Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
YamBam YamBam

Body Attack YamBam  to kultowy baton proteinowy. Cechuje się dużą zawartością białka (aż 33%) i małym udziałem cukru (jedynie 5%). Będzie świetnym wyborem na przekąskę dla osób dbających o linię.

Nieziemsko pyszny
Batony YamBam błyskawicznie zdominowały rynek żywności funkcjonalnej i podbiły serca konsumentów. Inne batony proteinowe nie mogą się z nimi równać, gdyż zwykle mają gumowatą, lepką i zapychającą konsystencję oraz mdlący smak. Tymczasem batony YamBam w smaku i konsystencji do złudzenia przypominają popularne, marketowe słodycze. Oblane gęstą, kruchą czekoladą, wypełnione słodkim wnętrzem, są po prostu obłędnie pyszne. Pomimo że wyglądają i smakują jak zwykłe słodycze, to w dalszym ciągu pozostają dużo bezpieczniejszym dla zdrowia i figury odpowiednikiem tradycyjnych łakoci.

Kompaktowy i ekonomiczny
Baton YamBam waży niewiele, dokładnie tyle, ile potrzeba, żeby zaspokoić niewielki głód albo apetyt na coś słodkiego, bez wyrzutów sumienia albo szkody dla starannie wypracowanej sylwetki. Powstał w odpowiedzi na potrzeby świadomych konsumentów, którzy wiedzą, że nawet zdrowe odpowiedniki słodyczy, w dalszym ciągu pozostają słodyczami i należy zachować umiar w ich spożywaniu.

Niewielki batonik łatwo zmieści się w kieszeni, można go zabrać ze sobą na wycieczkę, do szkoły czy pracy. W awaryjnych sytuacjach zastąpi posiłek albo zaspokoi chęć na coś słodkiego. Idealnie sprawdzi się również w roli przekąski okołotreningowej. Taka ilość pokarmu przyjęta nawet bezpośrednio przed wysiłkiem fizycznym nie spowoduje dyskomfortu trawiennego, a na pewno zaspokoi głód i doda potrzebnej do ćwiczeń energii.

Wysokobiałkowy i niskocukrowy     
Obłędnie smaczny batonik, mimo że przypomina zwyczajne łakocie, jest niezwykle wartościową i odżywczą przekąską. Zawiera dużą ilość białka pochodzącego z serwatki i białek sojowych, które charakteryzują się znakomitym aminogramem.

Zastosowane słodziki są uznawane za jedne z najbezpieczniejszych dla zdrowia. Producent zrezygnował z budzącego coraz większe kontrowersje aspartamu i postawił na popularną sukralozę oraz sprawdzony maltitol. Oprócz tego w składzie batonika znajdziemy prawdziwe, gęste odżywczo, masło kakaowe i orzechy ziemne.

Przy takim rozkładzie makroskładników i niewielkim rozmiarze batonika bardzo łatwo jest zbilansować go z dietą. Docenią to zwłaszcza sportowcy, którzy wyjątkowo rygorystycznie pilnują rozkładu makroskładników i często narzekają, że popularne, pełnowymiarowe batony proteinowe są dla nich zbyt duże i by wpleść je we własny jadłospis i tak muszą dzielić je na porcje.

Podsumowując, Body Attack YamBam to prawdziwa gratka dla fanów legendarnych batonów. Mała porcja idealnie nadaje się na przekąskę, dostarcza niewiele kalorii, a jednocześnie skutecznie zaspokaja ochotę na słodycze i zabija głód.

Brak na magazynie
5 1
5

Jedyny który smakuje jak słodycze, dzięki nim przeżywam redukcje :-)
masło-karmel i czeko-karmel najlepsze :-)
Since 2005
Dodaj do koszyka
YamBam YamBam 80g
Body Attack
9,90 zł

YamBam

5 na podstawie 1 opinii

Wszystkie gramatury

80g
9,90 zł
40g
5,90 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

9,90 zł
1 szt.
Dużo osób kupuje ten produkt

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Ten sam doskonały smak i niezmieniony skład 
  • Wysoka zawartość pełnowartościowego białka
  • Pokryty grubą warstwą kruchej czekolady
  • Doskonała przekąska okołotreningowa
  • Pełnowartościowy zamiennik posiłku
  • Zaspokaja łaknienie na słodycze
  • Wysokoenergetyczny i sycący
  • Atrakcyjne wersje smakowe 

Body Attack YamBam  to kultowy baton proteinowy. Cechuje się dużą zawartością białka (aż 33%) i małym udziałem cukru (jedynie 5%). Będzie świetnym wyborem na przekąskę dla osób dbających o linię.

Nieziemsko pyszny
Batony YamBam błyskawicznie zdominowały rynek żywności funkcjonalnej i podbiły serca konsumentów. Inne batony proteinowe nie mogą się z nimi równać, gdyż zwykle mają gumowatą, lepką i zapychającą konsystencję oraz mdlący smak. Tymczasem batony YamBam w smaku i konsystencji do złudzenia przypominają popularne, marketowe słodycze. Oblane gęstą, kruchą czekoladą, wypełnione słodkim wnętrzem, są po prostu obłędnie pyszne. Pomimo że wyglądają i smakują jak zwykłe słodycze, to w dalszym ciągu pozostają dużo bezpieczniejszym dla zdrowia i figury odpowiednikiem tradycyjnych łakoci.

Kompaktowy i ekonomiczny
Baton YamBam waży niewiele, dokładnie tyle, ile potrzeba, żeby zaspokoić niewielki głód albo apetyt na coś słodkiego, bez wyrzutów sumienia albo szkody dla starannie wypracowanej sylwetki. Powstał w odpowiedzi na potrzeby świadomych konsumentów, którzy wiedzą, że nawet zdrowe odpowiedniki słodyczy, w dalszym ciągu pozostają słodyczami i należy zachować umiar w ich spożywaniu.

Niewielki batonik łatwo zmieści się w kieszeni, można go zabrać ze sobą na wycieczkę, do szkoły czy pracy. W awaryjnych sytuacjach zastąpi posiłek albo zaspokoi chęć na coś słodkiego. Idealnie sprawdzi się również w roli przekąski okołotreningowej. Taka ilość pokarmu przyjęta nawet bezpośrednio przed wysiłkiem fizycznym nie spowoduje dyskomfortu trawiennego, a na pewno zaspokoi głód i doda potrzebnej do ćwiczeń energii.

Wysokobiałkowy i niskocukrowy     
Obłędnie smaczny batonik, mimo że przypomina zwyczajne łakocie, jest niezwykle wartościową i odżywczą przekąską. Zawiera dużą ilość białka pochodzącego z serwatki i białek sojowych, które charakteryzują się znakomitym aminogramem.

Zastosowane słodziki są uznawane za jedne z najbezpieczniejszych dla zdrowia. Producent zrezygnował z budzącego coraz większe kontrowersje aspartamu i postawił na popularną sukralozę oraz sprawdzony maltitol. Oprócz tego w składzie batonika znajdziemy prawdziwe, gęste odżywczo, masło kakaowe i orzechy ziemne.

Przy takim rozkładzie makroskładników i niewielkim rozmiarze batonika bardzo łatwo jest zbilansować go z dietą. Docenią to zwłaszcza sportowcy, którzy wyjątkowo rygorystycznie pilnują rozkładu makroskładników i często narzekają, że popularne, pełnowymiarowe batony proteinowe są dla nich zbyt duże i by wpleść je we własny jadłospis i tak muszą dzielić je na porcje.

Podsumowując, Body Attack YamBam to prawdziwa gratka dla fanów legendarnych batonów. Mała porcja idealnie nadaje się na przekąskę, dostarcza niewiele kalorii, a jednocześnie skutecznie zaspokaja ochotę na słodycze i zabija głód.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 80 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Wartość energetyczna1316 kJ / 312 kcal-
Białko26 g-
Węglowodany, w tym:28 g-
- cukry3,5 g-
- poliole25 g-
Tłuszcz, w tym:15 g-
- nasycone kwasy tłuszczowe7 g-
Sól0,2 g-
 
Uwaga
Podane wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu

Pozostałe składniki

Czekolada mleczna 28% [substancja słodząca (maltitol), masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], mieszanka proteinowa (koncentrat białek serwatki, izolat białek soi), hydrolizowany kolagen (wołowy),  orzechy ziemne 12%, substancja utrzymująca wilgotność (gliceryna), woda, substancja słodząca (syrop z maltitolu), tłuszcz palmowy, barwnik, aromat, emulgator (lecytyna sojowa, lecytyna słonecznikowa), sól, substancja słodząca (sukraloza)*.

*Podane wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu

 

Ostatnia ocena

Katia

Jedyny który smakuje jak słodycze, dzięki nim przeżywam redukcje :-) masło-karmel i czeko-karmel najlepsze :-)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Feel Free Nutrition
9,90 zł

Przepyszny zamiennik pełnowartościowego posiłku w postaci wysokobiałkowej owsianki. Kilka opcji smakowych.

Kupuję
Trec
175,00 zł

Booster tlenku azotu. Zmniejsza zakwaszenie mięśni, zwiększa wytrzymałość i poprawia koncentrację.

Kupuję
Trec
62,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Scitec
189,00 zł
(4)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Pes
109,00 zł

Suplement diety łączący w sobie białko serwatkowe oraz kazeinę. Doskonałe źródło pełnowartościowego białka.

Kupuję
Scitec
26,00 zł

Płatki owsiane oraz błonnik w formie β-glukanu. Zdrowy oraz wysokoenergetyczny posiłek.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Filary treningu siłowego

Filary treningu siłowego

Filary czy też inaczej fundamenty, na których zbudowany jest program siłowy są jednymi z najważniejszych zagadnień jeśli chodzi o programowanie treningowe....

czytaj więcej
Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Któż nie lubi w życiu odrobiny pikanterii? Z pewnością znajdą się tacy, jednak myślę, że pozostaną w mniejszości. Nie o samej pikanterii jednak dziś,...

czytaj więcej
weszla porcja synedrexa :P/lapy

weszla porcja synedrexa :P/lapy

od dzis wspomagam sie tym SPALACZEM TLUSZCZU i powiem ze jak na pierwszy dzien jest masakrycznie (tzn jem na sile…gdy normalnie bylem glodny, ale to sie...

czytaj więcej
HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

Szacuje się, że obecnie u 2,1 miliarda osób, czyli około 30 % światowej populacji występuje nadwaga lub otyłość [1]. Rosnącej epidemii otyłości w...

czytaj więcej
Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Ciąża jest jest bardzo ważnym okresem w życiu kobiety. Zachodzą wtedy szybkie zmiany fizjologiczne w organizmie matki. Zmiany te, następujące już w...

czytaj więcej
Indywidualne podejście do aktywności fizycznej osób o wysokiej wrażliwości sensorycznej

Indywidualne podejście do aktywności fizycznej osób o wysokiej wrażliwości sensorycznej

Indywidualne różnice w reaktywności lub wrażliwości na bodźce środowiskowe zaobserwowano zarówno u ludzi, jak i u wielu gatunków zwierząt [1]....

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027