłuszczu:
Redukując uczucie głodu, zmniejsza wielkość przyjmowanych porcji pożywienia, a wraz z nim i kalorii dostarczanych do ustroju.

Stymulując receptory PPARδ w adipocytach, promuje uwalnianie tłuszczy ze zgromadzonych struktur zapasowych oraz sprzyja spalaniu substratów energetycznych.

Za pośrednictwem receptorów PPARδ mających wpływ na stopień oporności na insulinę oraz jako antagonista receptorów serotoninowych (5-HT) mających przełożenie na wielkość wyrzutu insulity, wspomaga utrzymanie niskiego poziomu glukozy we krwi.

Przejawiając właściwości przeciwbólowe, redukuje ból m.in. stawów i kości. Zmniejsza nudności. Niweluje wiele niekorzystnych zaburzeń ze strony układu pokarmowego, w tym: zaburzenia trawienia, niestrawność, kolki, biegunki, czy zapalenie śluzówki żołądka. Inaktywując NFkappaB i TNF-α, przeciwdziała procesom nowotworzenia.

Ekstrakt z nasion tangerynki - to naturalny wyciąg z rośliny cytrusowej będącej mieszańcem mandarynki i grejpfruta. Jej owoce, a szczególnie ekstrakt z nasion dostarcza wielu prozdrowotnych substancji, które korzystnie wpływają na cały organizm oraz promują spalanie tkanki tłuszczowej.

Ochrona układu krążenia:
Hesperydyna zawarta w tangerynkach ma zdolność obniżania poziomu lipidów we krwi, przez co zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. W połączeniu z działaniem przeciwzapalnym i antyutleniającym może skutecznie powstrzymywać proces tworzenia się blaszki miażdżycowej. Wpływa ona również korzystnie na kondycję naczyń krwionośnych, wzmacniając ich ścianę i zmniejszając przepuszczalność.

Hesperydyna wzmaga także działanie witaminy C w aspekcie syntezy kolagenu, który jest wszechobecnym białkiem w naszym organizmie – buduje również ściany naczyń, serca i innych narządów.

Wspomaganie spalania tłuszczu:
Jak wspomniano wyżej, ekstrakt ten działa hipolipidemicznie, obniżając stężenie trójglicerydów oraz cholesterolu we krwi. W ten sposób odciąża w szczególności wątrobę, chroniąc przed jej stłuszczeniem. Działanie zmniejszające ilość lipidów we krwi ma kluczowe znaczenie w przypadku osób odchudzających się, ponieważ u nich ilość lipidów powstających po rozpadzie tkanki tłuszczowej znacznie wzrasta.

Hesperydyna wspomaga utrzymanie tempa przebiegu procesów metabolicznych na optymalnym poziomie, co warunkuje sprawny katabolizm adipocytów u osób aktywnych fizycznie. Dodatkowo, sprawniejszy rozkład tkanki tłuszczowej dostarcza pozyskiwanych z niej substratów energetycznych, co zmniejsza zapotrzebowanie organizmu na węglowodany i cukry.

Teakryna (jako TeaCrine®) to związek powstający w naturze z kofeiny i z tego powodu jest podobny do niej zarówno pod względem budowy jak i działania. Najwięcej jej występuje w herbacie Kucha (Camellia Assamica). Mimo podobieństw do kofeiny, obecnie uważa się, że teakryna wykazuje dłuższe działanie oraz nie powoduje wystąpienia zjawiska tolerancji na inne stymulanty, zatem stanowi atrakcyjny zamiennik dla kofeiny.

Redukcja zmęczenia i ospałości:
Teakryna jest antagonistą receptorów adenozyny, znosząc jej działanie i dzięki temu może redukować uczucie zmęczenia psychicznego i fizycznego. Pozwala przez to być dłużej aktywnym i odsunąć w czasie znużenie, szczególnie u osób pracujących umysłowo, ale też u osób aktywnych fizycznie, których układ nerwowy działa na najwyższych obrotach.

Pobudzenie i wzrost energii do działania:
Inny rodzaj receptorów na które oddziałuje teakryna, tym razem jako ich agonista, to receptory dopaminowe. Ich pobudzenie powoduje zwiększone uczucie motywacji, energii do działania i poprawę funkcji kognitywnych.

Prozdrowotne działanie teakryny:
Związek ten ma udowodnione naukowo działanie przeciwbólowe oraz przeciwzapalne. Może także spowalniać procesy starzenia się, zapobiegać uszkodzeniom komórek i chorobom wynikającym ze szkodliwej działalności wolnych rodników, ponieważ może im skutecznie przeciwdziałać.

N-metyloliberyna (jako Dynamine™) to alkaloid purynowy znany również pod nazwą dynamina. Występuje naturalnie w nasionach kawy, kakao, a także liściach herbaty czy yerba mate. Ma silne działanie pobudzające, poprawia funkcje kognitywne oraz wspiera spalanie tkanki tłuszczowej.

Wzrost pokładów energii
Dynamina to solidna dawka energii i motywacji do ciężkiego treningu. Gwarantuje to jej działanie stymulujące na ośrodkowy układ nerwowy. Odpowiednie pobudzenie tego układu jest warunkiem koniecznym do mobilizacji wszystkich tkanek i narządów w naszym ciele – również mięśni oraz tkanki tłuszczowej.

Stymulacja ośrodkowego układu nerwowego przekłada się ponadto na poprawę nastroju, większą zdolność koncentracji oraz szybsze spalanie tkanki tłuszczowej. Ta ostatnia właściwość jest wynikiem ogólnego pobudzenia metabolizmu oraz wydajniejszej pracy mięśni, a co za tym idzie – zwiększonym spalaniem kalorii. Pomaga to w szybszej utracie wagi, rekompozycji ciała i wykonywaniu bardziej intensywnych sesji treningowych.

Bezpieczne działanie stymulujące:
N-metyloliberyna to stymulant o niezwykle szybkim działaniu – można powiedzieć, że zaczyna działać niemalże zaraz po spożyciu, a jej aktywność utrzymuje się nawet do trzech godzin. Mimo to, nie podnosi ciśnienia tętniczego krwi ani nie przyspiesza akcji serca przez co jest dużo bezpieczniejsza dla zdrowia od swoich konkurentów. Nie powoduje również gwałtownych "zjazdów", to znaczy, że osoba przyjmująca dynaminę nie odczuwa nieprzyjemnego uczucia związanego z nagłym ustaniem działania tej substancji.

Olympus Labs IGNIT3 to niezwykle skuteczny, wielokierunkowy produkt inicjujący procesy rozpadu i spalenia zmagazynowanej tkanki tłuszczowej, z jednoczesnym blokowaniem ponownego jej gromadzenia. Działając poprzez pięć różnych, synergistycznie wzmacniających się szlaków, zapewnia kompleksowe podejście do tematyki redukcji zbędnej masy ciała.

Podsumowanie działania Olympus Labs IGNIT3:

I. Więcej cAMP = nasilony rozkład tkanki tłuszczowej
Zwiększając stężenie cyklicznego adenozyno-3',5'-monofosforanu (cAMP), promuje procesy uwalniania i spalania substratów energetycznych.

II. Antagonizm receptorów α2 = utrata tłuszczu z miejsc opornych
Antagonizując receptory α2-adrenergiczne w rejonach ich wysokiej koncentracji, inicjuje utratę zbędnej tkanki tłuszczowej z miejsc opornych, tj. bioder i dolnej części brzucha.

III. Przyspieszone tempo beta-oksydacji
Wzmagając metabolizm brunatnej tkanki tłuszczowej, przyspiesza tempo beta-oksydacji uwolnionych kwasów tłuszczowych.

IV. Modulacja PPAR = więcej lipolizy, mniej lipogenezy
Modulując pobudliwość receptorów PPAR, głównie PPAR-α i PPAR-γ, promuje uwalnianie kwasów tłuszczowych ze zmagazynowanych struktur, ich spalanie oraz przeciwdziała ponownemu gromadzeniu w ustroju.

V. Stymulacja hormonów tarczycy = szybsza przemiana materii
Nasilając aktywność hormonów tarczycy, przyspiesza przemiany substratów energetycznych w energię.

VI. Nasilenie termogenezy  
Intensyfikując ekspresję białek rozprzęgających (UCP), wzmaga termogenezę, potęgując utylizację nadmiaru energii w postaci ciepła.

VII. Poprawa wrażliwości insulinowej
Usprawniając działanie insuliny oraz zmniejszając oporność wielu tkanek na dany hormon, poprawia funkcjonowanie gospodarki insulinowo-węglowodanowej.

VIII. Redukcja łaknienia
Zmniejszając apetyt i spowalniając procesy trawienia, ogranicza ilość przyjmowanych kalorii i wyrównuje poziom glukozy we krwi.

IX. Unormowanie profilu lipidowego
Obniżając stężenie trójglicerydów, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o dużej gęstości, poprawia profil lipidowy.

X. Mniej stanów zapalnych i wolnych rodników
Wykazując działanie antyutleniające i przeciwzapalne, ogranicza gromadzenie tkanki tłuszczowej oraz przyczynia się do poprawy stanu licznych układów i narządów.

XI. Motywacja
Wzmagając pobudliwość neuronalną, motywuje organizm do wzmożonej aktywności, poprawiającej efekty prowadzonej redukcji.

XII. Neuroprotekcja
Ograniczając apoptozę neuronów, z jednoczesną promocją ich odnowy, pozwala na zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

XIII. Układ odpornościowy
Usprawniając pracę układu odpornościowego, wzmacnia ustrój, a tym samym i niweluje podatność na różnego rodzaju infekcje, które często nękają osłabiony redukcją organizm.

XIV. Poprawa samopoczucia
Podnosząc poziom wybranych neuroprzekaźników, sprzyja poprawie nastroju i nastawienia do świata, których utrzymanie na wysokim poziomie jest szczególnie istotne w okresie prowadzonej redukcji.

Podsumowując, Olympus Labs IGNIT3 za sprawą jednoczesnego pobudzania wzajemnie uzupełniających efekty swojego działania szlaków, funkcjonuje obecnie jako jeden z najskuteczniejszych produktów, promujących utratę zbędnej masy ciała.

Brak na magazynie
5 1
5

Mocne. Myślałem że jestem odporny na wszelkiego rodzaju stymulanty ale to daje niezłego kopa. Godny polecenia ale nie dla osób które dopiero zaczynają ze spalaczami
Since 2005
Dodaj do koszyka
Ignit3 Ignit3 120 kaps.
OLYMPUS LABS
179,00 zł

Ignit3 120 kaps.

5 na podstawie 1 opinii

Cechy

Siła:
Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:
Koncentracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Silny środek redukujący tkankę tłuszczową
  • Poprawia profil lipidowy i tolerancję glukozy
  • Wspiera ochronę struktur układu nerwowego
  • Podnosi stężenie noradrenaliny i dopaminy
  • Działa przeciwutleniająco i przeciwzapalnie
  • Pobudza i motywuje organizm do działania
  • Promuje uczucie szczęścia i chęć do życia
  • Ogranicza ponowne odkładanie tłuszczu
  • Moduluje odpowiedź receptorów PPAR
  • Redukuje wielkość wchłanianych kalorii
  • Wzmaga proces lipolizy i beta-oksydacji
  • Zwiększa ilość cyklicznego AMP (cAMP)
  • Zapewnia szybkie i długotrwałe efekty
  • Angażuje brązową tkanki tłuszczowej
  • Wzmacnia układ obronny organizmu
  • Nasila działanie hormonów tarczycy
  • Aktywuje pięć kluczowych szlaków
  • Obniża stopień insulinooporności
  • Pobudza układ adrenergiczny
  • Intensyfikuje termogenezę
  • Zmniejsza uczucie bólu

Olympus Labs IGNIT3 jest silnym, wielokierunkowym środkiem przyspieszającym utratę zbędnej tkanki tłuszczowej, stanowiącym zestawienie powszechnie znanych i sprawdzonych substancji, z innowacyjnymi związkami uwzględniającymi wymogi nowego podejścia do mechanizmów inicjowania procesów rozpadu i spalania zgromadzonego tłuszczu.

Mechanizm działania oparty na jednoczesnym pobudzaniu pięciu kluczowych dla utraty zbędnej tkanki tłuszczowej szlaków, pozwala na uzyskanie zadowalającego efektu końcowego, w niesamowicie krótkim czasie.

W skład produktu Olympus Labs IGNIT3 wchodzą:

Ekstrakt z Gynostemma pentaphyllum – środek pozyskany poprzez wyekstrahowanie wymaganych związków z liści Gynostemma pentaphyllum, rośliny znanej również jako Jiaogulan, Jiao Gu-lan lub południowy żeń-szeń, dwupiennej, wieloletniej byliny z rodziny Cucurbitaceae, wywodzącej się z Azji, porastającej tereny Chin, Korei, Wietnamu i Japonii.

Wykazywane właściwości umożliwia poprzez dostarczenie szerokiego wachlarza związków o strukturze saponinowej, w tym ginsenozydów Rb1, Rb3, Rd oraz F2, bądź damulin A i B, a także substancji nie będących saponinami, w tym karotenoidów, polifenoli i bioaktywnych polisacharydów.

Jiaogulan zwalcza wolne rodniki:
Zarówno poprzez zawarte w swoim składzie związki przeciwutleniające, jak i wpływ na wzrost stężeń enzymów antyoksydacyjnych, w tym dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), ogranicza ilość wolnych rodników oraz wyhamowuje proces peroksydacji lipidów. Zwiększając pojemność bariery antyoksydacyjnej, wywiera działanie neuroprotekcyjne. Hamując NF-kB i zmniejszając uwalnianie iNOS, ogranicza rozległość stanów zapalnych.

Prawidłowa gospodarka glukozowo-insulinową:
Blokując enzym PTP1B za sprawą czego zmniejsza stopień insulinooporności, jak również poprawiając wyrzut insuliny i translokacji transportera GLUT4, wspomaga transport glukozy do miejsc efektywnego jej wykorzystania, przyczyniając się do utrzymania jej niskiego poziomu we krwi oraz ograniczenia odkładania w zapasowej tkance tłuszczowej.

Usprawnienie procesów energetycznych:
Pobudzając kinazę aktywowaną 5'AMP (AMPK), wzmaga spalanie substratów energetycznych, w tym tłuszczy, angażując się tym samym w mechanizmy kontroli masy ciała. Poprawiając transport substratów energetycznych i tworzenie z nich energii w komórkach mięśniowych oraz oszczędzając zasoby glikogenu, zwiększa efektywność pracy tkanki mięśniowej.

Zdrowy układ krążenia:
Jako inhibitor ATP-aza Na+/K+ wspierający ochronę serca w okresie tachykardii i arytmii, chroniąc mięsień sercowy w warunkach dużego stężenia glukozy w krwiobiegu, wspomagając syntezę rozszerzającego naczynia tlenku azotu, wspierając dobrą kondycję naczyń poprzez zapobieganie adhezji komórek odpornościowych do ścian tętnic wskutek agonistycznego działania wobec receptorów PPARa, a także obniżając stężenie triacylogliceroli, usprawnia funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Odporność organizmu:
Tłumiąc immunosupresję wywołaną stresorami, nasilając odpowiedź przeciwciał na antygeny, ograniczając nadaktywność układu immunologicznego wobec alergenów, wspomaga pracę układu odpornościowego.

Działanie prozdrowotne:
Redukując procesy niekontrolowanego utleniania w jadrach, wspiera zachowanie ich sprawności, a tym samym i zdolności rozrodczych. Wpływając na zachowanie wysepek Langerhansa w środowisku zwiększonego poziomu glukozy i insuliny, przyczynia się do utrzymania dobrej kondycji trzustki.

Działając przeciwutleniająco i przeciwzapalnie oraz tłumiąc wydzielanie cytokin MCP-1, VEGF i TIMP-1 poprzez hamowanie szlaku Akt/p70S6K, ogranicza postęp procesów zwłókniających przebiegających w wątrobie.

Niwelując aktywność białek biorących udział w patogenezie zwłóknienia, w tym CTGF, TGF-SS1 i Smad7, poprawia kondycję nerek. Zmniejszając owrzodzenia żołądka, wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego.

Kofeina – inaczej 1,3,7-trimetyloksantyna, trójmetylowana pochodna ksantyny, naturalny alkaloid roślinny kojarzony najczęściej z kawą, napojem wytwarzanych na bazie ziaren Coffea, całorocznie zielonych krzewów, bądź drzew zaklasyfikowanych do rodziny Rubiaceae porastających naturalnie tropikalne strefy Azji i Afryki, uprawianej masowo w gorących rejonach Ameryki Południowej i Afryki.

Kofeina przeciwdziała zmęczeniu:
Zajmując miejsce adenozyny i nie dopuszczając do jej łącznie z przypisanymi receptorami adenozynowymi A1 i A2, sprzyja syntezie wielu neurotransmiterów, w tym: acetylocholiny, epinefryny, norepinefryny i dopaminy, wzmagając tym samym pobudliwość neuronalną, przeciwdziałając ospałości i wydłużając czas podejmowanego wysiłku. Promując tworzenie acetylocholiny, wspiera procesy poznawcze, myślowe oraz skuteczność połączenia mózg-mięśnie.

Usprawnia funkcje układu nerwowego:
Ograniczając działalność fosfodiesterazy (PDE) i podnosząc poziom cyklicznego adenozyno-3′,5′-monofosforanu (cAMP), usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego. Jako antagonista receptorów adenozyny, redukuje syntezę kaspaz, przeciwdziałając tym samym destrukcji układu nerwowego.

Stymuluje uwalnianie energii:
Zapewniając wysoki poziom cAMP, ogranicza magazynowanie substratów energetycznych w postaci glikogenu i zapasowej tkanki tłuszczowej, promuje uwalnianie substratów energetycznych z zalegających źródeł oraz przyspiesza ich przemianę w energię. Wzmagając produkcję białek rozprzęgających (UCP), sprzyja zamianie nadmiaru wytworzonej energii w ciepło, wzmagając tym samym proces spalania nadmiaru substratów energetycznych.

Inne właściwości kofeiny:
Inicjując wzrost poziomu testosteronu, poprawia wigor organizmu, wspiera odnowę ustroju oraz wspomaga utratę zbędnej tkanki tłuszczowej.

Nasilając uwalnianie wapnia ze siateczki śródplazmatycznej, poprawia kurczliwość mięśni.

Nasilając tworzenie serotoniny oraz receptorów serotoninowych poprzez wygaszanie pobudliwości hydroksylazy tryptofanu, zmniejsza uczucie bólu.

Ekstrakt z liści oliwki – środek uzyskany wskutek wyodrębnienia pożądanych substancji z liści Olea europaea (Oliwka europejska), drzewa przynależącego do rodziny Oleaceae, kojarzonego głównie z rejonami basenu Morza Śródziemnego, dla owocu uprawianego chętnie w licznych, gorących zakątkach świata, w tym na południowych terenach Europy i Azji, ciepłych obszarach Ameryk oraz Australii. Zainteresowanie listowiem danej rośliny wynika głównie z zawartych w nim specyficznych związków fenolowych zwanych oleuropeinami.

Stabilny układ nerwowy:
Działając przeciwutleniająco oraz chroniąc neurony przed apoptozą indukowaną 6-hydroksydopaminą i hiperglikacją, wspomaga utrzymanie dobrego stanu układu nerwowego. Ograniczając wpływ nadmiaru glukozy i rozległość procesów glikacji w układzie nerwowym, zmniejsza ból neuropatyczny.

Zwiększone tempo przemiany materii:
Jako inhibitor receptorów aktywowanych przez proliferatory peroksysomów gamma (PPARy), obniża proliferację adipocytów i insulinooporność ustroju.

Zwiększając tempo przemiany materii jako agonista receptorów TGR5 podnoszący poziom aktywnych hormonów tarczycy, szczególnie trójjodotyroniny (T3), zwiększanie wybranych katecholamin, głównie adrenaliny i noradrenaliny, a także wzmaganie ekspresji UCP1, sprzyja uwalnianiu substratów energetycznych ze zgromadzonej tkanki tłuszczowej oraz ich utylizację pod postacią ciepła.

Ogranicza przyswajalność cukru:
Hamując aktywność a-amylazy, obniża wydajność procesów trawienia węglowodanów, zmniejszając tym samym wielkość wchłanianych kalorii wraz z pożywieniem. Redukując tempo procesów trawienia produktów węglowodanowych, wspiera utrzymanie optymalnego poziomu glukozy i insuliny we krwi.

Więcej testosteronu:
Podwyższając stężenie testosteronu poprzez wpływ na aktywność hormonu luteinizującego (LH), poprawia procesy utraty zbędnej tkanki tłuszczowej oraz wspiera zatrzymanie azotu w ustroju, a także budowę i odnowę struktur białkowych.

Zdrowy układ krążenia:
Blokując konwertazę angiotensyny (ACE), za sprawą czego pozwala na redukcję podwyższonego ciśnienia krwi, przeciwdziałając procesom włóknienia mięśnia sercowego, obniżając poziom trójglicerydów i cholesterolu ogółem oraz redukując utlenianie lipoprotein, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego.

Za sprawą właściwości przeciwzapalnych, wspomaga regenerację skóry, w tym niwelowanie niekorzystnych zmian powodowanych promieniami ultrafioletowymi. W pewnym zakresie przejawia działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

Ekstrakt z Aframomum Melegueta – produkt pozyskany w skutek odpowiedniego przetworzenia Aframomum melegueta (Aframon magadaskaski), wieloletniej byliny zaklasyfikowanej do rodziny Zingiberaceae, porastającej zachodnie tereny Afryki, rośliny zielnej której nasiona znane pod nazwami Rajskie ziarno, pieprz Melegueta, bądź pieprz gwinejski, wykorzystywane są jako przyprawa w krajach afrykańskich. Pośród substancji nadających specyficzny piekący smak przyprawie, jak również odpowiedzialnych za inne przypisane jej właściwości, wymienia się najczęściej związki ketonowe, w tym: 6-Gingerol, 6-Paradol, czy 6-Shoagol.

Komunikacja nerwowo-mięśniowa:
Blokując aktywność acetylocholinesterazy, promuje przetrwanie acetylocholiny, wspierając tym samym przewodnictwo nerwowe, procesy poznawcze i niezawodność połączenia układ nerwowy-mięśnie.

Wielokierunkowe spalanie tłuszczu:
Pobudzając nadmiernie receptory TRPV1 i TRPA1, prowadząc do ich inaktywacji, zmniejsza odczucie bólu. Jako agonista receptorów TRPV1, nasilając syntezę norepinefryny i epinefryny, wzmaga proces lipolizy umożliwiający uwolnienie substratów energetycznych z zalegającej tkanki tłuszczowej.

Termogeneza:
Wzmagając termogenezę w brązowej tkance tłuszczowej, wspiera spalanie tłuszczu. Hamując a-glukozydazy, zmniejsza tempo trawienia węglowodanów, spowalniając tym samym wchłanianie cukrów i wspierając wyrównanie poziomu glukozy we krwi.

Właściwości przeciwutleniające:
Chroniąc komórki trzustki za sprawą właściwości antyutleniających, jak również wykazując działanie cytotoksyczne względem komórek nieprawidłowo zmienionych w trzustce, promuje zachowanie dobrej kondycji danego narządu.

Odpowiednie środowisko hormonalne:
Wspomagając produkcję testosteronu i działając antyestrogenowo, tworzy środowisko hormonalne sprzyjające utracie nadmiernej masy ciała, w tym zbędnej ilości tkanki tłuszczowej.

Sezamol – jeden ze śladowych związków oleju sezamowego pozyskiwanego z Sesamum indicum (Sezam indyjski), jednorocznej rośliny oleistej zaklasyfikowanej do rodziny Pedaliaceae, uprawianej głównie na południowych terenach kontynentu azjatyckiego, najliczniej w Chinach i Indiach.

Działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne:
Będąc substancją której budowa opata została o strukturę fenolu, wykazuje silne działanie przeciwutleniające. Występując w roli inhibitora lipooksygenazy-1 oraz opóźniając konwersję nieaktywnej lipooksygenzay w jej aktywną formę, niweluje procesy zapalne.

Dobra kondycja układu nerwowego:
Obniżając pobudliwość acetylocholinesterazy (AChE) i utrzymując tym samym wymagany poziom acetylocholiny, zwiększa zdolności poznawcze oraz skuteczność tworzenia pamięci. Redukując ilość tlenku azotu i TNF-a oraz poprawiając skuteczność bariery antyoksydacyjnej mózgu, wspomaga zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

Receptory PPAR:
Oddziałując na receptory PPAR gamma i alfa, wpływa na metabolizm węglowodanów, tłuszczy oraz oporność insulinową, zmniejszając tym samym poziom gromadzenia tłuszczy. Redukując stężenie triacylogliceroli, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o wysokiej gęstości, wspiera utrzymanie optymalnego profilu lipidowego.

Zdrowy układ krążenia:
Ograniczając wielkość stanów zapalnych, zmniejszając agresywność wolnych rodników i poprawiając profil lipidowy, wspiera utrzymanie dobrej kondycji układu krążenia. Minimalizując rozległość stanów zapalnych, procesy niekontrolowanego utleniania oraz wielkość stłuszczenia wątroby, przyczynia się do zadowalającego funkcjonowania danego narządu.

Inne właściwości prozdrowotne:
Poprawiając ochronę względem uszkodzeń oksydacyjnych indukowanych promieniowaniem ultrafioletowym, zapobiega foto-uszkodzeniom, dbając poprzez to o dobry stan skóry. Nasilając aktywność kaspaz 8, 9 i 3/7, prowadzącą do utraty mitochondrialnego potencjału transbłonowego, wzmaga procesy apoptyczne w komórkach nieprawidłowo zmienionych, ograniczając tym samym procesy nowotworzenia.

Ekstrakt z korzenia imbiru – wyciąg uzyskany z poddanego ekstrakcji korzenia Zingiber officinale (Imbir lekarski), podziemnej części rośliny z rodziny Zingiberaceae, byliny porastającej tropikalne lasy deszczowe Azji, uprawiany najliczniej w gorących rejonach wspomnianego kontynentu, najchętniej w Indiach oraz Chinach. Za główną substancję aktywną, mającą dominujący wpływ na specyficzny ostry smak danej rośliny, uważa się 6-gingerol, ketonowego związku, strukturalnie zbliżonego do kapsaicyny.

Zwalcza wolne rodniki i stany zapalne:
Za sprawą bezpośrednich właściwości przeciwutleniających, ogranicza reaktywność wolnych rodników, procesy peroksydacji lipidów oraz odciąża wewnątrzustrojowe systemy antyoksydacyjne ustroju. Zmniejszając podwyższoną ekspresję NF-kB, tłumiąc 5-lipoksygenazę i syntetazę prostaglandynową, hamuje syntezę cytokin prozapalnych, m.in. IL-1, IL-8, czy TNF-α, ograniczając tym samym rozległość stanów zapalnych.

Minimalizując syntezę tlenku azotu, IL-1β, IL-6 i TNF-α, działa przeciwneurozapalnie. Zwiększając zagęszczenie neuronów w hipokambie, wspomaga kreowanie pamięci.

Wieloaspektowe spalanie tłuszczu:
Redukując uczucie głodu, zmniejsza wielkość przyjmowanych porcji pożywienia, a wraz z nim i kalorii dostarczanych do ustroju.

Stymulując receptory PPARδ w adipocytach, promuje uwalnianie tłuszczy ze zgromadzonych struktur zapasowych oraz sprzyja spalaniu substratów energetycznych.

Za pośrednictwem receptorów PPARδ mających wpływ na stopień oporności na insulinę oraz jako antagonista receptorów serotoninowych (5-HT) mających przełożenie na wielkość wyrzutu insulity, wspomaga utrzymanie niskiego poziomu glukozy we krwi.

Przejawiając właściwości przeciwbólowe, redukuje ból m.in. stawów i kości. Zmniejsza nudności. Niweluje wiele niekorzystnych zaburzeń ze strony układu pokarmowego, w tym: zaburzenia trawienia, niestrawność, kolki, biegunki, czy zapalenie śluzówki żołądka. Inaktywując NFkappaB i TNF-α, przeciwdziała procesom nowotworzenia.

Ekstrakt z nasion tangerynki - to naturalny wyciąg z rośliny cytrusowej będącej mieszańcem mandarynki i grejpfruta. Jej owoce, a szczególnie ekstrakt z nasion dostarcza wielu prozdrowotnych substancji, które korzystnie wpływają na cały organizm oraz promują spalanie tkanki tłuszczowej.

Ochrona układu krążenia:
Hesperydyna zawarta w tangerynkach ma zdolność obniżania poziomu lipidów we krwi, przez co zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. W połączeniu z działaniem przeciwzapalnym i antyutleniającym może skutecznie powstrzymywać proces tworzenia się blaszki miażdżycowej. Wpływa ona również korzystnie na kondycję naczyń krwionośnych, wzmacniając ich ścianę i zmniejszając przepuszczalność.

Hesperydyna wzmaga także działanie witaminy C w aspekcie syntezy kolagenu, który jest wszechobecnym białkiem w naszym organizmie – buduje również ściany naczyń, serca i innych narządów.

Wspomaganie spalania tłuszczu:
Jak wspomniano wyżej, ekstrakt ten działa hipolipidemicznie, obniżając stężenie trójglicerydów oraz cholesterolu we krwi. W ten sposób odciąża w szczególności wątrobę, chroniąc przed jej stłuszczeniem. Działanie zmniejszające ilość lipidów we krwi ma kluczowe znaczenie w przypadku osób odchudzających się, ponieważ u nich ilość lipidów powstających po rozpadzie tkanki tłuszczowej znacznie wzrasta.

Hesperydyna wspomaga utrzymanie tempa przebiegu procesów metabolicznych na optymalnym poziomie, co warunkuje sprawny katabolizm adipocytów u osób aktywnych fizycznie. Dodatkowo, sprawniejszy rozkład tkanki tłuszczowej dostarcza pozyskiwanych z niej substratów energetycznych, co zmniejsza zapotrzebowanie organizmu na węglowodany i cukry.

Teakryna (jako TeaCrine®) to związek powstający w naturze z kofeiny i z tego powodu jest podobny do niej zarówno pod względem budowy jak i działania. Najwięcej jej występuje w herbacie Kucha (Camellia Assamica). Mimo podobieństw do kofeiny, obecnie uważa się, że teakryna wykazuje dłuższe działanie oraz nie powoduje wystąpienia zjawiska tolerancji na inne stymulanty, zatem stanowi atrakcyjny zamiennik dla kofeiny.

Redukcja zmęczenia i ospałości:
Teakryna jest antagonistą receptorów adenozyny, znosząc jej działanie i dzięki temu może redukować uczucie zmęczenia psychicznego i fizycznego. Pozwala przez to być dłużej aktywnym i odsunąć w czasie znużenie, szczególnie u osób pracujących umysłowo, ale też u osób aktywnych fizycznie, których układ nerwowy działa na najwyższych obrotach.

Pobudzenie i wzrost energii do działania:
Inny rodzaj receptorów na które oddziałuje teakryna, tym razem jako ich agonista, to receptory dopaminowe. Ich pobudzenie powoduje zwiększone uczucie motywacji, energii do działania i poprawę funkcji kognitywnych.

Prozdrowotne działanie teakryny:
Związek ten ma udowodnione naukowo działanie przeciwbólowe oraz przeciwzapalne. Może także spowalniać procesy starzenia się, zapobiegać uszkodzeniom komórek i chorobom wynikającym ze szkodliwej działalności wolnych rodników, ponieważ może im skutecznie przeciwdziałać.

N-metyloliberyna (jako Dynamine™) to alkaloid purynowy znany również pod nazwą dynamina. Występuje naturalnie w nasionach kawy, kakao, a także liściach herbaty czy yerba mate. Ma silne działanie pobudzające, poprawia funkcje kognitywne oraz wspiera spalanie tkanki tłuszczowej.

Wzrost pokładów energii
Dynamina to solidna dawka energii i motywacji do ciężkiego treningu. Gwarantuje to jej działanie stymulujące na ośrodkowy układ nerwowy. Odpowiednie pobudzenie tego układu jest warunkiem koniecznym do mobilizacji wszystkich tkanek i narządów w naszym ciele – również mięśni oraz tkanki tłuszczowej.

Stymulacja ośrodkowego układu nerwowego przekłada się ponadto na poprawę nastroju, większą zdolność koncentracji oraz szybsze spalanie tkanki tłuszczowej. Ta ostatnia właściwość jest wynikiem ogólnego pobudzenia metabolizmu oraz wydajniejszej pracy mięśni, a co za tym idzie – zwiększonym spalaniem kalorii. Pomaga to w szybszej utracie wagi, rekompozycji ciała i wykonywaniu bardziej intensywnych sesji treningowych.

Bezpieczne działanie stymulujące:
N-metyloliberyna to stymulant o niezwykle szybkim działaniu – można powiedzieć, że zaczyna działać niemalże zaraz po spożyciu, a jej aktywność utrzymuje się nawet do trzech godzin. Mimo to, nie podnosi ciśnienia tętniczego krwi ani nie przyspiesza akcji serca przez co jest dużo bezpieczniejsza dla zdrowia od swoich konkurentów. Nie powoduje również gwałtownych "zjazdów", to znaczy, że osoba przyjmująca dynaminę nie odczuwa nieprzyjemnego uczucia związanego z nagłym ustaniem działania tej substancji.

Olympus Labs IGNIT3 to niezwykle skuteczny, wielokierunkowy produkt inicjujący procesy rozpadu i spalenia zmagazynowanej tkanki tłuszczowej, z jednoczesnym blokowaniem ponownego jej gromadzenia. Działając poprzez pięć różnych, synergistycznie wzmacniających się szlaków, zapewnia kompleksowe podejście do tematyki redukcji zbędnej masy ciała.

Podsumowanie działania Olympus Labs IGNIT3:

I. Więcej cAMP = nasilony rozkład tkanki tłuszczowej
Zwiększając stężenie cyklicznego adenozyno-3',5'-monofosforanu (cAMP), promuje procesy uwalniania i spalania substratów energetycznych.

II. Antagonizm receptorów α2 = utrata tłuszczu z miejsc opornych
Antagonizując receptory α2-adrenergiczne w rejonach ich wysokiej koncentracji, inicjuje utratę zbędnej tkanki tłuszczowej z miejsc opornych, tj. bioder i dolnej części brzucha.

III. Przyspieszone tempo beta-oksydacji
Wzmagając metabolizm brunatnej tkanki tłuszczowej, przyspiesza tempo beta-oksydacji uwolnionych kwasów tłuszczowych.

IV. Modulacja PPAR = więcej lipolizy, mniej lipogenezy
Modulując pobudliwość receptorów PPAR, głównie PPAR-α i PPAR-γ, promuje uwalnianie kwasów tłuszczowych ze zmagazynowanych struktur, ich spalanie oraz przeciwdziała ponownemu gromadzeniu w ustroju.

V. Stymulacja hormonów tarczycy = szybsza przemiana materii
Nasilając aktywność hormonów tarczycy, przyspiesza przemiany substratów energetycznych w energię.

VI. Nasilenie termogenezy  
Intensyfikując ekspresję białek rozprzęgających (UCP), wzmaga termogenezę, potęgując utylizację nadmiaru energii w postaci ciepła.

VII. Poprawa wrażliwości insulinowej
Usprawniając działanie insuliny oraz zmniejszając oporność wielu tkanek na dany hormon, poprawia funkcjonowanie gospodarki insulinowo-węglowodanowej.

VIII. Redukcja łaknienia
Zmniejszając apetyt i spowalniając procesy trawienia, ogranicza ilość przyjmowanych kalorii i wyrównuje poziom glukozy we krwi.

IX. Unormowanie profilu lipidowego
Obniżając stężenie trójglicerydów, cholesterolu ogółem, lipoprotein o niskiej gęstości oraz zwiększając ilość lipoprotein o dużej gęstości, poprawia profil lipidowy.

X. Mniej stanów zapalnych i wolnych rodników
Wykazując działanie antyutleniające i przeciwzapalne, ogranicza gromadzenie tkanki tłuszczowej oraz przyczynia się do poprawy stanu licznych układów i narządów.

XI. Motywacja
Wzmagając pobudliwość neuronalną, motywuje organizm do wzmożonej aktywności, poprawiającej efekty prowadzonej redukcji.

XII. Neuroprotekcja
Ograniczając apoptozę neuronów, z jednoczesną promocją ich odnowy, pozwala na zachowanie dobrej kondycji układu nerwowego.

XIII. Układ odpornościowy
Usprawniając pracę układu odpornościowego, wzmacnia ustrój, a tym samym i niweluje podatność na różnego rodzaju infekcje, które często nękają osłabiony redukcją organizm.

XIV. Poprawa samopoczucia
Podnosząc poziom wybranych neuroprzekaźników, sprzyja poprawie nastroju i nastawienia do świata, których utrzymanie na wysokim poziomie jest szczególnie istotne w okresie prowadzonej redukcji.

Podsumowując, Olympus Labs IGNIT3 za sprawą jednoczesnego pobudzania wzajemnie uzupełniających efekty swojego działania szlaków, funkcjonuje obecnie jako jeden z najskuteczniejszych produktów, promujących utratę zbędnej masy ciała.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułekPorcja dzienna: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji dziennej (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Ekstrakt z Gynostemma Pentaphyllum (standaryzowany na min. 2% Damuliny A i B)225 mg*
Ekstrakt z liści oliwki (standaryzowany na 40% Pleuropeiny)200 mg*
Kofeina Bezwodna150 mg*
Aframomum Melegueta (standaryzowany na 12.5% 6-Paradolu)120 mg*
Sezamol100 mg*
Ekstrakt z nasion Tangerynki75 mg*
Teakryna (jako TeaCrine®)62.5 mg*
Ekstrakt z korzenia imbiru (Zingber Officinale) (standaryzowany na 25% gingeroli)40 mg*
N-Metyloliberyna (jako Dynamine™)25 mg*

Pozostałe składniki

Żelatyna (kapsułka), Celuloza mikrokrystaliczna, Stearynian Magnezu, Dwutlenek krzemu, Dwutlenek tytanu, FD&C Blue #1, FD&C Red #30.

Ostatnia ocena

Tomek

Mocne. Myślałem że jestem odporny na wszelkiego rodzaju stymulanty ale to daje niezłego kopa. Godny polecenia ale nie dla osób które dopiero zaczynają ze spalaczami

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Joint(X)Pack
Joint(X)Pack
TREC

Wieloskładnikowy preparat wzmacniający kości i stawy. Ogranicza ryzyko wystąpienia urazów i kontuzji.

73,00 zł
więcej
Amino
Amino
UNIVERSAL

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne aminokwasy. Skutecznie ogranicza katabolizm.

89,00 zł
więcej
Whey Shake
Whey Shake
SYNTRAX

Odżywka białkowa na bazie białka serwatkowego. Zawiera małą ilość tłuszczy oraz laktozy.

149,00 zł
więcej
Joint Therapy Plus
Joint Therapy Plus
TREC

Zaawansowana formuła przyspieszająca regenerację narażonych na przeciążenia elementów układu ruchu.

52,00 zł
więcej
Anabolic Amino
Anabolic Amino
OLIMP

Zestaw aminokwasów całodziennych z hydrolizatem białka serwatki i białka kurczaka. Zwiększa wytrzymałość.

110,00 zł
więcej
Booster Whey Protein
Booster Whey Protein
TREC

Połączenie koncentratu, hydrolizatu i izolatu białek serwatkowych. Ułatwia budowę masy mięśniowej.

55,00 zł
więcej

Gynostemma pentaphyllum

Informacja

Gynostemma pentaphyllum (Jiaogulan, „cudowne ziele”) - roślina zielna stosowana od wieków w medycynie tradycyjnej Dalekiego Wschodu, będąca źródłem gypenozydów (triterpenów steroidowych) i glikozydów o właściwościach przystosowawczych, uodparniających i zwiększających zdolności wysiłkowe psychofizyczne oraz wysokim potencjale przeciwutleniającym. Uczestniczy w wielu przemianach metabolicznych i stymuluje funkcjonowanie trzustki. Zawarte w niej glikozydy pozwalają na zwiększenie wydzielenia insuliny, a w efekcie końcowym poprawiają wykorzystanie glukozy, wpływając na receptory smakowe obniżają zapotrzebowanie organizmu na słodycze. W suplementacji sportowej decydujący wpływ ma przebieg procesów metabolicznych i przyswajalność składników odżywczych. Jest składnikiem preparatów i wyciągów służących do redukcji tkanki tłuszczowej (czy wręcz odchudzania) oraz stacków kreatynowych i mieszanek ziołowych.

Dawkowanie: 300–600 mg na dobę, przed posiłkami zawierającymi węglowodany.

Ekstrakt z Liścia Oliwnego

Informacja

Ekstrakt z Liścia Oliwnego produkowany z liści oliwki europejskiej (Olea Europea) jest źródłem oleuropeiny, pochodnej kumaryny, należącej do sekoirydoidów. W działaniu: nasila proces termogenezy, prowadząc do redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększa odporność układu immunologicznego, minimalizuje ryzyko zachorowań na choroby serca i nowotworowe., wspomaga również walkę z wolnymi rodnikami.

Ekstrakt z liści oliwnych jest składnikiem suplementów odchudzających (m.in. termogeników), zestawów przeciwutleniaczy, używana również w składzie suplementów przedtreningowych w suplementacji sportowej.

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

Grains of Paradise (Aframomum melegueta)

Informacja

Grains of Paradise (Aframomum melegueta) - aframon madagaskarski, bylina należąca do rodziny imbirowatych. Znajduje zastosowanie jako przyprawa, choć zdecydowanie ciekawsze są jego właściwości wykorzystywane w suplementacji.

Pod względem aktywności biologicznej aframon madagaskarski wykazuje znaczne podobieństwo do imbiru. Stosowany jest leczniczo w terapii zaburzeń pokarmowych, redukuje dyskomfort trawienny oraz wspiera funkcjonalność jelit.

Aframonum melegueta jest też częstym składnikiem suplementów wspierających odchudzanie, ze względu na zdolność do zwiększania wrażliwości insulinowej. Wspiera w ten sposób prawidłowy metabolizm węglowodanów, którego zaburzenia są częstym powodem problemów z redukcją tkanki tłuszczowej. Niektóre źródła wskazują również, że aframon madagaskarski zwiększa tempo metabolizmu, promując podstawowy dobowy wydatek energetyczny ustroju.

Roślina ta stosowana jest też jako afrodyzjak. Według niektórych źródeł może ona zwiększać poziom testosteronu, chociaż aktualne badania nie potwierdzają tego zakresu efektywności aframonu madagarskiego.

Ekstrakt z korzenia imbiru

Informacja

Wyciąg z korzenia imbiru jest ekstraktem z imbiru – rośliny występującej w strefach tropikalnych Azji i Australii, w gatunku imbirowatych (do imbirowatych należą również kurkuma i kardamon stanowiące podobnie jak imbir cenną przyprawę kuchenną). Cechuje się wysoką zawartością gingeroli (pochodne fenylopropanu), działających przeciwzapalnie, napotnie, nagrzewająco, przeciwutleniająco ograniczając utlenianie cholesterolu LDL i odkładanie się blaszek miażdżycowych na ścianach naczyń krwionośnych. Stosowany w preparatach redukujących tkankę tłuszczową. W połączeniu z glukozaminą i kurkuminą wpływa na regenerację stawów, leczenie kontuzji układu ruchu i jego regenerację. W suplementacji sportowej wykorzystywany jest potencjał prozdrowotny i termogeniczny korzenia imbiru.

Dawkowanie: 50–200 mg na dobę.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Acticissus
109,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
Horny Goat Weed
99,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2019 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>