Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł616,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Protein Choc Cookie-O Protein Choc Cookie-O

Body Attack Protein Choc Cookie-O to przepyszny czekoladowy krem o smaku ciasteczek Oreo. Rewelacyjnie urozmaici monotonną dietę każdego sportowca, ponieważ oprócz walorów smakowych, posiada także wyjątkowy skład – w jednej porcji (15 g) produktu znajduje się aż 22% wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego i tylko 0,3 g cukrów.

Krem zawiera wysokiej jakości koncentrat pełnowartościowego białka serwatkowego (aż 22%), który zawiera niezbędne do budowy oraz regeneracji tkanki mięśniowej aminokwasy.

Ponadto, zamiast szkodliwego cukru, w kremie użyto naturalnego słodzika – maltitolu, który występuje w niektórych roślinach, takich jak np. figi czy oliwki. Sprawia to, że krem jest również przyjazny dla zębów.

Odpowiednio dobrany skład kremu sprawia, że można cieszyć się jego smakiem bez wyrzutów sumienia. Idealnie nadaje się na śniadanie, np. jako smarowidło do pieczywa lub dodatek do omletów, naleśników, gofrów, czy też innych deserów. W umiarkowanych ilościach, można także wyjadać go prosto ze słoiczka…

Podsumowując, Body Attack Protein Choc Cookie-O to przepyszny, czekoladowo-ciasteczkowy krem. Przeznaczony jest nie tylko dla sportowców, ale także dla wszystkich tych, którzy dbają o to, by ich dieta była zbilansowana i zdrowa lub poszukują optymalnej alternatywy dla niezdrowych przekąsek.   

Idealnie sprawdzi się wśród osób będących na wysokobiałkowej oraz niskowęglowodanowej diecie oraz osób, które mają problem ze spożyciem wystarczająco dużej ilości białka. 

OutOfStock
Since 2005
Protein Choc Cookie-O Protein Choc Cookie-O 250g
Body Attack
25,00 zł

Protein Choc Cookie-O 250g

ilość: 250g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
25,00 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Krem czekoladowy o smaku Oreo
  • Idealny dodatek do śniadania lub deseru
  • Niska zawartość cukrów (tylko 0,3 g na porcję)
  • Źródło pełnowartościowego bialka serwatkowego
  • Atrakcyjne uzupełnienie monotonnej diety
  • Przepyszny smak i kremowa konsystencja
  • Przyjazny zębom

Body Attack Protein Choc Cookie-O to przepyszny czekoladowy krem o smaku ciasteczek Oreo. Rewelacyjnie urozmaici monotonną dietę każdego sportowca, ponieważ oprócz walorów smakowych, posiada także wyjątkowy skład – w jednej porcji (15 g) produktu znajduje się aż 22% wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego i tylko 0,3 g cukrów.

Krem zawiera wysokiej jakości koncentrat pełnowartościowego białka serwatkowego (aż 22%), który zawiera niezbędne do budowy oraz regeneracji tkanki mięśniowej aminokwasy.

Ponadto, zamiast szkodliwego cukru, w kremie użyto naturalnego słodzika – maltitolu, który występuje w niektórych roślinach, takich jak np. figi czy oliwki. Sprawia to, że krem jest również przyjazny dla zębów.

Odpowiednio dobrany skład kremu sprawia, że można cieszyć się jego smakiem bez wyrzutów sumienia. Idealnie nadaje się na śniadanie, np. jako smarowidło do pieczywa lub dodatek do omletów, naleśników, gofrów, czy też innych deserów. W umiarkowanych ilościach, można także wyjadać go prosto ze słoiczka…

Podsumowując, Body Attack Protein Choc Cookie-O to przepyszny, czekoladowo-ciasteczkowy krem. Przeznaczony jest nie tylko dla sportowców, ale także dla wszystkich tych, którzy dbają o to, by ich dieta była zbilansowana i zdrowa lub poszukują optymalnej alternatywy dla niezdrowych przekąsek.   

Idealnie sprawdzi się wśród osób będących na wysokobiałkowej oraz niskowęglowodanowej diecie oraz osób, które mają problem ze spożyciem wystarczająco dużej ilości białka. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 250 gPorcja jednorazowa: 15 gIlość porcji w opakowaniu: 16
w 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna2387 kj / 574 kcal*
Tłuszcze43g*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe11g*
Węglowodany28g*
w tym cukry8.3g*
Poliole7g*
Białko22g*
Sól0.58g*

Pozostałe składniki

Masa herbatnikowa (mąka pszenna, olej palmowy, odtłuszczone sproszkowane kakao, dwuwęglan sodu, dwuwęglan amonu), sól, sproszkowane białko serwatki, syrop glukozo-fruktozowy, emulgatory (lecytyna słonecznikowa, lecytyna sojowa), aromat, olej słonecznikowy, substancja słodząca (maltitol).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Seeking Health
279,00 zł

Preparat multiskładnikowy, rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej.

Kupuję
Trec
45,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Hi-tec
49,00 zł
(1)

BCAA wzbogacone o witaminy z grupy B. Wspiera utrzymanie anabolicznego środowiska oraz produkcję energii.

Kupuję
Pes
129,00 zł

Produkt aminokwasowy zapewniający lepszą wytrzymałość w trakcie treningu oraz błyskawiczną regenerację.

Kupuję
Platinum Labs
169,00 zł

Suplement zawierający aminokwasy BCAA i wyselekcjonowane EAA. Ułatwia regenerację po treningach.

Kupuję
Scitec
83,00 zł

BCAA wzbogacone dodatkowymi składnikami. Ma silne działanie anaboliczne i wspomaga regenerację mięśni.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

O otyłości mówi się coraz więcej. Sam miałem okazję postąpić parę tekstów dotyczących nadmiernej masy ciała. Problem eskaluje, ponad połowa naszego...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027