Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Omega 3-6-9 Omega 3-6-9

TREC Omega 3-6-9 to suplement diety zawierający zestaw wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodzin omega-3, -6 i -9 w odpowiednich proporcjach, pozyskanych z wysokiej jakości zimnotłoczonych olejów roślinnych. Suplement występuje w postaci żelatynowych kapsułek, co chroni kwasy tłuszczowe przed jełczeniem i reakcjami autooksydacji, zapewniając świeżość i trwałość preparatu. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i -6 (WNKT) oraz jednonienasycone kwasy tłuszczowe omega-9 (JNKT) są niezbędnym elementem zdrowej, zbilansowanej diety.

Omega-3 i -6 to rodzina wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), która ze względu na brak odpowiednich układów enzymatycznych w organizmie ludzkim musi być dostarczana z pożywieniem. Dlatego też WNKT określane są często mianem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT).

Omega-3 i -6 są prekursorami do syntezy eikozanoidów - hormonów tkankowych, pełniących istotne funkcje w organizmie, szczególnie w regulacji czynności układu krążenia i układu immunologicznego oraz w powstawaniu i wygaszaniu stanów zapalnych. Do eikozanoidów należą prostacykliny, prostaglandyny, tromboksany, leukotrieny i lipoksyny.

Kwasy tłuszczowe omega-3 występują w suplemencie  w postaci kwasu alfa-linolenowego (ALA). W organizmie ALA jest przekształcany do innych form NNKT - kwasu EPA i DHA (których źródłem są ryby morskie). Kwasy tłuszczowe omega-3 wykazują wielokierunkowe, złożone działanie na organizm.

Systematyczne przyjmowanie WNKT z rodziny omega-3 powoduje obniżenie stężenia triacylogliceroli i cholesterolu VLDL we krwi, redukcję stanów zapalnych i zmniejszenie krzepliwości krwi, a co za tym idzie - hamowanie rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego. Ponadto omega-3 wykazują właściwości immunomodulujące, hamując powstawanie reakcji alergicznych i mobilizując komórki układu odpornościowego. Już w rozwoju płodowym kwasy tłuszczowe ALA, DHA i EPA wpływają na rozwój mózgu i oczu. Istnieją też badania dotyczące pozytywnego wpływu omega-3 w terapii depresji i zaburzeń nastroju.

Konsekwencje niedoboru omega-3 to między innymi szybsze starzenie się mózgu i osłabienie pamięci oraz zaburzenia widzenia u dzieci i retinopatie wcześniaków. Niezaprzeczalnie można więc uznać rolę kwasów omega-3 w prawidłowym rozwoju mózgu i narządu wzroku.

Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-6 również wykazują pozytywny wpływ na profil lipidowy - obniżają poziom cholesterolu całkowitego i LDL we krwi. Oprócz tego stanowią budulec błon komórek nerwowych i wykazują korzystne działanie na stan skóry, wspomagając jej regenerację. Mogą być więc z powodzeniem suplementowane w chorobach skóry, np. łuszczycy. Źródłem kwasów tłuszczowych omega-6 w suplemencie są wysokiej jakości oleje roślinne.

Odpowiedni stosunek omega-3 do omega-6 jest niezmiernie ważny ze względu na fakt konkurowania kwasów tłuszczowych ALA i LA o te same enzymy. Przewaga kwasów omega-6 skutkuje działaniem prozapalnym.

Kwasy tłuszczowe omega-9 to rodzina jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (JNKT), których przedstawicielem jest kwas oleinowy. Są częściowo syntetyzowane w organizmie, lecz nie w odpowiedniej ilości. TREC Omega 3-6-9 zawiera wysokiej jakości tłoczony na zimno olej roślinny, będący doskonałym źródłem kwasu oleinowego. Omega-9 obniżają poziom cholesterolu całkowitego i LDL oraz są materiałem budulcowym błon komórkowych. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego stosunku omega-3 do omega-6 w organizmie. Bogata w omega-9 jest dieta śródziemnomorska, uznawana za najzdrowszą na świecie.

Podsumowując, TREC Omega 3-6-9 to bezpieczny suplement diety, który ze względu na swoje wielokierunkowe działanie jest odpowiedni dla każdej dbającej o zdrowie osoby. Szczególnie polecany dla osób starszych, cierpiących na schorzenia układu sercowo-naczyniowego i immunologicznego, dla osób z dolegliwościami skórnymi, dla zachowania sprawności fizycznej i intelektualnej oraz w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Omega 3-6-9 Omega 3-6-9 60 kaps.
TREC
17,00 zł

Omega 3-6-9

Magazyn UE

Wszystkie warianty

60 kaps.
17,00 zł
120 kaps.
30,00 zł

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,50 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wielokierunkowe działanie prozdrowotne
  • Niezbędne składniki budulcowe komórek
  • Stabilizacja ciśnienia tętniczego krwi
  • Prawidłowy rozwój narządu wzroku
  • Korzystny wpływ na profil lipidowy
  • Hamowanie agregacji płytek krwi
  • Zmniejszenie stanów zapalnych
  • Właściwości antyoksydacyjne
  • Optymalizacja pracy mózgu
  • Wspomaganie odporności
  • Poprawa wyglądu skóry

TREC Omega 3-6-9 to suplement diety zawierający zestaw wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodzin omega-3, -6 i -9 w odpowiednich proporcjach, pozyskanych z wysokiej jakości zimnotłoczonych olejów roślinnych. Suplement występuje w postaci żelatynowych kapsułek, co chroni kwasy tłuszczowe przed jełczeniem i reakcjami autooksydacji, zapewniając świeżość i trwałość preparatu. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i -6 (WNKT) oraz jednonienasycone kwasy tłuszczowe omega-9 (JNKT) są niezbędnym elementem zdrowej, zbilansowanej diety.

Omega-3 i -6 to rodzina wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT), która ze względu na brak odpowiednich układów enzymatycznych w organizmie ludzkim musi być dostarczana z pożywieniem. Dlatego też WNKT określane są często mianem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT).

Omega-3 i -6 są prekursorami do syntezy eikozanoidów - hormonów tkankowych, pełniących istotne funkcje w organizmie, szczególnie w regulacji czynności układu krążenia i układu immunologicznego oraz w powstawaniu i wygaszaniu stanów zapalnych. Do eikozanoidów należą prostacykliny, prostaglandyny, tromboksany, leukotrieny i lipoksyny.

Kwasy tłuszczowe omega-3 występują w suplemencie  w postaci kwasu alfa-linolenowego (ALA). W organizmie ALA jest przekształcany do innych form NNKT - kwasu EPA i DHA (których źródłem są ryby morskie). Kwasy tłuszczowe omega-3 wykazują wielokierunkowe, złożone działanie na organizm.

Systematyczne przyjmowanie WNKT z rodziny omega-3 powoduje obniżenie stężenia triacylogliceroli i cholesterolu VLDL we krwi, redukcję stanów zapalnych i zmniejszenie krzepliwości krwi, a co za tym idzie - hamowanie rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego. Ponadto omega-3 wykazują właściwości immunomodulujące, hamując powstawanie reakcji alergicznych i mobilizując komórki układu odpornościowego. Już w rozwoju płodowym kwasy tłuszczowe ALA, DHA i EPA wpływają na rozwój mózgu i oczu. Istnieją też badania dotyczące pozytywnego wpływu omega-3 w terapii depresji i zaburzeń nastroju.

Konsekwencje niedoboru omega-3 to między innymi szybsze starzenie się mózgu i osłabienie pamięci oraz zaburzenia widzenia u dzieci i retinopatie wcześniaków. Niezaprzeczalnie można więc uznać rolę kwasów omega-3 w prawidłowym rozwoju mózgu i narządu wzroku.

Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-6 również wykazują pozytywny wpływ na profil lipidowy - obniżają poziom cholesterolu całkowitego i LDL we krwi. Oprócz tego stanowią budulec błon komórek nerwowych i wykazują korzystne działanie na stan skóry, wspomagając jej regenerację. Mogą być więc z powodzeniem suplementowane w chorobach skóry, np. łuszczycy. Źródłem kwasów tłuszczowych omega-6 w suplemencie są wysokiej jakości oleje roślinne.

Odpowiedni stosunek omega-3 do omega-6 jest niezmiernie ważny ze względu na fakt konkurowania kwasów tłuszczowych ALA i LA o te same enzymy. Przewaga kwasów omega-6 skutkuje działaniem prozapalnym.

Kwasy tłuszczowe omega-9 to rodzina jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (JNKT), których przedstawicielem jest kwas oleinowy. Są częściowo syntetyzowane w organizmie, lecz nie w odpowiedniej ilości. TREC Omega 3-6-9 zawiera wysokiej jakości tłoczony na zimno olej roślinny, będący doskonałym źródłem kwasu oleinowego. Omega-9 obniżają poziom cholesterolu całkowitego i LDL oraz są materiałem budulcowym błon komórkowych. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego stosunku omega-3 do omega-6 w organizmie. Bogata w omega-9 jest dieta śródziemnomorska, uznawana za najzdrowszą na świecie.

Podsumowując, TREC Omega 3-6-9 to bezpieczny suplement diety, który ze względu na swoje wielokierunkowe działanie jest odpowiedni dla każdej dbającej o zdrowie osoby. Szczególnie polecany dla osób starszych, cierpiących na schorzenia układu sercowo-naczyniowego i immunologicznego, dla osób z dolegliwościami skórnymi, dla zachowania sprawności fizycznej i intelektualnej oraz w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 3 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 20
w porcji (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Olej z Ogórecznika750 mg*
Olej Lniany247,5 mg*
Olej Rybi225 mg*
Olej Szafranowy67,5 mg*
Witamina E3,33 mg28%
w tym kwasy tłuszczowe:
GLA (Kwas Gamma-Linolenowy)150 mg*
ALA (Kwas Alfa-Linolenowy)123,75 mg*
CLA (Sprzężony Kwas Linolowy)54 mg*
EPA (Kwas Eikozapentaenowy)40,5 mg*
DHA (Kwas Dokozaheksaenowy)27 mg*

Pozostałe składniki

Otoczka kapsułki (glicerol, żelatyna), olej słonecznikowy

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Eve
Eve
NOW FOODS
70,00 zł
więcej
Lithium Orotate 5mg
Lithium Orotate 5mg
SWANSON
45,00 zł
więcej
Zinc
Zinc
SCITEC
19,00 zł
więcej
Liposomalna Wit. B Complex
Liposomalna Wit. B Complex
ALINESS
95,00 zł
więcej
Life Force with Iron
Life Force with Iron
SOURCE NATURALS
95,00 zł
więcej
Biotin
Biotin
APOLLO'S HEGEMONY
59,00 zł
więcej

Olej z ogórecznika

Informacja

Olej z ogórecznika pozyskiwany z nasion Oleum Boraginis, jest źródłem kwasów GLA (gammalinolenowego), oraz pochodzących z rodziny Omega 6 kwasów tłuszczowych (np. erukowego, linolowego, stearynowego), o właściwościach przeciwzapalnych. Korzystnie wpływa na układ krwionośny. Stabilizuje poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na właściwości poprawiające kondycje skóry,  włosów i paznokci stosowany w przemyśle kosmetycznym. Wchodzi w skład preparatów stosowanych w hiperlipidemii oraz koncentratów odżywczych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Olej lniany

Informacja

Olej lniany stanowi źródło kwasów należących do grupy Omega 3 (kwas α-linolenowy [α-linolenic acid], ALA). Jest prekursorem EPA (kwasu eikozapentaenowego) i DHA (kwasu dekozaheksaenowego), związków będących zarówno budulcem komórek, jak również uczestniczących w procesie syntezy innych związków niezbędnych do prawidłowego działania organizmu (m.in. prostaglandyny, tromboksyny). W procesach metabolicznych obniżają poziom trójglicerydów we krwi. Wpływają pozytywnie na procesy myślowe i zdolność kojarzenia, pozwalają na wyższą koncentrację przede wszystkim u sportowców wyczynowych. Wspomagają spalanie tłuszczy (lipolizę) oraz proces tworzenia się tłuszczy (lipogenezę) , pozwalając na wyższą estetykę sylwetki. Suplementy i sam olej lniany są przydatne do uzupełniania diety w składniki bioaktywne.

Dawkowanie: brak określonej dawki zapotrzebowania na olej lniany. W spożyciu należy się kierować wskazaniami producenta i zapotrzebowaniem organizmu wg własnego rozeznania.

Więcej: zob. kwas Omega 3  

Olej rybi

Informacja

Olej rybi jest źródłem długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (EPA – kwas eikozapentaenowy; DHA – kwas dokozaheksaenowy), będących elementem błon komórkowych i prekursorem i aktywatorem eikozanoidów. Przy spożywaniu kwasów z rodziny Omega 3 należy zachować równowagę z kwasami Omega 6 (używanie w przedziale od 1 : 6 do 1 : 1). Tłuszcze zawarte w oleju rybim wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej, wpływają na dotlenienie organizmu, oraz funkcjonowanie układów: krążenia, oddechowego, nerwowego oraz aparatu ruchu. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik suplementów z kategorii „zdrowie i uroda”.

Witamina E

Informacja

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

Kwas gamma-linolenowy

Informacja

 Kwas gamma-linolenowy (GLA – nienasycony kwas tłuszczowy z grupy Omega 6), występujący w żywności pochodzenia roślinnego a także jest syntezowany w organizmie ludzkim z kwasu linolowego. Uczestniczy w syntezie eikozanoidów. Podnosi odporność organizmu. Niedobór GLA wpływa niekorzystnie na stan skóry, włosów i paznokci. Jest składnikiem dodatkowym z suplementach zawierających niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) uzupełnione o witaminę E posiadającą właściwości przeciwutleniające, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: zachowanie proporcji między kwasami Omega 3 i Omega 6 w stosunku 1 : 1 do 1 :5 pozwala na dowolność dawkowania.

CLA

Informacja

Sprzężony kwas linolowy CLA (kwas cis-9,trans-11-oktadekadienowy) – nienasycony kwas tłuszczowy z grupy Omega 6, będący izomerem kwasu linolowego. Źródłem pozyskiwania CLA są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (mięsie wołowym i wysokotłuszczowych produktach z mleka – m.in. maśle). Mimo niepełnych badań naukowych nad jego działaniem w organizmie ludzkim, przyjmuje się iż posiada działanie przeciwcukrzycowe, przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. Przyśpiesza tempo przemian metabolicznych oraz zmniejsza aktywność enzymów trawiennych i znajduje zastosowanie w dietach odchudzających, pomagających kształtować sylwetkę. Suplementy zawierające CLA (lub monopreparat CLA) są wskazane dla osób o różnej aktywności fizycznej (od sportów wysiłkowych, aż po małą aktywność fizyczną) dla redukcji tkanki tłuszczowej i poprawy masy ciała.

Dawkowanie: 3–6 gramów na dobę w podzielonych dawkach podczas posiłków.

Kwas linolowy

Informacja

Kwas linolowy, nienasycony kwas tłuszczowy z grupy Omega 6, nie podlega syntezie wewnątrzustrojowej, jest dostarczany w pokarmach pochodzenia roślinnego (m.in. w ziarnach słonecznika, sezamie, soi, orzechach laskowych, pestkach winogron itd) oraz w pokarmach pochodzenia zwierzęcego. Bierze udział w procesie biosyntezy kwasu arachidonowego niezbędnego do wytwarzania prostaglandyn. W normalnej diecie przy użyciu podanych powyżej składników pożywienia jest wystarczający i nie wymaga wspomagania suplementacją. Rzadko stosowany w suplementach diety, najczęściej połączony z EPA, DHA i ALA; jest składnikiem suplementów zawierających niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) często we połączeniu z witaminą E chroniącą kwasy tłuszczowe przed utlenianiem. Wskazane jest spożycie kwasu linolowego w odpowiedniej proporcji do kwasów z grupy Omega 3 (w przedziałach 1 : 1 do 1 : 5). Jako składnik błon komórkowych odpowiada za stan skóry, wypadanie włosów, gojenie się zadrapań i małych ran. Badania potwierdzają jego wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób serca. Preparaty dostępne na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie:  w dawkowaniu najważniejsze jest zachowanie proporcji między kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6,. Ilość przy zachowaniu proporcji nie odgrywa większego znaczenia

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>