Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Golden Sweetz Golden Sweetz

Golden Bow Solutions Golden Sweetz: Czekolada Ciemna to jedyny w swoim rodzaju przysmak zawierający aż 72% kakao oraz dodatek kawy Angel's Touch, która jest źródłem pobudzającej kofeiny. Czekoladę tą można jeść bez wyrzutów sumienia, gdyż nie zawiera cukru, a dodatkowo zapewnia korzystny wpływ na organizm dzięki dużej ilości kakao i kofeiny.

Wysokiej jakości pyszna czekolada z dużą zawartością kakao
Czekolada tej marki to połączenie przyjemności z prozdrowotnym działaniem kakao. Znajduje się go aż 72%, dzięki czemu produkt ten wyróżnia się spośród innych czekolad na rynku. Kakao w takiej ilości gwarantuje niezwykle czekoladowy, aksamitny smak, którym można rozkoszować się jeszcze długo po spożyciu ostatniej kostki. Czekolada nie zawiera jednak ani grama niezdrowego cukru, który podnosi poziom glikemii, niekorzystnie wpływając na nasz organizm. Może być zatem z powodzeniem stosowana przez sportowców i osoby na diecie.

Kakao dostarcza dużej ilości flawonoidów, procyjanidyn i epikatechin. Mają one działanie antyoksydacyjne oraz pozytywne dla zdrowia, głównie w aspekcie układu sercowo-naczyniowy. Zapobiegają m. in. powstawaniu miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. Ponadto, dzięki właściwościom przeciwutleniającym, chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników tlenowych, które przyczyniają się do peroksydacji lipidów i uszkodzeń błon komórkowych, a także białek i DNA. Przyspiesza to obumieranie komórek, a tym samym starzenie się organizmu.         

Przyjemne pobudzenie o poranku
Wysoka zawartość kofeiny w tym produkcie sprawia, że możemy go spożywać zamiast picia kawy. Jest to szczególnie istotne dla osób zabieganych lub nie lubiących jej smaku. Nawet 3 kostki tej czekolady dostarczają tyle samo kofeiny co filiżanka espresso. Kofeiny dostarcza dodatek kawy Angel's Touch – jest ona zatem całkowicie naturalnego pochodzenia.

Kofeina to związek z grupy metyloksantyn, który wpływa na ośrodkowy układ nerwowy, usprawniając jego działanie. Sprzyja efektywniejszemu uczeniu się, podnosi koncentrację, a także odsuwa uczucie zmęczenia zarówno fizycznego jak i psychicznego. Czekolada ta z pewnością przypadnie do gustu osobom pracującym umysłowo. Można ją spożywać na przykład w krótkiej przerwie od pracy lub rano, gdy w pośpiechu nie zdążymy napić się kawy, a także przed ważnym wystąpieniem czy spotkaniem.

Podsumowując, Golden Bow Solutions Golden Sweetz: Czekolada Ciemna to idealne rozwiązanie dla miłośników czekolady poszukujących zdrowej alternatywy dla tradycyjnych czekolad, gdyż nie zawiera ani grama cukru. Produkt ten zapewnia nie tylko wyjątkowe doznania smakowe, lecz gwarantuje pobudzenie porównywalne z tym, które odczuwamy po wypiciu filiżanki espresso.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Golden Sweetz Golden Sweetz Czekolada Ciemna 50g
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Golden Sweetz Czekolada Ciemna 50g

Inne formy

Czekolada Ciemna 50g
15,00 zł
Czekolada Mleczna 50g
15,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wystarczą 3 kostki, aby poczuć się jak po wypiciu filiżanki espresso
  • Aż 264mg kofeiny naturalnego pochodzenia w jednej tabliczce
  • Wyjątkowy, aksamitny smak prawdziwej czekolady
  • Podnosi koncentrację i poprawia bystrość umysłu
  • Zdrowa alternatywa dla tradycyjnych czekolad
  • Wykazuje pozytywny wpływ na zdrowie
  • Z powodzeniem zastąpi kawę o poranku
  • Idealna dla sportowców i osób na diecie
  • Nie zawiera ani grama cukru
  • Zawiera 72% kakao

Golden Bow Solutions Golden Sweetz: Czekolada Ciemna to jedyny w swoim rodzaju przysmak zawierający aż 72% kakao oraz dodatek kawy Angel's Touch, która jest źródłem pobudzającej kofeiny. Czekoladę tą można jeść bez wyrzutów sumienia, gdyż nie zawiera cukru, a dodatkowo zapewnia korzystny wpływ na organizm dzięki dużej ilości kakao i kofeiny.

Wysokiej jakości pyszna czekolada z dużą zawartością kakao
Czekolada tej marki to połączenie przyjemności z prozdrowotnym działaniem kakao. Znajduje się go aż 72%, dzięki czemu produkt ten wyróżnia się spośród innych czekolad na rynku. Kakao w takiej ilości gwarantuje niezwykle czekoladowy, aksamitny smak, którym można rozkoszować się jeszcze długo po spożyciu ostatniej kostki. Czekolada nie zawiera jednak ani grama niezdrowego cukru, który podnosi poziom glikemii, niekorzystnie wpływając na nasz organizm. Może być zatem z powodzeniem stosowana przez sportowców i osoby na diecie.

Kakao dostarcza dużej ilości flawonoidów, procyjanidyn i epikatechin. Mają one działanie antyoksydacyjne oraz pozytywne dla zdrowia, głównie w aspekcie układu sercowo-naczyniowy. Zapobiegają m. in. powstawaniu miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. Ponadto, dzięki właściwościom przeciwutleniającym, chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników tlenowych, które przyczyniają się do peroksydacji lipidów i uszkodzeń błon komórkowych, a także białek i DNA. Przyspiesza to obumieranie komórek, a tym samym starzenie się organizmu.         

Przyjemne pobudzenie o poranku
Wysoka zawartość kofeiny w tym produkcie sprawia, że możemy go spożywać zamiast picia kawy. Jest to szczególnie istotne dla osób zabieganych lub nie lubiących jej smaku. Nawet 3 kostki tej czekolady dostarczają tyle samo kofeiny co filiżanka espresso. Kofeiny dostarcza dodatek kawy Angel's Touch – jest ona zatem całkowicie naturalnego pochodzenia.

Kofeina to związek z grupy metyloksantyn, który wpływa na ośrodkowy układ nerwowy, usprawniając jego działanie. Sprzyja efektywniejszemu uczeniu się, podnosi koncentrację, a także odsuwa uczucie zmęczenia zarówno fizycznego jak i psychicznego. Czekolada ta z pewnością przypadnie do gustu osobom pracującym umysłowo. Można ją spożywać na przykład w krótkiej przerwie od pracy lub rano, gdy w pośpiechu nie zdążymy napić się kawy, a także przed ważnym wystąpieniem czy spotkaniem.

Podsumowując, Golden Bow Solutions Golden Sweetz: Czekolada Ciemna to idealne rozwiązanie dla miłośników czekolady poszukujących zdrowej alternatywy dla tradycyjnych czekolad, gdyż nie zawiera ani grama cukru. Produkt ten zapewnia nie tylko wyjątkowe doznania smakowe, lecz gwarantuje pobudzenie porównywalne z tym, które odczuwamy po wypiciu filiżanki espresso.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 g
w 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna2244,1kJ/ 536kcal**
Tłuszcze39,2g**
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe26,2g**
Węglowodany40,9g**
- w tym cukry proste0g**
Białko9,8g**
Błonnik 3,2g**
Sól0g**
Kofeina528 mg**

Pozostałe składniki

Prażone ziarno kakao, ksylitol, kawa rozpuszczalna, aromat, masa kakaowa min. 72%.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
49,00 zł

Łatwo przyswajalna odżywka wegańska na bazie białek pozyskanych z ryżu oraz grochu.

Kupuję
Olympus Labs
149,00 zł

Mieszanka WPC i kazeiny micelarnej z dodatkiem formuły wspomagającej trawienie oraz nasilającej anabolizm.

Kupuję
Olimp
75,00 zł

Odżywka białkowa zawierająca 3 rodzaje białka pochodzenia roślinnego. Idealna dla wegan i wegetarian.

Kupuję
Mr.big
45,00 zł
(2)

Koncentrat izotoniczny z dodatkiem substancji energetycznych, witamin i minerałów. Zwiększa wytrzymałość.

Kupuję
Source Naturals
129,00 zł

Odżywka proteinowa na bazie protein z grochu i ryżu. Wolna od najpopularniejszych alergenów i GMO.

Kupuję
Nutrend
30,00 zł
(1)

Napój izotoniczny z tauryną, l-karnityną i glicyną. Dodaje energii i dostarcza składników mineralnych.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

Ostatnio na blogu

Czy stosowanie mentolu może poprawić wydolność podczas wysiłku w wysokiej temperaturze?

Czy stosowanie mentolu może poprawić wydolność podczas wysiłku w wysokiej temperaturze?

Niewątpliwie, rola mózgu w regulacji wydolności wysiłkowej zyskała coraz większą uwagę naukowców w ciągu ostatniej dekady [1]. Wykazano dotychczas, że...

czytaj więcej
Terminarz Gal MMA 2020

Terminarz Gal MMA 2020

Witajcie drodzy fani Mieszanych Sztuk Walki. Jest czerwiec 2019, a ja już muszę stworzyć terminarz gal na 2020 rok. Wszystko dzięki organizacji FSC –...

czytaj więcej
Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Być może nie jesteś fanem brokuła i jego specyficznego smaku, ale nie można mu odmówić pewnych własności, jakie posiadanie w kontekście wpływu na...

czytaj więcej
plecy z dobrym znajomym :)

plecy z dobrym znajomym :)

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

W poprzednich dwóch artykułach wyjaśniliśmy sobie: – na czym polega właściwie zbilansowane żywienie w ciąży oraz czego warto w diecie prenatalnej...

czytaj więcej
Mocno czekoladowe brownie z batata

Mocno czekoladowe brownie z batata

Witajcie, dziś przygotowałem dla Was przepis na pyszne brownie. Kluczowym składnikiem jest batat – produkt posiadający wielu zwolenników oraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027