Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Lactoferrin 100mg Lactoferrin 100mg

Swanson Lactoferrin to suplement diety zawierający 100 mg laktoferyny w jednej kapsułce.  

Laktoferyna to wyselekcjonowane białko z grupy transferyn występujące w wydzielinach śluzowych ssaków. Tą glikoproteinę znajdziemy w  największej ilości w mleku ludzkim, ślinie i łzach. Oprócz tego produkowana jest także w mniejszych ilościach przez neutrofile, czyli granulocyty obojętnochłonne, gdzie zostaje uwalniana bezpośrednio do krwiobiegu. Jest jednym z białek serwatkowych zbudowanym z  prawie 700 reszt aminokwasowych.

Główną właściwością przypisywaną laktoferynie jest wiązanie jonów żelaza tzw. chelatacja, co przekłada się na wiele funkcji prozdrowotnych w organizmie. Laktoferyna z tego względu używana jest w celu zwiększenia wchłanialności w preparatach zawierających żelazo. Ponadto wykazuje działanie bakteriostatyczne, przeciwwirusowe, immunomodulujące i przeciwzapalne.

Działanie przeciwbakteryjne
Liczne badania in vitroin vivo pokazują, że laktoferyna oddziaływuje zarówno na bakterie gram-dodatnie, jak i gram-ujemne. Poprzez swoje właściwości chelatujące jony żelaza, kontroluje stężenie wolnego żelaza we krwi, którego nadmiar przyczynia się do rozwoju patogennych bakterii. Ponadto zapobiega adhezji bakterii, czyli ich nagromadzenia, co z kolei zapobiega tworzeniu się kolonii drobnoustrojów odpornych na działanie leukocytów i leków.

U pacjentów cierpiących z powodu dolegliwości związanych z zakażeniem bakterią Helicobacter Pylori tj: zapalenie dwunastnicy czy wrzody żołądka, podawanie antybiotyków wraz z laktoferyną znacznie przyspieszyło i wzmocniło kuracje oraz złagodziło objawy występujące po zakończeniu kuracji antybiotykowej.

Laktoferyna działa także przeciwzapalnie i nawilżająco na jamę ustną i przełyk, co doskonale przydaje się w terapii liczenia mukowiscydozy.

Wsparcie układu immunologicznego
Jednym z ważniejszych właściwości laktoferyny jest regulowanie układu immunologicznego i podbudzanie go do wzmożonej pracy poprzez stymulacje limfocytów B oraz makrofagów. Kontroluje także rozwój i dojrzewanie limfocytów pomocniczych Th. Proces immunomodulacji polega na pobudzeniu układu immunologicznego poprzez immunomodulatory w celu wsparcia naturalnej odporności organizmu, co przekłada się na wzmożoną walkę z rotawirusami i drobnoustrojami. Dlatego laktoferyna jest podstawową substancją, którą używa się do preparatów o działaniu podnoszącym odporność organizmu.

Laktoferyna, dostarczana przez mleko matki, pełni funkcję podstawowej odporności noworodka. Największa jej ilość znajduje się w colostrum, czyli tzw.: siarze, która wytwarzana jest jeszcze przed porodem. Dlatego szczególnie polecana jest dzieciom, które nie mogą być karmione w naturalny sposób.

Działanie przeciwzapalne
Laktoferyna stymuluje produkcje cytokin przeciwzapalnych np.: IL-10, które pomagają w walce ze schorzeniami o silnym podłożu zapalnym np. reumatoidalne zapalanie stawów czy toczeń. Z drugiej strony hamuje rozwój cytokin prozapalnych IL-1, IL-6 i IL-8 i nie pozwala tym samym na rozprzestrzenianie się ogólnoustrojowego stanu zapalanego, który jest przyczyną wielu chorób cywilizacyjnych.

Coraz więcej badań wskazuje na antynowotworowe właściwości laktoferyny poprzez stymulacje antyonkogenu p53 czyli genu supresorowego naprawiającego DNA, który zapobiega rozwojowi choroby nowotworowej.

Wsparcie układu trawiennego
Laktoferyna działa korzystnie na mikroflorę jelitową, poprzez stymulowanie wzrostu dobrych bakterii w jelitach np.: Bifidobacterium czy Lactobacillus. Z tego względu stosowana jest podczas dysbiozy jelitowej oraz kuracji antybiotykowej.

Udowodniono także, że pomaga w łagodzeniu nietolerancji laktozy, poprzez stymulacje enzymu laktazy, co pozwala uniknąć nieprzyjemnych skutków nietolerancji ze strony układu pokarmowego po spożyciu produktów mlecznych.

Działanie antywirusowe
Laktoferyna wykazuje silne działanie przeciwwirusowe na poziomie DNA i RNA wirusów utrudniając ich przenikniecie do receptorów komórki, hamując tym samym rozprzestrzenianie się zakażenia.

Wykazano, że laktoferyna jest bardzo pomocna w terapii leczenia wirusa HIV, opóźniając jego replikacje. Badania przeprowadzone na ludziach zakażonych wirusem HIV udowodniły, że cechą charakterystyczną jest wzmożone wydzielane laktoferyny w płynach ustrojowych szczególnie w ślinie, co potwierdza tezę o antywirusowym działaniu tego białka.

Działanie przeciwgrzybicze
Laktoferyna znalazła swoje zastosowanie w terapii leczenia grzybów z rodziny Candida spp. i Candida albicans. Połączenie laktoferyny wraz z lekami przeciwgrzybiczymi daje świetne rezultaty w hamowaniu rozwoju grzybicy ustrojowej oraz dodatkowo nie zaobserwowano żadnych skutków ubocznych powstających często podczas wprowadzeniu leków, nawrotów choroby ani nietolerancji.

Podsumowując, Swanson Lactoferrin to suplement przeznaczony dla osób z obniżoną odpornością, przechodzących infekcje bakteryjne, wirusowe lub grzybicze, jak również w celu wsparcia przyswajalności żelaza i odbudowy mikroflory jelitowej.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Lactoferrin 100mg Lactoferrin 100mg 90 kaps.
Swanson
165,00 zł

Lactoferrin 100mg 90 kaps.

ilość: 90 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
165,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 161,70 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Duża dawka laktoferyny w jednej porcji
  • Wzmacnia układ immunologiczny
  • Pomaga w walce z anemią
  • Zwiększa przyswajanie żelaza
  • Wspiera mikroflorę jelitową
  • Działa przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo
  • Skuteczna w walce z Helicobacter pylori

Swanson Lactoferrin to suplement diety zawierający 100 mg laktoferyny w jednej kapsułce.  

Laktoferyna to wyselekcjonowane białko z grupy transferyn występujące w wydzielinach śluzowych ssaków. Tą glikoproteinę znajdziemy w  największej ilości w mleku ludzkim, ślinie i łzach. Oprócz tego produkowana jest także w mniejszych ilościach przez neutrofile, czyli granulocyty obojętnochłonne, gdzie zostaje uwalniana bezpośrednio do krwiobiegu. Jest jednym z białek serwatkowych zbudowanym z  prawie 700 reszt aminokwasowych.

Główną właściwością przypisywaną laktoferynie jest wiązanie jonów żelaza tzw. chelatacja, co przekłada się na wiele funkcji prozdrowotnych w organizmie. Laktoferyna z tego względu używana jest w celu zwiększenia wchłanialności w preparatach zawierających żelazo. Ponadto wykazuje działanie bakteriostatyczne, przeciwwirusowe, immunomodulujące i przeciwzapalne.

Działanie przeciwbakteryjne
Liczne badania in vitroin vivo pokazują, że laktoferyna oddziaływuje zarówno na bakterie gram-dodatnie, jak i gram-ujemne. Poprzez swoje właściwości chelatujące jony żelaza, kontroluje stężenie wolnego żelaza we krwi, którego nadmiar przyczynia się do rozwoju patogennych bakterii. Ponadto zapobiega adhezji bakterii, czyli ich nagromadzenia, co z kolei zapobiega tworzeniu się kolonii drobnoustrojów odpornych na działanie leukocytów i leków.

U pacjentów cierpiących z powodu dolegliwości związanych z zakażeniem bakterią Helicobacter Pylori tj: zapalenie dwunastnicy czy wrzody żołądka, podawanie antybiotyków wraz z laktoferyną znacznie przyspieszyło i wzmocniło kuracje oraz złagodziło objawy występujące po zakończeniu kuracji antybiotykowej.

Laktoferyna działa także przeciwzapalnie i nawilżająco na jamę ustną i przełyk, co doskonale przydaje się w terapii liczenia mukowiscydozy.

Wsparcie układu immunologicznego
Jednym z ważniejszych właściwości laktoferyny jest regulowanie układu immunologicznego i podbudzanie go do wzmożonej pracy poprzez stymulacje limfocytów B oraz makrofagów. Kontroluje także rozwój i dojrzewanie limfocytów pomocniczych Th. Proces immunomodulacji polega na pobudzeniu układu immunologicznego poprzez immunomodulatory w celu wsparcia naturalnej odporności organizmu, co przekłada się na wzmożoną walkę z rotawirusami i drobnoustrojami. Dlatego laktoferyna jest podstawową substancją, którą używa się do preparatów o działaniu podnoszącym odporność organizmu.

Laktoferyna, dostarczana przez mleko matki, pełni funkcję podstawowej odporności noworodka. Największa jej ilość znajduje się w colostrum, czyli tzw.: siarze, która wytwarzana jest jeszcze przed porodem. Dlatego szczególnie polecana jest dzieciom, które nie mogą być karmione w naturalny sposób.

Działanie przeciwzapalne
Laktoferyna stymuluje produkcje cytokin przeciwzapalnych np.: IL-10, które pomagają w walce ze schorzeniami o silnym podłożu zapalnym np. reumatoidalne zapalanie stawów czy toczeń. Z drugiej strony hamuje rozwój cytokin prozapalnych IL-1, IL-6 i IL-8 i nie pozwala tym samym na rozprzestrzenianie się ogólnoustrojowego stanu zapalanego, który jest przyczyną wielu chorób cywilizacyjnych.

Coraz więcej badań wskazuje na antynowotworowe właściwości laktoferyny poprzez stymulacje antyonkogenu p53 czyli genu supresorowego naprawiającego DNA, który zapobiega rozwojowi choroby nowotworowej.

Wsparcie układu trawiennego
Laktoferyna działa korzystnie na mikroflorę jelitową, poprzez stymulowanie wzrostu dobrych bakterii w jelitach np.: Bifidobacterium czy Lactobacillus. Z tego względu stosowana jest podczas dysbiozy jelitowej oraz kuracji antybiotykowej.

Udowodniono także, że pomaga w łagodzeniu nietolerancji laktozy, poprzez stymulacje enzymu laktazy, co pozwala uniknąć nieprzyjemnych skutków nietolerancji ze strony układu pokarmowego po spożyciu produktów mlecznych.

Działanie antywirusowe
Laktoferyna wykazuje silne działanie przeciwwirusowe na poziomie DNA i RNA wirusów utrudniając ich przenikniecie do receptorów komórki, hamując tym samym rozprzestrzenianie się zakażenia.

Wykazano, że laktoferyna jest bardzo pomocna w terapii leczenia wirusa HIV, opóźniając jego replikacje. Badania przeprowadzone na ludziach zakażonych wirusem HIV udowodniły, że cechą charakterystyczną jest wzmożone wydzielane laktoferyny w płynach ustrojowych szczególnie w ślinie, co potwierdza tezę o antywirusowym działaniu tego białka.

Działanie przeciwgrzybicze
Laktoferyna znalazła swoje zastosowanie w terapii leczenia grzybów z rodziny Candida spp. i Candida albicans. Połączenie laktoferyny wraz z lekami przeciwgrzybiczymi daje świetne rezultaty w hamowaniu rozwoju grzybicy ustrojowej oraz dodatkowo nie zaobserwowano żadnych skutków ubocznych powstających często podczas wprowadzeniu leków, nawrotów choroby ani nietolerancji.

Podsumowując, Swanson Lactoferrin to suplement przeznaczony dla osób z obniżoną odpornością, przechodzących infekcje bakteryjne, wirusowe lub grzybicze, jak również w celu wsparcia przyswajalności żelaza i odbudowy mikroflory jelitowej.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 90
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Laktoferyna (pozyskiwana z białek mlecznych)100 mg*

Pozostałe składniki

Kapsułka (żelatyna), otręby ryżowe, substancja przeciwzbrylająca (wapniowe sole kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
35,00 zł

Wysoka dawka witaminy D3. Usprawnia wykorzystanie wapnia i fosforu, zwiększa odporność organizmu.

Kupuję
Source Naturals
129,00 zł

NADH pełni funkcję kofaktora dla setek reakcji biochemicznych w organizmie i wspomaga wytwarzanie ATP.

Kupuję
Aliness
39,90 zł

Naturalna witamina E zawieszona w oleju słonecznikowym. Wsparcie ochrony antyoksydacyjnej organizmu.

Kupuję
Doctor's Best
59,00 zł

Witamina D3 w dawce 5000 IU zamknięta w miękkich kapsułkach. Skutecznie uzupełnia niedobór witaminy D3.

Kupuję
  • Popularny
Vit. C Strong
Trec
26,00 zł
(1)

Suplement zawierający 1000 mg witaminy C w jednej tabletce. Wspomaga odporność organizmu.

Kupuję
Now Foods
25,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję

Laktoferyna

Informacja

Laktoferyna – białko zaliczane do grupy transferyn naturalnie występujące w wydzielinach gruczołowych, tak jak ślina czy mleko. Jej szczególnie wysokie stężenia notuje się w siarze (colostrum) oraz mleku matki. Bierze udział w wykształcaniu się odporności nieswoistej. Wykazuje szeroki zakres funkcji odpornościowych, ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze, przeciwpasożytnicze oraz przeciwzapalne.

Właściwości laktoferyny notowane są nie tylko wobec płynów ustrojowych je zawierających, ale także w przypadku jej suplementacji. W związku z tym suplementy z laktoferyną stosowane są w celu wsparcia funkcji odpornościowych organizmu. Szczególną aktywność białka notuje się w konfrontacji z infekcjami wirusowymi.

Ponadto, laktoferyna wykazuje zdolność do chelatowania jonów żelaza, co również wykazuje korzystny wpływ względem funkcji immunologicznych. Wzmaga ona też fagocytozę oraz działa immunotropowo.

 

Ostatnio na blogu

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027