Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • SCITEC Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g
  • SCITEC Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • SCITEC Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g
  • SCITEC Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • SCITEC Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g
  • SCITEC Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
Iso Great Zero Sugar/Zero Fat Iso Great Zero Sugar/Zero Fat

Iso Great to najwyższej jakości izolat serwatki proteinowej - wytwarzany podczas procesu produkcji z zastosowaniem niskiego ciśnienia i niskiej temperatury w połączeniu z technikami ultrafiltracji boczno-przepływowej i mikrofiltracji - zapewnia wszystkie niezbędne aminokwasy i biologicznie czynne mikrocząsteczki protein zawierające beta laktoglubulinę, alfa laktoalbuminę, albuminę surowicy bydlęcej, immunoglobulinę G, laktoferynę i glikomakropeptydy. 

Iso Great nie zawiera ani grama tłuszczu i węglowodanów, co oznacza że nie zawiera również laktozy czy cholesterolu.

Na magazynie
5 1
5

Idealne na ketoze, zero węgli, zero laktozy, bardzo godnie się składzik prezentuje
Iso Great Zero Sugar/Zero Fat Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g
SCITEC
279,00 zł
Dodaj do koszyka

Iso Great Zero Sugar/Zero Fat 2300g

5 na podstawie 1 opinii
Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Wysyłka zagraniczna już od 19,93 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Potężne stężenie bardzo szybkiego białka
  • Błyskawiczna regeneracja po ciężkich treningach
  • Poprawa jakości mięśni
  • Wysokie stężenie aminokwasów BCAA w porcji

Iso Great to najwyższej jakości izolat serwatki proteinowej - wytwarzany podczas procesu produkcji z zastosowaniem niskiego ciśnienia i niskiej temperatury w połączeniu z technikami ultrafiltracji boczno-przepływowej i mikrofiltracji - zapewnia wszystkie niezbędne aminokwasy i biologicznie czynne mikrocząsteczki protein zawierające beta laktoglubulinę, alfa laktoalbuminę, albuminę surowicy bydlęcej, immunoglobulinę G, laktoferynę i glikomakropeptydy. 

Iso Great nie zawiera ani grama tłuszczu i węglowodanów, co oznacza że nie zawiera również laktozy czy cholesterolu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2300 gPorcja jednorazowa: 22 gIlość porcji w opakowaniu: 104
w porcji (22 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna85 kcal*
Białko20 g*
Węglowodany0 g*
Tłuszcz0 g*
Cholesterol0 mg*
Błonnik0 g*
Sód55 mg*
Potas88 mg*

Pozostałe składniki

Cappuccino: izolat białek serwatki CFM [(wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd], L-glutamina, L-arginina, substancje słodzące (acesulfam-K, sukraloza), Aromat (cappuccino), ekstrakt słodowy (pozyskany z jęczmienia). Krem pomarańczowy: izolat białek serwatki CFM [(wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd], L-glutamina, L-arginina, substancje słodzące (acesulfam-k, sukraloza), Aromat (pomarańczowy), barwnik (Żółcień pomarańczowa FCF****). Malinowy: izolat białek serwatki CFM [(wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd], L-glutamina, L-arginina, substancje słodzące (acesulfam-K, sukraloza), Aromat (malinowy), regulator kwasowości (Kwas cytrynowy), Barwnik (Czerwień koszelinowa A- Pąs 4R****). Truskawkowy: izolat białek serwatki CFM [(wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd], L-glutamina, L-arginina, substancje słodzące (acesulfam-K, sukraloza), Aromat (truskawkowy), barwnik (Betanina). Waniliowy: izolat białek serwatki CFM [(wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd], L-glutamina, L-arginina, substancje słodzące (acesulfam-K, sukraloza), Aromat (waniliowy). Waniliowo-jagodowy: izolat białek serwatki CFM [(wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa) pozyskiwany z wykorzystaniem technologii niskociśnieniowej i niskotemperaturowej ultra- i mikrofiltracji krzyżowej – dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów, jak również biologicznie aktywnych mikrofrakcji białkowych takich jak beta laktoglobulina, alfa laktoalbumina, surowicza albumina wołowa, immunoglobulina G, laktoferryna i glikomakropeptyd], L-glutamina, L-arginina, substancje słodzące (acesulfam-K, sukraloza), Aromat (kremowa wanilia, malinowy, jagodowy), barwnik (Karmoizyna****, Błękit brylantowy FCF). ****Może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci!

Ostatnia ocena

Marcin

Idealne na ketoze, zero węgli, zero laktozy, bardzo godnie się składzik prezentuje

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Exterminator
Exterminator
KILLER LABZ

Kompleks optymalizujący tempo redukcji tkanki tłuszczowej. Nasila lipolizę, pobudza i poprawia samopoczucie.

149,00 zł
więcej
Water Loss
Water Loss
PRIME NUTRITION

Dietary supplement supporting weight loss. It removes excess water and accelerates muscle sculpting.

139,00 zł
więcej
Bone-Up
Bone-Up
JARROW FORMULAS

Szerokie spectrum składników dla zdrowych kości. Wspiera wytrzymałość kości i pomaga utrzymać ich optymalne zdrowie.

139,00 zł
więcej
Detonatrol Fat Burner
Detonatrol Fat Burner
AMIX

Zaawansowana formuła ułatwiająca spalanie tkanki tłuszczowej oraz zwiększająca ilość energii.

149,00 zł
więcej
Asia Black
Asia Black
CLOMA PHARMA

Preparat wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia termogenezę i koncentrację, ogranicza łaknienie.

149,00 zł
więcej
Fenugreek 610mg
Fenugreek 610mg
SWANSON

Wyciąg z nasion kozieradki. Wzmacnia organizm, poprawia trawienie i stabilizuje poziom cukru we krwi.

25,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacje ogólne

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacje ogólne

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacje ogólne

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Błonnik

Informacje ogólne

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacje ogólne

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Potas

Informacje ogólne

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>