Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Krem Dyniowy Krem Dyniowy

Wysokobiałkowy krem dyniowy z serii I’M FIT to unikalne połączenie zupy typu instant z odżywką proteinową. Pozwala na błyskawiczne przygotowanie wysoko odżywczego, ciepłego posiłku.

Zupy instant na ogół kojarzone są z niskiej jakości jedzeniem, przepakowanym chemią i pozbawionym jakichkolwiek wartości odżywczych. Ich niewątpliwą zaletą jest jednak łatwość przygotowania. Wystarczy kubek gorącej wody, aby przygotować posiłek. Activlab w ramach serii I’M FIT postanowiło stworzyć lepszą wersję zup przygotowywanych do szybkiego przygotowania. Wykazują one taką samą łatwość w przyrządzaniu jak ich gorsze alternatywy, cechują się jednak wysoką zawartość warzyw i ograniczeniem zawartości konserwantów i aromatów.

Idealny w pracy i szkole
Wysokobiałkowy krem dyniowy I’M FIT cechuje się doskonałym smakiem i konsystencją, uzyskanym dzięki starannie dobranym składnikom pochodzenia naturalnego. Wysoka wartość odżywcza i łatwość przygotowania czynią go idealnym posiłkiem w ciągu dnia. Bez problemu przyrządzimy go wszędzie, gdzie tylko mamy dostęp do wrzątku. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, jest również sycący, przy zachowaniu niskiej kaloryczności. Porcja przygotowana z jednej saszetki dostarcza jedynie 100 kalorii.

Wysoka zawartość protein
Niewątpliwą zaletą produktu jest też fakt, że wyróżnia się on wysoką zawartością białka. W ten sposób staje się idealnym wyborem dla osób aktywnych fizycznie, świadomych potrzeby zapewnienia odpowiedniej podaży protein w diecie. Krem ten może być z powodzeniem stosowany w planie dietetycznym, służąc uzupełnieniu dziennego zapotrzebowania na białko.

Oszczędność czasu i wygoda
Produkt ten jest też świetnym wyborem dla wszystkich osób o ograniczonych zasobach czasu. Pozwala na przygotowanie ciepłego posiłku dosłownie w chwilę. Ekonomiczny i komfortowy jest również sposób jego pakowania. Każda saszetka pozwala na przygotowanie jednej porcji kremu, dzięki czemu cały lunch możemy dosłownie wziąć w kieszeń.

Podsumowując, wysokobiałkowy krem dyniowy I’M FIT to świetne rozwiązanie dla wszystkich osób, które nie mogą sobie pozwolić na samodzielne przygotowywanie posiłków, a nie chcą korzystać z niezdrowych alternatyw. Pozwala na błyskawiczne przygotowanie pełnowartościowego, szybkiego i pysznego dania, które dostarczy niewiele kalorii i nasyci na długo.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Krem Dyniowy Krem Dyniowy 30g
Activlab
3,49 zł

Krem Dyniowy 30g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Pakowany w wygodne saszetki zawierające jedną porcję
  • Łatwy i szybki w przyrządzeniu
  • Wysoka zawartość błonnika
  • Wysoka zawartość białka
  • Tylko 102 kcal na porcję
  • Dopracowany smak

Wysokobiałkowy krem dyniowy z serii I’M FIT to unikalne połączenie zupy typu instant z odżywką proteinową. Pozwala na błyskawiczne przygotowanie wysoko odżywczego, ciepłego posiłku.

Zupy instant na ogół kojarzone są z niskiej jakości jedzeniem, przepakowanym chemią i pozbawionym jakichkolwiek wartości odżywczych. Ich niewątpliwą zaletą jest jednak łatwość przygotowania. Wystarczy kubek gorącej wody, aby przygotować posiłek. Activlab w ramach serii I’M FIT postanowiło stworzyć lepszą wersję zup przygotowywanych do szybkiego przygotowania. Wykazują one taką samą łatwość w przyrządzaniu jak ich gorsze alternatywy, cechują się jednak wysoką zawartość warzyw i ograniczeniem zawartości konserwantów i aromatów.

Idealny w pracy i szkole
Wysokobiałkowy krem dyniowy I’M FIT cechuje się doskonałym smakiem i konsystencją, uzyskanym dzięki starannie dobranym składnikom pochodzenia naturalnego. Wysoka wartość odżywcza i łatwość przygotowania czynią go idealnym posiłkiem w ciągu dnia. Bez problemu przyrządzimy go wszędzie, gdzie tylko mamy dostęp do wrzątku. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, jest również sycący, przy zachowaniu niskiej kaloryczności. Porcja przygotowana z jednej saszetki dostarcza jedynie 100 kalorii.

Wysoka zawartość protein
Niewątpliwą zaletą produktu jest też fakt, że wyróżnia się on wysoką zawartością białka. W ten sposób staje się idealnym wyborem dla osób aktywnych fizycznie, świadomych potrzeby zapewnienia odpowiedniej podaży protein w diecie. Krem ten może być z powodzeniem stosowany w planie dietetycznym, służąc uzupełnieniu dziennego zapotrzebowania na białko.

Oszczędność czasu i wygoda
Produkt ten jest też świetnym wyborem dla wszystkich osób o ograniczonych zasobach czasu. Pozwala na przygotowanie ciepłego posiłku dosłownie w chwilę. Ekonomiczny i komfortowy jest również sposób jego pakowania. Każda saszetka pozwala na przygotowanie jednej porcji kremu, dzięki czemu cały lunch możemy dosłownie wziąć w kieszeń.

Podsumowując, wysokobiałkowy krem dyniowy I’M FIT to świetne rozwiązanie dla wszystkich osób, które nie mogą sobie pozwolić na samodzielne przygotowywanie posiłków, a nie chcą korzystać z niezdrowych alternatyw. Pozwala na błyskawiczne przygotowanie pełnowartościowego, szybkiego i pysznego dania, które dostarczy niewiele kalorii i nasyci na długo.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Kalorie102 kcal-
Tłuszcz1g-
Kwasy tłuszczowe nasycone0,8g-
Węglowodany15,7g-
Cukry2,2g-
Błonnik0,9g-
Białko7,1g-
Sól2,03g-

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, koncentrat białek mleka, warzywa suszone (dynia 12,5%, cebula, czosnek), skrobia modyfikowana, ekstrakt drożdżowy, sól, aromaty, koncentrat tłuszczu roślinnego (olej kokosowy częściowo utwardzony, syrop glukozowy, białka mleka, stabilizator: trifosforany, substancja przeciwzbrylająca: fosforany wapnia), hydrolizat białka z kurczaka (1,8%), izolat białka sojowego, odtłuszczone mleko w proszku, przyprawy (pieprz czarny, kmin rzymski, curry, kurkuma, rozmaryn), barwnik: beta karoten, inulina, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Garden Of Life
109,00 zł

Bogactwo witamin i minerałów. Wspiera zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie męskiego organizmu.

Kupuję
5% Nutrition
11,90 zł

Zdrowy i pożywny baton proteinowy, który zawiera wyłącznie naturalne składniki.

Kupuję
  • Popularny
YamBam
Body Attack
9,90 zł
(1)

Kultowy baton YamBam. Wyśmienita wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości cukru.

Kupuję
Activlab
2,50 zł
(1)

Drink zawierający aminokwasy BCAA oraz kofeiny. Dodaje energii, działa antykatabolicznie oraz wzmacnia wytrzymałość.

Kupuję
Gaspari
105,00 zł

Mix aminokwasowy dostarczający dużą dawkę BCAA. Redukuje zmęczenie podczas treningu i wspomaga regenerację.

Kupuję
Prosupps
79,00 zł

Aminokwasy BCAA, EAA wzbogacone o minerały. Promuje anabolizm, chroni mięśnie i zwiększa możliwości wysiłkowe

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL jest składnikiem, z którego powstaje kwas żołądkowy – niezbędny do prawidłowego przebiegu procesu trawienia, zwłaszcza białek [1]....

czytaj więcej
„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej
niedlugo redukcja :)/lapy

niedlugo redukcja :)/lapy

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027