Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Płatki owsiane i ryżowe Płatki owsiane i ryżowe

Płatki owsiane i ryżowe z truskawkami z serii I’M FIT to propozycja pełnowartościowego śniadania dla sportowców o ograniczonych zasobach czasu. Pozwala na szybkie przygotowanie posiłku dostarczającego wysokiej jakości węglowodanów oraz białka.

Wysokiej jakości źródła węglowodanów
Płatki te stanowią wysokowęglowodanową opcję śniadania na słodko. Pomimo swojego smaku, cechują się jednak niskim indeksem glikemicznym, uwalniając dostarczaną energię powoli, zapobiegając nagłym skokom i spadkom cukru we krwi. Produkt oparty został o płatki owsiane i ryżowe, doceniane za rodzaj dostarczanych węglowodanów i często wybierane przez sportowców dbających o swoją dietę. Są one także wartościowe ze względu na dużą zawartość błonnika pokarmowego, stymulującego trawienie oraz przedłużającego uczucie sytości. Dodatek liofilizowanych truskawek nie tylko zapewnia produktowi naturalny, słodki smak, ale też dostarcza witamin obfitujących w tych owocach.

Dodatek pełnowartościowego białka
Produkt zawiera także dodatek wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego, dzięki czemu śniadanie jest pełnowartościowe. Wraz z węglowodanami dostarczamy w nim porcji niezbędnych aminokwasów, niezwykle istotnych w diecie każdego sportowca. Proteiny w śniadaniu pozwalają na nasilenie procesów anabolicznych od pierwszych chwil dnia.

Zdrowe śniadanie
Co istotne, produkt oparty jest na naturalnych produktach, dzięki czemu przyrządzone na nim śniadanie jest nie tylko pożywne, ale też zdrowe. Nie zawiera dodatku cukrów ani tłuszczy, brak w nim także aspartamu.

Łatwość użycia
Ogromną zaletą tego produktu jest też jego maksymalnie uproszczone przygotowanie. Płatki zamknięte są w poręcznych saszetkach jednorazowych, dzięki czemu każda porcja przygotowywanego posiłku jest świeża, a raz otwarte opakowanie nie wymusza na nas spożycia w krótkim czasie całej jego zawartości. Zamknięcie produktu w saszetkach to także świetne rozwiązanie dla wszystkich osób spożywających śniadania poza domem. Posiłek możemy wziąć ze sobą dosłownie w kieszeni.

Aby przygotować płatki, wystarczy je zalać wodą lub mlekiem, wedle uznania i potrzeb dietetycznych. W dosłownie chwilę możemy w ten sposób przygotować pełnowartościowe, smaczne śniadanie, które nasyci nas na długi czas. Nie potrzebujemy też kuchni - do przyrządzenia posiłku wystarczy miska i łyżka.

Płatki owsiane i ryżowe I’M FIT z dodatkiem truskawek to idealne rozwiązanie dla osób, których poranki to codzienna walka z czasem. Pozwala na błyskawiczne przygotowanie pożywnego śniadania, wpasowującego się w podstawowe zasady diet stosowanych przez sportowców.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Płatki owsiane i ryżowe Płatki owsiane i ryżowe z truskawkami 50g
Activlab
4,50 zł

Płatki owsiane i ryżowe z truskawkami 50g

Inne formy

z bananami 50g
4,50 zł
z truskawkami 50g
4,50 zł

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Łatwy sposób na przygotowanie pełnowartościowego śniadania
  • Produkt w formie wygodnych, jednorazowych saszetek
  • Zawiera dodatek koncentratu białka serwatkowego
  • Dostarcza wysokiej jakości węglowodanów
  • Niska zawartość cukrów i tłuszczy
  • Niski indeks glikemiczny

Płatki owsiane i ryżowe z truskawkami z serii I’M FIT to propozycja pełnowartościowego śniadania dla sportowców o ograniczonych zasobach czasu. Pozwala na szybkie przygotowanie posiłku dostarczającego wysokiej jakości węglowodanów oraz białka.

Wysokiej jakości źródła węglowodanów
Płatki te stanowią wysokowęglowodanową opcję śniadania na słodko. Pomimo swojego smaku, cechują się jednak niskim indeksem glikemicznym, uwalniając dostarczaną energię powoli, zapobiegając nagłym skokom i spadkom cukru we krwi. Produkt oparty został o płatki owsiane i ryżowe, doceniane za rodzaj dostarczanych węglowodanów i często wybierane przez sportowców dbających o swoją dietę. Są one także wartościowe ze względu na dużą zawartość błonnika pokarmowego, stymulującego trawienie oraz przedłużającego uczucie sytości. Dodatek liofilizowanych truskawek nie tylko zapewnia produktowi naturalny, słodki smak, ale też dostarcza witamin obfitujących w tych owocach.

Dodatek pełnowartościowego białka
Produkt zawiera także dodatek wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego, dzięki czemu śniadanie jest pełnowartościowe. Wraz z węglowodanami dostarczamy w nim porcji niezbędnych aminokwasów, niezwykle istotnych w diecie każdego sportowca. Proteiny w śniadaniu pozwalają na nasilenie procesów anabolicznych od pierwszych chwil dnia.

Zdrowe śniadanie
Co istotne, produkt oparty jest na naturalnych produktach, dzięki czemu przyrządzone na nim śniadanie jest nie tylko pożywne, ale też zdrowe. Nie zawiera dodatku cukrów ani tłuszczy, brak w nim także aspartamu.

Łatwość użycia
Ogromną zaletą tego produktu jest też jego maksymalnie uproszczone przygotowanie. Płatki zamknięte są w poręcznych saszetkach jednorazowych, dzięki czemu każda porcja przygotowywanego posiłku jest świeża, a raz otwarte opakowanie nie wymusza na nas spożycia w krótkim czasie całej jego zawartości. Zamknięcie produktu w saszetkach to także świetne rozwiązanie dla wszystkich osób spożywających śniadania poza domem. Posiłek możemy wziąć ze sobą dosłownie w kieszeni.

Aby przygotować płatki, wystarczy je zalać wodą lub mlekiem, wedle uznania i potrzeb dietetycznych. W dosłownie chwilę możemy w ten sposób przygotować pełnowartościowe, smaczne śniadanie, które nasyci nas na długi czas. Nie potrzebujemy też kuchni - do przyrządzenia posiłku wystarczy miska i łyżka.

Płatki owsiane i ryżowe I’M FIT z dodatkiem truskawek to idealne rozwiązanie dla osób, których poranki to codzienna walka z czasem. Pozwala na błyskawiczne przygotowanie pożywnego śniadania, wpasowującego się w podstawowe zasady diet stosowanych przez sportowców.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 gPorcja jednorazowa: 50 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (50 g)zawartość%ZDS
Kalorie188,5 kcal-
Tłuszcz2,3g-
Kwasy tłuszczowe nasycone0,9g-
Węglowodany27,9g-
Cukry2,4g-
Błonnik2,3g-
Białko12,9g-
Sól0,5g-

Pozostałe składniki

Płatki owsiane (zawierające gluten), płatki ryżowe (zawierające gluten), koncentrat białka serwatkowego (z mleka łącznie z laktozą), aromaty, truskawka liofilizowana 2%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja słodząca: sukraloza, barwnik: koszenila naturalna.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Life Extension
105,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
  • Popularny
Orange Triad
Controlled Labs
139,00 zł
(3)

Kompleks witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Source Naturals
95,00 zł

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

Kupuję
Megabol
49,00 zł
(1)

Suplement aminokwasowy na bazie hydrolizatu zmodyfikowanej krwi wieprzowej. Wspomaga regenerację.

Kupuję
Trec
45,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Nowy program o MMA

Nowy program o MMA

Mieszane sztukami walki (MMA) weszły do mojego życia od samego początku, kiedy w Polsce zaistniały. O pierwszych galach, a właściwie – bardziej o...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027