Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
100% Pure Allicin 100% Pure Allicin

Swanson Maximum-Strength 100% Pure Allicin to suplement diety zawierający naturalną allicynę - główny związek aktywny czosnku pospolitego (Allium sativum), w postaci bezzapachowych tabletek. Użyty do produkcji preparatu czosnek jest standaryzowany na zawartość allicyny. Zalecana porcja dostarcza 24 mg substancji.

Allicyna (tiosulfinian dialilu) to związek siarkowy występujący w czosnku pospolitym (Allium sativum). Allicyna powstaje z alliny pod wpływem enzymu allinazy wskutek rozerwania komórek czosnku (np. podczas zmiażdżenia lub krojenia ząbku czosnku). To właśnie allicyna jest odpowiedzialna za intensywny, charakterystyczny zapach czosnku. Allicyna, jak i powstające z niej siarczki, są substancjami aktywnymi biologicznie, wykazującymi wiele prozdrowotnych właściwości na organizm, w szczególności na układ sercowo-naczyniowy.

Z allicyny może powstawać w organizmie siarkowodór. Jest to gaz określany często mianem gazotransmitera, ze względu na jego duże znaczenie w organizmie. W organizmie siarkowodór naturalnie powstaje z aminokwasu L-cysteiny.  Poprzez interakcję z określonymi kanałami potasowymi działa rozkurczowo na mięśniówkę naczyń krwionośnych, wpływając na regulację ciśnienia tętniczego. Siarkowodór może także oddziaływać z innym gazotransmiterem - tlenkiem azotu.

Czosnek pospolity wykazuje udokumentowane właściwości przeciwmiażdżycowe. Chroni frakcję cholesterolu LDL (lipoproteiny o małej gęstości) przed oksydacją, czyli zjawiskiem, wskutek którego powstają toksyczne dla śródbłonka naczyń oxLDL, mające duże znaczenie w rozwoju miażdżycy tętnic. Przeprowadzono trwające 4 lata badanie, oceniające wpływ codziennego spożywania czosnku na rozwój miażdżycy. Zaobserwowano, że u osób jedzących czosnek znacznie zmalało ryzyko rozwoju choroby miażdżycowej.

Allicyna wykazuje działanie antyagregacyjne i przeciwzakrzepowe, co udowodniono w badaniach przeprowadzonych na zwierzętach i ludziach. Najprawdopodobniej jest to spowodowane hamowaniem produkcji tromboksanu, głównego związku odpowiedzialnego za agregację płytek krwi i skurcz naczyń krwionośnych. Uwalniany z allicyny siarkowodór hamuje agregację wywołaną niektórymi aktywatorami krzepnięcia m.in. kolagenem i trombiną. Działanie antyagregacyjne nierozerwalnie jest związane z profilaktyką miażdżycy.

Czosnek wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Właściwości hipolipemiczne czosnku zostały wielokrotnie wykazane w badaniach na ludziach. Przeprowadzono również metaanalizę niemal 30 badań, z której wynika, że spożycie czosnku znacząco wpływało na obniżenie podwyższonego poziomu trójglicerydów. Ponadto w badaniach na zwierzętach wykazano, że czosnek wpływał na zmniejszenie aktywności enzymów biorących udział w syntezie cholesterolu i kwasów tłuszczowych.

Allicyna i inne siarkowe związki aktywne czosnku wykazują działanie antyoksydacyjne. Związki powstałe wskutek przemian allicyny mogą hamować aktywność lipooksygenaz – enzymów uczestniczących w syntezie mediatorów stanu zapalnego. Wspomniany już siarkowodór hamuje działanie szkodliwego nadtlenoazotynu, który ma zdolność do indukcji peroksydacji lipidów, zmiany struktury wielu białek i zaburzania procesu transportu elektronów w mitochondriach. Według niektórych badaczy, aktywność siarkowodoru jest porównywalna do glutationu, jednego z największych antyoksydantów obecnych w organizmie.

Allicyna wykazuje szerokie spektrum działania przeciwbakteryjnego. Działanie to jest najprawdopodobniej uwarunkowane niszczeniem grup tiolowych białek bakteryjnych. Przeciwbakteryjne właściwości czosnku zostały wykazane w kilku niezależnych badaniach, w których wykazano bakteriostatyczne działanie względem wielu bakterii gram-dodatnich i gram-ujemnych, w tym m.in. Helicobacter pylori. Stwierdzono, że in vitro ekstrakt z czosnku niezawierający allicyny działał bakteriostatycznie na H.pylori, a ekstrakt zawierający allicynę – bakteriobójczo (!). Oprócz tego wyciągi z czosnku wykazują aktywność przeciwbakteryjną wobec wielu bakterii chorobotwórczych m.in. z rodzaju Bacillus, Escherichia, Salmonella i Streptococcus.

Podsumowują, Swanson Maximum-Strength 100% Pure Allicin to suplement diety wykazujący dobroczynny wpływ na układ sercowo-naczyniowy i wspomagający walkę organizmu z infekcjami bakteryjnymi. Produkt jest polecany jako wsparcie zdrowia naczyń krwionośnych, profilaktyka chorób układu krążenia m.in. miażdżycy, w stanach obniżonej odporności, w celu walki z wolnymi rodnikami oraz pomocniczo, po konsultacji z lekarzem w chorobach układu krążenia i podwyższonym poziomie cholesterolu.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
100% Pure Allicin 100% Pure Allicin 100 tab.
Swanson
99,00 zł

100% Pure Allicin 100 tab.

ilość: 100 tab.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
99,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 97,02 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Działanie przeciwmiażdżycowe i przeciwzakrzepowe
  • Wsparcie zdrowia układu sercowo-naczyniowego
  • Regulacja ciśnienia tętniczego krwi
  • Normalizacja profilu lipidowego
  • Zdrowie naczyń krwionośnych
  • Aktywność antyoksydacyjna
  • Właściwości antybiotyczne
  • Ochrona wątroby
  • Bez zapachu

Swanson Maximum-Strength 100% Pure Allicin to suplement diety zawierający naturalną allicynę - główny związek aktywny czosnku pospolitego (Allium sativum), w postaci bezzapachowych tabletek. Użyty do produkcji preparatu czosnek jest standaryzowany na zawartość allicyny. Zalecana porcja dostarcza 24 mg substancji.

Allicyna (tiosulfinian dialilu) to związek siarkowy występujący w czosnku pospolitym (Allium sativum). Allicyna powstaje z alliny pod wpływem enzymu allinazy wskutek rozerwania komórek czosnku (np. podczas zmiażdżenia lub krojenia ząbku czosnku). To właśnie allicyna jest odpowiedzialna za intensywny, charakterystyczny zapach czosnku. Allicyna, jak i powstające z niej siarczki, są substancjami aktywnymi biologicznie, wykazującymi wiele prozdrowotnych właściwości na organizm, w szczególności na układ sercowo-naczyniowy.

Z allicyny może powstawać w organizmie siarkowodór. Jest to gaz określany często mianem gazotransmitera, ze względu na jego duże znaczenie w organizmie. W organizmie siarkowodór naturalnie powstaje z aminokwasu L-cysteiny.  Poprzez interakcję z określonymi kanałami potasowymi działa rozkurczowo na mięśniówkę naczyń krwionośnych, wpływając na regulację ciśnienia tętniczego. Siarkowodór może także oddziaływać z innym gazotransmiterem - tlenkiem azotu.

Czosnek pospolity wykazuje udokumentowane właściwości przeciwmiażdżycowe. Chroni frakcję cholesterolu LDL (lipoproteiny o małej gęstości) przed oksydacją, czyli zjawiskiem, wskutek którego powstają toksyczne dla śródbłonka naczyń oxLDL, mające duże znaczenie w rozwoju miażdżycy tętnic. Przeprowadzono trwające 4 lata badanie, oceniające wpływ codziennego spożywania czosnku na rozwój miażdżycy. Zaobserwowano, że u osób jedzących czosnek znacznie zmalało ryzyko rozwoju choroby miażdżycowej.

Allicyna wykazuje działanie antyagregacyjne i przeciwzakrzepowe, co udowodniono w badaniach przeprowadzonych na zwierzętach i ludziach. Najprawdopodobniej jest to spowodowane hamowaniem produkcji tromboksanu, głównego związku odpowiedzialnego za agregację płytek krwi i skurcz naczyń krwionośnych. Uwalniany z allicyny siarkowodór hamuje agregację wywołaną niektórymi aktywatorami krzepnięcia m.in. kolagenem i trombiną. Działanie antyagregacyjne nierozerwalnie jest związane z profilaktyką miażdżycy.

Czosnek wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Właściwości hipolipemiczne czosnku zostały wielokrotnie wykazane w badaniach na ludziach. Przeprowadzono również metaanalizę niemal 30 badań, z której wynika, że spożycie czosnku znacząco wpływało na obniżenie podwyższonego poziomu trójglicerydów. Ponadto w badaniach na zwierzętach wykazano, że czosnek wpływał na zmniejszenie aktywności enzymów biorących udział w syntezie cholesterolu i kwasów tłuszczowych.

Allicyna i inne siarkowe związki aktywne czosnku wykazują działanie antyoksydacyjne. Związki powstałe wskutek przemian allicyny mogą hamować aktywność lipooksygenaz – enzymów uczestniczących w syntezie mediatorów stanu zapalnego. Wspomniany już siarkowodór hamuje działanie szkodliwego nadtlenoazotynu, który ma zdolność do indukcji peroksydacji lipidów, zmiany struktury wielu białek i zaburzania procesu transportu elektronów w mitochondriach. Według niektórych badaczy, aktywność siarkowodoru jest porównywalna do glutationu, jednego z największych antyoksydantów obecnych w organizmie.

Allicyna wykazuje szerokie spektrum działania przeciwbakteryjnego. Działanie to jest najprawdopodobniej uwarunkowane niszczeniem grup tiolowych białek bakteryjnych. Przeciwbakteryjne właściwości czosnku zostały wykazane w kilku niezależnych badaniach, w których wykazano bakteriostatyczne działanie względem wielu bakterii gram-dodatnich i gram-ujemnych, w tym m.in. Helicobacter pylori. Stwierdzono, że in vitro ekstrakt z czosnku niezawierający allicyny działał bakteriostatycznie na H.pylori, a ekstrakt zawierający allicynę – bakteriobójczo (!). Oprócz tego wyciągi z czosnku wykazują aktywność przeciwbakteryjną wobec wielu bakterii chorobotwórczych m.in. z rodzaju Bacillus, Escherichia, Salmonella i Streptococcus.

Podsumowują, Swanson Maximum-Strength 100% Pure Allicin to suplement diety wykazujący dobroczynny wpływ na układ sercowo-naczyniowy i wspomagający walkę organizmu z infekcjami bakteryjnymi. Produkt jest polecany jako wsparcie zdrowia naczyń krwionośnych, profilaktyka chorób układu krążenia m.in. miażdżycy, w stanach obniżonej odporności, w celu walki z wolnymi rodnikami oraz pomocniczo, po konsultacji z lekarzem w chorobach układu krążenia i podwyższonym poziomie cholesterolu.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 100 tabletekPorcja jednorazowa: 1 tabletkaIlość porcji w opakowaniu: 100
w porcji (1 tabletka)zawartość%ZDS
Allicyna (bezzapachowy wyciąg z czosnku pospolitego (Allium sativum), standaryzowany na zawartość 1% allicyny).12 mg*

Pozostałe składniki

Celuloza mikrokrystaliczna, kwas stearynowy, kroskarmeloza sodowa, palmitynian wapnia, otoczka tabletki z olejkiem miętowym. 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
16,00 zł

Kompleks witamin z grupy B. Zwiększa energię, ułatwia koncentrację i wspomaga metabolizm.

Kupuję
Now Foods
49,00 zł

Kompleks składników o wysokim potencjale antyoksydacyjnym. Wspiera funkcje układu kostno-stawowego.

Kupuję
Now Foods
29,00 zł

Kapsułki zawierające witaminę D. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

Kupuję
Apollo's Hegemony
59,00 zł

Naturalna witamina D3 w wysokiej dawce - 10 000 IU.

Kupuję
Swanson
29,00 zł

Usprawnia metabolizm tłuszczów i białek, ogranicza łaknienie na węglowodany.

Kupuję
Aliness
80,00 zł

Witamina D3 w postaci cholekalcyferolu z lanoliny. Wzmacnia kości oraz wspiera układ nerwowy i krążenia.

Kupuję

Allicyna

Informacja

Allicyna (tiosulfinian dialilu) to związek chiralny, który zawiera atom siarki. Powstaje w czosnku pospolitym (Allium sativum), odpowiada za jego charakterystyczny, ostry zapach i właściwości antybiotyczne. Prekursorem allicyny jest obecna z czosnku alliina. Proces powstawania allicyny przebiega z udziałem enzymu allinazy, który uaktywnia się po uszkodzeniu ścian komórkowych czosnku (na przykład poprzez zmiażdżenie ząbków).

Allicyna wykazuje silne właściwości przeciwdrobnoustrojowe. Niszczy szkodliwe bakterie Gram-dodatnie i Gram-ujemne, tlenowe i beztlenowe, ze skutecznością porównywalną do działania antybiotyków o szerokim spektrum. Ponadto zwalcza wirusy, grzyby oraz pasożyty. Allicyna ma korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Dzięki ograniczaniu produkcji tromboksanu zapobiega nadmiernej agregacji płytek i chroni przed powstawaniem skrzepów. Może również obniżać poziom cholesterolu i zmniejsza oksydację frakcji LDL. 

Preparaty z allicyną są cenionym elementem ogólnej profilaktyki zdrowotnej. Poleca się je w celu poprawy odporności, mogą być stosowane również w ramach prewencji chorób serca i układu krążenia.

 

Bezzapachowy wyciąg z czosnku

Informacja

Czosnek (Allium sativum) jest najostrzejszą ze wszystkich przypraw cebulowych. Działa silnie bakteriobójczo, przeciwgrzybicznie, pobudza trawienie i przemianę materii, wpływa pozytywnie na profil lipidowy, oraz zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia (zawałów), wzmacnia odporność organizmu. Ze względu na intensywny zapach w suplementacji prozdrowotnej stosowany jest bezzapachowy wyciąg z czosnku w mieszankach ziołowych lub w postaci monopreparatu.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027