Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Carb Slam Carb Slam

Carb Slam to produkt uzupełniający dietę w węglowodany. Zanim pomyślisz jednak, że na rynku znajduje się wiele innych suplementów tego typu, musisz wiedzieć, że są lepsze i gorsze węglowodany. Jeśli poważnie podchodzisz do sportu, nie możesz pozwolić sobie na stosowanie słabych jakościowo węglowodanów, które sprawią, że będziesz czuł się ociężały, słaby, a na dodatek zwiększą poziom Twojej tkanki tłuszczowej!

Węglowodany możemy podzielić na proste oraz złożone. Węglowodany proste, czyli inaczej cukry są najmniejsze i zbudowane wyłącznie z pojedynczej cząsteczki, jak na przykład glukoza. Węglowodany złożone to połączone ze sobą cukry proste w jedną, dużą cząsteczkę.
W organizmie człowieka, najważniejszym źródłem energii dla wszystkich komórek jest glukoza. Jednakże, glukoza jest łatwo rozpuszczalna w wodzie, więc człowiek nie może magazynować jej pod tą postacią. Dlatego po wchłonięciu się cząsteczki glukozy do krwi jest ona wyłapywana i magazynowana w mięśniach oraz wątrobie pod postacią glikogenu.
Do niedawna sądzono, że im mniejsza jest cząsteczka węglowodanów, tym szybciej jest trawiona i wchłaniana oraz tym szybciej uzupełnia zasoby glikogenu. W toku badań okazało się, że sytuacja wygląda dokładnie odwrotnie – im większa cząsteczka, tym szybciej jest wchłaniana. Po spożyciu większej ilości cukrów prostych, dość długo zalegają one w żołądku, co może powodować nieprzyjemne dolegliwości. Węglowodany złożone bardzo szybko opuszczają żołądek, przedostając się do krwiobiegu, a następnie uzupełniają zasoby glikogenu.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Carb Slam Carb Slam 2700g
PRIMAFORCE
110,00 zł

Carb Slam 2700g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

110,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • PRZEZNACZONY DLA SPORTOWCÓW WSZYSTKICH DYSCYPLIN
  • UZUPEŁNIA POZIOM GLIKOGENU SZYBCIEJ I SKUTECZNIEJ NIŻ INNE WĘGLOWODANY
  • POZWALA NA DŁUŻSZY I INTENSYWNIEJSZY TRENING
  • ZERO CUKRU
  • FANTASTYCZNY SMAK
  • ŁATWO ROZPUSZCZALNY

Carb Slam to produkt uzupełniający dietę w węglowodany. Zanim pomyślisz jednak, że na rynku znajduje się wiele innych suplementów tego typu, musisz wiedzieć, że są lepsze i gorsze węglowodany. Jeśli poważnie podchodzisz do sportu, nie możesz pozwolić sobie na stosowanie słabych jakościowo węglowodanów, które sprawią, że będziesz czuł się ociężały, słaby, a na dodatek zwiększą poziom Twojej tkanki tłuszczowej!

Węglowodany możemy podzielić na proste oraz złożone. Węglowodany proste, czyli inaczej cukry są najmniejsze i zbudowane wyłącznie z pojedynczej cząsteczki, jak na przykład glukoza. Węglowodany złożone to połączone ze sobą cukry proste w jedną, dużą cząsteczkę.
W organizmie człowieka, najważniejszym źródłem energii dla wszystkich komórek jest glukoza. Jednakże, glukoza jest łatwo rozpuszczalna w wodzie, więc człowiek nie może magazynować jej pod tą postacią. Dlatego po wchłonięciu się cząsteczki glukozy do krwi jest ona wyłapywana i magazynowana w mięśniach oraz wątrobie pod postacią glikogenu.
Do niedawna sądzono, że im mniejsza jest cząsteczka węglowodanów, tym szybciej jest trawiona i wchłaniana oraz tym szybciej uzupełnia zasoby glikogenu. W toku badań okazało się, że sytuacja wygląda dokładnie odwrotnie – im większa cząsteczka, tym szybciej jest wchłaniana. Po spożyciu większej ilości cukrów prostych, dość długo zalegają one w żołądku, co może powodować nieprzyjemne dolegliwości. Węglowodany złożone bardzo szybko opuszczają żołądek, przedostając się do krwiobiegu, a następnie uzupełniają zasoby glikogenu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2700 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 90
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna120 kcal*
Białko0 g*
Tłuszcz0 g*
Węglowodany (Waxy Maize)30 g*
- cukry0 g*

Pozostałe składniki

Woskowa skrobia kukurydziana
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Low Carb Bread
Low Carb Bread
BODY ATTACK
21,90 zł
więcej
Creatine Mega Caps
Creatine Mega Caps
OLIMP
65,00 zł
więcej
Green Phytofoods
Green Phytofoods Promocja
NOW FOODS
109,00 zł 95,00 zł
więcej
0% Syrup
0% Syrup
XXL NUTRITION
26,90 zł
więcej
Creatine Powder
Creatine Powder
ACTIVLAB
35,00 zł
więcej
Protein Pudding
Protein Pudding
BODY ATTACK
36,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Waxy maize

Informacja

Waxy maize (skrobia kukurydziana – woskowa) zawiera amylopektynę (polimer glukozy) wpływającą na tempo trawienia w układzie pokarmowym i trawiennym, ze względu na wyższą dostępność enzymów trawiennych i tempo uzupełniania glikogenu. Ma zastosowanie w diecie węglowodanowej u osób mających problemy z dostarczaniem naturalnych pokarmów. W suplementacji sportowej jest składnikiem preparatów węglowodanowych, węglowodanowo-białkowych oraz stacków kreatynowych.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>