Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Cran Clearance Cran Clearance

Cran Clearance, to silny suplement diety zawierający ekstrakt z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon) oraz witaminę C (kwas askorbinowy). Jego szczególnym zadaniem jest dbanie o zdrowie układu moczowego i wsparcie organizmu w walce z infekcjami tego systemu. Jest to również preparat o silnym potencjale antyoksydacyjnym.

Owoce żurawiny są od lat znanym i cenionym w medycynie surowcem, zawierającym bogactwo wartościowych dla zdrowia człowieka substancji. Swoje działanie zawdzięcza ogromnym ilościom trzech klas flawonoidów: antocyjanów, flawonoli oraz flawan – 3 – oli. Dzięki nim możliwe jest jej szczególne działanie, zapobiegające różnorakim infekcjom oraz wysoki potencjał antyoksydacyjny, chroniący organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Witamina C jest związkiem bardzo chętnie stosowanym w postaci suplementów diety, jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę z jej wszystkich prozdrowotnych właściwości. Po pierwsze zaliczana jest do najsilniejszych egzogennych przeciwutleniaczy. Jest także niezbędnym składnikiem wielu reakcji enzymatycznych organizmu, chociażby zaangażowanych w syntezę kolagenu oraz warunkuje prawidłową pracę układu immunologicznego. Istnieją również doniesienia naukowe o działaniu ochronnym kwasu askorbinowego w odniesieniu do występowania wielu typów nowotworów.

Ochrona w infekcjach układu moczowego
Infekcje dróg moczowy zaliczane są do najczęściej występujących zakażeń ludzkiego organizmu. Za ich rozwój w największym stopniu odpowiadają bakterie z gatunku Escherichia coli. Rozwój zakażenia rozpoczyna się, gdy komórki bakteryjne przyłączają się do komórek budujących ściany układu moczowego, co inicjuje stan zapalny i doprowadza do wszystkich niekorzystnych konsekwencji.

W takich przypadkach, ekstrakty z owoców żurawiny, znalazły największe zastosowanie kliniczne. Również mechanizm działania został dość dokładnie opisany. Najprawdopodobniej, związki zawarte w żurawinie, wykazują zdolność do blokowania przyłączania się bakterii do komórek budujących ściany pęcherza moczowego, co uniemożliwia rozwój stanu zapalnego.

Mechanizm tego działania może być dwukierunkowy. Z jednej strony, te substancje mogą „przejmować” receptory w błonach komórkowych układu moczowego, dzięki czemu bakterie nie mogą się do nich przyłączać. Z drugiej strony, mogą wpływać bezpośrednio na bakterie, osłabiając ich zdolności adhezyjne – umiejętność do przylegania do różnych powierzchni.

Walka ze stresem oksydacyjnym
Wolne rodniki powstają naturalnie w ludzkim organizmie jako konsekwencja wielu przemian metabolicznych. W prawidłowych warunkach są one natychmiast neutralizowane zarówno przez antyoksydanty pochodzące z zewnątrz (na przykład z żywności), jak również przez wewnętrzne mechanizmy obrony. Sytuacja, w której produkcja wolnych rodników przewyższa możliwości ich unieszkodliwiania, nazywana jest stresem oksydacyjnym.

Według wielu naukowców, stan taki jest jednym z podstawowych czynników rozwoju chorób cywilizacyjnych, w tym miażdżycy czy nowotworów. Gromadzenie się wolnych rodników i ich właściwości uszkadzające różne struktury organizmu leży również u podstaw teorii starzenia się. Ochrona przed stresem oksydacyjnym jawi się zatem jako niezwykle zasadna i pożądana.

Jednym z najsilniejszych znanych przeciwutleniaczy jest kwas askorbinowy. W wielu publikacjach naukowych udowodniono, iż wykazuje ona zdolności do ochrony lipidów przed utlenieniem, co leży u podstaw rozwoju miażdżycy i wielu chorób sercowo – naczyniowych.

Również ekstrakty z żurawiny okazują się pomocne w tej materii. Wiele substancji fenolowych, zawartych w jej owocu, wykazuje właściwości antyoksydacyjne. W badaniach naukowych wielokrotnie potwierdzano wpływ stosowania soku żurawinowego na spadek stężenia czynników ryzyka rozwoju miażdżycy we krwi, głównie utlenionej formy cholesterolu LDL.

Przeciwdziałanie chorobom nowotworowym
Wiele rodzajów wolnych rodników ma również zdolność do uszkadzania struktur DNA. Może to powodować mutacje, które są podstawowym czynnikiem w rozwoju nowotworów. Zarówno w przypadku ekstraktów z żurawiny, jak i witaminy C, wykazano pewne korelacje pomiędzy ich przyjmowaniem a ryzykiem występowania tych poważnych chorób.

Większość badań naukowych, dotyczących wpływu kwasu askorbinowego na występowanie nowotworów, wykazała, że wysokie spożycie tej witaminy korelowało z rzadszym występowaniem tych chorób. Szczególne znaczenie zauważono w przypadku raka piersi, prostaty, płuc, okrężnicy oraz odbytu.

Fitozwiązki zawarte w ekstraktach z żurawiny również mogą być skuteczne w przeciwdziałaniu chorobie nowotworowej. Ich działanie prewencyjne może odnosić się zarówno do aktywności antyoksydacyjnej, jak również stymulowania enzymatycznego rozkładu różnych innych związków o działaniu kancerogennym. Istnieją także doniesienia, iż mogą one uwrażliwiać komórki nowotworowe na działanie konwencjonalnych sposobów leczenia (chemioterapii).

Walka z innymi infekcjami
Zarówno witamina C jak i związki z owoców żurawiny mogą wspierać organizm w walce z zakażeniami górnych dróg oddechowych. Działanie kwasu askorbinowego ma znaczenie również w przypadku prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego. Może on stymulować aktywność zarówno limfocytów typu T i B, komórek NK (ang. Natural Killers) oraz makrofagów. Wszystko to może w znaczący sposób wpływać na podniesienie odporności organizmu.

Zakażenia błony śluzowej żołądka bakterią Helicobacter pylori są w naszym społeczeństwie bardzo częste. W wielu pracach wykazano, iż flawonoidy żurawiny również w tym przypadku wykazują zdolność do hamowania przyczepiania się tej bakterii do ścian żołądka, co zmniejsza możliwość zakażenia. Istnieją również doniesienia, że analogiczny mechanizm występuje w przypadku kolonizacji płytek nazębnych przez bakterie, co może doprowadzić do rozwoju próchnicy zębów.

Podsumowując, Cran Clearance® to suplement diety zawierający ogromną ilość flawonoidów żurawinowych oraz kwas askorbinowy o wielokierunkowych funkcjach prozdrowotnych. Jego głównym zastosowaniem jest dbanie o zdrowie dróg moczowych oraz przeciwdziałanie ich zakażeniom. Dzięki wysokiemu potencjałowi antyoksydacyjnemu, preparat może być także skuteczny w walce ze stresem oksydacyjnym, a co za tym idzie, rozwojem wielu chorób cywilizacyjnych. 

Magazyn UK
Since 2005
Dodaj do koszyka
Cran Clearance Cran Clearance 100 kaps.
Jarrow Formulas
50,00 zł

Cran Clearance 100 kaps.

Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Krótki termin ważności:

2019-05-31
Stara cena: 75,00 zł
50,00 zł
1 szt.

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Naturalne flawonoidy z owoców żurawiny
  • Wysoka dawka roślinnych antyoksydantów
  • Przeciwdziałanie infekcjom bakteryjnym
  • Dbanie o zdrowie układu moczowego
  • Wsparcie układu immunologicznego
  • Walka ze stresem oksydacyjnym
  • Przeciwdziałanie nowotworom
  • Ochrona DNA

Cran Clearance, to silny suplement diety zawierający ekstrakt z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon) oraz witaminę C (kwas askorbinowy). Jego szczególnym zadaniem jest dbanie o zdrowie układu moczowego i wsparcie organizmu w walce z infekcjami tego systemu. Jest to również preparat o silnym potencjale antyoksydacyjnym.

Owoce żurawiny są od lat znanym i cenionym w medycynie surowcem, zawierającym bogactwo wartościowych dla zdrowia człowieka substancji. Swoje działanie zawdzięcza ogromnym ilościom trzech klas flawonoidów: antocyjanów, flawonoli oraz flawan – 3 – oli. Dzięki nim możliwe jest jej szczególne działanie, zapobiegające różnorakim infekcjom oraz wysoki potencjał antyoksydacyjny, chroniący organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Witamina C jest związkiem bardzo chętnie stosowanym w postaci suplementów diety, jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę z jej wszystkich prozdrowotnych właściwości. Po pierwsze zaliczana jest do najsilniejszych egzogennych przeciwutleniaczy. Jest także niezbędnym składnikiem wielu reakcji enzymatycznych organizmu, chociażby zaangażowanych w syntezę kolagenu oraz warunkuje prawidłową pracę układu immunologicznego. Istnieją również doniesienia naukowe o działaniu ochronnym kwasu askorbinowego w odniesieniu do występowania wielu typów nowotworów.

Ochrona w infekcjach układu moczowego
Infekcje dróg moczowy zaliczane są do najczęściej występujących zakażeń ludzkiego organizmu. Za ich rozwój w największym stopniu odpowiadają bakterie z gatunku Escherichia coli. Rozwój zakażenia rozpoczyna się, gdy komórki bakteryjne przyłączają się do komórek budujących ściany układu moczowego, co inicjuje stan zapalny i doprowadza do wszystkich niekorzystnych konsekwencji.

W takich przypadkach, ekstrakty z owoców żurawiny, znalazły największe zastosowanie kliniczne. Również mechanizm działania został dość dokładnie opisany. Najprawdopodobniej, związki zawarte w żurawinie, wykazują zdolność do blokowania przyłączania się bakterii do komórek budujących ściany pęcherza moczowego, co uniemożliwia rozwój stanu zapalnego.

Mechanizm tego działania może być dwukierunkowy. Z jednej strony, te substancje mogą „przejmować” receptory w błonach komórkowych układu moczowego, dzięki czemu bakterie nie mogą się do nich przyłączać. Z drugiej strony, mogą wpływać bezpośrednio na bakterie, osłabiając ich zdolności adhezyjne – umiejętność do przylegania do różnych powierzchni.

Walka ze stresem oksydacyjnym
Wolne rodniki powstają naturalnie w ludzkim organizmie jako konsekwencja wielu przemian metabolicznych. W prawidłowych warunkach są one natychmiast neutralizowane zarówno przez antyoksydanty pochodzące z zewnątrz (na przykład z żywności), jak również przez wewnętrzne mechanizmy obrony. Sytuacja, w której produkcja wolnych rodników przewyższa możliwości ich unieszkodliwiania, nazywana jest stresem oksydacyjnym.

Według wielu naukowców, stan taki jest jednym z podstawowych czynników rozwoju chorób cywilizacyjnych, w tym miażdżycy czy nowotworów. Gromadzenie się wolnych rodników i ich właściwości uszkadzające różne struktury organizmu leży również u podstaw teorii starzenia się. Ochrona przed stresem oksydacyjnym jawi się zatem jako niezwykle zasadna i pożądana.

Jednym z najsilniejszych znanych przeciwutleniaczy jest kwas askorbinowy. W wielu publikacjach naukowych udowodniono, iż wykazuje ona zdolności do ochrony lipidów przed utlenieniem, co leży u podstaw rozwoju miażdżycy i wielu chorób sercowo – naczyniowych.

Również ekstrakty z żurawiny okazują się pomocne w tej materii. Wiele substancji fenolowych, zawartych w jej owocu, wykazuje właściwości antyoksydacyjne. W badaniach naukowych wielokrotnie potwierdzano wpływ stosowania soku żurawinowego na spadek stężenia czynników ryzyka rozwoju miażdżycy we krwi, głównie utlenionej formy cholesterolu LDL.

Przeciwdziałanie chorobom nowotworowym
Wiele rodzajów wolnych rodników ma również zdolność do uszkadzania struktur DNA. Może to powodować mutacje, które są podstawowym czynnikiem w rozwoju nowotworów. Zarówno w przypadku ekstraktów z żurawiny, jak i witaminy C, wykazano pewne korelacje pomiędzy ich przyjmowaniem a ryzykiem występowania tych poważnych chorób.

Większość badań naukowych, dotyczących wpływu kwasu askorbinowego na występowanie nowotworów, wykazała, że wysokie spożycie tej witaminy korelowało z rzadszym występowaniem tych chorób. Szczególne znaczenie zauważono w przypadku raka piersi, prostaty, płuc, okrężnicy oraz odbytu.

Fitozwiązki zawarte w ekstraktach z żurawiny również mogą być skuteczne w przeciwdziałaniu chorobie nowotworowej. Ich działanie prewencyjne może odnosić się zarówno do aktywności antyoksydacyjnej, jak również stymulowania enzymatycznego rozkładu różnych innych związków o działaniu kancerogennym. Istnieją także doniesienia, iż mogą one uwrażliwiać komórki nowotworowe na działanie konwencjonalnych sposobów leczenia (chemioterapii).

Walka z innymi infekcjami
Zarówno witamina C jak i związki z owoców żurawiny mogą wspierać organizm w walce z zakażeniami górnych dróg oddechowych. Działanie kwasu askorbinowego ma znaczenie również w przypadku prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego. Może on stymulować aktywność zarówno limfocytów typu T i B, komórek NK (ang. Natural Killers) oraz makrofagów. Wszystko to może w znaczący sposób wpływać na podniesienie odporności organizmu.

Zakażenia błony śluzowej żołądka bakterią Helicobacter pylori są w naszym społeczeństwie bardzo częste. W wielu pracach wykazano, iż flawonoidy żurawiny również w tym przypadku wykazują zdolność do hamowania przyczepiania się tej bakterii do ścian żołądka, co zmniejsza możliwość zakażenia. Istnieją również doniesienia, że analogiczny mechanizm występuje w przypadku kolonizacji płytek nazębnych przez bakterie, co może doprowadzić do rozwoju próchnicy zębów.

Podsumowując, Cran Clearance® to suplement diety zawierający ogromną ilość flawonoidów żurawinowych oraz kwas askorbinowy o wielokierunkowych funkcjach prozdrowotnych. Jego głównym zastosowaniem jest dbanie o zdrowie dróg moczowych oraz przeciwdziałanie ich zakażeniom. Dzięki wysokiemu potencjałowi antyoksydacyjnemu, preparat może być także skuteczny w walce ze stresem oksydacyjnym, a co za tym idzie, rozwojem wielu chorób cywilizacyjnych. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 50
w 2 kapsułkachzawartość%ZDS
Witamina C60 mg*
Koncentrat 25:1 owoców żurawiny (Vaccinium macrocarpon1300 mg*

Pozostałe składniki

Wodorotlenek Magnezu, Fosforan Wapnia, Celuloza, Ditlenek Krzemu i Stearynian Magnezu (Źródło Roślinne), Żelatyna (Kapsułka)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Source Naturals
33,00 zł

Źródło selenu pozyskane z drożdży selenowych. Zapewnia ogólne wzmocnienie zdrowia i odporności organizmu.

Kupuję
Seeking Health
239,00 zł
(4)

Formuła dostosowana do każdego etapu ciąży - od planowania, poprzez ciążę aż do karmienia piersią.

Kupuję
Life Extension
139,00 zł

Unikalny kompleks wspierający pracę układu krążenia i stabilizujący ciśnienie krwi.

Kupuję
Carlson Labs
85,00 zł

Omega-3 ze świeżego, certyfikowanego oleju z ryb norweskich. Wspomaga pracę serca, oczu i stawów.

Kupuję
Douglas
129,00 zł

Kompleks witamin z grupy B wzbogacony o tzw. Czynnik Castle’a. Zmniejsza uczucia zmęczenia.

Kupuję
Now Foods
89,00 zł

Witamina C jest bardzo ważną witaminą dla człowieka, a preparat AlphaSorb-C jest jej najlepszym źródłem.

Kupuję

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Żurawina

Informacja

Żurawina (Oxycoccus) - posiada owoce będące źródłem wielu witamin (m.in. C, E, B1­, B2) oraz substancji aktywnych (np.flawonoidy,  kwasy cytrynowy i chinowy, proantycyjanidyny). Stosowanie preparatów zawierających żurawinę przeciwdziała zapaleniom dróg moczowych, powoduje zakwaszenie moczu oraz utrudnia rozwój bakterii na ściankach pęcherza moczowego (tj. adhezji). Korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego – poprawia krążenie i reguluje poziom cholesterolu (zwłaszcza LDL – złego), zmniejsza ryzyko zawału serca; jest silnym przeciwutleniaczem, wspomagającym usunięcie z organizmu toksyn. Stosowanie preparatów żurawiny, powoduje poprawę przemiany materii. Ze względu na swe walory stosowana również (w postaci dżemów lub owoców) jako dodatek do mięs (szczególnie drobiu). Preparaty, przetwory zawierające żurawinę zapewniają komfort pracy układu moczowego i krążenia człowieka.

Ostatnio na blogu

4 zalety diet roślinnych dla sportowców wytrzymałościowych

4 zalety diet roślinnych dla sportowców wytrzymałościowych

Nie jest tajemnicą, że regularne ćwiczenia są niezbędne dla utrzymania dobrego zdrowia. Zwłaszcza w podeszłym wieku.  Stałe aktywności fizyczne w...

czytaj więcej
Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Na przestrzeni ostatnich lat wiele uwagi poświęca się rybom, ich spożyciu i tłuszczom w nich zawartych. Zalecenia mówią o spożyciu dwóch porcji ryb w...

czytaj więcej
Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL jest składnikiem, z którego powstaje kwas żołądkowy – niezbędny do prawidłowego przebiegu procesu trawienia, zwłaszcza białek [1]....

czytaj więcej
„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027