Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Multi-Probiotic 4000 Multi-Probiotic 4000

Douglas Multi-Probiotic to wysokospecjalistyczny suplement diety należący do grupy preparatów synbiotycznych, który zawiera aż 4 miliardy jednostek bakterii różnych szczepów wspierających funkcje przewodu pokarmowego i układu odpornościowego. Preparat wzbogacony jest o składniki posiadające właściwości prebiotyczne – fruktooligosacharydy i wyciąg z wewnętrznej kory wiązu czerwonego, które promują wzrost bakterii symbiotycznych w przewodzie pokarmowym.

W skład produktu wchodzą:
Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus rhamnosus (Bifidus), Lactococcus lactis – bakterie kwasu mlekowego, które kolonizują przewód pokarmowy, jak również drogi rodne kobiet. W badaniach stwierdzono, iż ich obecność niektórych szczepów hamuje przekształcanie pierwotnych kwasów żółciowych do wtórnych o potencjalnych właściwościach mutagennych, inne zaś pełnią rolę immunomodulującą w obrębie tych układów.

Bifidobacterium longum – jako pierwsze zasiedlają przewód pokarmowy noworodków, a więc stanowią pierwotną mikroflorę niezbędną do zachowania homeostazy.

Bifidobacterium bifidum – jedne z ważniejszych bakterii produkujących kwas octowy i mlekowy w dolnym odcinku przewodu pokarmowego, dzięki czemu hamują wzrost innych szkodliwych szczepów.

Streptococcus thermophiles – szczep używany do produkcji przetworów mlecznych, nie wchodzi w skład mikroflory organizmu człowieka, jednak dostarczony z zewnątrz wspiera jej funkcje.

Flora bakteryjna ustroju
Organizm ludzki budują komórki, które zorganizowane są w tkanki, a dalej układy spełniające określoną dla nich funkcję. Mało kto skupia się również na tym, „co żyje w nas”, a więc organizmach symbiotycznych – grzybach i bakteriach. Znaleźć je możemy na skórze czy błonach śluzowych układu pokarmowego i rozrodczego.

Nie należy bagatelizować ich roli, gdyż pomimo tego, że są to organizmy bardziej prymitywne od nas to okazuje się, że liczba budujących je komórek przekracza tę, która wchodzi w skład naszego ustroju. Szczególnie „przydatne” są dla na bakterie – m.in. biorą udział w wykształcaniu odporności, syntezie witamin, czy innych biologicznie czynnych związków.

Zadbaj o swój układ trawienny
„Jelita to drugi mózg” – zdanie to zawiera pewną ukrytą prawdę, która zdradza dlaczego prawidłowa kondycja układu pokarmowego jest tak istotna dla zachowania zdrowia. Często przekonujemy się o tym podczas infekcji bakteryjnych, które doprowadzają do bolesnych bólów w obrębie jamy brzusznej, a także biegunek lub nudności.

Najczęściej dzieje się to z powodu zachwiania równowagi pomiędzy bakteriami „złymi”, a „dobrymi” na korzyść tych pierwszych. Produkowane przez nie toksyny uszkadzają nabłonek jelit i podrażniają zakończenia nerwowe, doprowadzając do wyżej wymienionych skutków. Aby zapobiec takim sytuacjom ważne jest włączenie do diety preparatów probiotycznych, które „zasilą” nasz przewód pokarmowy w symbionty.

Kolonizują one błonę śluzową jelita grubego i tam odpowiadają za hamowanie wytwarzania cytokin prozapalnych, ograniczając rozwój stanów zapalnych. Uczestniczą również czynnie w regulacji mechanizmów odporności gospodarza, stymulując  komórki jelita do produkcji przeciwciała IgA (hamuje rozwój intruzów).

Nie tylko zdrowie jelit
Obecnie wiele starszych osób zmaga się z problemami metabolicznymi – głównie otyłością, a co za tym idzie cukrzycą typu II, nadciśnieniem tętniczym i ich powikłaniami. Wykazano, iż suplementacja preparatami probiotycznymi może znacząco poprawić jakość życia chorych.

W parametrach klinicznych zaobserwowano istotne podniesienie insulinowrażliwości tkanek, co przełożyło się na obniżenie poziomu glukozy w krwi chorych. Ponadto znaczącemu obniżeniu uległ marker stanu zapalnego, jakim jest białko CRP, a także poprawieniu uległy parametry profilu lipidowego w zakresie stężeń „złego cholestrolu” i trójglicerydów.

Prebiotyki na pomoc symbiontom
Dostarczenie probiotyków może być niestety niewystarczające do zachowania homeostazy mikrobiologicznej jelit. Ważne są również substancje niepodlegające trawieniu w obrębie przewodu pokarmowego, a jedynie promujące wzrost określonego szczepu bakterii - określamy je mianem prebiotyków. Należą do nich m.in. fruktooligosacharydy i zastosowana w suplemencie wewnętrza kora Ulmus fulva, które działając korzystnie na prawidłową mikroflorę, hamują rozwój szczepów patogennych.

Podsumowując, Douglas Multi-Probiotic 4000 to preparat, który zawiera optymalnie skomponowaną ilość szczepów probiotycznych. Polecany jest szczególnie osobom cierpiącym na różnego rodzaju dolegliwości przewodu pokarmowego, minimalizując ryzyko ich wystąpienia. Dodatkowymi korzyściami ze stosowania preparatu jest optymalizacja pracy układu odpornościowego, a u osób z chorobami metabolicznymi poprawa parametrów lipidowych i poziomu glukozy we krwi.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Multi-Probiotic 4000 Multi-Probiotic 4000 100 kaps.
Douglas
149,00 zł

Multi-Probiotic 4000 100 kaps.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Pomaga przywrócić homeostazę mikroflory w obrębie przewodu pokarmowego
  • Skutecznie wspiera funkcje układu odpornościowego
  • Pomaga poprawić glikemię i profil lipidowy
  • Wyspecjalizowany preparat wieloszczepowy
  • Polecany szczególnie po antybiotykoterapii
  • Aż 4 miliardy jednostek w 1 porcji!
  • Działa immunomodulacyjnie

Douglas Multi-Probiotic to wysokospecjalistyczny suplement diety należący do grupy preparatów synbiotycznych, który zawiera aż 4 miliardy jednostek bakterii różnych szczepów wspierających funkcje przewodu pokarmowego i układu odpornościowego. Preparat wzbogacony jest o składniki posiadające właściwości prebiotyczne – fruktooligosacharydy i wyciąg z wewnętrznej kory wiązu czerwonego, które promują wzrost bakterii symbiotycznych w przewodzie pokarmowym.

W skład produktu wchodzą:
Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus rhamnosus (Bifidus), Lactococcus lactis – bakterie kwasu mlekowego, które kolonizują przewód pokarmowy, jak również drogi rodne kobiet. W badaniach stwierdzono, iż ich obecność niektórych szczepów hamuje przekształcanie pierwotnych kwasów żółciowych do wtórnych o potencjalnych właściwościach mutagennych, inne zaś pełnią rolę immunomodulującą w obrębie tych układów.

Bifidobacterium longum – jako pierwsze zasiedlają przewód pokarmowy noworodków, a więc stanowią pierwotną mikroflorę niezbędną do zachowania homeostazy.

Bifidobacterium bifidum – jedne z ważniejszych bakterii produkujących kwas octowy i mlekowy w dolnym odcinku przewodu pokarmowego, dzięki czemu hamują wzrost innych szkodliwych szczepów.

Streptococcus thermophiles – szczep używany do produkcji przetworów mlecznych, nie wchodzi w skład mikroflory organizmu człowieka, jednak dostarczony z zewnątrz wspiera jej funkcje.

Flora bakteryjna ustroju
Organizm ludzki budują komórki, które zorganizowane są w tkanki, a dalej układy spełniające określoną dla nich funkcję. Mało kto skupia się również na tym, „co żyje w nas”, a więc organizmach symbiotycznych – grzybach i bakteriach. Znaleźć je możemy na skórze czy błonach śluzowych układu pokarmowego i rozrodczego.

Nie należy bagatelizować ich roli, gdyż pomimo tego, że są to organizmy bardziej prymitywne od nas to okazuje się, że liczba budujących je komórek przekracza tę, która wchodzi w skład naszego ustroju. Szczególnie „przydatne” są dla na bakterie – m.in. biorą udział w wykształcaniu odporności, syntezie witamin, czy innych biologicznie czynnych związków.

Zadbaj o swój układ trawienny
„Jelita to drugi mózg” – zdanie to zawiera pewną ukrytą prawdę, która zdradza dlaczego prawidłowa kondycja układu pokarmowego jest tak istotna dla zachowania zdrowia. Często przekonujemy się o tym podczas infekcji bakteryjnych, które doprowadzają do bolesnych bólów w obrębie jamy brzusznej, a także biegunek lub nudności.

Najczęściej dzieje się to z powodu zachwiania równowagi pomiędzy bakteriami „złymi”, a „dobrymi” na korzyść tych pierwszych. Produkowane przez nie toksyny uszkadzają nabłonek jelit i podrażniają zakończenia nerwowe, doprowadzając do wyżej wymienionych skutków. Aby zapobiec takim sytuacjom ważne jest włączenie do diety preparatów probiotycznych, które „zasilą” nasz przewód pokarmowy w symbionty.

Kolonizują one błonę śluzową jelita grubego i tam odpowiadają za hamowanie wytwarzania cytokin prozapalnych, ograniczając rozwój stanów zapalnych. Uczestniczą również czynnie w regulacji mechanizmów odporności gospodarza, stymulując  komórki jelita do produkcji przeciwciała IgA (hamuje rozwój intruzów).

Nie tylko zdrowie jelit
Obecnie wiele starszych osób zmaga się z problemami metabolicznymi – głównie otyłością, a co za tym idzie cukrzycą typu II, nadciśnieniem tętniczym i ich powikłaniami. Wykazano, iż suplementacja preparatami probiotycznymi może znacząco poprawić jakość życia chorych.

W parametrach klinicznych zaobserwowano istotne podniesienie insulinowrażliwości tkanek, co przełożyło się na obniżenie poziomu glukozy w krwi chorych. Ponadto znaczącemu obniżeniu uległ marker stanu zapalnego, jakim jest białko CRP, a także poprawieniu uległy parametry profilu lipidowego w zakresie stężeń „złego cholestrolu” i trójglicerydów.

Prebiotyki na pomoc symbiontom
Dostarczenie probiotyków może być niestety niewystarczające do zachowania homeostazy mikrobiologicznej jelit. Ważne są również substancje niepodlegające trawieniu w obrębie przewodu pokarmowego, a jedynie promujące wzrost określonego szczepu bakterii - określamy je mianem prebiotyków. Należą do nich m.in. fruktooligosacharydy i zastosowana w suplemencie wewnętrza kora Ulmus fulva, które działając korzystnie na prawidłową mikroflorę, hamują rozwój szczepów patogennych.

Podsumowując, Douglas Multi-Probiotic 4000 to preparat, który zawiera optymalnie skomponowaną ilość szczepów probiotycznych. Polecany jest szczególnie osobom cierpiącym na różnego rodzaju dolegliwości przewodu pokarmowego, minimalizując ryzyko ich wystąpienia. Dodatkowymi korzyściami ze stosowania preparatu jest optymalizacja pracy układu odpornościowego, a u osób z chorobami metabolicznymi poprawa parametrów lipidowych i poziomu glukozy we krwi.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 100
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Multi-Strain Probiotic Blend4 Miliardy CFU**
Lactobacillus acidophilus (DDS-1)1.150 Miliarda CFU**
Lactobacillus rhamnosus (Lr-32)1.150 Miliarda CFU**
Lactobacillus rhamnosus (Bifidus)(HA-114)775 Millionów CFU**
Lactococcus lactis (Ll-23)275 Millionów CFU**
Bifidobacterium longum (Bl-05)275 Millionów CFU**
Bifidobacterium bifidum (Bb-02)275 Millionów CFU**
Streptococcus thermophilus (St-21)150 Millionów CFU**
Digestive and Prebiotic Blend210 mg**
FOS (fruktooligosacharydy), wiąz czerwony (Ulmus fulva, slippery elm )(wewnętrzna kora)

Pozostałe składniki

Hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka), celuloza, krzemionka i stearynian pochodzenia roślinnego.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Jarrow Formulas
79,00 zł

Kompleks bioaktywnych, koenzymatycznych witamin B6, B9 i B12. Metylokobalamina, metylofolian i 5-fosforan pirydoksalu.

Kupuję
Now Foods
45,00 zł

Doskonale przyswajalna, liposomalna forma witaminy B12 uzupełniona substancjami wspomagającymi jej działanie.

Kupuję
Life Extension
39,00 zł

Wysoka dawka witaminy B3. Reguluje poziom cholesterolu. Poprawia samopoczucie psychiczne.

Kupuję
Swanson
19,00 zł

Suplement będący źródłem jodu - minerału niezbędnego do prawidłowej pracy tarczycy.

Kupuję
Activlab
49,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wzbogacony o aminokwasy i ekstrakty roślinne. Regeneruje i zwiększa libido.

Kupuję
Natrol
49,00 zł

Preparat multiwitaminowy w formie owocowych gum, przeznaczony dla kobiet ciężarnych. Zawiera kwas foliowy.

Kupuję

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus rhamnosus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactococcus lactis

Informacja

Lactococcus lactis  (dawniej Streptococcus lactis) to bakterie Gram-dodatnie, zdolne do przeprowadzania fermentacji mlekowej, uznawane za tzw. bezpieczne drobnoustroje (GRAS – generally recognizes as safe), posiadające właściwości probiotyczne. Można je znaleźć w produktach spożywczych takich jak kwas chlebowy, sery, jogurty. Ponadto naturalnie występują w układzie trawiennym człowieka.

Oprócz korzystnego wpływu na pracę przewodu pokarmowego i kondycję jelit Lactococcus lactis sprzyjają wzmocnieniu odporności, mogą łagodzić objawy alergii i promują prawidłowe ciśnienie tętnicze. Wykazują również właściwości przeciwutleniające i zwiększają aktywność endogennych enzymów antyoksydacyjnych - katalazy, dysmutazy ponadtlenkowej oraz peroksydazy glutationowej.

W suplementacji najczęściej są łączone z innymi szczepami. Można je znaleźć w wielu formułach probiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl  

 

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium bifidum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium bifidum?

Bifidobacterium bifidum to szczep bakterii gram-dodatnich z rodziny Bifidobacterium. Jest nieruchoma i beztlenowa, ma podłużny kształt. W ludzkim organizmie zamieszkuje głównie w jelicie grubym, ale występuje także w końcowych odcinkach jelita cienkiego, w pochwie oraz mleku matki. Jest to jeden z najczęściej używanych szczepów w preparatach probiotycznych.

Korzyści ze stosowania probiotyków z tą bakterią obejmują zmniejszenie ryzyka biegunki, zarówno tej wywołanej infekcją jak i antybiotykiem oraz zmniejszenie prawdopodobieństwa infekcji bakterią Escherichia Coli. Może być pomocny przy przywracaniu bakteryjnej homeostazy w pochwie. Zasiedlająca jelito bakteria Bifidobacterium Bifidum może przyczyniać się do lepszego odżywienia organizmu, ze względu na zdolność do produkcji niektórych witamin z grup B i K. Może być także pomocna w regulacji pracy układu odpornościowego, dzięki zmniejszaniu produkcji histaminy i poprawie odpowiedzi przeciwciał.

Bifidobacterium bifidum zawarty jest w wielu złożonych preparatach probiotycznych, które znaleźć można w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Streptococcus thermophilus

Informacja

Co to jest za składnik Streptococcus thermophilus?

Streptococcus thermophilus (Streptococcus salivarius) – to rodzaj bakterii charakteryzujących się zdolnością do przeprowadzania procesu fermentacji mlekowej, zaliczany do tzw. bezpiecznych drobnoustrojów (GRAS – generally recognized as safe). Posiada właściwości usprawniające trawienie, przeciwnowotworowe, wzmacniające odporność, przeciwutleniające, ale również charakteryzuje się działaniem likwidującym związki chloru oraz zapobiega infekcjom jelit i pochwy.

Streptococcus thermophilus występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

FOS (fruktooligosacharydy)

Informacja

FOS (fruktooligosacharydy) odnosi się do roślinnych (błonnik pokarmowy)  rozgałęzionych polimerów glukozy, niewrażliwych na działanie enzymów trawiennych, powodujące stymulację aktywności i rozwoju mikroflory jelitowej, prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego, w przeprowadzonych badaniach wykazały potencjał antynowotworowy. Mają zastosowanie w medycynie, w profilaktyce chorób układu pokarmowego i trawiennego, wpływają na redukcję tłuszczowej masy ciała poprzez poczucie sytości (w połączeniu z probiotykami tworzą synbiotyki) i poprawę gospodarki glukozowej. Są składnikiem odżywek białkowych, węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych oraz preparatów odchudzających.

Dawkowanie: Zróżnicowane od kilkuset mg do kilkunastu gramów na dobę.

Wiąz czerwony (Slippery Elm)

Informacja

Wiąz czerwony (Slippery Elm)  jest charakterystycznym dla obszarów Ameryki Północnej drzewem, dożywającym nawet 200  lat, którego kora szeroko wykorzystywana jest w przypadku zaburzeń układu trawiennego.

Kora wiązu czerwonego jest źródłem skrobi i śluzu, który wykazuje działanie łagodzące ochronne wobec błon śluzowych, w szczególności tych, które znajdują się w obrębie układu pokarmowego. Surowiec ten stosowany jest w medycynie tradycyjnej w przypadku stanów zapalnych i owrzodzeń żołądka i dwunastnicy, zgagi, biegunki, drobnych ran i oparzeń, a także w przypadku dolegliwości bólowych gardła. Ponadto wiąz czerwony stosowany jest w przypadku schorzeń układu moczowego – wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwdziałając infekcjom, a także redukuje objawy związane z obecnością bakterii, takie jak pieczenie czy bolesność.

Do bioaktywnych składników wchodzących w skład śluzu należą głównie: heksozy, pentozy, metylopentozy oraz poliuronidy. Wykazano także obecność m.in. garbników, fitosteroli, szczawianu wapnia, seskwiterpenów, flawonoidów i kwasu salicylowego.

Suplementacja preparatów, w skład których wchodzi kora wiązu czerwonego zalecana jest m.in. w przypadku schorzeń układu pokarmowego (zgaga, podrażnienia gardła i przełyku, dyskomfort trawienny, biegunka, zaburzenia perystaltyki), a także infekcji układu moczowego.

Ostatnio na blogu

Nowy program o MMA

Nowy program o MMA

Mieszane sztukami walki (MMA) weszły do mojego życia od samego początku, kiedy w Polsce zaistniały. O pierwszych galach, a właściwie – bardziej o...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027