Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Fast Food Fast Food

Blackstone Labs Fast Food to suplement z kategorii Mass Gainerów lub MRP - Meal Replacement Powder (suplementy zastępujące posiłek) oparty o pełnowartościowe składniki odżywcze. Jako jedna z niewielu odżywek tego typu składa się w większości z węglowodanów złożonych, dobrej jakości białka i stosunkowo niewielkiej ilości tłuszczu.

Większość Mass Gainerów dostępnych na rynku wytwarzanych jest niestety z odpadów po produkcji innych suplementów (odżywki białkowe, węglowodanowe itp.), które ze względu na dość niską wartość odżywczą nie nadają się do sprzedaży jako osobny produkt. Kupując odżywkę tej kategorii, bardzo łatwo natknąć się na suplement przeładowany najtańszymi cukrami prostymi, niskoprzyswajalnym białkiem oraz tłuszczami nasyconymi i trans. Owszem - kaloryczność przygotowanego w ten sposób shake’a jest może i stosunkowo wysoka, jednak jakość zastosowanych do jego produkcji składników pozostawia wiele do życzenia.

Produkt firmy Blackstone Labs wyróżnia się na tle innych odżywek „na masę” lub zastępujących posiłek. Już po pierwszym zerknięciu na tabelę składu produktu, zauważyć można, iż zawiera on jedynie dobrej jakości składniki, o zdecydowanie większej wartości odżywczej dla organizmu, niż w przypadku innych producentów. Znajdziemy tam między innymi izolaty białek roślinnych, bataty, mąkę owsianą, olej MCT czy wodę kokosową - prawdziwe jedzenie przetworzone w wygodną do porcjowania i łatwą do przygotowania mieszankę.

Wygodne rozłożenie makroskładników: niewątpliwą zaletą produktu jest łatwość przygotowania oraz prosta do obliczenia proporcja makroskładników. Jedna porcja suplementu zawiera bowiem 10g białka, 20g węglowodanów i 5g tłuszczy, dzięki czemu praktycznie każdy może dostosować ilość do swojego zapotrzebowania na dany posiłek.

Źródła białka: producent postawił w tym przypadku na dwa roślinne źródła białka - organiczny izolat białka grochu oraz organiczne białko z brązowego ryżu. Jest to przede wszystkim wyjście w kierunku wegetarian i wegan, oraz osób źle tolerujących białka serwatkowe. Owszem - proteiny roślinne w niewielkim stopniu odbiegają profilem aminokwasowym od tych zwierzęcych, jednak kluczem do sukcesu jest ich odpowiednie łączenie w taki sposób, aby razem wzajemnie się uzupełniły i dostarczyły organizmowi wszystkich niezbędnych aminokwasów. Takim połączeniem jest właśnie białko grochu oraz białko brązowego ryżu.

Izolat białka grochu jest jednym z najlepszych roślinnych źródeł protein. Chociaż większość uważa go za warzywo, to tak na prawdę bliżej mu do rośliny strączkowej. Charakteryzuje się bardzo dobrym, aczkolwiek niepełnym profilem aminokwasów - zawiera lizynę, argininę, glutaminę oraz aminokwasy rozgałęzione BCAA, jest natomiast ubogie w cysteinę i metioninę. Z tego powodu, dobrym rozwiązaniem jest połączenie do z białkiem ryżowym, bogatym akurat w te aminokwasy. Ten rodzaj protein charakteryzuje się ponadto wysoką przyswajalnością (80%).

Badania wykazują także, że białko grochu posiada także właściwości hamujące apetyt i ograniczające „zachcianki” na poszczególne produkty podczas stosowania diety redukcyjnej. Jego zastosowanie będzie zatem świetnym pomysłem w przypadku osób chcących zrzucić zbędne kilogramy.

Białko brązowego ryżu jest równie dobrą alternatywą dla białek serwatkowych, szybko się wchłania i nie powoduje problemów trawiennych. Cechuje je wysoka biodostępność (do 90%) oraz korzystny wpływ na obniżanie poziomu złego cholesterolu (LDL). Zawiera szeroki wachlarz aminokwasów, w tym egzogennych - metioninę i cysteinę (u niektórych osób cierpiących na zaburzenia jej syntezy, jest ona zaliczana do niezbędnych aminokwasów), dzięki czemu doskonale uzupełnia profil białka grochu. Z drugiej strony, popularnym zarzutem wobec tego źródła protein jest brak kluczowego do budowy masy mięśniowej aminokwasu - lizyny. Na tym polu jednak „rewanżuje” się bogaty w nią groch, tworząc razem pełnowartościową parę, mogącą śmiało konkurować z białkami zwierzęcymi. Na uwagę zasługuje również fakt, iż jest ono hipoalergiczne

Białka bez soi, glutenu, laktozy i GMO: za najpopularniejsze źródło białka roślinnego uważana jest soja, jednak okazuje się, że nie jest ona zbyt zdrowym wyborem żywieniowym. Przede wszystkim, jest to najbardziej modyfikowana genetycznie roślina na świecie. Ponadto, wysoka zawartość fitoestrogenów ma niekorzystny wpływ na układ hormonalny, w szczególności męski - przyczynia się bowiem do obniżenia poziomu testosteronu. Świadomy tych faktów producent prezentowanego suplementu, postawił zatem na zdrowsze i bardziej przyjazne organizmowi rośliny będące równie dobrym źródłem protein.

Kolejną zaletą stosowania tego rodzaju białek jest brak laktozy oraz glutenu, dzięki czemu są one o wiele bardziej łatwostrawne dla człowieka, szczególnie dla osób z nietolerancją produktów mlecznych. Jeśli po zastosowaniu dotychczasowego suplementu odczuwalny jest dyskomfort trawienny, brak substancji antyodżywczych może być kluczowy przy wyborze następnego mass gainera. Zastosowane w tym produkcie białka pochodzą od w 100% organicznych, niemodyfikowanych genetycznie roślin.

Źródła węglowodanów: w Fast Food nie znajdziemy popularnej w tego typu suplementach, taniej w produkcji, aczkolwiek będącej cukrem prostym maltodekstryny. Blackstone Labs postawiło tutaj na pełnowartościowe źródła węglowodanów złożonych - słodkie ziemniaki oraz organiczną mąkę owsianą. Dzięki temu, w porcji suplementu, na 20g węglowodanów znajduje się poniżej 3 gramów cukru oraz aż 3 gramy błonnika pokarmowego. Ponownie warto wspomnieć także o tym, że nie zawierają one glutenu.

Słodkie ziemniaki (bataty) obok ryżu, zwykłych ziemniaków i płatków owsianych leżą u podstaw piramidy żywieniowej większości zawodowych kulturystów. Świadczy to zatem o tym, że jest to jedno z lepszych źródeł węglowodanów złożonych, jakimi możemy zasilić nasz organizm. Charakteryzują się one bardzo niskim indeksem glikemicznym (GI) - trawione są stopniowo, dzięki czemu po spożyciu poziom energii jest stabilny i długotrwały.

Bataty są także bogate w błonnik pokarmowy, co pozytywnie wpływa na układ trawienny, pomaga regulować wypróżnienia i spowalnia wchłanianie pozostałych składników, przez co uwalniane są one do krwiobiegu stopniowo i stabilnie. Oprócz tego, zawierają bardzo dużo potasu - pierwiastka odgrywającego ważną rolę w procesie skurczu mięśnia, odpowiadającego za równowagę elektrolitową oraz funkcjonowanie układu nerwowego.

Słodkie ziemniaki stanowią też dobre źródło witamin i minerałów takich jak witamina B6, witamina C, witamina D, żelazo czy magnez. Zawierają także beta-karoten, który będąc prekursorem witaminy A hamuje procesy starzenia się oraz wykazuje właściwości przeciwnowotworowe.

Mąka owsiana jest drugim źródłem węglowodanów w prezentowanym suplemencie. Tego zboża nie trzeba przedstawiać żadnemu amatorowi sportów sylwetkowych i zdrowego odżywiania. Często, produkty owsiane uważane są za najlepsze źródło węglowodanów złożonych - głównie przez pozytywny wpływ na obniżenie złego cholesterolu (LDL), działanie antyoksydacyjne, wspieranie układu odpornościowego czy stabilizowanie poziomu cukru we krwi.

Produkty owsiane charakteryzują się także niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu nie powodują gwałtownych skoków cukru we krwi i co za tym idzie niespodziewanych spadków energii. Doskonale nadają się jako źródło węglowodanów przed treningiem, jak i po - w celu uzupełnienia zapasów glikogenu mięśniowego. Są one także produktem sycącym, po spożyciu którego długo utrzymuje się stan najedzenia, co jest kluczowym aspektem w przypadku diet redukcyjnych.

Mąka owsiana, podobnie jak słodkie ziemniaki, jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B (B1, B2, B6), kwasu pantotenowego czy witaminy E. Zawierają także duże ilości wapnia, magnezu, sodu, miedzi i lecytyny. Zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe pozytywnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, zapobiegając różnego rodzaju chorobom i schorzeniom.

Źródło tłuszczy – MCT: suplement zastępujący posiłek nie byłby kompletny bez odpowiedniego źródła tłuszczy. Producent postawił tutaj na MCT (Middle Chain Triglycerides - średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe). Ten rodzaj tłuszczów wyróżnia przede wszystkim fakt, że „omijają” one układ trawienny i transportowane są bezpośrednio do wątroby, gdzie natychmiast mogą zostać wykorzystane w celach energetycznych. W przeciwieństwie do długołańcuchowych kwasów tłuszczowych, stanowią one bardzo łatwo dostępne i odnawialne źródło energii dla organizmu - podobnie jak węglowodany. Ponadto, kwasy MCT wykazują potencjał termogenny, nie są odkładane w postaci tkanki tłuszczowej i stymulują przemiany anaboliczne, hamując tym samym katabolizm mięśniowy.

Dzięki zastosowaniu tego typu tłuszczy, produkt idealnie nadaje się jako posiłek przedtreningowy, gdyż nie spowoduje on zbytniego obciążenia organizmu tradycyjnymi kwasami tłuszczowymi - do jego strawienia niepotrzebne są enzymy ani kwas żółciowy. Oprócz tego, w związku z tym, że jest to bardzo łatwo dostępne dla organizmu źródło energii, zastosowanie tego typu tłuszczu ogranicza zużycie glikogenu mięśniowego.

Ponadto, dzięki stymulacji enzymów jelitowych GLP-1 i CCK, jego spożycie zwiększa uczucie sytości oraz poprawia odpowiedź insulinową organizmu. MCT posiada także szereg właściwości przeciwzapalnych i bakteriobójczych, pozytywnie wpływa także na profil lipidowy - nie są one zaangażowane w syntezę cholesterolu.

Dodatek enzymów, witamin i substancji pomocniczych: produkt wzbogacony został także m.in. o papainę, witaminę C, d-rybozę czy wodę kokosową.

Papaina jest substancją podobną do pepsyny, enzymem biorącym udział w rozkładzie białek - zwłaszcza tych pochodzenia roślinnego. Dzięki temu mamy pewność, że posiłek w postaci suplementu Fast Food zostanie całkowicie strawiony i maksymalnie przyswojony przez organizm.

Witamina C odpowiada za szereg procesów w ludzkim organizmie i jest obecna w ogromnej ilości zachodzących w nim mechanizmów. Jest jedną z podstawowych witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ustroju. Do jej właściwości zalicza się działanie przeciwutleniające, aktywację enzymów, uczestnictwo w syntezie kolagenu, karnityny i neuroprzekaźników. Sprzyja także wchłanianiu żelaza, poprawia metabolizm tłuszczów oraz obniża poziom histaminy.

D-ryboza jest cukrem odpowiadającym m.in. za odbudowę uszkodzonych komórek, prawidłowe parametry energetyczne (ATP i ADP) oraz poprawę funkcjonowania serca i mięśni. Kluczowym aspektem, w kontekście występowania d-rybozy w prezentowanym suplemencie jest fakt, że stanowi ona ważną część składową ATP - głównego nośnika energii w organizmie. Substancja ta wpływa także korzystnie na procesy regeneracyjne organizmu oraz poprawia jakość snu. Włączenie jej do suplementacji przekłada się zatem na większą ilość ATP w organizmie, dzięki czemu możemy trenować intensywniej, a polepszenie regeneracji potreningowej gwarantuje odpowiedni poziom energii i dobre samopoczucie.

Woda kokosowa: wchodzący w skład suplementu proszek z wody kokosowej stanowi doskonałe źródło elektrolitów (potasu, sodu i wapnia), dzięki czemu świetnie nawadnia organizm, co jest kluczowym elementem jego funkcjonowania i co za tym idzie efektywnego treningu. Dzięki zawartości glukozy, usprawnia także proces syntezy glikogenu.

Podsumowując, Blackstone Labs Fast Food to „fast food” tylko z nazwy. Składa się on bowiem z wysokiej jakości, pełnowartościowych składników, które z pewnością dostarczą organizmowi niezbędnego paliwa w postaci makro i mikroelementów. Produkt doskonale sprawdzi się jako zamiennik normalnego posiłku w przypadku osób zabieganych, które często nie mają czasu na zjedzenie pokarmu w tradycyjnej postaci. Wygodne rozłożenie makroskładników umożliwia dostosowanie porcji do własnych potrzeb.

Magazyn UK
Since 2005
Dodaj do koszyka
Fast Food Fast Food 2016g
BLACKSTONE LABS
120,00 zł

Fast Food 2016g

Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

Krótki termin ważności:

2018-11-30
Stara cena: 259,00 zł
120,00 zł
1 szt.

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Idealnie uzupełnia kalorie zarówno podczas budowania masy, jak i redukcji tłuszczu
  • Oparty m.in. na białku ryżu, grochu, słodkich ziemniakach, mące owsianej
  • Odpowiedni dla wegetarian i wegan – nie zawiera białek zwierzęcych
  • Lekkostrawna formuła nie powodująca problemów gastrycznych
  • Łatwy w przygotowaniu i dostosowaniu do własnych potrzeb
  • Zawiera średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT)
  • W jednej porcji tylko 5g tłuszczu i poniżej 3g cukru
  • Idealny zamiennik pełnowartościowego posiłku
  • Zawiera tylko pełnowartościowe składniki
  • Nie zawiera glutenu oraz GMO
  • Bogaty profil aminokwasowy

Blackstone Labs Fast Food to suplement z kategorii Mass Gainerów lub MRP - Meal Replacement Powder (suplementy zastępujące posiłek) oparty o pełnowartościowe składniki odżywcze. Jako jedna z niewielu odżywek tego typu składa się w większości z węglowodanów złożonych, dobrej jakości białka i stosunkowo niewielkiej ilości tłuszczu.

Większość Mass Gainerów dostępnych na rynku wytwarzanych jest niestety z odpadów po produkcji innych suplementów (odżywki białkowe, węglowodanowe itp.), które ze względu na dość niską wartość odżywczą nie nadają się do sprzedaży jako osobny produkt. Kupując odżywkę tej kategorii, bardzo łatwo natknąć się na suplement przeładowany najtańszymi cukrami prostymi, niskoprzyswajalnym białkiem oraz tłuszczami nasyconymi i trans. Owszem - kaloryczność przygotowanego w ten sposób shake’a jest może i stosunkowo wysoka, jednak jakość zastosowanych do jego produkcji składników pozostawia wiele do życzenia.

Produkt firmy Blackstone Labs wyróżnia się na tle innych odżywek „na masę” lub zastępujących posiłek. Już po pierwszym zerknięciu na tabelę składu produktu, zauważyć można, iż zawiera on jedynie dobrej jakości składniki, o zdecydowanie większej wartości odżywczej dla organizmu, niż w przypadku innych producentów. Znajdziemy tam między innymi izolaty białek roślinnych, bataty, mąkę owsianą, olej MCT czy wodę kokosową - prawdziwe jedzenie przetworzone w wygodną do porcjowania i łatwą do przygotowania mieszankę.

Wygodne rozłożenie makroskładników: niewątpliwą zaletą produktu jest łatwość przygotowania oraz prosta do obliczenia proporcja makroskładników. Jedna porcja suplementu zawiera bowiem 10g białka, 20g węglowodanów i 5g tłuszczy, dzięki czemu praktycznie każdy może dostosować ilość do swojego zapotrzebowania na dany posiłek.

Źródła białka: producent postawił w tym przypadku na dwa roślinne źródła białka - organiczny izolat białka grochu oraz organiczne białko z brązowego ryżu. Jest to przede wszystkim wyjście w kierunku wegetarian i wegan, oraz osób źle tolerujących białka serwatkowe. Owszem - proteiny roślinne w niewielkim stopniu odbiegają profilem aminokwasowym od tych zwierzęcych, jednak kluczem do sukcesu jest ich odpowiednie łączenie w taki sposób, aby razem wzajemnie się uzupełniły i dostarczyły organizmowi wszystkich niezbędnych aminokwasów. Takim połączeniem jest właśnie białko grochu oraz białko brązowego ryżu.

Izolat białka grochu jest jednym z najlepszych roślinnych źródeł protein. Chociaż większość uważa go za warzywo, to tak na prawdę bliżej mu do rośliny strączkowej. Charakteryzuje się bardzo dobrym, aczkolwiek niepełnym profilem aminokwasów - zawiera lizynę, argininę, glutaminę oraz aminokwasy rozgałęzione BCAA, jest natomiast ubogie w cysteinę i metioninę. Z tego powodu, dobrym rozwiązaniem jest połączenie do z białkiem ryżowym, bogatym akurat w te aminokwasy. Ten rodzaj protein charakteryzuje się ponadto wysoką przyswajalnością (80%).

Badania wykazują także, że białko grochu posiada także właściwości hamujące apetyt i ograniczające „zachcianki” na poszczególne produkty podczas stosowania diety redukcyjnej. Jego zastosowanie będzie zatem świetnym pomysłem w przypadku osób chcących zrzucić zbędne kilogramy.

Białko brązowego ryżu jest równie dobrą alternatywą dla białek serwatkowych, szybko się wchłania i nie powoduje problemów trawiennych. Cechuje je wysoka biodostępność (do 90%) oraz korzystny wpływ na obniżanie poziomu złego cholesterolu (LDL). Zawiera szeroki wachlarz aminokwasów, w tym egzogennych - metioninę i cysteinę (u niektórych osób cierpiących na zaburzenia jej syntezy, jest ona zaliczana do niezbędnych aminokwasów), dzięki czemu doskonale uzupełnia profil białka grochu. Z drugiej strony, popularnym zarzutem wobec tego źródła protein jest brak kluczowego do budowy masy mięśniowej aminokwasu - lizyny. Na tym polu jednak „rewanżuje” się bogaty w nią groch, tworząc razem pełnowartościową parę, mogącą śmiało konkurować z białkami zwierzęcymi. Na uwagę zasługuje również fakt, iż jest ono hipoalergiczne

Białka bez soi, glutenu, laktozy i GMO: za najpopularniejsze źródło białka roślinnego uważana jest soja, jednak okazuje się, że nie jest ona zbyt zdrowym wyborem żywieniowym. Przede wszystkim, jest to najbardziej modyfikowana genetycznie roślina na świecie. Ponadto, wysoka zawartość fitoestrogenów ma niekorzystny wpływ na układ hormonalny, w szczególności męski - przyczynia się bowiem do obniżenia poziomu testosteronu. Świadomy tych faktów producent prezentowanego suplementu, postawił zatem na zdrowsze i bardziej przyjazne organizmowi rośliny będące równie dobrym źródłem protein.

Kolejną zaletą stosowania tego rodzaju białek jest brak laktozy oraz glutenu, dzięki czemu są one o wiele bardziej łatwostrawne dla człowieka, szczególnie dla osób z nietolerancją produktów mlecznych. Jeśli po zastosowaniu dotychczasowego suplementu odczuwalny jest dyskomfort trawienny, brak substancji antyodżywczych może być kluczowy przy wyborze następnego mass gainera. Zastosowane w tym produkcie białka pochodzą od w 100% organicznych, niemodyfikowanych genetycznie roślin.

Źródła węglowodanów: w Fast Food nie znajdziemy popularnej w tego typu suplementach, taniej w produkcji, aczkolwiek będącej cukrem prostym maltodekstryny. Blackstone Labs postawiło tutaj na pełnowartościowe źródła węglowodanów złożonych - słodkie ziemniaki oraz organiczną mąkę owsianą. Dzięki temu, w porcji suplementu, na 20g węglowodanów znajduje się poniżej 3 gramów cukru oraz aż 3 gramy błonnika pokarmowego. Ponownie warto wspomnieć także o tym, że nie zawierają one glutenu.

Słodkie ziemniaki (bataty) obok ryżu, zwykłych ziemniaków i płatków owsianych leżą u podstaw piramidy żywieniowej większości zawodowych kulturystów. Świadczy to zatem o tym, że jest to jedno z lepszych źródeł węglowodanów złożonych, jakimi możemy zasilić nasz organizm. Charakteryzują się one bardzo niskim indeksem glikemicznym (GI) - trawione są stopniowo, dzięki czemu po spożyciu poziom energii jest stabilny i długotrwały.

Bataty są także bogate w błonnik pokarmowy, co pozytywnie wpływa na układ trawienny, pomaga regulować wypróżnienia i spowalnia wchłanianie pozostałych składników, przez co uwalniane są one do krwiobiegu stopniowo i stabilnie. Oprócz tego, zawierają bardzo dużo potasu - pierwiastka odgrywającego ważną rolę w procesie skurczu mięśnia, odpowiadającego za równowagę elektrolitową oraz funkcjonowanie układu nerwowego.

Słodkie ziemniaki stanowią też dobre źródło witamin i minerałów takich jak witamina B6, witamina C, witamina D, żelazo czy magnez. Zawierają także beta-karoten, który będąc prekursorem witaminy A hamuje procesy starzenia się oraz wykazuje właściwości przeciwnowotworowe.

Mąka owsiana jest drugim źródłem węglowodanów w prezentowanym suplemencie. Tego zboża nie trzeba przedstawiać żadnemu amatorowi sportów sylwetkowych i zdrowego odżywiania. Często, produkty owsiane uważane są za najlepsze źródło węglowodanów złożonych - głównie przez pozytywny wpływ na obniżenie złego cholesterolu (LDL), działanie antyoksydacyjne, wspieranie układu odpornościowego czy stabilizowanie poziomu cukru we krwi.

Produkty owsiane charakteryzują się także niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu nie powodują gwałtownych skoków cukru we krwi i co za tym idzie niespodziewanych spadków energii. Doskonale nadają się jako źródło węglowodanów przed treningiem, jak i po - w celu uzupełnienia zapasów glikogenu mięśniowego. Są one także produktem sycącym, po spożyciu którego długo utrzymuje się stan najedzenia, co jest kluczowym aspektem w przypadku diet redukcyjnych.

Mąka owsiana, podobnie jak słodkie ziemniaki, jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B (B1, B2, B6), kwasu pantotenowego czy witaminy E. Zawierają także duże ilości wapnia, magnezu, sodu, miedzi i lecytyny. Zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe pozytywnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, zapobiegając różnego rodzaju chorobom i schorzeniom.

Źródło tłuszczy – MCT: suplement zastępujący posiłek nie byłby kompletny bez odpowiedniego źródła tłuszczy. Producent postawił tutaj na MCT (Middle Chain Triglycerides - średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe). Ten rodzaj tłuszczów wyróżnia przede wszystkim fakt, że „omijają” one układ trawienny i transportowane są bezpośrednio do wątroby, gdzie natychmiast mogą zostać wykorzystane w celach energetycznych. W przeciwieństwie do długołańcuchowych kwasów tłuszczowych, stanowią one bardzo łatwo dostępne i odnawialne źródło energii dla organizmu - podobnie jak węglowodany. Ponadto, kwasy MCT wykazują potencjał termogenny, nie są odkładane w postaci tkanki tłuszczowej i stymulują przemiany anaboliczne, hamując tym samym katabolizm mięśniowy.

Dzięki zastosowaniu tego typu tłuszczy, produkt idealnie nadaje się jako posiłek przedtreningowy, gdyż nie spowoduje on zbytniego obciążenia organizmu tradycyjnymi kwasami tłuszczowymi - do jego strawienia niepotrzebne są enzymy ani kwas żółciowy. Oprócz tego, w związku z tym, że jest to bardzo łatwo dostępne dla organizmu źródło energii, zastosowanie tego typu tłuszczu ogranicza zużycie glikogenu mięśniowego.

Ponadto, dzięki stymulacji enzymów jelitowych GLP-1 i CCK, jego spożycie zwiększa uczucie sytości oraz poprawia odpowiedź insulinową organizmu. MCT posiada także szereg właściwości przeciwzapalnych i bakteriobójczych, pozytywnie wpływa także na profil lipidowy - nie są one zaangażowane w syntezę cholesterolu.

Dodatek enzymów, witamin i substancji pomocniczych: produkt wzbogacony został także m.in. o papainę, witaminę C, d-rybozę czy wodę kokosową.

Papaina jest substancją podobną do pepsyny, enzymem biorącym udział w rozkładzie białek - zwłaszcza tych pochodzenia roślinnego. Dzięki temu mamy pewność, że posiłek w postaci suplementu Fast Food zostanie całkowicie strawiony i maksymalnie przyswojony przez organizm.

Witamina C odpowiada za szereg procesów w ludzkim organizmie i jest obecna w ogromnej ilości zachodzących w nim mechanizmów. Jest jedną z podstawowych witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ustroju. Do jej właściwości zalicza się działanie przeciwutleniające, aktywację enzymów, uczestnictwo w syntezie kolagenu, karnityny i neuroprzekaźników. Sprzyja także wchłanianiu żelaza, poprawia metabolizm tłuszczów oraz obniża poziom histaminy.

D-ryboza jest cukrem odpowiadającym m.in. za odbudowę uszkodzonych komórek, prawidłowe parametry energetyczne (ATP i ADP) oraz poprawę funkcjonowania serca i mięśni. Kluczowym aspektem, w kontekście występowania d-rybozy w prezentowanym suplemencie jest fakt, że stanowi ona ważną część składową ATP - głównego nośnika energii w organizmie. Substancja ta wpływa także korzystnie na procesy regeneracyjne organizmu oraz poprawia jakość snu. Włączenie jej do suplementacji przekłada się zatem na większą ilość ATP w organizmie, dzięki czemu możemy trenować intensywniej, a polepszenie regeneracji potreningowej gwarantuje odpowiedni poziom energii i dobre samopoczucie.

Woda kokosowa: wchodzący w skład suplementu proszek z wody kokosowej stanowi doskonałe źródło elektrolitów (potasu, sodu i wapnia), dzięki czemu świetnie nawadnia organizm, co jest kluczowym elementem jego funkcjonowania i co za tym idzie efektywnego treningu. Dzięki zawartości glukozy, usprawnia także proces syntezy glikogenu.

Podsumowując, Blackstone Labs Fast Food to „fast food” tylko z nazwy. Składa się on bowiem z wysokiej jakości, pełnowartościowych składników, które z pewnością dostarczą organizmowi niezbędnego paliwa w postaci makro i mikroelementów. Produkt doskonale sprawdzi się jako zamiennik normalnego posiłku w przypadku osób zabieganych, które często nie mają czasu na zjedzenie pokarmu w tradycyjnej postaci. Wygodne rozłożenie makroskładników umożliwia dostosowanie porcji do własnych potrzeb.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2016 gPorcja jednorazowa: 1 miarka (36g)Ilość porcji w opakowaniu: 56
w jednej porcji (36 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna165**
Kalorie z tłuszczy45**
Tłuszcz5g8%*
Tłuszcze nasycone0g0%*
Cholesterol5mg4%*
Cholesterol180mg8%*
Potas290mg8%*
Węglowodany20g12%*
Błonnik3g1%*
Cukry**
Cukry10g20%*
Witamina C60mg8%*

Pozostałe składniki

Certyfikowany Organiczny Izolat z białek grochu, Certyfikowany Organiczny Izolat z białek ryżowych, proszek z batatów, pochrzyń włochaty, organiczna mąka owsiana, proszek MCT, Woda kokosowa w proszku, D-Ryboza, Naturalne i sztuczne słodziki, Guma ksantanowa, lecytyna sojowa, Acesulfam-K, Kakao (wytworzony przy użyciu alkali), sukraloza, laktaza, Papaina.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Curcumin C3 Complex
Curcumin C3 Complex
HEPATICA
46,00 zł
więcej
Propolis Plus Extract
Propolis Plus Extract
NOW FOODS
44,00 zł
więcej
Vitargo Active Fire
Vitargo Active Fire
TREC
159,00 zł
więcej
Super Omega-3
Super Omega-3
LIFE EXTENSION
129,00 zł
więcej
Quercetin with Bromelain
Quercetin with Bromelain Promocja
NOW FOODS
179,00 zł 159,00 zł
więcej
Inosine 500mg
Inosine 500mg
SWANSON
29,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>