Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
So Good! Protein Pancakes So Good! Protein Pancakes

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES to naleśniki białkowe, które powstały na bazie płatków owsianych, mąki owsianej, białka serwatki i jajek oraz innych naturalnych składników odżywczych w postaci liofilizowanych owoców.Płatki owsiane produkowane z owsa siewnego są bardzo pożywne i zdrowe. Zawierają bardzo wartościowe węglowodany, białko roślinne, nienasycone kwasy tłuszczowe, a także witaminy B1, B6 i E, cynk, żelazo i wapń. W porównaniu z innymi zbożami płatki owsiane zawierają najwięcej błonnika nierozpuszczalnego, który skutecznie obniża poziom złego cholesterolu we krwi LDL oraz oczyszcza naczynia krwionośne ze złogów cholesterolowych. Zawartość błonnika w ziarnach owsa wynosi średnio około 30%. Prozdrowotne właściwości błonnika owsianego związane są z obecnością w jego składzie specjalnej frakcji nierozpuszczalnej w wodzie beta-glukanów.

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES to naleśniki wzbogacone także o odpowiedniej ilości wartościowe źródła białka uzyskanego z koncentratu białka serwatki i jajek. To także liofilizowane kawałki owoców, które są źródłem naturalnych i przyswajalnych przez organizm witamin, minerałów oraz antyoksydantów. Antyoksydanty to naturalne substancje biologicznie czynne, które pomagają organizmowi wychwytywać i neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników.

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES nie zawierają aspartamu!

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES można jeść na śniadanie, obiad, kolację lub w każdej chwili kiedy potrzebujesz pełnowartościowego posiłku, np. po treningu. To danie praktyczne i funkcjonalne, które możesz jeść na ciepło i zimno, zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy w podróż. Jeśli jesteś sportowcem lub osobą aktywną fizycznie naleśniki owsiane zapewnią Ci zawsze i wszędzie dostęp do posiłku z odpowiednią ilością białka, węglowodanów oraz innych substancji odżywczych. Teraz możesz spożywać do woli naleśniki owsiane, które są zdrowe, lekkostrawne i niskokaloryczne. Naleśniki są wprost idealnym posiłkiem dla osób odchudzających się. Zawierają mało kalorii i dużo białka, a dzięki dużej ilości nierozpuszczalnego błonnika wypełniają żołądek. Dają one na długo uczucie sytości i zapobiegają powstaniu uczucia głodu na kilka godzin. Możesz teraz przygotować sobie szybko talerz pełen puszystych, smacznych naleśników owsianych i to zaledwie w kilka minut. Można je jeść prosto z patelni same lub z innymi odżywczymi dodatkami jak miód, masło orzechowe, syrop klonowy, mus owocowy, naturalny jogurt lub świeże owoce.

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES TO PRZEPYSZNE NALEŚNIKI OWSIANE, KTÓRE POWINNY ZNALEŹĆ SIĘ W MENU KAŻDEGO CZŁOWIEKA DBAJĄCEGO O JAKOŚĆ SWOJEGO CODZIENNEGO ODŻYWIANIA! PRZYGOTUJ SMACZNE NALEŚNIKI I ZAPROŚ CAŁĄ SWOJĄ RODZINĘ NA ZDROWE, ODŻYWCZE I SMACZNE ŚNIADANIE KAŻDEGO DNIA!

Kilka sposobów na zwiększenie wartości odżywczych i smakowych naleśników owsianych:
► Posmarować masłem orzechowym lub naturalnym miodem
► Polać syropem klonowym, musem owocowym albo naturalnym jogurtem
► Dodać świeże owoce sezonowe (truskawki, maliny, jagody), gorzką czekoladę lub orzechy, migdały

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
So Good! Protein Pancakes So Good! Protein Pancakes 1000g
FA
49,00 zł

So Good! Protein Pancakes 1000g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,73 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

49,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,73 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Nowość! Białkowe naleśniki owsiane od FA Nutrition.
  • Wyborne w smaku i bardzo odżywcze.
  • Szybka i zdrowa alternatywa tradycyjnego posiłku.
  • Bardzo łatwe do przygotowania i bezpośredniego spożycia.

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES to naleśniki białkowe, które powstały na bazie płatków owsianych, mąki owsianej, białka serwatki i jajek oraz innych naturalnych składników odżywczych w postaci liofilizowanych owoców.Płatki owsiane produkowane z owsa siewnego są bardzo pożywne i zdrowe. Zawierają bardzo wartościowe węglowodany, białko roślinne, nienasycone kwasy tłuszczowe, a także witaminy B1, B6 i E, cynk, żelazo i wapń. W porównaniu z innymi zbożami płatki owsiane zawierają najwięcej błonnika nierozpuszczalnego, który skutecznie obniża poziom złego cholesterolu we krwi LDL oraz oczyszcza naczynia krwionośne ze złogów cholesterolowych. Zawartość błonnika w ziarnach owsa wynosi średnio około 30%. Prozdrowotne właściwości błonnika owsianego związane są z obecnością w jego składzie specjalnej frakcji nierozpuszczalnej w wodzie beta-glukanów.

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES to naleśniki wzbogacone także o odpowiedniej ilości wartościowe źródła białka uzyskanego z koncentratu białka serwatki i jajek. To także liofilizowane kawałki owoców, które są źródłem naturalnych i przyswajalnych przez organizm witamin, minerałów oraz antyoksydantów. Antyoksydanty to naturalne substancje biologicznie czynne, które pomagają organizmowi wychwytywać i neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników.

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES nie zawierają aspartamu!

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES można jeść na śniadanie, obiad, kolację lub w każdej chwili kiedy potrzebujesz pełnowartościowego posiłku, np. po treningu. To danie praktyczne i funkcjonalne, które możesz jeść na ciepło i zimno, zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy w podróż. Jeśli jesteś sportowcem lub osobą aktywną fizycznie naleśniki owsiane zapewnią Ci zawsze i wszędzie dostęp do posiłku z odpowiednią ilością białka, węglowodanów oraz innych substancji odżywczych. Teraz możesz spożywać do woli naleśniki owsiane, które są zdrowe, lekkostrawne i niskokaloryczne. Naleśniki są wprost idealnym posiłkiem dla osób odchudzających się. Zawierają mało kalorii i dużo białka, a dzięki dużej ilości nierozpuszczalnego błonnika wypełniają żołądek. Dają one na długo uczucie sytości i zapobiegają powstaniu uczucia głodu na kilka godzin. Możesz teraz przygotować sobie szybko talerz pełen puszystych, smacznych naleśników owsianych i to zaledwie w kilka minut. Można je jeść prosto z patelni same lub z innymi odżywczymi dodatkami jak miód, masło orzechowe, syrop klonowy, mus owocowy, naturalny jogurt lub świeże owoce.

SO GOOD PROTEIN® PANCAKES TO PRZEPYSZNE NALEŚNIKI OWSIANE, KTÓRE POWINNY ZNALEŹĆ SIĘ W MENU KAŻDEGO CZŁOWIEKA DBAJĄCEGO O JAKOŚĆ SWOJEGO CODZIENNEGO ODŻYWIANIA! PRZYGOTUJ SMACZNE NALEŚNIKI I ZAPROŚ CAŁĄ SWOJĄ RODZINĘ NA ZDROWE, ODŻYWCZE I SMACZNE ŚNIADANIE KAŻDEGO DNIA!

Kilka sposobów na zwiększenie wartości odżywczych i smakowych naleśników owsianych:
► Posmarować masłem orzechowym lub naturalnym miodem
► Polać syropem klonowym, musem owocowym albo naturalnym jogurtem
► Dodać świeże owoce sezonowe (truskawki, maliny, jagody), gorzką czekoladę lub orzechy, migdały

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1000 gPorcja jednorazowa: 75 gIlość porcji w opakowaniu: 13
w porcji (75 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna1212 kJ / 287 kcal*
Białko23,3 g*
Węglowodany33,7 g*
w tym cukry7,9 g*
Tłuszcz5,8 g*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe2,4 g*
Błonnik3,6 g*
Sód1 g*

Pozostałe składniki

Naturalne płatki owsiane, mąka owsiana, maślanka, koncentrat białka serwatkowego, twaróg w proszku (zawiera mleko), albumina jaja kurzego w proszku, żółtko jaja kurzego w proszku, liofilizowane kawałfi owoców 2.5%, substancha wypełniająca (wodorowęglan sodu), aromat, proszek do pieczenia, sól, substancja słodząca (sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
SWANSON
45,00 zł

Suplement zawierający L-ornitynę. Odtruwa wątrobę, poprawia sen, obniża poziom kortyzolu.

Kupuję
SWANSON
22,00 zł

Opatentowana kompozycja fitosteroli CardioAid®. Sprzyja obniżeniu poziomu cholesterolu i zapobiega miażdżycy.

Kupuję
SCITEC
32,00 zł

Zamiennik zbilansowanego posiłku. Źródło pełnowartościowych białek serwatkowych oraz węglowodanów złożonych.

Kupuję
NOW FOODS
32,00 zł

Mieszanka ekstraktów z dwóch niezwykłych ziół – nasion kozieradki i liści tymianku.

Kupuję
FEEL FREE NUTRITION
11,90 zł

Czekoladowe ciasto do przygotowania w kuchence mikrofalowej. Zawiera sporo białka, jest wolne od glutenu.

Kupuję
NUTREX
129,00 zł

Wspomaga syntezę białek mięśniowych; nie wykazuje własności androgennych; nie blokuje układu HPTA.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Cebula – dlaczego warto dodać ją do swojej codziennej diety?

Cebula – dlaczego warto dodać ją do swojej codziennej diety?

Cebula z całą pewnością jest niedocenianym warzywem pod względem korzyści zdrowotnych. Okazuje się, że ma ona wiele cennych składników, które mogą...

czytaj więcej
Zioła i suplementy na depresję

Zioła i suplementy na depresję

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) zatwierdziła szereg leków stosowanych w leczeniu depresji. Jeśli żyjesz z depresją, ale zdecydujesz się...

czytaj więcej
Triada sportsmenek – brzemię bycia „fit”?

Triada sportsmenek – brzemię bycia „fit”?

Zaburzenia odżywiania, zanik miesiączki i utrata tkanki kostnej to problemy z którymi coraz częściej zmagają się kobiety uprawiające sport. Nie tylko...

czytaj więcej
Herbaty i ich wpływ na wchłanianie żelaza z posiłków – prawda czy mit?

Herbaty i ich wpływ na wchłanianie żelaza z posiłków – prawda czy mit?

Pewnego rodzaju zwyczajem pośród społeczeństwa jest picie herbat do posiłków lub też na krótko po konsumpcji dań. Herbaty zawierają w sobie garbniki –...

czytaj więcej
W jaki sposób twój mikrobiom jelitowy wpływa na Twoje zdrowie

W jaki sposób twój mikrobiom jelitowy wpływa na Twoje zdrowie

Termin „mikroflora” opisuje skupisko mikroorganizmów, które koncentrują się w określonym środowisku w ludzkim ciele. Mikroflora może znajdować...

czytaj więcej
WIOSNA, WIOSNA… – barki

WIOSNA, WIOSNA… – barki

pogoda super, a ja bez sil i checi… po silce kilka rzeczy mialem ogarnac ale wrocilem bez mocy do domu.. DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027