Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:219,00 zł438,00 zł657,00 zł876,00 zł1 095,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł-55,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
M&M Protein Bar M&M Protein Bar 51g
Mars Incorporated
9,90 zł

M&M Protein Bar 51g

ilość: 51g

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-04
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
9,90 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Pyszny baton białkowy z cukierkami M&M
  • Realny zamiennik niezdrowych słodyczy
  • Sycący i wygodny substytut posiłku
  • Przyjemna konsystencja

M&M Protein Bar to absolutny hit branży produktów białkowych, stanowiący połączenie kultowego smaku czekoladowych i orzechowych M&Msów, karmelowego i ciągnącego się batona Mars z pożywnym, wartościowym i wysokobiałkowym pożywieniem. Efektem jest niesamowicie smakowity baton proteinowy, z obniżoną zawartością tłuszczu.

Zbilansowana, zdrowa dieta osoby nieaktywnej i spełniająca te same założenia dieta sportowca różnią się od siebie, w uogólnieniu, tylko dwoma parametrami; wartością energetyczną i podażą białka. Wynika to z podstawowych praw fizjologii człowieka; by wykonywać dowolny rodzaj aktywności, organizm potrzebuje energii, tym więcej, im cięższy rodzaj wysiłku jest podejmowany. Z tej przyczyny, diety sportowców najczęściej obfitują w węglowodany, a pula energetyczna znacząco przewyższa ilość rekomendowaną i wystarczającą do funkcjonowania „zwykłego Kowalskiego”. Często horrendalne ilości pożywienia, które musza spożywać osoby aktywne, stanowią blokadę do osiągnięcia progresu.

W trakcie wspomnianego wysiłku, niezależnie od dyscypliny, występują przeciążenia i uszkodzenia układu ruchu; mięśni szkieletowych, tkanek łącznych i kości, dochodzi także do intensyfikacji pracy narządów wewnętrznych i układu nerwowego. Aby organizm był w pełni zdolny do podjęcia kolejnego treningu, koniecznym jest doprowadzenie do adaptacji do stresora, jakim jest trening, i regeneracji uszkodzeń tych tkanek; jest to także podstawowy warunek poprawy osiągów sportowych. Dla obu tych procesów kluczowa jest podaż wysokiej jakości protein, które budują znaczną część struktur ciała człowieka.

Baton proteinowy M&M to produkt, który pozwala na wygodne, przyjemne i efektywne uzupełnianie diety sportowca, czyniąc ją łatwiejszą i mniej wymagającą. Jest to wysokobiałkowa alternatywa standardowego batona, która może z powodzeniem zastępować posiłek, bez obaw o nadmierną podaż tłuszczu. Najważniejsze są jednak walory smakowe; w końcu na rynku istnieje mnóstwo tanich batonów białkowych, których konsystencja przypomina mieszankę mąki z gumą, a smak pozostawia wiele do życzenia. W tym przypadku, baton ten to pełnoprawny odpowiednik niezdrowych słodyczy; posiada on cukierki M&M’s, pyszny, ciągnący się karmel jak ten znany z batonów Mars. Osiągnieta w ten sposób tekstura i smak pozostają niedoścignionym ideałem dla wszystkich tego typu produktów.

Podsumowując, M&M Protein Bar to bezkonkurencyjny baton proteinowy, będący realnym konkurentem dla wszystkich znanych ze stoisk ze słodyczami produktów.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 51 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Wartość energetyczna1,577.41 kJ/376.47 kcal**
Tłuszcz10.78 g**
w tym kwasy tłuszczowe nasycone5.69 g**
Węglowodany45.10 g**
w tym cukry29.41 g**
Białko29.41 g**
Sól0.65 g**

Pozostałe składniki

Mieszanka białkowa (białka mleka, koncentrat białka serwatkowego (mleko), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator [E322]), mleczna czekolada (16%), (cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, laktoza (z mleka), serwatka (z mleka) ,olej palmowy, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator [E322, emulgator E476], ekstrakt wanilii), mini M&M's chocolate (12%), (cukier, miazga kakaowa, pełnotłusta śmietanka w proszku (z mleka), laktoza (z mleka), masło kakaowe, skrobia, olej palmowy, masło shea, syrop glukozowy, emulgator [E322], stabilizator [E414], barwnik [E100, E133, E160a, E162, E170, E172], dekstryny, glazura cukiernicza [E903], olej z olejowca gwinejskiego, sól, ekstrakt wanilii), karmel (10%), (słodzone odtłuszczone mleko skondensowane [mleko odtłuszczone, cukier], syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, olej palmowy, masło, cukier, emulgator [emulgator E471], stabilizator [E440], sól, aromaty), regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna), hydrolizowany kolagen, substancja słodząca maltitol, izolat białka sojowego, syrop glukozowy, kakao częściowo odtłuszczone, olej słonecznikowy, aromaty, sól, przeciwutleniacz (E306).

Wartości odżywcze mogą różnić się pomiędzy wersjami smakowymi.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
159,00 zł

Doskonałe źródło białka dla wegan. Wspiera rozwój muskulatury i dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Doskonałe źródło białka dla wegan. Wspiera rozwój muskulatury i dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów.

Kupuję
Biotech Usa
219,00 zł

Wysokiej jakości odżywka proteinowa oparta o kazeinę micelarną. Źródło wolno przyswajalnego białka.

Kupuję
Olimp
73,00 zł

Najwyższej jakości w 100% naturalny izolat białka serwatkowego (WPI). Pomaga zwiększyć i utrzymać masę mięśniową.

Kupuję
Biotech Usa
55,00 zł

Mieszanka hydrolizatu białka wołowego i aminokwasów. Nie obciąża układu pokarmowego, wspiera regenerację.

Kupuję
Olimp
65,00 zł
(3)

Proteinowy suplement diety, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej oraz przyśpiesza regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027