Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Vitamin C Powder Vitamin C Powder

Doctor’s Best Vitamin C Powder to preparat pod postacią skoncentrowanego proszku zawierającego czystą formę witaminy C jako Quali®-C kwas akorbinowy.

Kwas askorbinowy jest najbardziej znaną i popularną witaminą o wielokierunkowym działaniu na organizm człowieka. Jej główne funkcje to: wpływ na poprawę odpowiedzi immunologicznej, działanie antyoksydacyjne, wsparcie układ krążenia oraz udział w biosyntezie kolagenu i utrzymaniu prawidłowych funkcji tkanki łącznej.

Osoby zainteresowane suplementacją witaminy C powinny być świadome ważnej rzeczy. Syntetycznie pozyskiwana witamina C jest tak samo skuteczna jak ta pochodząca ze źródeł naturalnych, ponieważ w obu przypadkach jest to ten sam związek chemiczny wywierający taki sam wpływ na organizm.

Dla jasności, za naturalną witaminę C uważa się tą pozyskiwaną bezpośrednio z owoców lub warzyw w procesach ekstrakcji, natomiast syntetyczna jest wynikiem procesu biotechnologicznego. Tak otrzymana witamina C nie różni się niczym od tej występującej naturalnie. Różnica jest taka, że zjedzenie rośliny bogatej w witaminę C jest lepsze od zażycia suplementu, ponieważ wraz z owocem/warzywem przyjmujemy bardzo wiele innych związków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania, w tym ułatwiających wchłanianie witamin.

Zapotrzebowanie na witaminę C zależy od wielu czynników, takich jak płeć, wiek, waga  i stan fizjologiczny. Wzrost zapotrzebowania obserwuje się wśród osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze, palaczy papierosów, alkoholików, cukrzyków, kobiet w ciąży i karmiących oraz osób znajdujących się pod wpływem długotrwałego stresu. Potrzeby organizmu na kwas askorbinowy rosną  podczas wykonywania ciężkich i długotrwałych wysiłków fizycznych, wymiotów, towarzyszą utracie łaknienia oraz nieprawidłowości i zaburzeń czynnościowej pracy jelit.

Niedobór witaminy C najczęściej objawia się osłabieniem organizmu, zmęczeniem, spadkiem wydolności fizycznej, wzrostem podatności na infekcje, pogorszeniem gojenia się ran, krwawieniem dziąseł, nieprawidłowościami w syntezie kolagenu oraz zaburzeniami wszystkich innych procesów, w których uczestniczy kwas askorbinowy. Ponadto, długotrwałe niedobory witaminy C mogą zwiększać ryzyko pojawienia się zmian miażdżycowych, aterogennych i nowotworowych, a także powodować nadciśnienie. Do grupy narażonej na niedobory witaminy C należą osoby w podeszłym wieku, alkoholicy, palacze papierosów oraz zażywający niektóre leki (np. aspiryna, sulfonamidy, barbiturany).

Kwas askorbinowy może być dawcą dwóch elektronów, w związku z tym bierze udział jako kofaktor w wielu reakcjach enzymatycznych zachodzących w organizmie. Witamina C jest również najbardziej znanym antyoksydantem. Dzięki zdolnościom antyoksydacyjnym kwas askorbinowy ochrania komórki organizmu działaniem wolnych rodników i pełni ochronną rolę w przeciwdziałaniu powstawaniu oraz progresji chorób serca i naczyń krwionośnych.

Wolne rodniki tlenowe w warunkach równowagi wewnątrzustrojowej pełnią bardzo ważną rolę w wielu procesach biologicznych. Kiedy pod wpływem działania różnych czynników dojdzie do ich nagromadzenia się, zostaje zaburzona równowaga oksydoredukcyjna i reaktywne formy tlenu wywierają negatywny wpływ na każdą komórkę organizmu. Wywołują zmiany w DNA, uszkadzają struktury komórkowe oraz inicjują procesy nowotworzenia. Dzięki silnym zdolnościom antyoksydacyjnym witamina C „wymiata” wolne rodniki, redukując ilość uszkodzeń DNA, ale również uszkodzeń białek i lipidów, zmniejszając tym samym ryzyko rozwoju nowotworów.

Witamina C jest niezbędna w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Bierze udział w procesach immunomodulacyjnych oraz stymuluje wytwarzanie interferonu. Udokumentowano, że przyczynia się do wzrostu odporności poprzez aktywność komórek NK (natural killer), ale również limfocytów T i B, które oprócz eliminowania patogenów zwalczają także komórki nowotworowe. Kwas askorbinowy wpływa także na przemieszczanie się i aktywność monocytów, granulocytów i makrofagów oraz wytwarzanie niektórych klas immunoglobulin.

Biosynteza kolagenu należy do najważniejszych funkcji biologicznych witaminy C w ludzkim organizmie. Różne źródła podają, że kolagen może stanowić nawet od 25 do 40 % ogólnej ilości białka w ustroju. Kolagen wspiera strukturę skóry, zębów, kości, tkanki łącznej, chrząstki i rogówki oka. Kwas askorbinowy uczestniczy w hydroksylacji reszt proliny, a także lizyny do hydroksyproliny oraz hydroksylizyny. Dostarcza elektrony enzymom uczestniczącym w hydroksylacji, co skutkuje przekształceniem prokolagenu we właściwy kolagen.

Witamina C bierze udział w syntezie hormonów i neurotransmiterów m.in. noradrenaliny. Kwas askorbinowy współdziała z hydroksylazami, które uczestniczą w przemianach steroidów, i tłuszczów (np. cholesterolu do kwasów żółciowych). Zwiększa przyswajanie żelaza niehemowego oraz wapnia. Redukuje żelazo(III) do żelaza(II), co ma istotne znaczenie, ponieważ żelazo może zostać zabsorbowane w dwunastnicy dopiero w postaci zredukowanej Fe(II).

Ponadto, witamina C bierze udział w biosyntezie karnityny, odbudowie tkanek podczas gojenia się ran, regulacji ciśnienia tętniczego, pomaga w utrzymaniu zdrowych dziąseł, redukuje stężenie glukozy we krwi podczas hiperglikemii oraz obniża poziomu cukru we krwi na czczo wśród chorych na cukrzycę.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Vitamin C Powder Vitamin C Powder 250g
DOCTOR'S BEST
99,00 zł

Vitamin C Powder 250g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wspiera odporność organizmu
  • Chroni przed stresem oksydacyjnym
  • Uczestniczy w produkcji kolagenu
  • Wywiera działanie kardioprotekcyjne
  • Przyczynia się do redukcji zmęczenia
  • Zwiększa przyswajanie żelaza
  • Bierze udział w syntezie karnityny

Doctor’s Best Vitamin C Powder to preparat pod postacią skoncentrowanego proszku zawierającego czystą formę witaminy C jako Quali®-C kwas akorbinowy.

Kwas askorbinowy jest najbardziej znaną i popularną witaminą o wielokierunkowym działaniu na organizm człowieka. Jej główne funkcje to: wpływ na poprawę odpowiedzi immunologicznej, działanie antyoksydacyjne, wsparcie układ krążenia oraz udział w biosyntezie kolagenu i utrzymaniu prawidłowych funkcji tkanki łącznej.

Osoby zainteresowane suplementacją witaminy C powinny być świadome ważnej rzeczy. Syntetycznie pozyskiwana witamina C jest tak samo skuteczna jak ta pochodząca ze źródeł naturalnych, ponieważ w obu przypadkach jest to ten sam związek chemiczny wywierający taki sam wpływ na organizm.

Dla jasności, za naturalną witaminę C uważa się tą pozyskiwaną bezpośrednio z owoców lub warzyw w procesach ekstrakcji, natomiast syntetyczna jest wynikiem procesu biotechnologicznego. Tak otrzymana witamina C nie różni się niczym od tej występującej naturalnie. Różnica jest taka, że zjedzenie rośliny bogatej w witaminę C jest lepsze od zażycia suplementu, ponieważ wraz z owocem/warzywem przyjmujemy bardzo wiele innych związków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania, w tym ułatwiających wchłanianie witamin.

Zapotrzebowanie na witaminę C zależy od wielu czynników, takich jak płeć, wiek, waga  i stan fizjologiczny. Wzrost zapotrzebowania obserwuje się wśród osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze, palaczy papierosów, alkoholików, cukrzyków, kobiet w ciąży i karmiących oraz osób znajdujących się pod wpływem długotrwałego stresu. Potrzeby organizmu na kwas askorbinowy rosną  podczas wykonywania ciężkich i długotrwałych wysiłków fizycznych, wymiotów, towarzyszą utracie łaknienia oraz nieprawidłowości i zaburzeń czynnościowej pracy jelit.

Niedobór witaminy C najczęściej objawia się osłabieniem organizmu, zmęczeniem, spadkiem wydolności fizycznej, wzrostem podatności na infekcje, pogorszeniem gojenia się ran, krwawieniem dziąseł, nieprawidłowościami w syntezie kolagenu oraz zaburzeniami wszystkich innych procesów, w których uczestniczy kwas askorbinowy. Ponadto, długotrwałe niedobory witaminy C mogą zwiększać ryzyko pojawienia się zmian miażdżycowych, aterogennych i nowotworowych, a także powodować nadciśnienie. Do grupy narażonej na niedobory witaminy C należą osoby w podeszłym wieku, alkoholicy, palacze papierosów oraz zażywający niektóre leki (np. aspiryna, sulfonamidy, barbiturany).

Kwas askorbinowy może być dawcą dwóch elektronów, w związku z tym bierze udział jako kofaktor w wielu reakcjach enzymatycznych zachodzących w organizmie. Witamina C jest również najbardziej znanym antyoksydantem. Dzięki zdolnościom antyoksydacyjnym kwas askorbinowy ochrania komórki organizmu działaniem wolnych rodników i pełni ochronną rolę w przeciwdziałaniu powstawaniu oraz progresji chorób serca i naczyń krwionośnych.

Wolne rodniki tlenowe w warunkach równowagi wewnątrzustrojowej pełnią bardzo ważną rolę w wielu procesach biologicznych. Kiedy pod wpływem działania różnych czynników dojdzie do ich nagromadzenia się, zostaje zaburzona równowaga oksydoredukcyjna i reaktywne formy tlenu wywierają negatywny wpływ na każdą komórkę organizmu. Wywołują zmiany w DNA, uszkadzają struktury komórkowe oraz inicjują procesy nowotworzenia. Dzięki silnym zdolnościom antyoksydacyjnym witamina C „wymiata” wolne rodniki, redukując ilość uszkodzeń DNA, ale również uszkodzeń białek i lipidów, zmniejszając tym samym ryzyko rozwoju nowotworów.

Witamina C jest niezbędna w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Bierze udział w procesach immunomodulacyjnych oraz stymuluje wytwarzanie interferonu. Udokumentowano, że przyczynia się do wzrostu odporności poprzez aktywność komórek NK (natural killer), ale również limfocytów T i B, które oprócz eliminowania patogenów zwalczają także komórki nowotworowe. Kwas askorbinowy wpływa także na przemieszczanie się i aktywność monocytów, granulocytów i makrofagów oraz wytwarzanie niektórych klas immunoglobulin.

Biosynteza kolagenu należy do najważniejszych funkcji biologicznych witaminy C w ludzkim organizmie. Różne źródła podają, że kolagen może stanowić nawet od 25 do 40 % ogólnej ilości białka w ustroju. Kolagen wspiera strukturę skóry, zębów, kości, tkanki łącznej, chrząstki i rogówki oka. Kwas askorbinowy uczestniczy w hydroksylacji reszt proliny, a także lizyny do hydroksyproliny oraz hydroksylizyny. Dostarcza elektrony enzymom uczestniczącym w hydroksylacji, co skutkuje przekształceniem prokolagenu we właściwy kolagen.

Witamina C bierze udział w syntezie hormonów i neurotransmiterów m.in. noradrenaliny. Kwas askorbinowy współdziała z hydroksylazami, które uczestniczą w przemianach steroidów, i tłuszczów (np. cholesterolu do kwasów żółciowych). Zwiększa przyswajanie żelaza niehemowego oraz wapnia. Redukuje żelazo(III) do żelaza(II), co ma istotne znaczenie, ponieważ żelazo może zostać zabsorbowane w dwunastnicy dopiero w postaci zredukowanej Fe(II).

Ponadto, witamina C bierze udział w biosyntezie karnityny, odbudowie tkanek podczas gojenia się ran, regulacji ciśnienia tętniczego, pomaga w utrzymaniu zdrowych dziąseł, redukuje stężenie glukozy we krwi podczas hiperglikemii oraz obniża poziomu cukru we krwi na czczo wśród chorych na cukrzycę.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 250 gPorcja jednorazowa: 1 miarka (1 g)Ilość porcji w opakowaniu: 250
w porcji (1 g)zawartość%ZDS
Witamina C (jako Quali®-C kwas akorbinowy)1000 mg1667%

Pozostałe składniki

Brak.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Gotu Kola
Gotu Kola
HEPATICA

Suplement wspierający pamięć i funkcje poznawcze. Dodatkowo usprawnia krążenie i działa antybakteryjnie.

31,00 zł
więcej
Coleus Forskohlii-95
Coleus Forskohlii-95
APOLLO'S HEGEMONY

Forskolina wspiera odchudzanie, budowę suchej masy mięśniowej oraz produkcję testosteronu.

89,00 zł
więcej
Tribu Strong + Maca
Tribu Strong + Maca
SCITEC

Ekstrakt z buzdyganka ziemnego oraz korzeń Maca. Wywierają pozytywny wpływ na układ hormonalny oraz płciowy.

99,00 zł
więcej
Niacin Lozenge
Niacin Lozenge
SEEKING HEALTH

Witamina B3 w postaci kwasu nikotynowego. Korzystnie wpływa na kondycję skóry i włosów.

45,00 zł
więcej
CBD Druppels
CBD Druppels
CBD PHARM NEDERLAND

Najwyższej jakości, 30% roztwór CBD. Wykazuje szerokie spektrum działania promując funkcjonalność ustroju.

988,00 zł
więcej
Selenium
Selenium
SWANSON

Selen w najlepszej formie l-selenometioniny; korzystny wpływ na funkcjonowanie tarczycy.

59,00 zł
więcej

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Acticissus
109,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
Horny Goat Weed
99,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2019 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>